Inlägg

Inlägg som Snytbaggen har skrivit i forumet
Av Snytbaggen
Skrivet av Kizzm0:

Vilken/vilka butiker?

Linköping för min del. De stängde kl 19, så mitt mail kom ca 20 minuter efter stängningstid. Många affärer verkar stänga kl 20, så gissningsvis kommer det börja skickas ut fler mail efter det.

Av Snytbaggen

Fick precis mail från Webhallen om att min PS5 finns att hämta, så blir att hänga på låset imorgon. Hoppas dock att jag slipper betala hela summan 😅

https://i.imgur.com/qZZ8xm2.png

Av Snytbaggen
Skrivet av Levandebild:

Haha, den ångesten är väldigt real! Varit där själv några gånger.
Kommer nog vakna upp svettig natten mot torsdag och skrika rakt ut av mardrömmen.

Du står i kön på Webhallen, och ditt nummer ropas ut.

"Vad har du för ordernummer"

"Vänta, jag ska bara plocka fram det på min telef... oj, jag råkade avbeställa ordern"

Av Snytbaggen

Win7 hänger sig vid boot under installation av uppdateringar

Jag installerade nya drivrutiner häromdagen och har inte velat starta om, men inatt runt kl 3 gjorde datorn det automatiskt. När jag vaknade runt sju hade den fryst under "Preparing to configure Windows. Do not turn off your computer." och stod kvar så när jag kom hem från föreläsningen strax efter tio. Jag hade inte mycket val utan var tvungen att stänga av ändå, och provade att boota om fast problemet fanns kvar. Jag slängde i en Windows 7-skiva jag brände ut för ett tag sen för att fixa lite problem som uppstod vid en migration av Windows till en ny hårddisk och den hittade problem och undrade om jag ville fixa dessa. Sagt och gjort, men problemet var fortfarande kvar. Eftersom jag fortfarande hade kvar Windows på den gamla disken provade jag att boota från den, men fick exakt samma problem. Startar upp reparationen igen, men nu säger Windows att det är en annan version än vad som stöds på skivan. Vad finns det jag kan göra? Kör original Windows Ultimate x64.

EDIT: Nevermind, nu verkar det fungera. Eftersom jag reparerat installationen en gång förut hade jag två alternativ under boot som hette exakt likadant, Windows 7 (Recovered), och jag trodde att systemet automatiskt valde den nyaste vilket inte var fallet...

Av Snytbaggen

Antagen till datateknik i Linköping

Av Snytbaggen

Fick hem min idag med, är grymt nöjd än så länge

Skrivet av Cyberhof:

Fick hem min lur idag och har suttit och pillat med den och är en så länge mycket nöjd.
En sak jag saknar dock som jag har läst om är ett "eget marketplace" för spel med Tegra stöd vad hände med det är det vi i europa som inte fått det eller är det något kommande?

Tegra Zone?

Av Snytbaggen

Ja, fast du får sämre prestanda i spel.

Av Snytbaggen

Vilket märke har flest/minst returer?

Pappa är på jakt efter en ny dator och vi började munhuggas lite om märken, då vi i princip har helt motsatta meningar om vilka märken som är bra och dåliga. Dessutom så har vi ingen fakta bakom våra argument utan båda går efter hörsägen, vilket inte är så stabilt i längden... Jag vill minnas att jag har sett returstatistik här på SweC, men nu när jag letar kan jag inte hitta den varken här eller någon annanstans... Kan ni hjälpa mig?

Av Snytbaggen

Tangentbord: Hewlett Packard SK-2501 A

Resultat: THE QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOG

Av Snytbaggen
Skrivet av foppson:

Jag glömde totalt bort att kolla efter tangentbordet idag, gör ett nytt försök i morgon.

Haha, okej, men vi kanske kan ta det via PM istället så slipper vi fylla upp tråden för dom andra?

Av Snytbaggen
Skrivet av foppson:

Ska kolla, i morgon i så fall. Tror det finns ett DIN och ett PS/2, spelar ingen roll då båda går fint att köra med adapter.

Ena tangentbordet är till en PS/2 286:a och det andra till en PS/2 486DX

Haha, underbart, det är gamla hederliga datorer det! Kommer ihåg att pappa hade med sig en 486:a hem från jobbet för sådär ett tiotal år sedan, då tyckte jag bara att den var tråkig... Men men, jag var ung och dum! Det vore najs om du kunde få tag i PS/2-versionen, men som du sade så funkar ju båda

Skrivet av Findecanor:

Det där nya tangentbordet från Lenovo är inte mekaniskt. Det är ett "gummiknopps-tangentbord" som de flesta andra. Helt annat känsla i det mot de gamla stora, tunga, härliga Model M.

Om du inte absolut måste ha svensk layout, så föreslår jag att du kollar ebay.co.uk och ebay.de . Där finns det alltid några begagnade IBM Model M till salu. Det är rätt billigt med frakt från England eller Tyskland, jämfört med vad det kostar att skicka saker med svenska Posten. Men be att få det utan "home delivery" eller uppge adressen till ditt jobb, annars kanske du får åka långt åt helvete (var nu ditt närmaste helvete ligger) till "Postens Företagscenter" för att hämta ut ditt paket.

Förvänta dig att det kostar minst 20 Euro i frakt. Jämför med att den svenska Posten troligen skulle vilja ha mer än så för att skicka samma paket inom Sverige. Det är också mycket billigare än att köpa från USA -- köper du därifrån blir frakten mer, och du måste betala tull och moms på både varan och fraktkostnaden. Det är ju tullfritt inom EU.

