Inlägg

Inlägg som Willbeatu har skrivit i forumet
Av Willbeatu

@Anndreeaas: Vet inte vad jag gjorde men den slutade boota in i Bios, har inte fått den där windows repair heller, startat om några gånger. Skönt att det är borta iaf.

Av Willbeatu

@Anndreeaas: Slog av något som heter "Fast Boot" och nu verkar den boota in till windows direkt, skumt.

EDIT: Direkt efter att jag skrev det ovanför så frös datorn, startade om sig själv efter ett tag och bootade till en blåskärm "Windows need to me repaired" något som heter Winload.exe funkade inte som den ska, resettade och den bootade direkt till windows igen.

Av Willbeatu

Jo jag hänger upp mig för att datorn låter enormt mycket. Kom på idag att den går alltid till hundra procent load för att jag slår av vsync, mer fps = mer load.

Har ett annat problem som jag glömde ta upp. Min dator bootar alltid in i Bios, så måste jag ta Save and Exit så bootar den till windows. Förstår inte varför. har uppdaterat bios och allt, valt att den ska boota till SSD som har windows.

Av Willbeatu

Ny dator är väldigt varm, förstår inte

Hej hej Sweclockare, jag köpte en ny dator som jag fick förra veckan och den går väldigt varmt.
Min gamla dator ser ni i nertill och dom nya delarna ser ni i bilderna. (Grafikkortet är fortfarande samma, väntar på volta)

Vad jag förstår så är 8700k en varm cpu pga fler kärnor och mer ström. Jag har gjort en egen klock på 4.8GHz med 1.30Vcore
som drog ner värmen fint på den.

Mitt problem ligger mer i luftflöde och GPU. Mitt grafikkort gick från ~50C idle upp till ibland ~70C med 50% på fläktarna.

På den här bilden ser ni hur fläktarna ligger. Dom som är i fronten är framför radiatorn, alltså fläktarna sitter i chassit och radiatorn på fläktarna.

Här har ni en bild på lite info

Jag har testat att dra upp fläktarna i fronten till max för att få in mer luft men blir ingen skillnad. Mitt grafikkort har ju alltid varit väldigt varmt under load innan också (upp mot 85C)

Hade det hjälp att köra dubbla fläktar på radiatorn? Alltså 6st SP fläktar. Tacksam för alla svar.

Av Willbeatu

Det är jag som bara lite snabbt slängde ihop delarna till @Madcomp.
Chassit kanske man kan dra ner på då han är lite mer efter tyst/bra flöde än utseende.
Sen så valde jag sådana minnen för han sa att han vill ha 3200mhz, men tror man kan dra ner lite där så det blir billigare.
Lade inte till något nätagg då jag inte vet vad han har i sin nuvarande dator, är nog något man kan ta reda på eller lägga till om man lyckas dra ner på annat lite.

Av Willbeatu
Skrivet av Vangen:

Trådlös>Upplösning

Enligt mig i prioritet.

Det enda jobbiga med sladden enligt mig är att det är lite kort, hade velat ha en i en krok i taket så kommer man aldrig snubbla på den.

Av Willbeatu

Åååh, beställde en Oculus för ca 2 veckor sedan då den är så mycket billigare än vad Vive är, och så händer detta, är för lat för att hålla på att skicka tillbaka

Av Willbeatu

Okej, do det där med att klocka var min plan också då det är den billigaste lösningen. Har googlat runt vad som flaskar den vanliga GTX 1080 och det äldsta som inte gör det är 4770k, men då har han ju 1080ti så känns lika att köpa 7700k om han nu ändå ska köpa nytt. Frågan är ju då hur stor skillnaden är på ett dyrt/billigt moderkort. (då hög budget är något han inte har)

Av Willbeatu

Okej okej, jo det är ju så det är men han lyssnar ju inte när man säger, han frågar vad man tycker och köper ändå vad han vill. Ska säga att han får börja spara igen

Han får ju inte superdålig fps i overwatch osv, men är ju inte bra att processorn går max konstant.

Av Willbeatu
Skrivet av zogez:

K

i5 3570k Hmm, och köper ett 1080 ti, ja din bror får uppgradera processorn.

