Inlägg

Inlägg som zetruz har skrivit i forumet
Av zetruz
Skrivet av Chrisism8:

Jag tillhör ju den grupp människor som mår dåligt över att veta att jag har en noctuabrun fläkt i min dator, även ifall den har stängd sida och aldrig syns. Blev så glad och senare ledsen när Noctua berättade "Våra fina fläktar kommer snart i svart" och i nästa andetag "Och snart kommer också en ännu bättre fläkt men den kommer bara i brunt" <.< Kan vi få båda tack!

Svart version av Noctuas finfläkt är ju på gång. Under Computex 2019 sade de att dessa versioner väntas släppas H1 2020, men med Noctua kan man oftast förvänta sig förseningar.

Av zetruz

Charlie Demerjian på SemiAccurate verkar ifrågasätta det här rätt hårt: länkklick! I frågeställningen efter kvartalsrapporten undrades det hur stor andel av deras nyproducerade produkter är på 10nm jämfört med 14nm, och de undvek att svara på frågan. Charlie har haft rätt gång på gång om Intel både gällande 10nm och specifika produkter, så jag skulle ta det lugnt med att lita på Intels påståenden. Vi får se.

Av zetruz

Micro-USB har det varit mycket problem med genom åren. USB-C har gått bra hittills, och Lightning-kontakter har varit bra men inte felfria.

Av zetruz

Intel hae till viss del skapat detta problem själva, men även TSMC har svårt att möta efterfrågan just nu. Tänk på hur många gamla Windows 7-datorer som företag världen över vill ha utbytta just nu.

Skickades från m.sweclockers.com

Av zetruz
Skrivet av Roger W:

Källa?
Såvitt jag läst och förstått är telefonpanelerna inte relaterade till TV-panelernas med färgfilter.

Ah, korrekt. My bad.

De har dock redan släppt en TV med högre DPI än en 48" 4K (~92dpi), som gissningsvis kommer nästa år. Deras Z9 som nyss levererats till kunder är på 8K och 88 tum, en DPI på ~100.
En 48"-skärm i 4K är exakt samma DPI som en 24" i 1080p. Så det borde ju inte vara omöjligt att göra, men det verkar inte ens ryktas om det ännu.

Skrivet av MrPasty:

Jag kan inte säga om det du säger stämmer eller inte men jag ser inte varför de skulle behöva göra på det sättet. Jag har själv bara "doppat tårna" i paneltillverkningsbranchen men vad jag har förstått är det stora problemet att en OLED-panel behöver konstant ström över hela ytan till skillnad från en LCD-panel som behöver konstant spänning. Eftersom det rör sig om otroligt små ledningar blir motståndet väldigt högt när panelstorleken ökar, vilket gör att tillverkarna än så länge måste "fuska" lite för att kunna komma upp i TV-storlekar. Det är inte alls ett lika stort problem på en liten mobilskärm.

Jag känner inte till de tekniska detaljerna, men som det ser ut nu kör LG endast på små och stora OLED-paneler, inte mellanstora. Jag vet inte vad orsaken till detta är (tekniska anledningar? ekonomiska anledningar?), men det verkar inte som om de är på gång i mellanstorleken.

Av zetruz
Skrivet av Roger W:

Håller med.
LG verkar fokusera helt på sin lösning med vita LEDs, med färgfilter framför varje subpixel.
Detta lär lämpa sig bättre för större TV-storlekar: jag tvivlar på att de med den tekniken kommer göra skärmar med högre pixeltäthet än de (ev) kommande 48 tums OLED skärmarna.

De använder väl WOLED-principen även på sina små OLED-paneler för telefoner? Så jag tror inte det är på något sätt omöjligt, de råkar bara ha fokus på TV-fronten för tillfället.

Av zetruz

@laxpudding - fantastiskt bra information som alltid! Men en fråga, är det inte endast LG:s OLEDs från 2019 som har 48Gbps-portarna? Och så vitt jag vet är de ännu inte möjliga att använda med en 48Gbps-källa (även om en sådan hade funnits) pga att funktionen inte är aktiverad i firmware?
För övrigt, alla dessa HDMI 2.1-funktioner, finns det någon "interdependency" alls emellan dem? Exempelvis att eARC skulle vara beroende av en 48Gbps-port eller på HDMI VRR? (Vet att exemplen är fel, men du ser vad jag menar.) Kanske att VRR är beroende av ALLM eller QFT?

Skrivet av JBerger:

Ohh, så min dröm om en oled+gsync+32:9 skärm är inte helt omöjlig alltså? Gimme gimme!

Så vitt jag vet pratas det inte mycket om att LG Display ska göra "mellanstora" OLED-paneler (större än telefoner, mindre än 48" TV-apparater), så det är mycket möjligt att en annan tillverkare blir först ut med en sådan panel du beskriver.

Av zetruz
Skrivet av Svantesson666:

Väldigt bra. Bara att hoppas att fler tillverkare följer efter 2020 med både HDMI 2.1 och adaptiv bildsynkronisering.

Med tanke på att alla tillverkare använder displayer från LG Displays så är det bra att de går före så att de andra ser vad som är möjligt.

