Inlägg

Inlägg som ne0m har skrivit i forumet
Av ne0m

Köpråd nytt datorbygge 1440p bildskärm inklu.

Tjena SweC,

sitter på ett VEGA 64 system sedan 2017 så känner det är dags att uppgradera från 1080 p till 1440 inför nästa spelår. Har 144hz skärm just nu så vet inte om man ska ha det även i 1440p också(?).

Vet inget om dagens system så tar gärna emot ett prisvärt alternativ, så billigt som möjligt men som ändå presterar om ni vet vad jag är ute efter.

Shoot.

Av ne0m
Skrivet av Peppar2014:

@ne0m: Fördel om du listar vad för komponenter du har idag.

Har inte tänkt använda något gammalt mer än att jag har nytt 750 w nätagg. Ska köpa chassi grafik och processor + minnen som sagt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ne0m

Uppgradering speldator 6-7k

Tjena tjena sweC!

Tänkt uppgradera mitt system lite, alldeles för länge sedan sist och tänkte kolla med er om vad man ska ha idag. Spelar väl mest blandat mmos, strategi och nya releaser och ute efter bra prestanda per krona. Har redan nätdel och lagringsutrymme så ska ha ny gpu, cpu, chassi och minnen har ni några förslag? Tack på förhand.

Av ne0m

Underbar podcast, för oss som växte upp med denna legend (vi minns väl alla "I am the one and only" videon mot 4kings, eller den mystiska "knivningen") som egentligen format mig till en gamer/PC-spelare så har HeatoN en stor del i det hela. Kunde varit lite längre dock med mer historier och bakgrund, hur det var på CPL och möta Team 3D eller andra svenska klassiska klaner som team[9].esu, EYEballers osv och vad dem gör idag om han har någon kontakt alls med vesslan osv.

Tummen upp sweC!

Av ne0m

Dator för runt 8k

Hej SweC!

Tänkt beställa en dator åt en vän och har fundering kring nätagg, han vill ha det tyst, modulärt och som håller för detta system.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/3121579/2013-03-19

Har ni några synpunkter förövrigt så välkomnar jag det. Kylning ska han ta över ifrån mig, dvs. slutet kylningssystem.

Av ne0m

Var det bara jag som gärna faktiskt hade velat fått lite mer matnyttigt om henne mer än just star trekintresset alltså mer rörande Ida som journalistbakgrund. Särskilt från oss sweclockare där majoriteten är pro-pc och bryr oss relativt lite om apple.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ne0m

Upgradera en DELL

Tjena SweC!

En vän till mig har fått en workstation 660 med en ivy bridge i5:a i med 300w nätaggregat och ett gt 620 gpu i. Han undrar om det går att uppdradera så den går att spela på och vad skulle ni då tipsa om för nätagg + grallekort i relativt rimligt pris? Ramen är 6 gig så jag antar det inte behövs.

Av ne0m

Modda om en DELL

Tjena SweC!

Nu är det så att en vän till mig har fått en workstation 660 med en ivy bridge i5:a i. Han kom till mig och undra om den går att modifiera om så att man kan sätta i ett kraftigare grafikkort och nätaggret för att köra spel på, om det är möjligt överhuvudtaget.

Någon utav er som moddat om en DELL och går det? Det är trots allt en relativt stark jobbdator som borde kunna göras till speldator likaså.

Av ne0m

Tackar och bockar, det blir nog det där.

Av ne0m

Sandy bridge system

Tjena Sweclockers!

Dags att beställa lite ny hårdvara och behöver det vanliga gpu, cpu + moderkort och minnen och tänkte ta en sandybridge i5:a. Är dock osäker på moderkort och grafikkort i nuläget, några tips på ett bra system som håller i ett par år iaf idag? inte alltför dyrt heller.

mvh
Alex

ps. såg en kundvagn som jag banta ned lite för att få det paket jag vill ha, är denna okej eller går det att byta något för att få ned ytterligare på priset?
https://www.inet.se/kundvagn/visa/1420845/2012-01-26

har detta nätagg för närvarande och antar jag bör uppgradera? http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=340676#extra

Av ne0m

Hej igen!

Gtx 470 lät också intressant tillsammans med ny processor, frågan är vilken? en X4 eller X6? håller 650w för det eller måste jag köpa nytt också? kanske lite fel forumsdel men tack på förhand

//ne0m

Av ne0m

Jo jag skrev fel i första inlägget. Så du skulle rekommendera att byta ut cpu:n alltså? för då känns det som jag lika gärna kunde köpa ett nytt system till grunden egentligen (har kollat på i5-system). Jag är främst ute efter att få högre FPS i kommande spel då mitt nuvarande som sagt presterar ganska dåligt.

