Inlägg

Inlägg som The_Phenom har skrivit i forumet
Av The_Phenom

Yrke: Systemspecialist
Lön: 51000 + förmån
Utbildning: LTH 5 år
Erfarenhet: 8 års erfarenhet inom IT
Ålder: 35

Förmåner:
Högre tjänstepension på 15% istället för vanliga 4.5%
Förmånsbil (RAM 1500 Limited)
2-4 konferenser per år
Möjlighet att köpa utrustning genom företaget (mobil, dator etc.)

Övrigt:
Flexibla arbetstider
3 dagar distans, 2 dagar på plats
5000 friskvård + naturaförmån genom gymkort

Av The_Phenom

Jag fick tag i ett billigt hus på 150 kvm under pandemin för endast 700 000, dock i stort behov av renovering.
Då tog jag chansen och började filma allting och det blev ju lite videos.
Slängde upp dessa på Youtube om någon är intresserad av att följa framgång och motgång.
https://www.youtube.com/channel/UCDP6oD8chZ2Vrk6QXQsPFDA

Av The_Phenom

I lägenheten: No Internet Access
I bilen: Orion
I huset: Sluta Köra Som En Idiot
Mobil hotspot: brukar jag döpa till stället jag är på gratis wifi och sedan se folk kämpa med att försöka logga in😈

Av The_Phenom
Av The_Phenom
Skrivet av Ondrejkaas:

@DoZeN nu vet jag inte riktigt vilka som har ringt dig, men om vi tar det jag säljer som ett exempel. Om jag säger till dig att du kommer få bredband med en trådlös router. Du kommer få 100mbit, förklarar hastighetsgarantin. Att du kommer få en digitalbox, jag förklarar vilka funktioner den har, hur många kanaler man får. Vilket pris kunden kommer betala samt bindningstid och startavgifter. Tycker du att det är en klar bild?

Här kommer mina 5 ören.

Oftast så är det väll så att en försäljare ringer upp på sin arbetstid vilket då även är min arbetstid dvs jag är mitt uppe i mycket annat och har inte lust att diskutera vad du säljer eller erbjuder, alternativt ringer de på kvällarna dvs efter 18 och jobbar man så är detta ens fitid då man vill slappna av efter en jobbdag.

Kan även vara så att idag är det så snorenkelt att jämföra priser och tjänster själv (hört talas om internet) samt att man oftas inte får alla de finstilta detaljerna via telefon. Utan jag iallafall vill kunna sitta i lung och kolla igenom alla detaljer och inte bli "lurad" med en luddig bindningstid eller att priset höjs efter det första 6 månaders "provperiod".

Många gånger är det även billigare att beställa produkten/tjänsten själv via nätet. Alternativt kan man få en bättre lösning till samma pris.

Av The_Phenom

Som tidigare skrivit så behöver både sändare (router) och mottagare (laptop) ha stöd för den högre hastigheten för att det skall fungera.
Har den det kolla så du ansluter på rätt band dvs 5GHz för annars får du heller inte ut hastigheten du söker.

Av The_Phenom
Skrivet av LPG:

"upp till" kommer alltid på tal om man klagar på hastigheter, men ska man ringa och kolla kanske?

ZTE H368N heter modemet.

Jag skulle ringt till tele2 och inte börjat med att klaga på dålig hastighet utan snarare fråga om de kunde undersöka vilken upp hastighet du teoretiskt borde få ut baserat på ditt avstånd till deras station. Och om den skiljer mycket från det du får ut vänligt förklara för dem att du endast får ut x mbit och att det då verkar vara något som är fel på ditt modem eftersom du inte kommer upp i närheten av det du bör kunna komma upp i (Har ju hänt att det är fel på hårdvaran i någon av ändarna när inte hastigheterna stämmer).

Ex. Du får ut 1 mbit och teoretiskt skulle du kunna komma upp i låt säga 8 mbit, du använder modemet som du fick från tele2 så kan du påpeka detta och då kan de undersöka närmare och kanske få den utbytt mot en ny eller kanske uppdaterad med ny firmware. Vet inte hur Tele2 hanterar dessa situationer men det är ju värt att fråga.