Har letat runt på ebay.co.uk och ebay.de ett tag och inte hittat något eller så har dom inte skickat till Sverige, det var delvis därför jag skapade den här tråden. Och sedan är inte posten i Sverige fullt så dyr, jag använde deras guide och skrev i måtten och vikten för tangentbordet med marginal och fick fram en frakt på 150kr, inte jättedyrt enligt mig

Av Snytbaggen
Skrivet av Lille_Skutt:

Jag köpte för några år sedan ett tangentbord från IBM. Nu har ju Lenovo tagit över. Men på jobbet till våra CAD-stationer så har vi följande tangentbord. Jag tror det i alla fall. Jag är ledig nu så jag kan inte kolla beteckningen på de tangentbord vi har på jobbet. De ser väldigt lika ut i alla fall.

http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/dkind/LenovoP...

Jag kan bara rekommendera dessa tangentbord.

Är du säker på att dom är mekaniska då? Prislappen verkar antyda att det är membranknappar, men jag kan ha fel. Tack för tipset

Skrivet av foppson:

Är det de gamla tangentborden som väger 1000kg, klickar högt som tusan, tror jag kan ha nått liggandes, osäker om det är PS/2 eller DIN. Svensk layout (lååångt före win95 tiden så dessa knappar finns inte med)

Haha, ja, den beskrivningen stämmer rätt bra Om du skulle ha möjlighet att leta fram det är jag helt klart intresserad av att köpa

Av Snytbaggen
Skrivet av anon116323:

Varför ska du just ha ett IBM Model M?

Vet du något annat bra tangentbord som har buckling springs får du gärna tipsa om det

Av Snytbaggen

IBM Model M - vart kan man hitta ett sånt?

Jag har under den senaste tiden blivit allt mer och mer intresserad av att skaffa ett mekaniskt tangentbord, och eftersom jag hört så mycket gott om Model M tänkte jag att det kunde vara intressant. Problemet är bara att jag knappt hittar det någonstans, varken Blocket, Tradera, eBay eller den lokala Second Hand-butiken. Det enda jag hittat är på clickykeyboards och Unicomp, och det förstnämnda har bara med amerikansk layout och det senare är visserligen nybyggda, men ska tydligen inte vara av fullt lika bra kvalitet som originalet. Finns det något mer ställe att leta på, eller gäller det att sitta och hänga på Blocket och Tradera för att försöka norpa en när det läggs upp?

EDIT: Värt att nämnas är att den lokala Second Hand-butiken ligger i Mariestad, då jag befinner mig där några veckor nu över jul/nyår. Om någon känner till en bra loppis eller liknande i Linköping får ni gärna tipsa, då jag är relativt nyinflyttad och inte har så bra koll

Av Snytbaggen
Skrivet av Zarper:

3DSn funkar med hjälp av 2 skärmar som är riktade åt varsitt öga, detta gör att du måste ställa in skärmarna med hjälp av en slider på sidan och hålla mer eller mindre exakt den vinkeln till skärmen. Ändrar du avstånd eller håller den snett så funkar det inte.
Borde väl vara ungefär samma teknik i den här (inte kollat upp), vilket betyder att bara en person åt gången kan se 3D effekt och man måste sitta hyffsat stilla. Glasögon kommer nog även i framtiden vara enda sättet att få bra 3D effekt för flera tittare.

Njae, det där stämmer inte riktigt. Det är inte två skärmar, utan en skärm med dubbla horisontala upplösningen, dvs 800x320. På denna sitter en barriär som skickar ut varannan pixelrad till höger respektive vänster, så att varje öga får en unik bild som är 400x320 pixlar. Det du gör med slidern är att du ökar avståndet mellan in-game-kamerorna, så att skillnaderna blir större respektive mindre mellan de olika bilderna. När slidern är på 0 skickar skärmen ut samma bild till höger och vänster och det fungerar därför som en vanlig skärm. Skärmen funkar ungefär så här:

Höger bild: HHHHHHH HHHHHHH HHHHHHH Vänster bild: VVVVVVV VVVVVVV VVVVVVV Höger + vänster: HVHVHVHVHVHVHV HVHVHVHVHVHVHV HVHVHVHVHVHVHV

Av Snytbaggen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MulleEng
Vad väntar härnäst? Att Google ska ge sig in i husbranschen? Nej men Google vill väl att världen ska vara grön eftersom vi kommer kräva mer och mer el i framtiden.

Jag skulle lätt köpa ett Google House

Av Snytbaggen

MP3-spelare med bra ljud?

Jag går i köptankar om en ny MP3-spelare, eftersom min nuvarande på 256 från stenåldern på långa vägar inte räcker till. Det jag prioriterar mest är så bra ljudkvalitet som möjligt, och efter det lagringsutrymme. Jag bryr mig knappt om funktioner som färgskärm, radio, videouppspelning och så vidare, eftersom jag främst vill lyssna på musik på den. Jag har kommit fram till att jag kan ungefär noll om den här marknaden och frågar därför här. Jag har väl ingen exakt budget, men efter 2500-3000 börjar jag tycka att det blir lite väl dyrt.

Av Snytbaggen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HenrikM
på höjden då??

Nae, där saknas det fortfarande ett par centimeter. Det är antagligen lite svårt för tillverkarna att göra högre kort med den nuvarande standarden, så dom får nog göra om den först.

Av Snytbaggen

Äntligen kan jag få ett grafikkort som matchar min penislängd

Av Snytbaggen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Murer
http://www.google.se/search?rlz=1C1DVCB_enSE346SE346&aq=f&sou...

Du måste ju försökt att INTE få träff?

Haha, sant... Måste lyckats missa det på nåt sätt

IntelAti: Jaså, jag får ta och prova så får vi se hur det går... Rapporterar tillbaka om jag får det att funka hyfsat.