Inlägg

Inlägg som mr_padawan har skrivit i forumet
Av mr_padawan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wasabi
Vilket fall som helst...
ibland önskar man att Vista var bygg på Linux som OSX

Jag tror är det är nog det starkaste skälet att man skulle ha en mac.

Har du nån aning om vad du jiddrar om?
OS X är inte byggt på Linuxkärnan.

OS X har en egen kernel kallad Darwin.

Av mr_padawan

Att Adam och Eva, som det är beskrivet i Bibeln (Koranen?), skulle vara de första människorna stämmer inte. Och det står inte så i bibeln heller (om man läser vidare). Adam och Eva var de två första människorna skapade av Gud. Inte de första människorna. Det är en stor skillnad. Andra folkslag beskrivs i Bibeln, folkslag vilka Gud inte skapat.

Definitionen av Gud i Bibeln är också spridd. Det pratas om Gud som en person, och även som personer i plural i gamla testamentet. I nya testamentet är Gud mer av andeväsen än person.

Jag har ställningen till Bibeln att det är en bok som berättar om människors historia, invävt med religion. Det finns absurdheter och många konstigheter i Bibeln, men trots detta så beskriver Bibeln personer, platser och historiska skeenden vi vet har hänt. Det vi inte kan bekräfta är det extraordinära.

Jag är av den uppfattningen att det som står i Bibeln egentligen inte är en religion, utan har blivit en religion, matad till folket sedan en lång tid tillbaka för att hålla folket i skick.
Läser man Bibeln utifrån perspektivet att det är en historisk berättelse som blivit förvanskad för att skapa en religion kan man faktiskt få något ut av det.

Av mr_padawan

Ja, enheten måste avmonteras.
I vissa skrivbordsmiljöer fungerar detta automagiskt, eller så behöver man högerklicka på en ikon på skrivbordet eller dylikt.

Om inte kan du avmontera den manuellt, troligtvis genom att skriva

sudo umount /mnt/cdrom

i en terminal någonstans, förutsatt att skivan är monterad i den mappen. Annars kan du avmontera med devicename, ex. /dev/hdb

Av mr_padawan

Ja, så vitt jag vet ska det gå.

Av mr_padawan

Klistrar in från länken:

I was able to correct my no-boot problems by remastering the CD image. This indicates that there is no defect in the fluxbuntu build, only some strange problem that occurred when the iso image was created. The process I used is: 1. Mount the original downloaded iso image file to a temporary directory. 2. Make a tar archive of the mounted file tree. 3. Unmount the iso image and remove the mount directory. 4. Recreate the file tree by extracting the tar archive. 5. Make the recreated file tree writable so genisoimage can modify boot files. 6. Create a new bootable image from the recreated file tree. The commands I used are detailed below. I was working in Fedora 7 so I used genisoimage which is a newer version of mkisofs. The options and arguments in my command line should work with mkisofs also. cd to the directory where you have saved the downloaded fluxbuntu iso image. As root: mkdir fluxbuntu-7.10RC mount -t iso9660 -o loop fluxbuntu-7.10-installer-i386.iso fluxbuntu-7.10RC tar -cvf fluxbuntu-7.10RC.tar fluxbuntu-7.10RC umount fluxbuntu-7.10RC rmdir fluxbuntu-7.10RC tar -xvf fluxbuntu-7.10RC.tar chmod -R +w fluxbuntu-7.10RC genisoimage -J -r -o fluxbuntu-7.10RC-remaster.iso \ -b isolinux/isolinux.bin -c isolinux/boot.cat \ -no-emul-boot -boot-load-size 4 -boot-info-table fluxbuntu-7.10RC You can now burn the remastered iso image to CD using your normal method.

Vad exakt är det du inte förstår?
Det blir lättare att hjälpa dig då.

Av mr_padawan

Hm. Socialmyndigheten borde kräva att kronofogden tar det som finns av värde, eller att han pantsätter det för att kunna betala av det mesta av skulderna, inte fören efter det borde han få socialbidrag.

Morsan har själv levt på socialbidrag ett tag, dock för att familjeföretaget gick i konkurs och det var en enskild firma, det var inte kul... Åtta år med skuldsanering.

