Inlägg

Inlägg som Hakim har skrivit i forumet
Av Hakim

Gör ett nytt försök med Asus, jag kan jämföra moderkorten där utan problem (inte helt lättläst kanske).

LE har bara stöd för Crossfire, Pro har stöd för både Crossfire och SLI.

USB-controller är olika: Pro har Nec, LE Asmedia.

LE har en IDE-anslutning.

Pro-kortet är 2 cm större(!) på kortsidan.

Pro verkar ha något slags Bluetooth-stöd också.

Av Hakim
Skrivet av Aka_The_Barf:

ASUS P8P67 LE tycker jag verkar prisvärt, vad exact är det som skiljer dom billigare brädorna som den här med p67chipset?

Om Prisjakt är att lita på så är just den modellen just nu det enda existerande P67-moderkortet med IDE/PATA-anslutning, de andra har bara stöd för SATA.

ASUS P8P67 LE har dock bara stöd för Crossfire, ej SLI. Det har PS/2 anslutning för både mus och tangentbord.

Av Hakim

Någon som vet varför de blev så värdefulla? Golden pearls brukade vara en av få items som man kunde köpa på AH och sälja till vendor för 1 guld och göra vinst på det. Nuförtiden lägger jag bara ut en när det är tomt och då kan jag få 300 guld för den.

Feralas låter lite väl låglevlat, det måste vara det där området i nordöst med massa lvl62-eliter.

Av Hakim
Skrivet av Kire6:

Bra fråga. Själv är jag ganska oroad också då jag har en 60 walock med T1 och T2 gear, men saknar några delar. När onyxia blev en 80 raid så flyttade dom ony droppsen till sissta bossen i Bwl. Hoppas att dom gör samma sak om blizz tänker höja levlarna för olika raider. På tal om Bwl så går det att flyga upp till nefarians (rätta mig om jag stava fel) "balkong". Ocomsår hade dom även satt ett entrace till raiden. Men level 80 var för lågt

Det där gjorde mig en aning lack faktiskt. Visst, det är bättre att nya Ony droppar questprylen än inte alls men det är nog en och annan som gärna vill göra questserien när de är i rätt level och för dem blev det omöjligt att göra färdigt questen. Blizzard kunde gott flytta questprylen till en av de andra drakarna. Hur som helst är det just såna grejor som gör mig lite skraj inför Cata.

Hela den questserien kommer nog försvinna i Cata eller bli totalförstörd när olika drakar etc ändrar status. Bl.a. kommer Anachronos i Tanaris försvinna tror jag. Hade hoppats kunna knipa det där lila cooking-receptet innan men det är nog kört.

Andra saker (mmo-champion har en tråd om sånt som försvinner):
-engi-receptet minor discombobulator som droppar/hämtas i Gnomeregan. Tror inte det är bop så det kan vara värt att grinda och sälja dyrt sedan.
-blacksmith-questerna som ges i Winterspring. Tror man måste vara BS för att kunna ta dem men plansen är nog inte bop tror jag.
-allt i Stratholme, Scholomance och Dire Maul är i fara eftersom de retunas till lägre lvl. Questerna som Knot ger i Dire Maul North var väl tidigare favorit för att återställa sin rep om man jagat Bloodsail-titeln tror jag. Kanske dags att fixa det nu. Questen Free Knot kan ge 7-8 olika tailor och LW-patterns, några av dem bop. Om du orkar skulle det vara fint om du kunde kolla om Knot finns kvar eller om han flytt för gott...

Av Hakim

Om du skapar en ny gubbe så får du gärna rapportera om saker (NPC/quester/prylar/patterns) som saknas.

Det är nog inte bara jag som oroar sig en aning över vad som tas bort i Cata för då vill kanske man vill fixa/skaffa det innan (ex Zandalar Tribe). Många av de äldre instanserna kommer ju ändras och då kanske en del sköna quester och prylar åker ut med badvattnet s.a.s.. Det är nog mest Azeroth då för de andra zonerna ändras inte så mycket.

