Inlägg

Inlägg som martin_enn har skrivit i forumet
Av martin_enn

Nvm, tittade på bilden och såg att du kör digitalt...
Lycka till ändå!

Mvh

Martin

Av martin_enn

Nu har jag provat lite med lånat grafikkort. Och det gick...., sådär. Blir nog helt enkelt att fortsätta använda den dator jag redan har. Precis som Rymdvanilj säger så funkade det visserligen, men det räcker med att grannen släpper väder så laggar det. Och det känns inte direkt som ett alternativ. Blir helt enkelt att jaga fatt på en vettig och snygg låda att stoppa ner den datorn jag redan har i. Trist att allt blir mycket dyrare enbart för att det är avsett för HTPC. Menmen, den som letar skall finna! Tack så hemskt mycket för all hjälp iallafall och ha en riktigt god jul! (Kanske lite tidigt, men det närmar sig)

Mvh
Martin

Av martin_enn

Moderkortet stödjer inga som helst former utav överklockning:( Kanske bra iofs eftersom det är stockkylare på och i princip inget som helst utrymme i lådan. Så den får helt enkelt orka dra runt en hd-film. Nvidia G210 verkar vara riktigt sjysta, dock finns det inga passiva alternativ vilket är synd. Hur är 8400gs annars? Är det värt att satsa på ett sådant? Hiskeligt billiga iallafall!

Mvh

Av martin_enn

Fast jag har den inkopplad och kör den med stockkylare, och vid vanlig användning så håller den sig sval och fin. Kan ju faktiskt testa svina igång lite mer krävande saker på den. Och jag har inte köpt grafikkortet ännu, så därför har jag inte redan testat om det funkar att spela upp hd-material på den:p Jag vill veta först om prollen klarar det innan jag beställer. Det där med GPU-avkodningen förresten, jag läste i nån annan tråd att om man kör XBMC på Ubuntu istället så stödjer det GPU-avkodning. Skillnaden var att i den tråden handlade det om ett 9400m. Men gäller detta även för hd4350? Då skulle det väl isf innebära att jag utan problem kan köra hd-material på min lilla celeron och ett hd4350? Som sagt, tacksam för alla svar!

Mvh

Av martin_enn

Hehe, alltså, nu har jag en core2duo E6550, den är dubbelkärnig och funkar nemas problemas. Då jag fått tag på en annan dator (SFF desktop) som passar mig bättre storleksmässigt så funderar jag på att byta ut min nuvarande htpc med den. I SFF:n så sitter det en Celeron D. Så, ja, E6550 är dualcore! Njae, Celeron D är väl nån sorts "hittepå" dualcore. Tror bara att det är en fysisk kärna i den faktiskt. Ber om ursäkt om jag klabbat ihop det och är otydlig:p

Mvh

Av martin_enn

Men är inte en Athlon64 generellt snabbare än en Celeron D? Har inte alls särskilt bra koll på gamla plattformarna längre, och det är ju en sjujäklarns djungen att ge sig ut i om man inte vet exakt vad man ska leta efter. Har provat att googla lite, men det är svårt att hitta precisa tester där dom testar just hd-material och rätt propp. Tack för svaren iallafall och "keep ém coming"!

Mvh
Martin

Av martin_enn

Köra htpc med Celeron D

Som rubriken lyder. Skulle en Celeron D 2.0ghz palla av att köra winxp med xbmc. Tyngsta den behöver driva är 720p-material. Nu har jag en Asus barebone med en E6550, 2gbram och ett 7800gtx, så den spelar utan större ansträngningar upp allt jag matar den med. Men Celeron D är ändå några generationer äldre. Systemet fullständigt blir isf, Celeron D 2.0ghz, 2gb ram, samt ett radeon HD4350. Tacksam för svar!

Mvh
Martin

Av martin_enn

Edit: Nån annan har ju redan frågat såg jag nu:p

Då undrar jag vad du har för planer med ditt Lian Li chassi? Kanske sugen på att sälja det?