För om det nu visar sig att du inte kan få ut mer än det du får just nu så finns det ingen mening med att kolla på annat modem heller tycker jag, utan då är det att anpassa inställningarna på den befintliga och kanske sätta upp policy för de som använder nätet att synka sina telefoner mindre.

Av The_Phenom

Du verkar ha fått en riktigt dålig lina eller så är det fel på ditt modem då du bör ha mycket bättre upplänk.
Det jag hade gjort är att kolla upp med tele2 och se om de kan testa och se vilken upp hastighet du borde ligga på med avstånd osv. Och om det visar sig att den är högre än det du får ut är det kanske dags att börja kolla på ett annat modem.

Har liknande bredband som du och får ut dessa hastigheter.

http://www.speedtest.net/result/5540562091.png

BTW. vad är det för modem du sitter med just nu?

Av The_Phenom

Kontrollera att du har samma filter på båda

kolla att alla filter som finns på datorn där det fungerar också finns på datorn där det inte fungerar.

Av The_Phenom

Hela systemet med avgiften är kasst, att ett enskilt "företag" (Radiotjänst) kan tvinga dig att betala en avgift för en produkt vars huvudsakliga uppgift INTE är att ta emot just den tjänsten som de erbjuder utan snarare en bifunktion i en extra funktion (webbläsaren) i den produkten.

Men om man nu skall ha avgiften är den dessutom väldigt obalanserad då en student på högskola har ett bidrag på 2828 kr och att man en månad varje år tvingas betala 2000 kr (för något man kanske inte ens vill utnyttja sig av, utan bara för att man har en produkt med kapacitet att ta emot den tjänsten) dvs man får betala 70% av sin inkomst, medans om man jobbar och har en normal inkomst på 20 000kr efter skatt endast betalar 10% av sin inkomst, borde ju vara så att alla betalar en lika del av de medel man har.

Att påstå att varje användare av en PS4 dessutom borde ha en tv är också naivt. Ja visst majoriteten av användarna kommer antagligen att koppla den till tv, men detta är ju ingen garanti utan en PS4 går att koppla till en display (monitor utan tv modul), men en av funktionerna i PS4 är ju dens remote play där du inte behöver ha en display till PS4:an utan kan spela på din PS Vita, och då genom att göra PS4 avgiftspliktig gör man även indirekt både monitor och PS vita avgiftspliktiga. (Blev många PS4 där )

En av de stora orsakerna att folk blir uppspelta när det gäller radiotjäns, svt, public service osv är helt enkelt att man gått för långt, och de produkter som är avgiftspliktiga känns många gånger orimliga.
Även att radiotjönst är mycket ovilliga att ändra på sig och hitta alternativa lösningar (ex du får en box/login när du betalar tv avgift och utan den kan man inte se svt osv)

Men men sålänge politikerna är ovilliga att lyssna på folket som de representerar och skapa förändring så kommer det inte att hända något.

//The_Phenom

Av The_Phenom

Säg att du behåller SSD och att du får ut 50% av nypris på resten, då får du med dagspris ut ca 4850 kr

Men det är då endast om någon är villig att lägga dom pengarna på en äldre begagnad dator.

Av The_Phenom

Deras mål var väll att skapa en renodlad spelmaskin, som på den gamla goda tiden där spelandet var huvudfokus. Utan allt extra lull lull, men att de endå har gjort något av det möjligt, om än begränsat, genom sina egna tjänster.

Jag gillar idén då jag har annan hårdvara för att just strömma film och spela upp musik. Men dagens sammhälle håller väll inte riktigt med på den punkten dock...

Men som alltid ju fler variabler du måste hålla koll på när man gör mjukvara desto fler saker kan gå fel.

Av The_Phenom
Skrivet av zin:

Gillar inte Telia så värst mycket men hoppas att de vinner rättegången, CopySwede går åt fel håll. Piratkopiering är inget de kan stoppa, även om de kräver pengar och retar upp konsumenter p.g.a. ständigt ökade priser på diverse elektronik. Radiotjänst är samma skit, de arbetar mot samhället istället för för det.

Vi får se till att få in lite färskt blod i Riksdagen så kan vi få lite ordning på alla dessa dåliga lagar som är både utdaterade och farliga. De lagar jag syftar på som behövs ändras på är; finansiering av radio och tv, FRA, Ipred och självfallet copyswede(vad nu för lag de har bakom sig).