Av Hakim

Japp, ett Filco Majestouch med svenska tecken, från The Keyboard Company (länken i artikeln helt enkelt). Gjorde en snabb sökning efter svensk leverantör men tror inte det finns någon än (lite udda att en engelsk firma saluför icke-engelska tangentbord).

Leveransen gick alltså bra och jag är helnöjd med tangentbordet. Tillägg: slutpriset blev 1480 kr.

Av Hakim

Beställde i onsdags, hämtade det idag :-0 . Fick ett lyxigt buntband i paketet \o/ .

Av Hakim

Det är nästan så att man blir religiös. Jag började kolla efter ett nytt tangentbord för ett år sedan och efter att ha läst massa om olika switchar m.m. landade just på här Filco-tangentbordet. Vägrade skaffa något annat och eftersom det inte fanns något svenskt så blev det inget. Fast jag lärde mig iaf uppskatta mitt nuvarande Dell-tangentbord lite mer eftersom det faktiskt har mekaniska switchar (ALPS). Ni som sitter på ett gammalt IBM-tangentbord borde nog behålla det, iaf inte ersätta det med någon rubber dome-variant.

Skrivet av blafa:

Efter tre år med mekaniska tangentbord kommer jag aldrig någonsin gå tillbaka. Folk kan säga precis vad de vill, för mig är det värt varenda krona.
Söker ni fördjupning finns mycket att läsa här: Mechanical Keyboard Guide - Overclock.net - Overclocking.net

Rekommenderad läsning, speciellt för de som trodde Filco-tangentbordet var en "ploj".

Av Hakim

Kollade lite och det verkar som att pc-k 56 inte säljs av Lian Li själva utan Lancool som Lian Li äger. Enligt deras sajt så säljs sidplåtar lösa:

LanCool Website

Kunde inte hitta någon svensk återförsäljare på deras lista, men det fanns en tysk som sålde såna plåtar:

Caseking.de » Modding » Gehäuse-Modding » Seitenteile » Lancool W-KM2AB-1 Window-Seitenteil K56/K58/K60/K62

Av Hakim

@waconda: levelchart
http://wow.allakhazam.com/db/levelchart.html

Vad som stör mig mest i BGs är när någon skall påpeka att laget kommer förlora. Vill de parkera i ett hörn och idla får de väl göra det men då kan de gott idla med sina åsikter också. De flesta vill kämpa tills rundan är slut (eller iaf GY-campingen börjar).

Av Hakim
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FeebleSR
1. Vad krävs för att kunna börja spela wow(wotlk) nu?

wow
bc
wotlk
(gamecard)

Jag menar, om jag måste köpa varje spel och därtill få en cd-key till varje osv osv.

Ungefär så ja. Wotlk kräver både BC och wow. Däremot tror jag du får en månads speltid när du köper wow så du behöver kanske inte köpa gamecard direkt.

Du kan också köra trial 10 dagar och sedan uppgradera det kontot till riktigt men det rekommenderar jag inte om du vet att du kommer hålla på ett tag. Trial har inte tillgång till mail (i spelet) eller aktionshuset så man är rätt handikappad.

Citat:

2. Köpa spelen begangnade? Hur fungerar det med cd-key?

Dumsnålt och riskabelt. Spelen i sig är små kostnader på längre sikt, det är gamecards som gör hål i plånboken. Vill du snåla låt i så fall bli att köpa expansionerna i början.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Beginner
Kan man "bara" använda wotlk dvd:n vid nyinstallation eller måste man ta installationerna tripptrapptrull (wow-bc-wotlk)?

Jag använde enbart Wotlk-DVDn sist jag gjorde en ny installation. Fick ju både vanilj-wow och BC på CD-skivor så det är jäkligt gott att slippa använda dem.

Av Hakim

Verkar som de återställt level-gränserna för AV (51-60, 61-70 osv).

http://forums.worldofwarcraft.com/thread.html?topicId=1982033...

Av Hakim

Gamecard

Hejsan!

Gammal tråd men jag antar att det fortfarande är ze Vanguard-tråd?

