Inlägg

Inlägg som mz har skrivit i forumet
Av mz
Skrivet av Phunky:

Tveksamt att windows defender hittar viruset om det ens var din utrustning som orsakade problemet i grunden. Comhem kör ju dynamisk ip så du kan ha fått någon annans ip där grundproblemet låg...

Skickades från m.sweclockers.com

Ja i och med att samma problem uppkom på flera enheter så var det nog inte troligt att det var något virus på stationära.

Så du har nog rätt att felet låg hos Comhem, idag är det mycket bättre. Cloudflaresidan har bara dykt upp ett par gånger, Rocket League funkar och surfandet går snabbare. Hoppas på felfritt snart.

Av mz

Har ett jättekonstigt problem. Förutom att allt går långsammare och att vissa delar av hemsidor inte laddas alls, innan jag får surfa in på t ex aftonbladet.se eller resetera.com så möts jag av detta:

https://imgur.com/a/uwH59

Märkte precis att Rocket League inte kunde ansluta till spelservrarna heller. Alla dessa problem försvinner dock med ett VPN påslaget. Har sökt igenom datorn med Malwarebytes och Windows Defender men inget där.

Någon annan som råkat ut för något liknande?

EDIT: Glömde att nämna att allt detta händer på både datorn, Surfacen och mobilen. En googling på Cloudflare ger mig detta:

1.The IP address you are on has shown problematic activity online recently in one of our data sources. If you would like to look your IP up, then please look your IP up at Project Honeypot. If the IP address shows data for malicious activity, you can see why there. You can also attempt to whitelist your IP directly on that page by connecting from that IP.

och detta

1. Passing the captcha will help reduce the threat score associated with the IP address. If no bad activity is seen from the IP address after a two-week period, then the challenge behavior will stop against that IP address.

Blev ännu konstigare detta. Antar att jag får vänta i 2 veckor eller be ComHem om en ny IP-adress, om det ens går.

Av mz
Skrivet av distortion10000:

Jag skulle säga att den trådlösa delen av CG3100/CG3700 är undermålig. Skulle själv aldrig använda de modemen utan att koppla en extern router till dem.

Okej. Får helt enkelt prova att koppla in en annan och se ifall den trådlösa delen blir bättre. Tragiskt detta. Tack för ditt svar!

Skickades från m.sweclockers.com

Av mz

Hej alla,

jag fick hem min CG3700 router idag på posten. Via kabel får jag fin hastighet (102 mbit ned och 10 mbit upp). Men så fort jag byter till den trådlösa biten så får jag USLA hastigheter. Sitter bokstavligen bredvid routern och jag får endast 12 mbit ned och 6 mbit upp. Pratade med kundtjänsten som gav mig som förslag att "köpa en ny router med bättre signalstyrka på grund av störningar". Detta är alltså en vanlig lägenhetsbyggnad och via wifianalyzer har jag stor marginal till nästa trådlöspunkt. Testat att byta kanal utan framgång. Jag stängde av 5ghz funktionen för att se ifall det skulle avhjälpa problemet men icke.

Är det rätt av mig att tycka att ursäkten från kundtjänsten är nästintill lam? Det är väl som att säga att deras produkt är undermålig och klarar inte av en "vanlig" lägenhetsbyggnad..

Vet inte riktigt vad jag ska göra, så all hjälp uppskattas.

p.s Har 100/10.

Av mz

För varje dag som går så förstår man hur dumt det vara att inte passa på att köpa Gigabytes 970-kort som NetonNet och Swec hade erbjudande på.....

Skickades från m.sweclockers.com

Av mz
Skrivet av Voff89:

Kör det grafikkortet i en R2. Funkar kanon!

Fick det plats utan problem eller var du tvungen att modifiera chassit lite genom att t ex såga bort någon hårddiskbur?

Av mz

Hmm Origin verkar ha stora problem, går inte ens att komma in i Battlelog. Antar att EA/DICE använder Telia här i Sverige?

