Inlägg

Inlägg som kaya har skrivit i forumet
Av kaya

@Teenypopz: Du behöver DDR4 minnen och gärna så snabba som du har råd med, förutom det så blir det en bra uppgradering.

Av kaya

Jag har bott i Bergsjön i Göteborg på min sons dagis så skulle dom ha en dag där föräldrarna träffades och bjöd varandra på typiska rätter från det land dom kom ifrån. Jag tog med surströmming men det var ingen som ville smaka

Av kaya
Skrivet av Gremanz:

Och jag som tycker det räcker med 60 Hz. Och är ändå inte lika gammal som mannen i videon!

Ålder har inget med det att göra utan allt handlar om vad du är van med.
Förut var det inga problem att ha HDD som system disk, men det finns nog ingen som testat SSD som gått tillbaka till HDD.
VHS funkade hur bra som helst, inga problem med bilden ändå tills man skaffade DVD.
Och det är samma med 60 vs 144+Hz tills du skaffar en 144+Hz skärm så funkar 60Hz hur bra som helst men när du en gång bytt så går du inte tillbaka.

Av kaya
Skrivet av Garderoben:

Vene om du trollar eller tror på dig själv men.

i9an har inte överhettnings problem.
i9an är bättre än både intels i7 or och allt vad ryzen har att komma med.

Om du missat det så är den bäst i dom flesta spel titlatna och total stompar skiten av allt annat som var med i dom flertrådade testerna.

I 3/5 speltester på swec så var 7700k snabbare och i dom spel som 7700k var långsammare så skiljde det så lite så det var inom felmarginalen. BF1 som ett av dom få spel som utnyttjar flera trådar så får dom exakt samma fps i 1080p Så i vilka spel är det som den är så mycket bättre i? ms röj?

Av kaya
Skrivet av Garderoben:

Så för att en produkt är dyr kan den inte vara utmärkt?

Logik???

Nu drar jag den klassiska bil jämförelsen men det behövs ibland.
Du kan ju inte ge Ferrari ett dåligt betyg för den är dyrare än din 740. Visst båda är bilar men dom är på två helt olika plan.

Precis som i9an.

Nu är det inte bilar som vi jämför och framförallt inte bilar där hela värdet ligger i märket, utan det är CPU:er och om en ny CPU presterar som en CPU som redan finns på marknaden men den kostar 3 gånger mer, och den har överhettnings problem så har iaf jag svårt att se vad som är så utmärkt med den.

Inget fel med dyra CPU:er men om den ska få utmärkelsen utmärkt så hade det varit trevligt om den utmärkt sig på ett positivt sätt.

Av kaya

Jag förstår fortfarande inte hur i9 7900x kan vara en utmärkt produkt, priset måste ha nån påverkan på betyget. Och sen VRM på det...

Av kaya

Du ser slutna ut med fake läder? bor man söder om Karesuando så låter det inte som nån bra idé :/

Av kaya

Jag kör med Sennheiser PC 363D och jag är väldigt nöjd med dom.
Nått att tänka på är om du vill ha slutna eller öppna lurar?
Sitter du i ett rum där det vistas andra person än dig själv och dom gör nått annat än titta på när du spelar så kan öppna lurar bli väldigt irriterande för dom. Med täckta lurar så blir du inte störd av vad andra i rummet gör och du slipper störa dom med vad du gör men en enorm nackdel med slutna lurar är att det blir väldigt varmt.

Jag körde med trådlösa tidigare och det var helt underbart, jag kunde gå och pissa och fortfarande höra när folk snackade skit om mig men efter drygt ett år så blev batteriet så dåligt så man satt med laddkabel i hela tiden och då är det ju värdelöst med trådade trådlösa lurar.

Av kaya
Skrivet av MinscS2:

Pinsamt Intel, riktigt pinsamt...

På sätt och vis vill jag inte att AMD ska sjunka till Intels nivå, men jag kan mycket väl tänka mig att AMD gör någon slags comeback där dom uppmärksammar kokplattorna som är i7-7700k, Kabylake-X och Skylake-X samt hela X299-lanseringen.

Något i stil med "1 poäng för varje youtuber som gjorde en negativ video gällande din lansering. Intel och X299: 15 poäng. AMD och X399: 0 poäng".

Det är inte första gången som Intel varit ljusår efter och försökt konkurrera med "kokplattor" men lyckats vinna p.g.a fulspel :/
Pentium 4.