Så socialbidraget skall absolut inte försvinna, men det borde vara hårdare granskning på de som söker det.

Av mr_padawan

Hm. Jag fortsätter nog köra 3.5 ett tag till.

Av mr_padawan

Tycker att det finns en lite väl cynisk syn på människor som ser det som en möjlighet att det existerar en själ. Inte alla som gör det är religiösa fundamentalister.

Personligen vet jag inte (vem vet egentligen?) vad jag tror, men för mig spelar det inte en jättestor roll. Det viktigaste för mig är att jag håller goda relationer med mina nära och kära för att jag tycker om och älskar dem. Huruvida det finns någon slags existens efter kroppens död spelar mindre roll, men det är en filosofisk utmaning för många att försöka resonera sig fram till ett svar.

Det enda vi kan vara säkra på (då vi kan mäta det) är att energi varken skapas eller förstörs, och således existerar den energin vi (i och med våra kroppar) bär på även efter kroppens död, och på så sätt skulle jag vilja säga att det finns ett "liv" efter kroppens död, och att vi är odödliga, då energin vilken vi tillfälligt har till låns aldrig "dör".

Av mr_padawan

Hade en trevlig kväll med polarna....
Först åt vi lite nötter och choklad, följt av middag bestående av hemgjord potatissallad och pastasallad, med cider och cola till.
Efter det blev det till att börja titta på X-men 3 samt börja spela monopol.
När det började dra sig mot midnatt pausade vi spelet och började med fyrverkerierna, vilket var skoj.

Sen korkade vi upp Champisen och skålade för ett gott nytt år, gick in igen och fortsatte kolla på TV och spela monopol.
Detta blandat med mer cola och julmust samt chips gjorde det till en mycket trevlig kväll/natt.

Av mr_padawan

Jag tycker det är friskt vågat av Art Lebedev, även om tangentbordet inte komme sälja i särskilt stora mängder.

Ang. ett LCARS-interface liknande det i Star Trek, så började jag på att spåna på ideer och en motor för att programmera just det med bland annat OpenGL och SDL. Tyvärr tog min tid slut, och jag insåg att jag hade för lite erfarenhet.

Nu när jag tänker efter så var det nog snarare en skrivbordsmiljö jag var efter att skapa. Från grunden OpenGL-accelererad grafik vilken med ett designverktyg skulle vara väldigt anpassningsbar...

Aja, kanske något att sysselsätta mig med under sommaren när jag inte behöver plugga.

Kanske t.om som ett examensarbete, fast riktigt hur det ska anknyta till Datateknik och Elektroteknik vet jag inte.

Av mr_padawan

Åh, jag måste tacka så hemskt mycket!

[EDIT:]
Några tips på något jag kan läsa i bokform för att bli trollkarl på bland annat sed?

Av mr_padawan

Lite hjälp med sed

Sitter här och klurar på sed, och inser att jag behöver lite hjälp.

Jag har följande standard input till sed:

|/dev/sdd|WDC WD5000ABYS-01TNA0|34|C||/dev/sde|WDC WD5000ABYS-01TNA0|31|C||/dev/sdf|WDC WD360ADFD-00NLR4|21|C||/dev/sdg|WDC WD5000ABYS-01TNA0|30|C||/dev/sdh|WDC WD5000ABYS-01TNA0|33|C||/dev/sdi|WDC WD5000ABYS-01TNA0|31|C|

Jag vill göra följande:

  • Ta bort alla pipes ur texten.

  • Infoga ett kolon samt en ny rad efter varje /dev/sdx.

  • Trimma bort allt mellan hårddiskinformationen och temperaturen (innan C).

  • Infoga en ny rad samt en tom rad efter varje C, vilket kommer efter temperaturen.

Jag kan hantera grunderna i sed, dvs. att byta ut en del av input mot något annat, så ge gärna tips så att jag kan lösa problemet själv.

Tackar på förhand!

Av mr_padawan

Ohnej!

Ni har ju missförstått det hela!
Det handlar om att fira vintersolståndet, och att vi nu går mot ljusare tider.

