Inlägg

Inlägg som Danski har skrivit i forumet
Av Danski

Garantifråga

Är mycket nyfiken Marchello, samtidigt som du skriver dessa inlägg om hur ni fortsätter era affärer för att hjälpa kunder med garantiärenden så har vi en kund till dig i vår butik i Malmö.

Denna kund har en trasig Playstation 3 köpt hos Marko's Games i November 2007. Jag har alla papper han fått från dig och posten. Vi har åt Nordisk Films (Sony Playstation) vägar åtagit oss garantiärendet för att hjälpa DIN kund.

1. Kvittot
Först och främst ställer jag mig frågande till kvittot som är direkt olaglig. Alla kvitton, utan undantag ska enligt bokföringslagen ha ett löpnummer. Detta saknas så jag undrar hur du sköter din bokföring? Ekonomisk brottslighet är ganska allvarligt, värre än att inte sköta sina garantiåtaganden.

2. Garantin
På "kvittot" står det ett års garanti men när kunden har skickat konsollen till dig så har den inte hämtats ut. Detta trots påminnelser och överenskommelse på mail och telefon (Dialog enligt kund, verkar trovärdig). Men posten ljuger aldrig i alla fall...

Enligt posten så är statusen på försändelsen följande:
Skickat: 2008-09-17
Åter: 2008-10-06
Return, Unclaimed

Playstation support bekräftar historien om kunden som försökt få sin konsol reparerad av dig. Posten bekräftar att du inte hämtat ut försändelsen trots flera påminnelseavier. Olagligt kvitto bekräftar om en verksamhet som inte går rätt till.

Har inte läst hela tråden men det nämndes något om att du efterfrågade bevis?

MVH
Dan Egerstad,
TV-Spelbolaget
Djäknegatan 4
21135, Malmö

Av Danski

CPU för videoenkodning

Hej,
vilken processor är idag snabbast för att encoda video egentligen?
AMD Athlon 64 X2 (dualcore)
AMD Opteron 1** (dualcore)
Intel Pentium D (dualcore)

Om man skall jämföra de inom samma prissegment i de olika serierna givetvis, inte en AMD opeteron för 5000kr mot en Pentium D för 3000kr. Kommer behöva ett par stycken för ett företag som bara ska sitta och encoda video, sparar man in en timme om dagen på grund av processorval är det mycket värt.

Av Danski

konspiration är det kanske inte men BBB verkar vilja tänja på lagarna lite.

Min lilla historia:
Efter att ha betalat 100kr mer för 10/1Mbit i ett år än alla andra kunder gjort för 24/1Mbit nergraderade jag till 2/1Mbit. Nu kom det en avgift på 495kr på detta för att straffa mig som betalat för mycket så länge och inte ville göra det längre. Notera här att jag aldrig haft någon bindningstid. Lagom sur att ha betalat lite mer än 1500kr för något som inte existerar pratar jag med kundtjänst och får till sist ok att jag åtminstonde ska slippa nergraderingsavgiften.
Nästa räkning dumper ner och avgiften kvarstår, ringer igen och får som svar "nä du måste betala den avgiften". När jag förklarar att för en månad sen fick jag som svar att det skulle strykas får jag det spydiga svaret "inga kommentarer" som om hon skulle vara Göran Persson själv. Ber henne kolla i datorn om det inte står något om att jag ringt in innan och jo det gör det MEN får svaret "inga kommentarer" igen när jag frågar vad där står. Totalt får jag idiotsvaret 6-7 gånger innan jag ger upp och slänger på.

Slutsatts? Jo att dum som man är tänkte jag inte på att dra upp att de bryter mot PUL genom att vägra säga vad det står i datorn om mitt samtal men även att de faktiskt bryter mot PUL och begår ett avtalsbrott. Och som den typiska svensken finner jag mig i detta plus de 5 autogiro-papperen de slarvat bort och de 100-tals gånger tjänsten inte funkat alls. Och byta kan jag inte heller eftersom det krävdes 24mån bindingstid för att kunna nergradera till 2Mbit. Länge leve BBB...

Av Danski

om det är 4-portars du söker så finns det ett för 450:- på komplett.se
funkar säkert men hur bra är frågan

Av Danski

Kan intyga att Rix funkar kanon i alla fall. Använder dosa hemma så de vanliga telefonerna funkar normalt och har ett litet program på laptopen så jag tar med numret när jag reser. Funkar hur bra som helst ifrån vanliga trådlösa gratisnätverk i usa t.ex helt utan lagg eller liknande.

