Inlägg

Inlägg som Homeros har skrivit i forumet
Av Homeros
Skrivet av Ürkel:

Byt ut agget till 750x, fläkten borde inte snurra alls pga låg belastning.
1060 6 gig och en i5 7500 för 16k? Jag vet att SSDn på 1 TB är dyr men jag tror att du klarar dig med en på 500 GB och en bra mekanisk lagringsdisk. Jag skulle lätt ha gjort ett sådant byte så man kan ha bättre CPU+GPU.
CPU kylare från Intel känns väldigt konstigt att använda om det är låg ljudnivå man är ute efter.
Köpa windows från ett annat ställe är också ett tips.

Jag vill helst undvika HDD. Annars kan jag ju lika gärna använda den HDD som jag har i min nuvarande dator och bara köpa en SSD på typ 250 GB.
1060 och 7500 borde väl ändå räcka för det som jag ska använda min dator till? Så krävande är ju inte mina spel.

Av Homeros

Tyst dator ca. 15k

Hej allesammans!

Håller på och sätter ihop en ny dator. Eftersom nuvarande dator (se signaturen) låter som en jetmotor så fort jag startar ett spel eller liknande, och även låter en hel del bara datorn är igång, så är prio 1 på den nya datorn att den är tyst. I övrigt ser mina tankar ut så här:

* Budget: Ca. 15 000
* Montering av säljaren
* Windows 10 Home
* Endast SSD! Antingen typ 250 GB (system) + 500 GB (lagring), alternativt en större disk som jag partitionerar
* Använder datorn till ungefär 95% surf och 5% spel (tyvärr)
* Ska klara spel som Diablo 3, Skyrim och Alien Isolation på så hög inställning som möjligt
* Intel/Nvidia, ej AMD
* DVD-brännare

Har själv kollat lite hos Inet och just nu ser min plan ut såhär:

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10387562/ny-dator

Något man bör byta ut? Bör denna dator vara tyst?

Tack på förhand!

Av Homeros

Efter att ha googlat lite så körde jag programmet SpeedFan och upptäckte att Vbat är 1,42V. Antar att det borde ligga runt 3V, så nog dags att byta.

Av Homeros
Skrivet av roev:

Bios klockan kanske går fel (kan beror på att batteriet är SLUT), kolla moderkort ?
Det brukar ta slut efter typ 5 år.

Har nog haft datorn i 6-8 år nu, så inte helt omöjligt. Men då borde väl klockan ändå rätta till sig när man väl kommer in i Windows, eftersom den ska justeras automatiskt? Och känns ju inte som att de andra problemen kan ha med ett batteri att göra.

Av Homeros

Olika problem, t.ex. klockan visar fel tid

Hej allesammans!

Den senaste tiden har min dator börjat uppföra sig konstigt. Under några veckor så har Windows (10) påstått att mitt antivirusprogram (Avast) behöver uppdateras, trots att det redan är uppdaterat. Sedan några dagar tillbaka så visar klockan fel (om man stänger av "Ställ in tiden automatiskt" och sätter igång den igen så börjar den gå rätt igen). När jag nu trycker i Aktivitetsfältet för att visa dolda ikoner (t.ex. Avast och Dropbox) så finns de ibland inte där, ibland finns det flera ikoner för Avast.

Någon som har några teorier om vad som kan ha hänt med min dator? Finns det något att göra åt det, eller är det ominstallation som gäller?

Tack på förhand!

Av Homeros
Skrivet av mrqaffe:

Det kanske är nån skada på filsystemet eller nån fil i win så prova att kolla det genom att köra igenom dess 2 kontroller. Diskarna i bärbara datorer kan ju ta en del stryk för att folk flyttar eller stöter till dem när datorn inte är avstängd.
https://support.microsoft.com/sv-se/kb/2641432
https://support.microsoft.com/sv-se/kb/929833

Ingen av dessa två hittade några fel.

Ska testa felsäkert läge nu. Funkar inte det så ska jag leta upp en annan defragmenterare. Vill minnas att Piriform har en.

