Inlägg

Inlägg som rocket har skrivit i forumet
Av rocket
Av rocket

Upphör med att röka / snusa / dricka läsk / äta godis / knarka.
Sköt om dina tänder.

Dumpstra om du vill ta sparandet till en ny nivå.. Be mormor klippa dig och köpa kläder åt dig haha

Av rocket
Skrivet av xp_hilex:

Vilka snabba svar! Tack!
Batteriet i laptopen klarar att hålla den igång i ca 6tim utan problem om man inte spelar, ser film, lyssnar på musik då blir de klart mindre. Och nu kör jag en sådan hdd som tar ström via datorns usb och kör med programet sync back pro till denna.

Kanske är så att man är lite nojjig då de gäller hårddiskens livslängd... Kanske kan byta till en SSD 256gb eller va dom ligger på för mer än så behövs väl egentligen inte då den kör backup under natten till den externa hddn?

Anledingen till att jag är lite nojig är att då jag skulle fjärrstyra denna dator så var den inte "online" enligt teamviewer och då kollade jag så va den igång med svart bild. Startade om och då sa den att det inte fanns något os helt plötsligt. Kanske hddn redan nu är lite på bristgränsen?

Vad jag vet så går inte RDP och energisparlägen att kombinera, väljer du att bara skärmen ska gå i energisparläge så se till att den RDP client/server du använder klonar gfx,

Av rocket
Skrivet av xp_hilex:

Hejsan!
Jag har testat lite för skoj skull att få så att min mobil skickar automatiskt en backup på nytagna bilder till en laptop som ska lagra dessa. Alltså istället för ett online moln för känner att jag inte riktigt litar på sådant xD Så vill gärna ha allting hemma.

Nu är saken den att jag inte riktigt vill att min laptop ska ligga igång hela tiden pga hårddisken. Rädd att den går åt pipan med eftersom det inte är någon direkt server hårddisk. Finns det någon lösning på detta så den kanske går att få så den hamnar i energisparläge? Backup grejen funkar bra men det är bara att få den till att inte gå hela tiden? :/ Något program eller liknande? :/

Köp en router hem som har USB-utgång, stoppa in en USB sticka eller USB-hårddisk i uttaget och konfigurera i routerns gränssnitt.

Exempel på router: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3000165

Funktionen: https://www.asus.com/us/support/FAQ/1009999/

Går strömmen hemma så har routern ingen el och då kvittar det om laptopen har ups, du kan ju köra routern via ups för att slippa detta.

Av rocket
Av rocket
Skrivet av Elghinnarisa:

Och 110% inte laglig att använda eller sälja på det sättet. Inte något annat sätt att sälja något som kostar upp mot 90% billigare.

Skickades från m.sweclockers.com

Fungerar utmärkt, tänker inte direkt jaga säljaren å kräva nån form utav certifikat från ms av honom..

Men man är oskyldig tills motsatsen är bevisad, om jag vill sälja min iphone 6 för 500kr betyder det inte att jag har stulit den även om det är oroväckande billigt, hehe..

Av rocket

Blocket, mest för pengarna om du ej köpt nytt på 8år så antar jag att du inte jagar fps direkt,

Av rocket
Av rocket

“It is not the strongest or the most intelligent who will survive but those who can best manage change.”

psst, no one survives...

Av rocket

Intel Optane

http://www.intel.se/content/www/se/sv/architecture-and-techno...

Optane uses the 3D XPoint technology jointly created by Micron and Intel, which is designed to offer a step-change in memory performance over the traditional NAND memory used in RAM and SSDs. It’s potentially 1,000x faster, with 1,000x the endurance levels and 10x denser than conventional NAND-based memory. Intel reckons it will have the first Optane SSDs out before the end of the year, with volume shipping to follow later on in 2017.

Hur tror ni optane kommer påverka hårdvarumarknaden DDR-4 ram / SSD-diskar / USB-stickor det borde gå att förutspå ett ordentligt prisras.

