Inlägg

Inlägg som rocket har skrivit i forumet
Av rocket

Kemiskt ren aceton,
Dasspapper

Av rocket
Skrivet av Djhg2000:

Ungefär hälften av det som beskrivs i bilden låter som gammalt lejonpulver. Några av dem implicerar saker som inte ens är tekniskt möjliga, men är skrivna så att de fortfarande är tekniskt korrekta.

Ta till exempel att all kommunikation är krypterad. Använder du telefonsamtal över GSM har du inte så mycket till val än att använda den kryptering som ingår i protokollet. Så visserligen krypterat men med krypto som har varit offentligt knäckt ganska länge.

Lägg pengarna på något du kan säkra upp ganska bra med egen mjukvara istället och inte bara är rebrandad hårdvara. Som en Librem5 när den är klar.

Jag utgår ifrån att man väljer deras krypterade simkort som är worldwide och att man väljer det sim kortet som bara använder ”data” inga samtal,

GrapheneOs är ju gratis och går att installera på Google pixel 4 själv om man så önskar,

Som man går igenom här https://youtu.be/xIXAzA555xk

Sen är det skillnad på att knäcka kryptering och att kringgå den, hittils har folk bara kringgåt kryptering genom att få tag i datan innan den krypterats (FRA) eller fått tag i nycklarna från servern (Encrochat), nyckeln ska inte ligga på servern om det är end2end

Av rocket

Man vill inte spela i 4k60, lägst 120hz oavsett upplösning och då ska fps överstiga hz..

(4:4:4)
HDMI 2.1

Av rocket

Går det att inaktivera ser jag inget problem med den funktionen.

Av rocket

Service Menu Code For Samsung TV:

There are many codes available for accessing service menu in various Samsung TV models. You can try following codes one by one until you get access to service menu:
First power off your TV using the remote, then press following buttons quickly on the remote:
Mute + 1 + 8 + 2 + Power
Display/Info + Menu + Mute + Power
Display/Info + P.STD + Mute + Power
P.STD + Help + Sleep + Power
P.STD + Menu + Sleep + Power
Sleep + P.STD + Mute + Power
You can press Channel Up/Down buttons to navigate between available options. To change their values, press Volume Up/Down buttons.

Försiktiga när ni leker i den här menyn men du kan döda micen där, om jag mins rätt.

It must be noted that the hack, codenamed Weeping Angel (a Doctor Who reference, by the way) applies only to Samsung televisions from 2012 and 2013 that feature outdated firmware versions 1111, 1112, and 1116. The exploit almost certainly impacts relatively few people, and there may be an easy way to tell if you’ve been hacked—Fake Off mode, as outlined in the 2014 document, leaves a blue LED on the back of the set illuminated.

Av rocket

Tips på gooseneck hållare till ipad mini 4

Hej jag skulle behöva några tips på bra gooseneck hållare till ipad mini, som man kan flytta runt å böja fritt...

Jag har denna nu men det var dålig kvalite den pajjade både i hållaren och själva klampen men var helt klockren så länge den höll (2 månader)
http://i.ebayimg.com/images/g/X9MAAOSwIwhWTegR/s-l1600.jpg

Av rocket

Internetbolag lovar ta strid mot blockering

Kan inte varje ISP erbjuda en gratis intern VPN-tjänst för sina abonnenter, en tjänst som inte har några loggar och på så vis kringgår dom möjligheten att kunna lämna ut uppgifter om identiteter bakom sina användare?

Vad är skillnaden på att köra tex Telia fiber och ha VPN-konto hos ovpn.se, tanka och surfa hur du vill anonymt. Jag förstår inte riktigt hur lagen skall fungera lika för Telia och för ovpn om tex Telia skulle tvingas blockera en sida på nätet är det ju bara använda en tunnel/proxy, agerar inte tex ovpn.se ISP genom att erbjuda en tjänst som tar ansvaret för det du gör men inte kan säga vem du är.. Kommer lagstiftningen tvinga VPN-bolagen att tex använda loggar är det ju bara välja en VPN-tjänst från ett land där inga lagar råder...

Är lite småpackad å funderar kring detta

http://www.dn.se/nyheter/sverige/internetbolag-lovar-ta-strid...