/Martin

Av martin_enn

Den strömkontakt som används är samma sort som man kopplar till floppy och sånt, dvs. en liten molex. Det ska inte vara några problem att sätta ljudkortet i den porten, det är ju trots allt det den är till för. Har kört med xonarkort på 3 olika moderkort och det har fått plats utan problem på alla 3. Med avseende på priset så kan jag iallafall säga att det är ett fantastiskt kort! Lycka till!

Mvh
Martin

Av martin_enn

Låter helskumt ju. Har du möjlighet så testa med en annan router. Måste ju vara den som trasslar till det för dig. Oavsett så får du lycka till!

Mvh
Martin

Av martin_enn

Ip-adress? Kör dom dhcp eller du har ställt in adressen lokalt på din dator? Låter väldigt konstigt annars.

Mvh

Av martin_enn

Vad har du för ISP? Det är inte så att du gjort en anslutning med användarenamn och lösenord på din dator istället för att lägga in uppgifterna i routern?

Mvh
Martin

Av martin_enn

Det räcker inte med bara skivan. Du måste även ha den medföljande koden. Koden står antingen på cd-fodralet eller om du köpt en märkesdator med förinstallerat operativsystem så sitter det på en klisterlapp på sidan av datorn. Om du en gång köpt en OEMversion av xp så funkar den endast till den dator du installerar det på, dvs. om du efter 3år köper ny dator så får du köpa nytt windows igen. Lycka till!

Mvh
Martin

Av martin_enn

Jag hade nog passat på att slå till på ett par:
http://www.fyndborsen.se/ScriptServer/TradePoint/B2C/UI/Catal...
Nu har version 3 kommit nämligen, så dom har sänkt priset rätt ordentligt på dom nu. Har enligt mig ett bra fylligt ljud och funkar prima till både musik och film. Förstärkare hade jag tagit:
http://www.flatscreencenter.se/page/products/fullProductInfo....

Då du har aktiva subbar i Audio pro högtalarna så behöver du inget jättekraftpaket till förstärkare, nog för att Roteln lämnar bra med krydd i förhållande till sin storlek. Som sagt, har provat dessa och körde dom visserligen med en Denon förstärkare då. Det jag reflekterade mest över var först och främst hur fylligt ljud det var i dom trots att man knappt hade nån volym. Inga högtalare man spelar itu sitt hyreskontrakt med, men vad jag förstått så var det inte det som var tanken heller. Ska du bara ha 14-dunk så rekommenderar jag dig ett par Cerwin vega högtalare med dubbla 15" samt en HK förstärkare. Skämt åsido, kan inte nog påpeka hur viktigt det är att faktiskt ta sig tiden att åka och kolla och lyssna. Vet inte hur många tusenlappar man kastat i sjön för att man hittat något som man tyckte verkade bra men i själva verket inte passade smaken alls. Lycka till i jakten, och för att citera Fabror Barbro; "Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet!"

Mvh
Martin

Av martin_enn

Dom kan jag rekommendera dig om du ska ha stativare! Har en kompis som kör med dom och jag är ganska imponerad av ljudet i dom. DOCK kan jag påpeka att dom verkligen behöver kompletteras med en subba (inte en skrikig otrevlig dam). Om det är välljud före volym så kan du komma väldigt billigt undan gällande förstärkare. Tangent var ett för mig okänt märke tills jag kom i kontakt med dom, och jag kan säga att jag blev mäkta överraskad. Första som jag provade hette Tangent AMP-100, liten som sörens, men levererade fin ljud. Dock har dom nog inga direkta kvalitets op-ampar, för det låg nåt litet missljud när jag hade volymen på men ingen signal. Så jag bestämde mig för att prova Tangent AMP-200, som är den större modellen, och den hade samma fina varma ton och dom hade blivit av med missljudet. Numera kör jag med en Audio Pro A.7 som är ombyggd av nån audiofil som jag aldrig nånsin kommer göra mig av med (förstärkaren då, inte audiofilen). Har du tillgång till bil? Isf kan du ju ta en tur till fyndbörsen, inte jättelångt dit tror jag från Götet. Men som sagt, man kan sitta och rekommendera hur många märken och modeller som helst, det som spelar roll är hur DU tycker att det låter. Gillar du mycket bas? Gillar du diskant? Får det se hur jävligt ut som helst i stereobänken? Finns en hel del faktorer som spelar in. Jag själv har inte haft jättebra erfarenhet av Hifiklubben, men det kan vara att jag hade kontakt med nån sommarjobbare eller nåt. Och innan jag avslutar detta onödigt långa inlägget så skulle jag nog snarare rekommendera dig ett par mindre golvare istället för stativare, har oftast bättre frekvensomfång. Ha det bra!