Av Homeros

@giplet: Är som sagt min farmors dator, så ingen SSD i den. Hon har en HP 650 Notebook. Och jag kommer inte ens in i Diskdefragmenteraren utan felmeddelandet kommer upp när jag försöker starta programmet.

Av Homeros

Problem med diskdefragmentering/Schemaläggaren

Hej allesammans!

Jag sitter med min farmors dator och har lite problem med att defragmentera den. När jag försöker starta Diskdefragmenteringen i Windows 7 så kommer följande meddelande upp:

"Diskdefragmentering schemalades av ett annat program.

Anpassade inställningar för diskdefragmentering som skapades i ett annat program används. Du måste ta bort de anpassade inställningarna innan du kan ändra schemat.

Ta bort inställningar Avbryt"

Oavsett vad man trycker på så kommer samma sak upp igen när man försöker starta Diskdefragmenteraren.

Försöker man sedan gå in i Schemaläggaren så kommer det upp en mängd felmeddelanden på raken innan man kommer in i Schemaläggaren. Det första är:

"Aktivitet
User_Feed_Synchronization-{DAB1790E-2488-4020-9B57-51FF8F
F8875B}: Aktivitetsavbilden är skadad eller har manipulerats."

Alla felmeddelanden avslutas med "Aktivitetsavbilden är skadad eller har manipulerats" och det är en mängd olika program som det handlar om.
Väl innan i Schemaläggaren så hittar jag ingenting om att Diskdefragmenteraren är schemalagd.

Någon som har några idéer på vad man kan göra, förutom att installera om datorn?

Tack på förhand!

Av Homeros
Skrivet av simon15:

Okej då spar du 500-600 kr där. Sen skall jag nämna att inget av spelen du vill spela är särskilt krävande, så det går att välja grafikkort som är ~1000-1500 kr billigare som ändå kommer klara att spela spelen du vill på högsta inställningar. Argumentet för att välja 1060 är att det är senaste generationens kort i mellanklassegmentet, och tveklöst det mest prisvärda kort man kan få för pengar nu samt att korten med tredjepartstillverkare troligtvis kommer vara de tystaste på marknaden. Och vem vet, du kanske vill spela något nytt spel i framtiden, och då kommer du ha ett kort som garanterat kommer klara av det.

Ja, precis som du säger så kanske det blir något mer avancerat spel i framtiden, så 1060 låter bra. Datorn som jag har nu har jag haft i typ 6 år, och jag räknar väl med att ha den nya i i alla fall 5 år.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Homeros
Skrivet av simon15:

Okej. Nej det kommer inte bli så dyrt. Ja överklockning kan innebära mer ljud på processorn möljigen blir varmare och således behöver mer kylning.
Okej då tillkommer minst 200 kr i kostnad för en sådan. Antar att du vill kunna bränna BluRay?
Det nättagget SUMITOMO föreslog har 100W mer i effekt samt är lite tystare så det är nog bättre än det jag valde.
Här är en ny varukorg med uppdaterat nätagg, BluRay-brännare, 1TB SSD och ett annat billigare GTX 1060.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9592811/https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/9592811/

Nä, DVD duger fint för mig. Är mest för att kunna läsa skivor (ej Blu-Ray) och bränna ut småsaker och backup.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Homeros

Tack! Inte så farligt dyrt som jag var rädd för.

Nä, överklockning känns lite overkill. Dessutom innebär väl högre frekvens mer oljud?

Storleken på burken är inga problem.

Glömde säga att jag vill ha en DVD-brännare i.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Homeros

TYST dator ca. 10-15 k

Hej allesammans!