Av rocket
Skrivet av Garvey:

Istället för att köpa dig något materiellt, köp lektioner i något du vill lära dig! Kanske gitarrlektioner? Ser ju rätt bra ut med ett par guror hängandes på väggen hemma också

Mycket bra idé!

Av rocket

Inget märkvärdigt pris, nästa steg är gtx 1060 med samma specs i övrigt, men med tanke på vad det är för spel du ska spela och vad du ska använda den till så är det en helt okej bärbar.

*GeForce GTX 1050 uppfyller inte minimikrav för VR-redo.

1060 är VR redo bara så du vet skillnaden mellan 1050 och 1060 så är det 128bits minnesbank i 1050 och 192bits minnesbank i 1060 samt 1060 och uppåt är Virtual reality redo

Av rocket
Skrivet av anon239600:

Har du för mycket pengar kanske Nike hyperadapt är något att lägga pengar på. 😊 fränt med själv knutande skor.

haha fyfan vad fett måste kolla vad det kostar

Av rocket

Hej, är köpsugen men har det mesta, är det någon som har något tips på pryl eller dylikt

Hej, är köpsugen men har det mesta, är det någon som har något tips på pryl eller dylikt som kanske är lite otippad eller okänd men som är användbar

Av rocket
Skrivet av jensws:

Håller med att det finns mycket bättre skärmar, men att visa delar inte skalas rätt löser ju inte skärmen.

Använd dig utav gtx10 serien och en samsung skärm för ca 10/12 tusen kr så blir det HDMI 2.0 rakt igenom och allt kommer fungera som det skall skalningen görs i windows 10 eller i Nvidias drivrutiner slå på, RGB = FULL och 60hz om du ska köra 3840x2160 sedan aktiverar du UHD i skärmens inställningar.

En HDMI 2.0 certifierad kabel kan behöva införskaffas.

Av rocket

Två st för olika ändamål Sennheiser HD 555 (öppna) för allmänt bruk samt Sennheiser HD 280 Pro (stängda) för studiobruk

Av rocket

https://www.prisjakt.nu/list.php?l=3232350&view=m

Bra grejjer, windows licens hittar du på ebay 50kr

Av rocket

Det är inget försäljnings-trick, 3D däremot är ett försäljningstrick.... tätare mindre pixlar gör bilden skarpare, en vettig skärm/tv har fin scalningsteknik å du kan få platts med 4 skrivbord i fin upplösning på en skärm.

Se detta klipp på youtube å utgå inte från att alla spelar spel..

https://www.youtube.com/watch?v=RodCjVf-5AE

Av rocket
Skrivet av jensws:

Jag köpte en 4k skärm från aoc och enligt vad jag tycker är inte marknaden redo för dessa skärmar än.
I spel är det jätte snyggt och häftigt med så hög upplösning.
Men att skala om skärmen till 1080p såg inte bra ut och när man justerar upp bildinställningar i windows till att visa 200% storlek på allt så blir en del suddigt och inte alls anpassat för 4k.

Slutade med att jag lämnade tillbaka skärmen och gick tillbaka till 1080p.

Köper man skärm från AOC får man ju lite vad man betalar för, lägg 12tusen så får du se

Av rocket
Skrivet av Efta:

http://oi68.tinypic.com/2dbpkaw.jpg

4k är inte jättevanligt, nä... dd

Skiljer den där undersökningen på bärbara datorer och stationära? Alla tv apparter som inte är kopplade till en dator lär nog inte heller vara med i den där statistiken.

Av rocket

Verkligen inte, jag spelar inga spel å majoriteten av användare gör nog inte det heller så utvecklingen har inte gått för snabbt vad gäller 4k Tv-apparater / Skärmar, har ett gtx 1060 6gb å allt fungerar som ett smäck..

Av rocket

Kunde berättat det här för tyska jätten för 7 år sedan, det är inte direkt som att MM är motsvarigheten till Lidl i Sverige, dom e ju fan dyrast och sämst på både utbud och tillgänglighet.

Den norska ägaren som köper upp denna skitkedja borde tillgodose sitt intag av omega3, för hans hjärna borde förutspå vilka hyror mm han kommer få punga ur sig.. han möter en mera IT-bevandrad och påläst köpemarknad som handlar med hjälp av prisjakt eller går in på Webbhallen.

Av rocket

1800