Av mz
Skrivet av Dockland:

Japp.

På Com Hems hemsida står:

2014-12-10 09:00
Det är för närvarande problem med bredbandstjänsten i flera delar av landet. Du som kund märker av felet av att du får rätt IP-adress, men kan inte surfa.
Felavhjälpning pågår och vi ber om ursäkt om eventuella olägenheter detta kan medföra.

Edit: ...som kan vara en "cyberattack"
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19999354.ab

Aha se på fan. Kan meddela att Com Hems DNS-servrar funkar nu igen.

Av mz

Är det någon som har problem med att nå vissa sidor just nu? T o m att komma till sweclockers tog några tryck på reloadknappen.... Antar att det är ett DNSproblem?

Skickades från m.sweclockers.com

Av mz
Skrivet av KlyfftPotatis:

Har Bahnof och använder mig av någon asus router som också har wifi i sig , eller ja, trådlöst internet. när man använder sig av sladd, vilket jag gör, så kräver den ju ett lösenord men jag märkte nu att det är bara att koppla in sig på det trådlösa internet som den har. Gillar inte riktigt att det finns folk som bara kan hoppa in på mitt internet och använda sig av det hur som helst.

Jag har försökt att googla runt lite och kommer alltid fram till att det är 192.168.1.1 som jag ska skriva i addressfältet. När jag gör det, så frågar den mig om användarnamn och lösen. Jag försökte skriva in de saker bahnof skickade på papper men det funkar inte. folk säger också att man bara ska skriva in Admin/admin eller något sedan inget lösen alls för att sedan komma in på någon sida där man kan sätta ett lösen?

Problemet är att jag redan fastnar där jag ska skriva in lösenordet och användarnamnet när jag skrivit in 192.168.1.1. Ingen koll på hur jag kommer in...

Kolla så det inte är för att du skriver med stort A i admin. Dvs USER: admin PASS: admin eller inget under PASS.

Av mz
Skrivet av Hemming:

Vilken sida är det du inte kan nå?`

Vilken router använder du dig av och vilken version.

Sidan jag inte kan nå är Nordicbet, routern är en Linksys WRT320N med custom firmware (DD-WRT). Det har som sagt fungerat fint tidigare, problemet dök upp för någon vecka sedan.

Skrivet av mrqaffe:

Låter som föräldrakontroll är aktiverat.

Det är bara jag i hemmet så det ska inte vara det Har ju gjort återställning samt uppdaterat firmware till senaste så alla inställningar är på default igen.

Av mz

Kan inte komma åt sida med router inkopplad

Hej!

När jag försöker nå sidan nordicbet så får jag fram ett felmeddelande:

Forbidden

You don't have permission to access /swe on this server.

Jag provade att köra datorn direkt till modemet och det fungerar fint. Men så fort man använder routern så vägrar den komma åt sidan.

Det jag har provat är att återställa routern och att uppdatera till senaste firmwaren men samma sak händer.

Är det NÅGON som vet vad det kan vara? Har förövrigt alltid fungerat tidigare att nå sidan.

Av mz

Tråden kan låsas. Det blev ett missförstånd helt enkelt, de trodde att garantin gått ut vilket det inte gjort.

Letmerepair var mycket medgörliga när jag skickade mail till dom, så all eloge till dom!

Av mz

Reparation av ASUS U46

Jag har haft en ASUS U46 i nästan två år nu och efter lite mer än ett år började datorns gångjärn krångla. Det är nästan som att de hoppade ur led och när man lyfter eller sänker skärmen så bildas en spricka på sidan av ramen. Ungefär så här:

ASUS u46 gångjärn

Jag skickade in datorn och fick mail av Letmerepair imorse där de bedömmer det som "yttre påverkan". Om "yttre påverkan" är att faktiskt använda datorn och stänga ner skärmen så är jag skyldig. Annars har jag varit verkligen försiktig med den och aldrig tappat den eller dylikt. Ett snabbt besök på google visar också att många har haft samma problem med gångjärnen med diverse ASUS-bärbara och just U46 också.

