Inlägg

Inlägg som Clint Eastwood har skrivit i forumet
Av Clint Eastwood
Skrivet av s1lvertunga:

Nej det är sant, min erfarenhet också. Bara att min erfarenhet är att det oftast är billigare i .de. Men det kanske var någon kampanj just då. Kollade hårddiskarna nu och de kostar några hundralappar mer än när du köpte.

Ja, håller med. Generellt är .de billigare.

Av Clint Eastwood

@hasenfrasen Måste passa på och tacka för tipset om LinageOS. Lade in det + Open Gapps nano och kan inte vara nöjdare. Lite snyggare och mer potent recovery mjukvara fick man ju på köpet med. Kör fortfarande orootat och BankID (med QR kod) och Swish funkar kalas. Batteritiden har mer än fördubblats då min lur sover nästan hela dagarna. Inte ett ljud från äckliga pravdabyrån eller andra appar. Jag har inte ens google maps så vet inte hur det lirar (har läst att det kan vara ett problem). GPS lirar såklart.

Supernöjd!

Av Clint Eastwood
Skrivet av s1lvertunga:

Varför inte beställa direkt från amazon.de isåfall och slippa både frakt och andra standarder från uk?

Du har sällan samma priser och erbjudanden mellan de olika Amazon.

Av Clint Eastwood
Skrivet av Lagerlöf:

Hur många filmer är 200 TB ens?

Är det fysiska skivor du kopierat?

Notera att jag inte bryr mig alls om det är pirat eller privat, jag har inget emot något av det. Tycker dock att Copyswed borde läggas ner då deras hitte-på siffror är katastrofala. Tror inte någonstans på att deras statistik stämmer.

Jag har betalat för alla mina filmer. Spenderar 1-2h varje dag på editera ljudspår och liknande. 7k+ i dagsläget

Av Clint Eastwood
Skrivet av Lagerlöf:

Det där är piratkopiering.

Om du inte med "nära vännter" avser kanske ett par stycken.

"..visa det för sig själv, familjen och enstaka vänner. Man får ge bort enstaka kopior till vänner"

Just det. Jag sade aldrig hur många. Så hur kan du då säga att det ÄR piratkopiering och inte privatkopiering??

Av Clint Eastwood
Skrivet av Krippa75:

Tillåt mig att tvivla på att det verkligen går att kategorisera som privatkopiering.

Tro mig, jag har läst på.

Av Clint Eastwood
Skrivet av backfeed:

Lösningen på problemet är mycket enkel: lägg ned Copyswede. Retroaktivt.

Jag vet inte en enda person som nyttjar privatkopieringsrätten, alla streamar.

Jag utnyttjar den, hårt. Jag har i runda slängar 200TB filmer som jag delar med mig av till mina nära vänner via Jellyfin. Don't blame the player, blame the game.

Av Clint Eastwood

Fan vad 'kul'. Fick precis en räkning från Postnord på 169:- för att totalmåttet var några enstaka centimeter för stort för 'skicka lätt brev' som jag skickade till en på forumet. Det mindre roliga är att jag tog i och betalade för 2Kg men när den vägdes hos butiken vägde den bara 980gr. Man kan tro att de skulle ha lite marginaler men ta först emot min överbetalning + straffa mig för några ynka centimeter. Bra jobbat.

Av Clint Eastwood
Skrivet av Ceji:

Tack vare tomten Trump har många nu förstått hur beroende vi är av Google och andra Amerikanska techbolag och att detta inte är en nyttig utveckling. Tidigare reflekterade man inte så mycket över detta.
Detta är bara början, Trumps olika utspel hjälper de amerikanska bolagen kortsiktigt. Det är såklart därför han fryser ut Kinesiska bolag ett efter ett. De börjar bli för stora och konkurrerar på allvar. Långsiktigt kommer det att ställa till mer skada för USA. Bland annat eftersom alla icke amerikaner börjar använda hjärnan. Jag hoppas på fler t.ex. Europeiska techlösningar så att vårt beroende av USA minskar. Mest på grund av att de oftast väljer tomtar till presidenter.

uff.. TDS much?

Av Clint Eastwood
Av Clint Eastwood
Skrivet av ddelin:

Köper inte "prosumer" diskar längre då det allt mer övergår mot TLC med tillhörande dålig skrivtålighet.
Har istället börjat plocka upp enterprise diskar på Ebay, har köpt ett par oanvända Intel P3600 1.6TB från USA för ett lägre pris än en 1TB Samsung 970 pro kostar i butik.
P3600:an har iofs på pappret lägre överförings hastighet med 2600/1600MB/s , men det tycker jag är rätt irrelevant vid praktisk användning. Fördelar som 8.7PBW, power protection och rejält med IOPS som håller i sig även vid lång belastning och lägre ködjup väger över.

(schhhh...) Din rackare, nu driver du upp priserna.

Ja, jag har själv ett litet 'lager' av <100h 2.5" S3700 och 1.8" S3700 400GB liggandes. De är som bekant tillverkade i 25nm, MLC teknik och kommer hålla längre än senap i kylskåp. Har ett par P3700 N.2 800GB på gång för en billig peng med.