Min dator börjar bli trött och det är därför dags för mig att börja planera inför en ny dator. Eftersom nuvarande dator (se signaturen) låter som en jetmotor så fort jag startar ett spel eller liknande, och även låter en hel del bara datorn är igång, så är prio 1 på den nya datorn att den är tyst. I övrigt ser mina tankar ut så här:

* Budget: Ca. 10 000-15 000 (har noll koll på vad det kostar med en tyst dator, så budgeten är väldigt preliminär. Dessutom köper jag nog inte förrän om någon månad så priserna bör ju gå ner lite till dess)
* Montering av säljaren
* Windows 10 Home
* Endast SSD? Antingen 250 GB (system) + 500 GB (lagring), eller en större? (Har ca. 200 GB innehåll på datorn nu, inklusive systemet, så 750 GB bör jag klara mig ganska långt på)
* Använder datorn till ungefär 99% surf och 1% spel (tyvärr)
* Ska klara spel som Diablo 3, Skyrim och Alien Isolation på så hög inställning som möjligt
* Har AMD i dagsläget men vill nog helst ha Intel/Nvidia på den nya burken
* DVD-brännare

Något som jag har missat?

Tack på förhand!

Av Homeros

Blue Screen - minnesfel - MemTest86

Hej allesammans!

Jag fick en blue screen när jag testade Skyrim (kom väl efter ca 30 minuters spelande). BlueScreenView säger att det var "MEMORY_MANAGEMENT" och "ntoskrnl.exe" som kraschade. Läste här att man kunde köra MemTest86, så jag fixade det och körde igång det. På första testet så hittade det två fel på test 10, och under andra testet (avbröt vid test 7) så hittade den 2 fel på test 5. Jag hittar ingen bra information på internet om hur man använder MemTest86 eller hur man ska avläsa resultatet, så tänkte kolla här om någon kan avläsa något av den här informationen och hur jag bör gå vidare (Testa mina minnen ett och ett? Köra testet under längre tid? Köra endast test 5 och 10 ett antal gånger?).

Tack på förhand!

Av Homeros

http://en.wikipedia.org/wiki/Cyber_Monday

Jag har då aldrig hört talas om dagen innan, utan det är väl några företag i Sverige som vill införa den här.

Av Homeros

Hur mäter man det?

Av Homeros

Mus & tangentbord förlorar ström

Hej!

Ibland är det precis som att min mus och mitt tangentbord förlorar ström (dock aldrig samtidigt). Tangentbordet (något billigt från Clas Ohlson eller liknande) slutar fungera, och lamporna på det slocknar. När det gäller musen (Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0) så slutar den fungera, och så blinkar det snabbt och lite svagt på undersidan. Vad kan detta bero på? Dåliga BIOS? Glapp någonstans? Verkar inte hjälpa att dra ur och sätta i kontakterna, utan man får vänta en liten stund tills det börjar fungera igen. Detta kan ta från några sekunder till några minuter.

Tack på förhand!

Av Homeros
Skrivet av Chris_Kadaver:

folk tycks inte va jätte nöjda med headsetet precis:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=542907

Nu var man inte så sugen längre på att köpa dem. :-/

Kanske för övrigt ska påpeka att jag inte är ute efter hörlurar som kostar runt 1 000 kronor, utan snarare runt 500 kronor.

Av Homeros

G35 verkar vara trådbunden, och jag är fruktansvärt trött på sladden som ständigt flänger hit och dit. Eller förlorar man mycket i ljud och kontakt om man kör trådlöst?

Av Homeros

Köpråd trådlöst headset?

Jag är på jakt efter ett nytt headset (får ont i öronsnäckan av de gamla, och den typ 25 meter långa sladden är konstant i vägen), så tänkte kolla om någon här har något tips.

Fick ett mail idag från Komplett där de hade med detta erbjudande:

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=585152&utm_source=komple...

Kan detta vara något för mig?

Använder headsetet dels när jag spelar, surfar på YouTube och har samtal på Skype.

Tack på förhand!

PS. Spelar dock inte WoW.

Av Homeros

Håller med om Theme Hospital. Theme-spelen över huvud taget är ju väldigt kul. Sen vet jag inte om han är för ung, men Safecracker-spelen är väldigt kluriga och roliga. Man får verkligen använda hjärnan där. Och kanske något bilspel? Typ något Need for speed?