Det finns ett flertal olika TV-apparater med FreeSync redan. Så vitt jag vet kan Nvidia välja att aktivera VRR på alla de apparaterna, de väljer bara att inte göra det förutom i det här fallet. Gissningsvis för att få folk att köpa BFGD istället...?
Pinging @laxpudding - jag kan ha fel.

Edit: För övrigt säger artikeln att "dagens bildkällor" innebär att 4K @ 120 Hz inte kan användas - men så vitt jag vet kan det ändå inte användas på nuvarande OLED-apparater. Ja, de har HDMI 2.1, men 4K 120 Hz är inte aktiverat i firmware ännu - så bandbreddsmässigt beter sig som HDMI 2.0-portar fortfarande.

Av zetruz
Skrivet av Esseboy:

Det är ju 2-3 år tills det, så vi är nästan mitt i DDR4;s livscykel.

DDR5 väntas komma till Zen 4 2021, och Skylake kom med DDR4-support 2015. Så det är typ en tredjedel av livscykeln kvar hos DDR4, om man ser till när dess ersättare kommer ut. (Minnet kommer såklart fortsätta produceras och säljas bra länge efter DDR5 kommer.)

Av zetruz

Man önskar ju att de släpper kort innan Cyberpunk 2077 släpps, men så blir det säkert inte.

Av zetruz

Intels 10nm är ju fortfarande något av en katastrof, och 14nm var ju också kraftigt försenat i sig. Man undrar om denna roadmap är rimlig - både gällande 10nm2020 och 7nm2021.

Av zetruz

När jag byggde datorn köpte jag ett Gainward GTX 970 Phoenix på Black Friday, det köpet har jag ångrat så mycket att jag helt enkelt bytt ut det mot ett annat (Gigabyte G1 Gaming) på grund av fläktljud och spoltjut. Definitivt värt de extra hundralapparna. Lesson learned.

Jag har också lite ånger att jag köpte en Noctua NH-U14S istället för en NH-D15. Det har ju ingen betydelse med nuvarande processor, men det känns onödigt att ha en mindre framtidssäker CPU-kylare.

@Sjoooberg: Kan säga att i alla fall mitt Define R5 är inte tyst om jag inte också har tysta fläktar. Säkert bättre än ett med ett glasfönster, men plåten är inte av stridsvagnstjocklek som på min gamla Cooler Master Cosmos 1000. Bra fläktar är ett måste!

Av zetruz

Minnet går i 2133 MHz, det vill säga DDR4-4266, oui? Den hastigheten är bra för minnesbandbredd men dålig för latens eftersom InfinityFabric då klockat ned till halva RAM-hastigheten. Jag vet dock inte om det har någon relevans för dessa tester.

Av zetruz
Skrivet av loefet:

Trodde jag Be-Quiet också var, visst de har produkter i budgetsegmentet vilket inte Noctua har, men det är ingen skit när man kommer upp till de dyrare varianterna.
Men Noctua vet liksom Intel och Nvidia att de kan ta ett rejält pris, folk kommer att köpa deras produkter ändå, även om det finns billigare varianter som fungerar minst lika bra i många fall.

Be Quiet är ju knappast någon fulöl på något vis, men inte samma nivå som Noctua varken i pris eller kvalitet - främst på fläktar då, såklart. Jag borde skrivit att Be Quiet inte är lika premium som Noctua, du har rätt.

Av zetruz
Skrivet av loefet:

Man kan ju nästan fråga om en Noctua NH-U12A är värd de 250 kronorna mer jämfört med denna.
skiljer ju bara ett par grader och en halv dB vid LNA och PWM mätningarna.

Noctua är premiumprodukter. Till en vän skulle jag rekommendera denna Be Quiet över en NH-U12A, men själv skulle jag köpa Noctuan. Beror ju på hur man prioriterar.

Av zetruz

Mer info om Cyberpunk 2077. Jag blir inte ofta hypad för spel nuförtiden, men den där minan har jag gått på med CP2077.

Age of Empires IV skulle såklart vara jätteroligt att höra mer om. Men jag tror de har sagt att Definitive Edition av AoE2 och AoE3 kommer före det, så nyheter om AoE2 Definitive Edition skulle ju vara kul i sig.

Eh... Ori and the Will of the Wisps bör väl få ett lanseringsdatum kan man tycka. Ögon-och-öron-och-själs-godis.

Av zetruz
Skrivet av mpat:

Det skall vara 4K och HDR, men jag tror inte att bitraten blir högre än vad Netflix kör. Skulle kunna vara AV1 som standard iofs.

Netflix kommer väl också slå in AV1 som standard så fort det är rimligt, vilket det inte kommer vara i höst med tanke på hur få enheter har hårdvaruacceleration av AV1. Youtube kommer ju också köra AV1 som standard i de videos där det finns (dvs de från stora kanaler och/eller många tittningar), men det tar ett tag innan vanliga kunder får det som standard.

Av zetruz
Skrivet av kotz:

Snälla!! Öppna inte Pandoras box.
Fler tjänster gör att fler laddar ner igen.
Låt oss hålla oss till minimalt antal tjänster...
Detta har blivit en stor soppa och löjligt!

När Disney kommit igång ordentligt så blir det nog snart färre tjänster igen...

Av zetruz
Skrivet av scienta:

Pfft, försök inte: #17866255

Haha jo, såg dock aldrig din post. Det är från övriga Internet jag fått det.

Av zetruz