Jo jag sa att den troligtvis kommer gå hårt men glömde att han kör 1080p.
Så en klockning borde hjälpa? För det är ju billigare att köpa en bättre kylare än helt nytt då han inte är den rikaste.
Han gillar ju att streama också (han kör nvenc då det inte tar på cpu) så vet inte om han i så fall borde hoppa till i7 istället för i5.

Undra om min 3770k bottleneckar den, har själv funderat på en 7700k, då vi har lika moderkort så är det lätt att bara trycka dit den.

Av Willbeatu

1080 ti och cpu bottleneck, fixa eller köpa nytt?

Jå hej, min broder köpte 1080 ti och får stor bottleneck på sin CPU, bara han tittar stream på twitch så går den till 100% säger han.
Han har en i5 3570k, vi testade att klocka den snabbt till 4.3GHz men han kan inte köra så då han bara har kylaren som kom med processorn.

Saken är ju den att han fortfarande spelar på 1080p, går det att underklocka GPUn eller göra så att den inte kör 100%?
Eller är det bara att köpa nytt? Vi uppdaterade också alla drivisar till mobo inklusive bios. Hjälpte lite lite men inte tillräckligt.

Tack på förhanden.

Av Willbeatu

3 skärmar, bara 2st får signal

Hejhej, Roligt nog så hade jag 3st 1440p skärmar men en gick sönder när jag köpte ett stativ, nu har jag köpt en vanlig 24" 1080p bara för skojs skull för att testa spela på en sån igen, men en av skärmarna går inte igång.

Just nu är det kopplat så här

Rog Swift: DP --> DP
AoC (nya) DP --> DP också DVI --> DVI (Byter till DVI, svart skärm ett tag sen blir den DP igen)
Eizo: DVI --> DVI

Den som inte får signal är min rog swift och fattar inte varför. Kan jag inte ha 2st DP? Har testat olika saker och kopplat om och sånt men funkar ej. Datorn har ni i signaturen. Tack för hjälpen

EDIT: Snabb fråga när jag ändå har en post här. Testade köra Overwatch men av någon anledning så har jag ~50fps mindre i 1080p istället för 1440p. Någon som vet varför?

Av Willbeatu

Som eurodance sa så har jag också haft en DXRacer King i några år, lädret började nötas bort rätt fort på ena sidan och får ont i baken av den när jag sitter längre stunder. Sen med fakeläder så får man också enorma svettningar på rygg/röv. Har själv kollar på att köpa något som Vertagear Triigger som jag har väntat på länge. Men då kostar den ju rätt mycket också.

Av Willbeatu

@thomson: Jo har kollat en massa klipp om sånt, ska testa köpa en till fläkt som jag kan ha i botten, då får jag 3st in och 3st ut.

Av Willbeatu

@thomson: Nej det är ju det.. kan bara ha alla fläktar i 3st olika hastigheter som är på H100. Har bara 3 pin så kan inte ställa in via program.

Av Willbeatu

@thomson: Vad menar du med kapacitet till luftflöde? Alla fläktar i chassit är kopplat till min H100, sen är alla 3 fläktar till grafikkortet igång och inget som hindrar flöde. Alla fläktar är lika stora också. Har Corsair SP120 I alla förrutom den där bak, det är en Airflow 120 om jag minns rätt.

Av Willbeatu

Har ändrat fläktarna nu och verkar som att om jag kör GPU fläktarna på ~35% så håller den sig iaf under 50C.
CPU fläktarna körs på lägsta då jag måste öppna chassit för att styra dom, har inte 4 pin kablar.
Undra om det hade hjälpt att köpa en till fläkt och lägga i botten på lådan också, då har jag 3st in, och 3st ut.

Av Willbeatu

Okej grabbar tack för era svar. Ska testa vända fläktarna och se vad som händer. Återkommer när det är klart.

Av Willbeatu

@Beatnutz: Jo jag har haft det så tidigare, men hade inte koll på mina temperaturer, sen så läste jag om min H100 och folk sa att man vill ha insug där så kall luft går igenom radiatorn, så då ändrade jag. Jag började kolla temp igår när jag spelade Mass Effect och märkte att min dator började låta så jag knappt hör spelet.

EDIT: Jo jag skrev i första inlägget att jag har tagit bort dom, har lagt mina hårddiskar där cd-läsare och sånt egentligen ska vara.

Av Willbeatu

@molliz: Jo kollade den igår och den ligger på Optimal Energi eller något sånt.