Av Clint Eastwood
Skrivet av Beta:

Lite skillnad mot konkurrenten MP600 som på 1TB har 1800 TBW och 3600 TBW på 2TB versionen som jag har.

Känns som att vi kommer till en punkt nu när hastigheten inte spelar så stor roll, där du inte märker skillnaden i vanligt användande.

Japp, MP600 ligger ganska precis runt 1DWPD vilket jag anser vara godtagbart för en prosumer SSD.

Av Clint Eastwood
Skrivet av AmpRC:

Har jag missat något eller är Samsung till och med långsammare än Firecuda 520 500GB?

https://www.sweclockers.com/testpilot/29041-testpilot-seagate...

Firecudan har dessutom 3x längre datalivslängd. Men men, Samsung har bitit sig fast i skallen på folk.., så de köper hellre den. Lite som eVGA namnet.

Av Clint Eastwood
Skrivet av beh:

Enligt Anandtechs test av 980 PRO så kan den genom PCIe 4 gränssnittet skriva i genomsnitt 2541.6 MB/s, vilket ju betyder maximalt 2 minuter och 12 sekunder skrivningar per dag med fullt blås, varje dag i fem år innan garantin löpt ut. Man ska absolut ha nog med internminne för sin last eller kraftigt begränsa sin växlingsfil / swap så att man inte sliter ut SSDn med virtuellt minne.

Ja, precis. Tänkte ge det räkningsexemplet med orkade inte. Förra generationen NVME 970 PRO hade dubbla datalivslängden med halva farten. Inte svårt att se var detta leder. ..mer obskyra sätt att 'dölja' specen (DWPD -> TBW -> 'Game Loads')?

Mina tankar går osökt till införandet av 5G i kombination med fast datamängd eller databegränsning..

Av Clint Eastwood

Skräp. 600TBW för 1TB modellen ser ju 'assum' ut men om man räknar på det så blir det bara 0,337TB DWPD. Att folk går på sånt nytrickseri med siffror och benämningar..

En SSD ska klara minst 1DWPD för att jag ens ska fundera på att köpa den. Lägg till hastigheterna på denna och användningsområdet (för 5 år) blir ganska begränsat minst sagt.

Av Clint Eastwood

Retar mig inte så mycket på folk egentligen numera. Insett att det bara kostar energi till ingen nytta. OM det ska vara något som ibland är irriterande är det när folk pratar HÖGT i telefonen på vagnen eller bussen. Än värre när de gör det med högtalarfunktionen på och allra värst när det är på annat språk (vilket det är 99% av fallen). Kan säkert härledas att jag brukar tjyvlyssna på andra när jag reser och det hindras ju av ovanstående.. Hehe.

Jag själv brukar faktiskt 'retas' lite med folk för att se hur de klarar att bara slappna av..

T.ex;
När ni handlar i mataffärn och lägger upp varorna på bandet, lägg 'avskiljaren' efter dig lite på sned, kanske 45 grader. Förvånas sen hur många som helt enkelt inte klarar av att hantera det utan bara MÅSTE vinkla den 'rätt oavsett trängsel och varumängd. Hahaha. Säger en del om hur folk är funtade.

Av Clint Eastwood
Skrivet av Hunt3rseeker:

Hejsan!

Har du kvar kvitto och kartong? Har inte riktigt med saken att göra, men varför tycker du att det är meckigt? Det är väl bara att sätta ihop grejorna med ett kompatibelt moderkort så är väl allt som det ska?

Iallafall, jag tar det för 2800 om det är inklusive frakten

Mja, jag har en ganska krävande serveruppsättning med diskkontrollerkort och annat bröte som alla ska ha sina pciebanor. Det har varit strul från dag ett men problemet ligger hos moderkortet, inte processorn... Om du läser länken jag gav så kan du se en liten förklaring om vad jag kämpat med.

Ok, vi kör på 2800 inkl. frakt. Jag skickar PM. Kvitto och kartong med oanvänd kylare i finns. Allt är som nytt.

Av Clint Eastwood
Skrivet av Hunt3rseeker:

Funderar lite nu på om det är sjukt stor skillnad på Ryzen 5 3600x och Ryzen 7 3700x... Ryzen 7 kostar ju 1000 kr mer, och visst är den kraftfullare, men är det värt pengarna? Letar ju som sagt efter en begagnad, men det är ganska tomt just nu verkar det som.

Jag har svarat i din tråd med en 3700X till salu.

Av Clint Eastwood

Jag har en som gått några veckor bara. CPU'n har aldrig varit överklockad och snurrat i min mediaserver. Originalkylaren är orörd. Har nu provat AMD men det är alldeles för jäkla meckigt och beta-aktigt för att jag ska orka. Vispade ihop en Intel rigg nu idag och håller mig till Intel i fortsättningen.

https://www.sweclockers.com/marknad/187845-ryzen-3700x

Jag vill ha 2800 för CPU'n.

Jag har också ett moderkort som ska säljas:
https://www.sweclockers.com/marknad/187844-asus-pro-ws-x570-a...

Av Clint Eastwood

Har ett ASUS ROG Strix Z270H Gaming (webhallens version, heter ASUS Z270H-K). Allt i kartong med alla tillbehör och kvitto.

400:- + frakt.