Hur är det med gamecard till Vanguard, finns det såna än? Någon som hört något om det är på G eller så?

Av Hakim
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BesteN
Vad har jag nu missat? Vad har dom gjort?

De har gjort något med enchants så att de inaktiveras om man är för låg level. Vet inte exakt hur det fungerar men har sett twinks med enchants som har röd text om nåt sånt.

Tror en del blivit lite ledsna av det men det lär knappast stoppa twinks. I slutändan handlar det om att maximera och då är det skitsamma vad som blir max till slut. Snacket om att det skall bli xp i BG däremot... Tvingar man på twinken xp för bg så faller hela konceptet.

Av Hakim

Jo. Det där med att ha en liten SSD som systemdisk och en vanlig till "förvaring" låter väl bra men man vill ju ha programvaran på SSD också och då känns 80 gb en aning trångt.

Av Hakim

Ugh, den där bf1943-trailern ser ju ut som Battlefield Heroes. Yuck!

Av Hakim

En fråga till panelen: hur jämför man spellpower mot intellect för en lvl43 warlock?

Jag har jagat intellect (och stamina) mycket innan och i princip ignorerat spellpower eftersom jag inte vetat hur mycket som är mycket s.a.s.. Fast även om fler crittar är trevligt så känns manapoolen onödigt stor så jag hade tänkt mixa med spellpower. Finns det någon enkel förhållningsregel att X spell power > Y intellect eller är det en förolämpning att ens fråga?

Av Hakim
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ElyziuM
Servrarna öppnar ju inte föränn 00:01 så jag kan ju inte spela wrath ändå, så att vänta så länge med att ge ut spelen är dåligt av vissa butiker tycker jag.

Precis. Även Blizzard förtjänar en känga här. De hade kunnat sätta release 2 minuter tidigare (12e 23:59 ), låtit butikerna leverera i god tid, spelarna installera som de ville och sedan släppa på genom en server restart när det är dags. Visst, det hade blivit köer men de har ju ett kösystem för att hantera sånt. Jaja, nog om det. Uttrycket "You are not prepared" får en ny hånfull innebörd...

Förresten, är det någon som vet exakt hur påsläppet kommer ske ikväll? Kommer det bli en restart precis innan eller kommer servrarna vara avstängda flera timmar innan? Har hört rykten om att man blir påsläppt 00:01 i den tidzon man befinner sig i, de som har det lär ju bli duktigt lolade av alla britter som kan kliva på båten en timma innan i så fall. (edit: "man". Får det nog inte ens imorgon...)

Av Hakim
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Toivo83
Todieloo på dig me!
Tyvär har jag ingen kollid pga de skickas som brev.

tjingeling!

Attans, skulle inte klickat på "Skicka på lastpall" när jag gjorde beställningen. j/k

Skämt åsido så känner jag mig lite lurad. Releasedagen är ju den 13e, men om jag fattat rätt så öppnas Northrend 00:01 den 13:e. Då vill jag ju stå på båten med de andra, 18 timmar efteråt är ju helt meningslöst.

Tycker också det är lite fult att låsa beställningen genom att säga att den är skickad när den egentligen inte är det (enligt de flesta definitioner på ordet "skickad"). Webhallen är nog kyligt medvetna om att poängen med bokning är att ha spelet till release, inte på releasedagen, releaseveckan eller releaseåret. Så ungefär samtidigt som spelet måste vara skickat för att man skall få det till release så låser de beställningen så att inte massavbeställningar skall ske. Så ser det ut iaf.

Av Hakim
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Toivo83
Någon som råkat få sin Wrath of the Lich King bokning?
Min skickades igår från webhallen tydligen.
ska bli intressant att se om den ligger vid 12 tiden hemma.

Hej hopp. Säger Posten att den är påväg om du klickar på kollinumret? Beställde på webhallen själv men befarar att den inte hinner fram idag eftersom Posten inte verkar ha den än (enligt webhallen skickad igår). Fast det kan ju bero att Posten låtit den kallna på en hylla någonstans kanske...