Av Danski

kolla den översta tråden, finns ju massa bra tips vid problem med slöa överföringar osv...

Av Danski

kolla den översta tråden, finns ju massa bra tips vid problem med slöa överföringar osv...

Av Danski

Tänkte köpa en 165 eller 170 medans jag är i usa nästa vecka och klocka upp den till 2.5ghz typ. Nybörjare inom klockning så undrar vad ni rekommenderar för minnen till detta för att få så mycket ur systemet som möjligt. 2x512, 2x1024, 4x512? och vilka hastigheter?

Av Danski

Labs2 (bredband2)
100Mbit Västerås, mälarenergi stadsnät

3-9ms till BBB
3-5ms till sunet
5-7ms till telia
3-5ms till bahnhof

100+/90Mbit mot sunet och telia

Av Danski

Western Digital 320GB SATA är sjukt prisad både när det kommer till kyla, hastighet och ljud.

http://www.tomshardware.com/storage/20050217/index.html

" During our tests, it's operating temperature never exceeded 45°C, which is a new record for a desktop drive of the 7,200 rpm class. The WD3200JB was almost inaudible during operation, and only made itself heard under very heavy loads. "

" The drive also offers very good performance as well, as its data transfer rates can be compared to those of the WD320 Raptor. The 36GB Raptor still offers a higher minimal transfer rate and lower seek times, but other than that the 320GB Caviar SE combines the performance comparable of the first 10,000 rpm drive with the pleasanter general framework of a 7,200 rpm drive. "

1350:- på komplett så är de lungt mitt val.

Av Danski

Videoencodningsdator - optimal prestanda help

Behöver bygga en dator som endast ska användas för att encoda video i kommercielt syfte. Den behöver inte kunna nånting förutom att encoda video så snabbt som det bara är möjligt.

Har tittat på olika processorer men blir inte klok eftersom alla tester ger olika resultat, dual opteron, dual xeon blir slagna av P4or i vissa tester vilket jag inte förstår.

Förslag på vilken processor(plattform) som jag ska sattsa på? Va från början helt inställd på 2xOpteron men blir kluven efter lite kolla runt. Gärna förslag på dator (exkl grafikkort, monitor, tgb, mus, cdrom, floppy) som kostar 8000-15000kr som ni tror kan göra detta snabbast.

Tack på förhand

Edit: länk http://www.tomshardware.com/cpu/20030422/opteron-24.html

Av Danski

Har inga som helst problem här inte. Verkar nästan som det skulle vara din dator, testat med en annan burk?

Av Danski

Vårt problem i Malmö är att telia legat nere i 4 dygn utan de ens vet det själva typ. Dock bara MKB-nätet men att inte ha redudans till ett så stort nät är lite konstigt och att sedan inte veta om det själva är ju lovande från en sån stabil operatör.

http://www.realtid.se/ArticlePages/200510/11/20051011142144_R...

Av Danski

GeForce grafik drivers

Har precis installerat Debian på en av mina datorer här. Installerade några drivers som kallades "nv" under installationen i hopp om det stod för NVidia. Dock så kan inte gnome startas och gnäller över grafikkortet.

Hur ska jag kunna fixa detta ifrån konsolläge som total nybörjare på linux? Det är ett GeForce Ti4200 kort.

Tack,

Av Danski
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FLAGEL
Danski låter sådär lite lagomt uppblåst. Faktum är att han inte har den minsta lilla aning om hur det egentligen ligger till med utrustningen hos varken Comhem eller andra ISPs. Anledningen till att jag kan göra ett så grovt uttalande när jag inte känner till Danskis meriter är att jag nämligen gör antaganden, antaganden av samma typ som det tydligen är helt på sin rätt att göra av Danski själv angående Comhems utrustning.

*suck* jag ska sluta uttala mig i tråden vart jag försökte få trådskaparen att inte välja ett dyrare alternativ för att få en sämmre produkt som någon hade rekommenderat. Om du väljer läsa ett av inläggen så snälla, snälla läs nästa också vart jag klargör att det va ett skämt om comhems utrustning för de som missat det.

Av Danski
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SWEjo
Faktum är att Telia utan någon som helst tvekan är den bästa ADSL-leverantören i Sverige.