Mvh
Martin

Av martin_enn

Om det är välljud och musik som står i centrum så hade jag inte ens tittat åt surroundreciever hållet. Har precis fått ihop mitt system efter flera års letande och provande för att få ihop det "enligt mig" bästa ljudet i min smak. Jag har provat de flesta svensson-hifi-märkena dvs, NAD, HK, Onkyo, Denon mm. och dragit olika slutsatser för vad som är typiskt för dom olika märkena. Men en sak som är mer eller mindre gemensamt för alla är att dom var hemska i 2.0 med undantag av Marantz som faktiskt fixade det ganska bra! Så mitt råd är att inte titta på surroundförstärkare, utan titta på förstärkare som är avsedda för det du ska ha den till. Och sen det mest självklara, åk och lyssna! De flesta ställena har provrum där du i lugn och ro kan lyssna, ändra inställningar och prova olika sorters musik. Finns många butiker som enligt mig är betydligt bättre än Hifiklubben, så det är bara att åka och lyssna! Lycka till!

Mvh
Martin

Av martin_enn

Jag har precis byggt mig ett m-ATXsystem jag med. Dock så kunde jag inte bestämma mig för vad jag skulle ha för chassi, så det fick bli creme de la creme av uggly buggly chassina! Ett ACE Clubs 2, nätdelen som följde med har jag slängt. Sakerna som sitter i är en i5 @ 3.5ghz med en Arctic cooling extreme rev.b samt ett hd 4870 med Arctic cooling twin turbo. Nog ett av dom fulaste chassin jag någonsin sett, men för 528kr så duger det. Lutar mer och mer åt ett Lian li pc-v351b. Riktigt snyggt och stilrent, dock känns det som att det är väldigt stort för att vara cube. Men dock måste jag påpeka att efter att ha satt lite dämpplattor från biltema och så så funkar ACEchassit finfint. Tyst och bra och helt ok luftflöde. Kvalitetsintrycket är ju lite som att någon gått till skroten och hittat lite bitar som passar ihop och sedan sålt det som chassi, men som sagt, efter att ha styvat upp det lite och dämpat det så funkar det väldigt bra. Kör med 1 mekanisk disk och en ssd samt en dvd. 2x2gb minnen och det får plats utan problem. Jag vet inte hur nätdelen är, men den borde funka att sätta i nåt fulsystem, så för 528kr så måste jag säga att jag är väldigt nöjd!

Mvh
Martin

Av martin_enn

Jo, det lär funka finfint, problemet är att jag slarvat bort instickaren till pci-e strömmen, så alternativet att köra med 2st omvandlare (dvs. använda 4st molexkontakter) är nog ingen höjdare, misstänker att det kommer att snedbelastas duktigt! Eftersom man är en riktig skrotsamlare så hittade jag mig ett CM silent pro nere i förrådet som funkar finfint! Vet faktiskt inte varför det ligger där och antecet får stanna här uppe:p Men jag måste säga att antec agget har imponerat! Tyst och kan även minnas att lyckades köra min gamla burk ett par dagar med q6600 och 8800gtx utan några problem, men det blev ju lite ljummet. Tack för råden iallafall!

Mvh
Martin

Av martin_enn

Tar egenskaper på skrivbordet och sen inställningar, markerar vilken skärm som ska vara förstaskärm och klickar i "gör denna till primär bildskärm" eller nåt sånt och sen ska det vara kirrat.

Mvh
Martin

Av martin_enn

http://www.davido.se/shop/
Dom har det mesta inom trådlösa produkter.