Som sagts många gånger redan det handlar inte om piratkopiering utan privatkopiering

Av The_Phenom
Skrivet av Starcus:

Alltså det är f*n helt otroligt att vi i Sverige har statligt anknutna företag som ska verka i svenska folkets intresse men istället FÖRSTÖR för svenska näringslivet och den enskilda användaren genom att införa helt obefogade avgifter på konsumentprodukter som det för återförsäljarna redan är URDÅLIGA marginaler på. Hur kan man ge en institution den här typen av godtyckligt maktutövande!?!? Hur kan svenska folket gå med på detta, jag röstar blankt i nästa val om det inte kommer fram något parti som kräver nedläggning av skitorganisationer som Copyswede. Jag har aldrig i hela mitt liv kopierat ett svenskt tv-program och kommer inte göra heller.

Om röstning gjorde någon verklig skillnad skulle det antagligen bli olagligt att rösta...

Av The_Phenom
Skrivet av anon81912:

För alla som tror att en förlust för Copyswede om de inte skulle vinna, ni är helt ute och cyklar.
Läser man copyswedes årsredovisning så ser man att de har EN HALV MILJARD på banken:
http://viewer.zmags.com/publication/20bd6326#/20bd6326/20

Det är inte ens nästan lite pengar...

Kollar man telias årsredovisning visar den att telia har eget kapital på 113 Miljarder och tillgångar på 254 miljarder
Visst kommer de inte använda alla dessa på en rättegång men det visar skillnaden mellan copyswede och telia rent ekonomiskt

Av The_Phenom

Som vanligt när det gäller moderkort beror det på vad du skall använda den till DVS skall du köra CF/SLI eller överklocka är det oftast nödvändigt att välja ett lite dyrare kort då en del mellan/budget kort inte har möjlighet till OC eller som på Z87-A att den andra --> tredje pci-e porten endast körs med 2x vilket gör det lönlöst att köra CF/SLI

Men har du bara en GPU och inte planerar att OC din cpu överdivet mycket duger det gott och väl enda man bör se till är att det finns tillräkligt många USB och SATA portar för ens behov (Brukar inte vara nått problem men har man många HDD så...)

Och då jag själv har kört Asus moderkort i mina senaste 4 datorer och även i alla familjens datorer och aldrig haft nämndvärda problem med dem så skulle jag rekomendera ett Asus kort.

Men som sagt det handlar mycket om vad du skall använda det till och hur mycket pengar du är villig att spendera finns liksom kort från 500 och upp till många tusenlappar...

Av The_Phenom

Kan mycket väl vara så att det inte e HDD jag tycker bara ett det lät som det i mina öron när jag såg videon och även att HDD leden går i tack med oljudet är det jag går på

Men utan att fysiskt ha sett/hört datorn kan man aldrig vara 100

Det är inget nytt att även en helt ny HDD kan fela från dag 1.

Av The_Phenom

Det kan mycket väl tyda på att det är fel på HDD då.

Om du har mer än en HDD testa koppla bort den där OS inte ligger på för att kolla så att det inte är OS disken som är kass.
Har du bara en HDD så vet du redan att det bara kan vara den som är kass om det nu är HDD som ger uphov till oljudet.

Skulle det vara så är det tyvärr bara att byta innan det är försent.

Av The_Phenom
Skrivet av Bananas2thebeat:

Jag var lite skeptisk mot 4770'n eftersom det är en mobilprocessor, men alla verkar anse den är bättre, och den är inte så mycket dyrare, så varför inte, vi kör på 4770K.

Vad jag vet innehåller alla deras core (I3/I5/I7) mer eller mindre en mobil arkitektur, det är den vägen Intel har valt att gå för att få ner strömförbukning osv...

Av The_Phenom

Jag personligen tycker det låter som om din hdd håller på att ge upp
den spinner upp klickar och spinner ner hela tiden.
Klicket kommer antagligen från att HDD upptäcker fel och parkerar
läshuvudet för att det inte skall skadas.

Du kan även se att HDD-led "blinkar" i takt med oljudet
HDD spinner upp led lyser klick led slocknar osv.

Hur fungerar datorn i övrigt?