Inlägg

Inlägg som Clint Eastwood har skrivit i forumet
Av Clint Eastwood
Skrivet av Ase:

@Clint Eastwood: Har för mig att copyswede är ett privatföretag (ägt av sony + andra storbolag inom film & musikindustri) som vi medborgare betalar skatt till, vem vet vi kanske skulle ta & betala skatt till apple & google oxå vi använder ju det ännu bättre betala skatt till allt vi använder. framförallt om vi redan betalat det en gång som vi gör gjort med musik, film & böcker osv.
(eller ännu bättre ta ut en skatt på allt vi laddar ner, skatt för varje byte/bit MB GB oberoende media, för någon lär ju ha rättigheterna på det)

Ja, det är onekligen ett sluttande plan. Det stör mig att folk är så relaxade om det. Några tior hit eller dit.., bla bla. Det är en principiell fråga för mig. Jag lyfter en god lön men att skatta för nåt man inte bett om stör mig hårt.

Av Clint Eastwood

Jahaja, kommer bli ytterligare en kommunistskatt likt TV avgiften.

Av Clint Eastwood
Skrivet av Super Älg:

:´/

My only consolation is the future increase in his power bills.

Han fick med 2 st. E5-2670 som skräpade här. Det finns fördelar med att vara gammal forummedlem.

Av Clint Eastwood

Elder (gammal forumsmedlem) got it first.

Av Clint Eastwood

Intel S2600CP2J

När jag tog isär grejjerna böjde jag en pinne i CPU slot2. Det är fixat och allt funkar men jag vill inte sälja det som helt. Först till kvarn.

En kasse bira? Upphämtning enbart. Armbågtjena gäller.

Läs hela annonsen här

Av Clint Eastwood

Sålt!

Av Clint Eastwood

Sålt!

Av Clint Eastwood
Skrivet av Paddglutt:

Vad skulle frakten gå på via Postnord skicka lätt?
Kan man fortfarande lägga bud med kylarna eller måste man vänta på nästa annons? Och om man inte kan buda med fläktarna, tar du bort moddningen du gjort för dem?

Ingen aning vad frakten skulle gå på men under 2kg kommer man inte tror jag inte så skicka lätt går nog inte.

Jag har dessutom tagit isär allt nu så jag gör helt enkelt såhär att jag stänger ner denna och ber om ursäkt för mitt snurriga inlägg. Vart lite för stökigt för min smak. Jag lägger upp på nytt igen när nya servern är uppe och snurrar ordentligt och jag kan lägga mer fokus på detta.

Av Clint Eastwood
Skrivet av mrqaffe:

Det finns väl inget officiellt stöd men AMD har inte heller blockerat funktionen så det är nog mest en fråga om du vill ha det validerat eller inte dvs ungefär lika osäkert eller fungerande som med övriga hemmamodeller.
Funkar troligen med vissa moderkort men ingen garanterar att det fungerar.nu eller att funktionen inte kan tas bort i framtiden.

Ah, ok. Nu kör jag Asus Pro WS X570-ACE i nya bygget och ASUS stoltserar ju med ECC stöd på den brädan så jag tror inte att de på sin sida kommer ta bort stödet. Kört några timmar med en 3700X och 4st 32GB ECC stickor fungerar fint med ECC aktiverat. Minnena klockar t.o.m. ganska duktigt vilket förvånade mig.

Men ok, jag ska ta mig en funderare på att stoppa in en 4750G instället så jag kan göra mig av med grafikortet.

Av Clint Eastwood

Kan någon svara på om denna lirar med ECC minnen likt 3700X?

Av Clint Eastwood

Jag har ändrat annonstexten till att exludera Noctua kylarna. De kommer att komma i en separat annons. Ledsen för förvirringen och jag har full förståelse för om någon vill backa ur budgivningen.

Av Clint Eastwood
Skrivet av jockern:

Good point! Min spontatana tanke var allt på bilden, dvs inkl. fläktarna.

Jag förstår. Olyckligt formulerat av mig. Till mitt försvar så är titeln enbart för MB, RAM och CPU kombon. Då måste jag desvärre säga att det blir lite för tunt bud. Men än är inte dagen över.

Av Clint Eastwood
Skrivet av jockern:

Good point! Min spontatana tanke var allt på bilden, dvs inkl. fläktarna.

Är själva flashningen svår eller processen att hitta rätt passande profil? Vill tro det senare?
Hur går det till att bygga en flashbar profil?

Man editerar en .sdr fil (textfil på 15000 rader) som man läser av med ett kommando när man bootat in ett specifikt verktyg som flashar det kontroller chippet. Den biten är lätt. Det meckiga är att hitta de relevanta ställen (stanzas) där man ska lägga in värden som motsvarar de fläktar du har, den aggressivitet du vill ha, min och maxtemperaturer. Utspritt över hela filen och när det är konsumentfläktar och inte på Intels lista är det myyycket trial and error. Sen ska det in i hexvärden, men det är ganska trivialt det med. Jag fick till det riktigt bra faktiskt med en server som kunde stå i vardagsrummet utan problem. Det finns hyfsat gott om info därute men på typiskt Intel vis är det mycket blaj blajj..