Det kostar c a 2700kr för dom att reparera den, vilket jag verkligen inte tänker betala. Problemet är ju att det känns som att verkstaden har all makt nu så jag undrar vad jag egentligen kan göra?

Av mz
Skrivet av ninjaidiot:

Någon som har länken till fancontrolprogrammet - mina fläktar har efter nästan exakt ett år börjat throttla på-av bara över en natt - inga nya program installerade eller så... Mycket märkligt.

Menar du denna?

http://www.computerbase.de/forum/showthread.php?t=1070494

Scrolla ned lite och tanka hem

Av mz
Skrivet av Pzycic:

Med laddaren inkopplad och fullt batteri:
Ligger på runt 40 (38-41) på idle.
Youtube runt 48
Aftonbladet TV och Youtube samtidigt runt 52

Fullt laddat utan laddaren:
Ligger på runt 39 på idle.
Youtube runt 44
Aftonbladet TV och Youtube samtidigt runt 46

Blev alltså lite svalare utan laddaren inkopplad
Så om man kollar på bara mina siffror så ligger du lite högre.

Tack för att du orkade kolla.

Det var som jag misstänkte alltså, datorn har blivit varmare och det rätt mycket vid load. Frågan är ju förstås, varför? Är det något jag kan göra för att förbättra mina värden?

Av mz

Vad får ni för temperatur (mätt med RealTemp)? Jag får nämligen 50 vid idle (Dvs att jag inte har något uppe överhuvudtaget). Men så fort jag ska youtuba eller titta på netflix hoppar den upp till mellan 65-70.

Varför jag ställer frågan är för att jag tycker mig känna att den går bra mycket varmare nu än tidigare. Detta är med laddaren inkopplat och Performance-läge.

Kan väl också påpeka att det känns som att den går varmare utan laddaren också. Men förmodligen inbillar jag mig, det vore kul om någon orkade berätta sina stats så man kan jämföra

PS. Bara att kolla på Aftonbladet TV fick den att hoppa upp till 73 grader

Av mz

Hej alla,

Jag har på senare tid upplevt att datorn blivit knäpp. Att göra något så simpelt som att öppna Den här datorn eller att logga in i Windows kan ta upp emot 10 minuter.

Efter att ha kollat igenom datorn med hjälp av programmet CrystalDiskInfo så verkar det som att Hitachi hårddisken på 500gb är dålig.

Jag håller på att formatera om datorn för att se ifall det hjälper då jag ogärna skickar in datorn.

Mina frågor är då, utifall att proceduren inte hjälper något, vad har jag för alternativ? Kan jag ta ut endast hårddisken och skicka in eller måste hela datorn skickas iväg?

Vem är det som ska kontaktas för sådana här ärenden, ASUS eller Hitachi?

Tacksam för hjälp!

EDIT: Formaterat klart datorn och installerat om Windows, nu visar CrystalDiskInfo inga fel överhuvudtaget. Märkligt

Av mz

Du menar något sånt här:

http://www.overclock.net/t/1229915/how-to-cpu-and-gpu-usage-a...

Har inte provat det själv, men med den här metoden så kan man ha t ex detta:

http://i.imagebanana.com/img/kgge7a0t/AB.png

Av mz

Problemet med HDMI-ljudet är mäkta irriterande. Att sätta på TVn, hitta perfekt sittställning i soffan med massa snacks på bordet och vara redo för att avnjuta av en skön film bara för att inse att det inte finns något ljud och att man är tvungen att gå till datorn och starta om den för att få fram ljudet är, milt sagt, en aning irriterande.

Dock har jag haft samma problem sen jag införskaffade AMD-kortet och hade 13.1 drivisarna så vetefan om de nånsin kommer fixa det.