Telia funkar bra men att de skulle vara älskade ifrågasätter jag. Sen kör glocalnet på Telias linor och utrustning så det är ju lite komiskt att han rackar ner på Glocalnet. Dock så va det Comhem jag försöker avrekommendera ifrån

Citat:

Ursprungligen inskrivet av matte56
BBB`s ADSL är SKIT! Saxxat från comhems hemsida:

Kan jag ha en server hemma med Com Hems bredband?
Ja, du kan sätta upp en server hemma. Konfigurering av denna är dock ingenting som vi ger support på.

Vad som får finnas på servern regleras av Datainspektionen och deras regler ska följas.

Observera att port 25 är spärrad för inkommande trafik; vilket innebär att du inte kan använda dig av en egen e-postserver.

Alla spärrar port 25, även många som blockerar netbios och liknande. Telia va dock den enda ISP som inte gick ut med detta från första början. De va också den ISP som förnekade att de filtrerade bort alla filer från epost. http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_6248120.asp

Server på NATat IP skulle jag inte kalla server. Men defenitionsfråga...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av SWEjo
Det är tydligt att du inte är vän med Com Hems högsta tekniker då du påstår att du har bättre nätverksutrustning hemma än vad Com Hem har...

Missade ironin dock så vet du inte vad jag har för utrustning och den är lite skojigare än de switcharna som ligger nere i källaren på de flesta comhemhus för den delen. 3com Superstack II och III switchar och lite diverse Ciscosaker som blivigt utkastat från SonyEricsson i senaste uppgraderingen.

Får klargöra det än en gång vad jag försöker få fram... Comhem ger dig sämmre vilkor, hastigheter och priser än om du väljer en DSL-lina från valfri leverantör.

Av Danski
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sprucetwig
Ehm, dig kan man tydligen inte lita på alls.
Både ComHem och Telia har otroligt bra rykte, Telia är ju den bästa ADSL-leverantören. Visst är det lite dyrare men man får vad man betalar för. Glocalnet, BBB och allt vad dom heter är ju ren skit, du ser väl hur många som har problem med dom trots att telia är mångdubbelt så stora. Sen är Comhem 8/1 att föredra över adsl på 24/1. Hellre en stabil uppkoppling med utlovade hastigheter än adsl som max går i 16/0,8.

Om du ska försöka framhäva Telia och Comhem som att vara älskade av folket kommer du nog bli långt nerröstad på detta forum. De är dyrast och har oftast sämst bandbredd, sämst avtal(inga servrar, blockerar portar och filtrerar din e-post lite som de vill) och minst antal IPn jämfört med alla andra ISPer idag.
Glocalnet? Tja de är skit men kolla vilka de hyr sin lina av.
BBB? Kallar du BBB skit så visst, jag tycker inte om dem men att du framhäver Telia och Comhems bredband som bättre än BBB börjar få mig att fundera på om du jobbar som clown på cirkusen här i stan.
Telia toppade konsumentverkets lista på klagomål över bredband för 6månader sen i alla fall med fler klagomål än alla andra ISPs tillsammans. Hur det är idag vet jag inte men skulle knappast tro det har sjunkigt så mycket. Sen inte att glömma att de allra flesta som sitter med telia ADSL inte är några nätverksteknikers precis utan Gustav 45år som gör bankärenden och inte förstår sig på bandbredd. Hur ofta tror du Gustav ringer till kundtjänst och gnäller över att hans route till banken går över 40 hopp och det är för jävligt?

ADSL-tekniken för den delen är lika värdelös som comhems tre hål som jag har här 1m ifrån mig. Men att betala 379:-/mån för 24/1Mbit från BBB istället för Comhem som har nätverksutrusning som är sämmre än min här hemma med sina 8/1Mbit för 389:-/mån kanske låter vettigt för dig? Välkommen till verkligheten!

Jag? Jo jag sitter idag på 100/100Mbit med verklig prestanda på 98/92Mbit med 3 hål framför mig som står tomma och snart ska målas över eftersom jag skäms över att det finns comhem i huset. Och jag har tidigare haft i tur och ordning från 1995, 28.8k-Euronet, 56k-Telia, ISDN-Telia, 0.5Mbit-ADSL-Telia, 8/1Mbit-BBB, 10/1Mbit-BBB, comhem64kbit. Och kan lätt säga att comhem är det mest ostabila jag varit med om.
Jag pluggar för övrigt nätverk på ISP-nivå och är vänn Labs2, Bahnhof och BBBs högsta teknikers varav jag vet vad de har för utrustning.