Av Clint Eastwood
Skrivet av jockern:

1800kr + frakt

Är detta ett bud inklusive eller exklusive Noctua kylarna? Inser att jag var lite otydlig i annonsen men jag ville se bud på antingen eller. Syftet med att de sitter monterade var att visa på att jag tycker det finns ett värde i de fläktprofiler jag flashat in specifikt för dessa kylare och fläktar (+ då de tre Noctua PPC-3000 som satt i chassit). ...den processen är inte helt trivial om jag får säga det själv.

Av Clint Eastwood
Skrivet av Smith:

Kanske ett råd till svenska regeringen(och folkhälsomyndigheten) är att hädanefter hålla koll på vad vårat grannland Finland gör.
Efter vad jag sett så har Finland lyckats mycket bra i sin strategi både vad gäller att bekämpa smittan och att bibehålla landets ekonomi:BNP (för 2:a kvartalet) - 3.2 vs - 8.6(Sverige).

Hatten av för Finland.

Jag vet att det skiljer sig lite på export segmenten mellan våra länder men ändå...??

Du kan inte jämföra BNP/capita mellan Sverige och Finland då Sveriges BNP/capita inte längre fungerar som ekonomisk måttstock för Sveriges ekonomi. Det har att göra med att vår BNP till stora delar ~50% drivs av offentlig omsättning + att en oerhört stor omsättnings- kostnadsdrivare till denna offentliga omsättning inte räknas som capita de första åren i landet. Därav får du en grupp 'konsumenter', läs hävert, på BNP sidan men som inte räknas med som capita på andra sidan av ekvationen. Givetvis är detta en perfekt storm med fantasikostnader för invandringen och då en offentlig omsättning som nästan är 50% av BNP och långa tider i landet utan att räknas till capita. Så länge du fyller på med kostnadsdragare och har en lång väntetid så kommer du hålla denna pyramidbluff levande. Men landet går i backen. Basic matte egentligen men förvånandsvärt få som ens fattar det.. Lösningen är givetvis enkel; räkna istället BNP/nationella omsättningsdrivare men det kommer ni aldrig se för då faller hela korthuset.

Sorry för Off topic.

On topic:
Jag känner inte en enda person som insjuknat så pass allvarligt att de måste läggas in på sjukhus. Däremot några äldre som tuppat av som 'normalt' är en sommar i kombination med influensa och värme.

Av Clint Eastwood
Skrivet av m1k3_dd:

1750 kr. + spårbar frakt? (Gävle)

FÖRMODAR FÖRSTÅS GRUNDLÄGGANDE FELFRIHET!

Ouch! Varför 'skrika'?? Jag har skrivit att det är testat både i Prime95 och Memtest innan jag lyfte ur det ur chassit.

Jag vet vad grundläggande rättigheter är men inte grundläggande felfrihet. Kan du förklara vad en grundläggande felfrihet innebär för det jag säljer här?

Av Clint Eastwood
Skrivet av Klarspråkarn:

Spelar det någon roll varför de säger detta?

Ehhh... Spelar det någon roll varför någon säger någonting?

..

Av Clint Eastwood
Skrivet av lord_moggo:

Jag såg länken till specen först nu. Den tar alltså både SAS och SATA diskar i slädarna? Det var främst det jag var lite oroad över.

Jag har moddat in extra fractal design burar i ett av deras chassin så att jag har 13 av deras "slädar" i min nuvarande lösning, vilket jag egentligen skulle klara mig med, men pga hur trångt det är och allt kablage blir de inte så hotswap-vänliga som jag hade hoppats. Jag kanske kan lösa det med bättre kabeldragning och lägga diskarna så de dras ut åt vartanant håll.

Om du väntar helgen ut ska jag klura lite på saken och återkommer.

Jadå, jag kör SATA rätt igenom.

Av Clint Eastwood
Skrivet av lord_moggo:

Shit, sökte en del efter något liknande för ett tag sedan. Räknar jag rätt att om man vill populera alla 24 slots behövs 6st SF-8087, så tex typ 3st m1015 kort?

Vad menas med 1:1, att man kopplar in SAS diskar istället för SATA? (Jag har bara ett m1015 i min nuvarande server)

Jag körde med ett m1015 kort och ena dens port till en Chenbro CK23601 expander. Chenbron har 6 interna portar ut så det vart lean och smutt. Utan expander blir det 3st m1015 ja.

Chenbro CK23601 kortet ska jag sälja så småningom men vill först ha igång det nya bygget som har expander i varje backplane. Vill dock ha den gamla vägen som reserv. Räkna med en vecka tills jag vet att den nya konfiggen är uppe och lirar och jag kan släppa Chenbro kortet.

Av Clint Eastwood

Supermicro 2U chassi, 600W PSU, Rackskenor

Säljer ett SuperMicro 2U chassi med 600W SuperMicro PSU och rackskenor. Har huserat min transcodingserver och PSU'n går tyst och bra. Skenorna av bra kvalitet.

En HD caddy är lite 'special' (annat galler) men funkar lika bra som de andra tuffa grabbarna.

Hämtning är att föredra. Kör preliminärt annonsen veckan ut.

Läs hela annonsen här