Av kaya

@Oscar The Great M8: ja som sagt det är inga större problem, och det är tydligen bara nvidiakort med Windows 10 som kan få dom problemen. Men som andra skärm spelar det ingen större roll. köp på nätet så du får 2 veckors ångerrätt om du skulle ha otur att få problem som du inte kan stå ut med. Men det är 99% chans att du kommer att bli väldigt nöjd, en extra skärm väldigt trevligt att ha.

Av kaya

Game over för Intel, dom kan inte längre kontra AMD så nu lägger dom all energi på smutskastning istället, hade det varit för 20 år sen så hade dom lagt den energin på att muta återförsäljare men det funkar ju inte längre.

Av kaya

Här hittar jag lite om det jag skrev om https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/5o32vs/psa_for...

Men det var inte på reddit jag hade läst om det utan det var en seriös artikel, hade för mig att det var på swec men tydligen inte.

Av kaya

@Oscar The Great M8:
Nej inte så, skärmarna ska vara delbar med varandra så en 240hz och en 60hz är inga problem eller om du överklockar din 144hz till 150 och samtidigt sänker du din 60hz till 50hz.
Söker som en galning men kan inte hitta artikeln där det skrevs om det.

Men det är inget större problem så det är inget som du egentligen behöver bry dig om.

Av kaya

@theo0019: Jag har ett problem med mina skärmar, nästan varje gång som jag startar datorn så får jag svarta skärmar och måste starta om datorn igen, andra gången funkar allt som det ska men första gången funkar det nästan aldrig om det beror på den där hz buggen eller inte vet jag inte men jag misstänker det.

Av kaya

@BM-Mods: Jag köpte mina 16GB ram 2016-08-09 för 699:- för några veckor sen så funderade jag på att uppgradera till 32GB bara för att.
Nu kostar dom 1349:- nästan en dubbling av priset på mindre än ett år. Så det blev ingen uppgradering :/

Av kaya

Det kan bli strul med skärmarna om dom inte har ett jämt delbart hz, bland annat att datorn inte vill gå in i sleep mode och liknande.
Jag tror det var här på swec som jag läste om det för nån månad sen. Har försökt hitta det men inte lyckats, Är det nån som kommer ihåg den artikeln? @Laxpudding kanske vet vad jag menar?

Men förutom det så är det inga problem att köra med olika hz, för chat, surf och liknande så funkar 60hz hur bra som helst.

Av kaya
Skrivet av Wanttolearn:

Tackar för alla intressanta inlägg! Hoppas att fler kan ge sina åsikter.

Det är inte så mycket mer att tillägga, få saker kan sätta dig i skiten så mycket som just ett sms lån. Att det ens är lagligt är obegripligt.

Om du har 0kr och ingen mat så gå till soc dom hjälper dig, har du mat så behöver du inget sms lån.

Av kaya
Skrivet av Karaff:

Jag tycker det är rätt fantastiskt att man tror sig ha gjort rätt för sig när man betalar 20 spänn i bensinpengar för 2mils resa..

Visst 20kr kan låta lite men vi var på väg till bussen när tanten frågade om om vi ville åka med, hon åker förbi mitt hem så det var ingen omväg för hon och i bilen frågade hon om vi kunde dela på bensinkostnaden, 20kr täcker lätt bensinkostnaden.
Hade jag frågat om vi fick åka med eller om det hade varit en omväg för hon så hade hon såklart fått mer.

Skickades från m.sweclockers.com

Av kaya
Skrivet av Darshiva:

Min morfars bror och hans fru satt aldrig båda i fram när de åkte bil. En körde, den andra satt diagonalt över i baksätet. Detta endast för att slita så jämnt som möjligt på däcken..

Det där har jag också varit med om jag och en tjej skulle få skjuts av en tant på 55-60år jag skulle sitta fram och tjejen var tvungen att sitta bakom hon som körde så att det skulle bli jämn viktfördelning. Jag gav hon 20 spänn för skjutsen (2mil) sen gick det nån vecka sen frågade hon mig om inte tjejen som åkte med också skulle betala och göra rätt för sig

Av kaya

Jag jobbar på ett ålderdomshem och förra sommaren var det så lite sommarvikarier så vi hade inte möjlighet att gå ut med dom gamla en enda gång.

I Torsdags så hade kommunen äntligen fixat en aktivitet för dom äldre, det var korvgrillning. Jättetrevligt men tydligen så var enda anledningen till den grillningen att kommunen hade bjudit in lokaltidningen så dom skulle få se hur trevligt dom hade där...

Men när dom själv ska på konferens då snålas det inte, fy fan.