Av rocket
Skrivet av DaBone:

Och det tror du själv på?

Ja, dom vet nog hur man googlar och följer en instruktion, det som skiljer dom från oss på det här forumet, är att dom inte har som hobby att i brist på annat leka Sherlock över sin privacy som endå ingen bryr sig om...

Vi kan tacka den långa vintern för detta påtvingade intresset..

Av rocket
Skrivet av DaBone:

Dock inte för en vanlig Svensson..

Dom har väll lärt sig googla vid det har laget?

Av rocket
Skrivet av fufuheo:

Vilket inte alls stänger av all tracking.
Man måste använda sig av fulhack för att avinstallera allt, men du har rätt i att det inte är så svårt. Jag tycker bara att det i princip är fel att MS försöker tvinga på folk program som de inte vill ha. >95% kommer inte googla fram en lösning som involverar PowerShell.
Känns modernt och passande att använda NPF-diagnoser som pejorativa uttryck. Hur visste du hur många botnets jag är med i? För övrigt "sitter" jag på Arch Linux, och inte Windows Millenium, det är en fördel med Win10, motiverade mig att byta till Linux.

Jag försökte bara skojja till det lite har inte hävdat att just du kör Windows Me, diagnosen låter jag va osagd..

Av rocket
Av rocket

Dom som klagar tycker att det är jobbigt att bocka av typ sammanlagt 20 musklick under installationen av os'et samt avinstallera lite skit som kallas för appar av ms-store, det blir för mkt nytt för skeptiska användare som fortfarande sitter på Windows millenium och är med i 10 ryska botnät utan deras kännedom.

Av rocket
Skrivet av AMD-FX:

Du har inte glömt att DOS går att använda fortfarande? eller i alla fall DOSBox Gillar du att skriva så kan du också köra Linux och skiva allt i terminalen

Jo tack, jag har Oracle VM Virtualbox på windows 10, med Whonix/ Mac OS Sierra / Ubuntu mfl

Tänkte mest på dom som klickar sig fram till kontrollpanelen och sedan tex "ljud" istället för att bara trycka på windowstangenten och skriva "ljud"

Av rocket

Jag skriver fram det jag vill ha nuförtiden, klicka sig fram med mus känns förlegat,

Av rocket
Skrivet av carlfilip92:

Ja det går. Men hur är uttaget i ditt rum kopplat? Är det kopplat till den där NETGEAR routern alls?

Om det är det:

Det man behöver tänka på är att ändra IP-address och stänga av DHCP-tjänsten på Asus-routern. Sedan kan man koppla ihop båda routrarna med vanlig nätverkskabel men viktigt är då att kabeln INTE är kopplad i WAN/ Internet porten (den blåa på Asus).

Hur man gör:
Koppla en dator till Asus routern via nätverkskabel i en av dem gula uttagen på routern.

Öppna en webbläsare och gå till:

Default länk för Asusen: http://192.168.1.1
user: admin
pass: admin

Leta efter DHCP och stäng av det.

Leta efter IP 192.168.1.1 och byt enligt nedan.

Om Netgearen har 192.168.1.1

Så kan Asusen ha 192.168.1.2 till exempel om den är ledig. Värde mellan .2 och .254

När klart: Koppla ihop routrarna men kabel mellan något av de fyra LAN-uttagen på båda routrarna och testa att surfa på nätet etc.

Asus routern känner av det där automatiskt och föreslår konfiguration därefter, iaf om du har senaste firmwaren

Av rocket

Ja det borde gå. Smartare vore att byta ut Netgear routern för det går det är ingen som använder netgear som tjänstefördelare ^^

Av rocket
Skrivet av MoNkeY-05:

Undrar om man inte som datorbyggare längre ner i ledet skäms en smula när man bygger ihop den där.

Alternativt hånler.