Av ne0m

Uppgradering grafikkort

Hej Sweclockers!

Nu behöver ne0m ett par råd igen. Mitt system är AMD X2 7750 klockat till 3gz, 4 gig minne, 650w corsair nätagg, ASUS M4A78T moderkort och sist grafikkort 4850 som jag har känt på senare tid ger ganska dålig FPS. Nu har jag dock hört ifrån vissa "experter" att jag bör satsa på en helt ny grund för att få ut prestanda av ett nytt grafikkort och jag vet inte om det stämmer eller ej men korten jag har funderat på är antingen GTX 480 eller Radon 5870, korten är ju i 4-5k klassen.

Så nu undrar jag är mitt system reko eller behöver jag uppgradera en helt ny grund för att få ut maximal FPS? det är väl främst nätagget jag är rädd för inte kommer palla det nya kortet och inte orkar gräva i vilka watt som krävs.

Tack på förhand
ne0m

Av ne0m

Angående öppna portar i familjeföretag

Tjena sweclockers!

Var ett tag sedan man posta här men nu fanns ett tillfälle att komma tillbaka. Jo problemet är följande att jag har en vän som sitter på ett hemmanätverk där det finns en server, en jobbdator och 3 vanliga datorer (däribland hans egna) som är kopplade till samma router. Nu är det tänkt att jag och polaren skall lira borderlands men vi kan inte ansluta till varandra och jag tror det är portproblem som är det rätta problemet.

Nu till frågan, är det säkert att mixtra med portar i den routern som är kopplad till familjeföretaget utan att riskera att information blir tillgänglig, nu specifikt till deras jobbdator då? Om svaret är ja; vad kan man göra utöver att köpa en router till och fixa en extern internetanslutning, hörde något om att det finns program som låser upp portar automatiskt under tiden man kör spel som sedan återställs när man inte lirar, finns det?

det var ungefär det.

mvh
//ne0m

ps. billiga och bra routrar skulle uppskattas tips om men antar det finns tusen trådar om det i forumet redan så ingen fara

Av ne0m

Köpråd 5-10k

Tja Sweclockers!

Var ett tag sedan man var inne då jag beställde ett opteronsystem för länge sedan. Det är dags för en uppgradering och jag känner att mycket har hänt sedan AMDs storhetstid.

Det enda jag vet att jag vill ha är:

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=433186
XFX GeForce GTX 260

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=360396
Corsair Dominator 4GB DDR2 (4 eller 6 vad säger ni?).

Sedan ett system som inte bildar någon flashhals. Det får inte bli dyrare än 10k iaf.

Några idéer? Chassi har jag redan ANTEC P80 Black edition och hdd:ar så moderkort, processor, nätagg är det jag behöver.

mvh
ne0m

Av ne0m

FAN! Ännu ett "open-source" fall, precis som Gambit säger kommer det sakta men säkert dö ut. Mer och mer avtal binds och friheten stramas åt, mer restriktioner till användare och mindre frihet.

Av ne0m

Och man tar inte in faktorer som att man NYSS lagt ut Quad-gpu och att jag knappast tror drivisarna är redo för det. Sedan undrar jag om applikationerna och de spelen de testar ens har stöd för Quad?

Vad har ni förväntat er? inte ens all programvara har stöd för SLI än. Ta't lungt grabbar, prestandan kommer.

Av ne0m

Trådlöst nätverkskort

Tjena clockers.

Jo det är så att en vän nyss fått trådlöst internet (Zyxel 600 Prestige series) och jag har fått i uppdrag att spana på några trådlösa nätverkskort som skulle passa. Har kollat runt lite men jag tycker att det mesta utav korten som finns där ute är detsamma, och det skiljer sig inte särskilt mycket i pris.

Så jag bestämmer mig för att ta hjälp här; vad rekommenderas till den routern? eller spelar det egentligen ingen roll?

Av ne0m

Lal, Antonsson, har du ens någon aning om vilka kostnader fildelningen orsakar för mediabolag?

Av ne0m

"Man kan inte generellt säga att tracker-tjänster är olagliga, men i tidigare fall som påminner om detta har det krävts aktiv handling, ett medvetet uppsåt, för att kunna tala om medhjälp till brott.
- I det här fallet kan man ju argumentera för att de varit medvetna om, och aktivt uppmuntrat brotten som användarna har begått. Dessutom har ju lagstiftningen angående nedladdning skärpts sedan de gamla fallen."

TPB är inte olagligt i sig nej, men som ni ser här över kan personerna bakom siten iaf riskera fängelse på grund utav denna medvetenhet om att deras site påbjuder fildelning av upphovsrättskyddat material.