Eller mja, så var det innan kristendomen kom.

Av mr_padawan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Vad var det för en myntsamling?Satte prinskorven i halsen, läste först en "trekant" (sitter nämligen fyra m från tv:n)

Det var mynt från myntverket från Oscar den andres tid.

Av mr_padawan

Fick choklad, pengar, en myntsamling och handdukar.

Av mr_padawan

Ser fram emot filmerna väldigt mycket.
Trots att det finns stora skillnader mellan böckerna och filmerna (LOTR), så tror jag inte många skulle gjort jobbet bättre. Det är ju inte bara Peter Jackson som bidragit till filmerna, utan många andra begåvningar, inte minst John Howe och Alan Lee med design och dyl. samt Howard Shore med musik.
Det Jackson gör så bra är att samla ihop ett team med begåvade människor och får dem inspirerade.

Är lite av en Tolkien-nörd. Började med att läsa LOTR och Bilbo på svenska, gick över till engelska, fortsatte med att läsa silmarillion på svenska och engelska, Letters of J.R.R Tolkien, Unfinished Tales, Leaf by Niggle, , Sagan om smeden och stjärnan, Narn I Hin Hurin, Book of the lost tales 1 och 2.

Just nu hinner jag tyvärr inte läsa så mycket, på grund av studier.

Av mr_padawan

Nope, men jag är en jäkel på att dricka glögg när det beger sig.

Av mr_padawan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Laban
Kan man få se på den konfen?

I httpd.conf laddar jag följande modul:

LoadModule vhost_alias_module modules/mod_vhost_alias.so

Och i 00_default_vhost.conf har jag följande:

<IfDefine DEFAULT_VHOST> <VirtualHost *:80> # # DocumentRoot: The directory out of which you will serve your # documents. By default, all requests are taken from this directory, but # symbolic links and aliases may be used to point to other locations. # DocumentRoot "/var/www/%0.0" # # This should be changed to whatever you set DocumentRoot to. # <Directory "/var/www/%0.0"> # # Possible values for the Options directive are "None", "All", # or any combination of: # Indexes Includes FollowSymLinks SymLinksifOwnerMatch ExecCGI MultiViews # # Note that "MultiViews" must be named *explicitly* --- "Options All" # doesn't give it to you. # # The Options directive is both complicated and important. Please see # http://httpd.apache.org/docs-2.0/mod/core.html#options # for more information. # Options Indexes FollowSymLinks # # AllowOverride controls what directives may be placed in .htaccess files. # It can be "All", "None", or any combination of the keywords: # Options FileInfo AuthConfig Limit # AllowOverride None # # Controls who can get stuff from this server. # Order allow,deny Allow from all </Directory> <IfModule peruser.c> # this must match a Processor ServerEnvironment apache apache # these are optional - defaults to the values specified in httpd.conf MinSpareProcessors 4 MaxProcessors 20 </IfModule> <IfModule itk.c> # The userid and groupid this VirtualHost will run as AssignUserID apache apache # Optional: A separate MaxClients for the VirtualHost, # to limit the maximum number of processes MaxClientsVHost 50 # Note that if you do not assign a user ID for your # VirtualHosts, none will be assigned by default, # ie. you'll run as root. Don't forget this! </IfModule> </VirtualHost> </IfDefine>

Av mr_padawan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DrRotmos
Läs boken Mac OS X Internals av Amit Singh

Stäng av "Copy files to iTunes Music folder when adding to library" i iTunes och slå av automatisk synkning för iPoden på den datorn som iPoden inte är synkad med. Et voila!

Oho. Tackar.

Följdfråga:
Hur spelar jag upp musik i itunes vilka ligger i en NFS-monterad mapp utan att kopiera över musiken?
Jag vill alltså lägga till några tusen låtar i mitt itunes-bibliotek vilka ligger på en nätverksmonterad volym.

Av mr_padawan

Hm...
Jag kör med dynamisk vhosts, vilket innebär att jag inte behöver pilla i apaches konffiler varje gång jag lägger till en domän. Jag skapar bara en ny mapp i var det nu är jag har som www-root.