Av Danski
Citat:

Ursprungligen inskrivet av forcevision
Nja men om du kör glocalnet såkan du inte köra 3coms eller d-links trådlösarouter. Det har något med att man skall brygga derasmodem och då fungerar inte det trådlösa.
Jag har tänkt att köpa en asus router.
Men vad menar du med att alla routrar inte kommer upp i hastigheter till 24mbit? dom är ju 128mbit som asus har i trådlös överförning om man har deras nätverkskort?

Precis som jag skrev så klarar de flesta routers inte mer genomströming än 8-16 Mbit typ. Detta är på grund av de billiga och slöa komponenter som sitter i routern som ska vidarbefordra datan till rätt dator.

Du pratar istället om trådlöst men tror du seriöst att du kommer få 128Mbit för den delen om de nu lovar det?
Trådlöst är teoretiska hastigheter, 128Mbit är Full duplex med andra ord en teoretisk hastighet på 63Mbit i åt varje håll i detta fallet. Om du nu sitter på 1m avstånd från routern så ska du vara glad om du får 70-80% av den hastigheten, alltså 45Mbit ungerfär. Men då är detta bara om du kör utan kryptering och inom ditt egna nätverk. Släng på WPA-kryptering som är standarden idag för att slippa kontunerliga besök på din lina av andra så är vi nere vid hastigheter på 25-35Mbit. Skillnad mellan routers är som gå att köpa en stereo på Siba med 100watt och en på Hifiklubben med 100watt, fast det är samma siffror så lovar jag att det är skillnad.

Har dock för mig att dustin har börjat skriva ut WAN->LAN hastigheter på sina routers, kan vara värt och ta en titt.

Av Danski

comhem har nog det sämsta ryktet och ligger strax under telia nånstans (dock är ju glocalnet riktigt lågt lol).
Du kommer få betala enorma överpriser:
64/64Kbit/s: 99 kr/mån
128/64 kbit/s: 169 kr/mån
250/128 kbit/s: 199 kr/mån
500/128 kbit/s: 259 kr/mån
8/1 Mbit/s: 389 kr/mån

Du kommer ha sämst upload av alla du känner

Du kommer sitta och inte kunna ha mer än en dator uppkopplad utan router.

Vill du byta dator på linan och glömmer ta realease IP, ja då kan du sitta där i en timme och vänta på deras utrustning ska glömma din mac-adress (din dators ID) för att kunna ansluta nått annat.

Ja, det finns inte mycket positivt men en sak är väldigt positivt, comhem är en av de få leverantörer som ger mer än de säger... jag hade 80/70 kbit/s när jag hade beställt 64/64. Men det finns väll ingen som säljer utrustning och programvara för att kunna strypa en lina till modemhastighet...

Du kommer inte kunna få fiber till dig hur som helst från någon leverantör. Om det är ett comhem-hus så är det ett comhemhus tyvärr. Finns där inte stadsnät eller liknande så skulle jag rekommendera att du antigen blir ordförande i din förening och informerar om vilket skit comhem är. Alternativ två är att avvänta eftersom de faktiskt lovat 100Mbit även om det nog kommer dröja längre än de säger och troligen är 100Mbit med nån limit och typ 1Mbit upload. Alternativ tre är att skaffa 24/1Mbit adsl för billigare än du får comhems 8/1Mbit för.

Port80 har dock ganska många ställen i götet uppkopplade med 100Mbit vet jag.

Edit:stavfel i mängder, trött eller vadå?

Av Danski

Det där är nog missförstått någonstans.
Alla routrar kommer fungera men det skiljer i kvaliteten. Många routers kommer inte kunna överföra snabbare än 8-20Mbit mellan WAN(internet) och LAN(ditt nätverk) vilket gör att du får slöare hastighet än du beställt. Denna siffra går i stort sett ingen butik eller tillverkare ut med tyvärr så sök runt om du ska beställa 24Mbit t.ex.

Dock så råder jag dig att hålla dig borta från märkena D-link och 3com. Senare är riktigt bra på nätverk i allmänhet men deras trådlösa routers är rena skiten av någon anledning.