Inlägg

Inlägg som Flax.se har skrivit i forumet
Av Flax.se
Skrivet av hej1234:

@Poss3:

Jag har använt den i två dagar nu men problemet kvarstår. Skall reklamera den imorgon.

Det är ingen vits att du reklamerar datorn, lämna tillbaka på öppet köp istället-jag har haft flertalet moderna Macar och samtliga (även min nuvarande mbp retina 13" mid -14) laggar vid scrollning i Safari under tunga sidor vid inläsning. Samma fenomen du beskriver med cmd+f uppenbarar sig för mig också. De flesta Mac användare tycks inte märka alternativt bry sig särskilt mycket om fenomenet men jag har lyckats härleda det till undermålig CPU prestanda i mobila modellerna. 15" mbpr med diskret Nvidia krets uppvisar fenomenet i en mycket mindre utsträckning då den har en fyrkärnig CPU samt dGPU men generellt alla 13" lider av det i varierande utsträckning baserat på hur tungdriven sidan är.

Du kan mao inte förvänta dig scrollningskvaliteten du upplever i en quadcore i5/i7 av desktopkvalitet i din bärbara mac-huruvida detta beror på generell prestanda i OS X eller optimeringar i Windows låter jag vara osagt då det ligger över min nivå.

Jag är stormförtjust i min Mbp likväl men jag har lärt mig leva med dess begränsningar.

Fridens

Av Flax.se

Efter att ha sett iPad2's video.

http://www.macrumors.com/2011/03/04/samsung-rethinking-galaxy...

Varför är jag inte förvånad?

Av Flax.se
Skrivet av NidoKing:

Jag skulle inte köpa Radeon om det är Wow du ska spela mest. Inget fel på korten skulle jag tro men snacka om struliga drivare. Ett Geforce kommer att ge dig avsevärt mindre probs i Wow garanterat.

Sicket skitsnack, jag har byggt datorsystem åt nära och kära med ATI kort ur både 3 4 och 5 serien, samtliga spelar väldigt mycket wow och INGEN har haft problem med drivrutinerna. Värt att nämna är att jag byggt Nvidia system med och de har fungerat tillfredställande också, inga problem där heller. Så att säga att du ska få en bättre "wow upplevelse" med Nvidia tror jag inte en sekund på. Det jag däremot tror är att det garanterat inte har gått till det sämre i den senaste generationen 6.

Säger inget om vilket som är bäst eller så för det förklarar sweclockers testlag mer än gärna i sina reviews, men jag kan dela med mig av mina erfarenheter att det inte är något som helst problem att välja ATI som grafikkort om man ska spela, och i synnerhet som att det skulle vara någon skillnad vad gäller World of Warcraft.

Av Flax.se

Då har jag varit och känt på maskinerna, Macoteket i Uppsala hade fått in en 11.6 tummare och en 13.3 tummare nu på eftermiddagen och de anställda var givetvis lyriska.

Den kissar på min Macbook Pro 13" 2010 i alla tänkta sammanhang jag hann prova på fem minuter.
Program startar snabbare, trots klocken spelar den FullHD klockrent, hemsidor laddar toksnabbt, den känns "rappare" än min nuvarande. Att processorerna gick i 1ghz långsammare märks inte ens, och jävlar va liten och tunn den är.
Jag upplevde även skärmarna som bättre. svårt att säga dock då de inte stod precis bredvid varandra.
SSD grejen gör verkligen underverk för den totala prestandan. Blir utan tvekan en sådan till min Mac senare, alternativt att byta till en Air.

Lite fundersam över hur den lägre klockhastigheten påverkar CADen bara, men det visar väl sig.
Ni som vet mer om SSD tekniken, hur blir det med TRIM? nu, kommer det till macosx snart?
I övrigt verkar det vara en klockren maskin för studenter och alldagliga användare då jag inte kan komma på många applikationer en vanlig människa använder sig av som behöver mer processorkraft när allt runt i kring går väldigt fort.

Av Flax.se

Hej!

Jag har en macbook pro 13" som jag spelar WoW på med full grafik och då med en fps runt 100 i vanliga världen, dvs mycket spelbart.
Även när jag kör på min 24" FullHD skärm i 1920x1080 fungerar det över förväntan, dock inte med full grafik men helt klart spelbart och raidbart.
Starcraft 2 kan jag dock inte uttala mig om då det inte är något jag valt att införskaffa.
Mvh

Av Flax.se

Jag har alltid varit en PC entusiast och byggt ett tiotal datorsystem under mina 19 fyllda år, några till mig och en del till bekanta, men nu gick jag i funderingarna om inte en bärbar skulle kunna vara något. jag tog och beställde en macbook pro 13 tum i förra veckan och fick hem den härom dagen.
Det är den utan att tveka allra bästa bärbara pengar kan köpa idag, och främst av en anledning:
TOUCHPADEN - FInns inget like hos någon annan tillverkare oavsett prisklass, de andra påstår sig ha "multitouch" på sina plattor också. Jag ligger nu och kör 6st olika program i sängen, som jag lätt blippar runt i utan att ens anstränga mig för att hitta rätt, jag känner att jag har en effektivitet i närheten av PCn där nere.
Mac OSX är i mina ögon hittils mycket tillfredställande, jag hittar dit jag vill och allt flyter som en dröm, långt bättre än min mycket kraftfullare stationära windows dito.

Skärmen är utan att tveka den absolut bästa jag sett på en bärbar dator, jag finner det inte särskilt störande med glossy, särskilt inte när den är såpass ljusstark.

Köp en macbook pro och bli nöjd, det är i varje fall jag hittils

Tack för mig

Av Flax.se

Det digitala hemmet - Mac?

Hej!
Ny på det här med mac men gillar verkligen konceptet.
Tanken är att jag ska flytta till en lägenhet inom kort och då jag gillar teknik
och allt som hör därtill så tänker jag införskaffa en 46"+ FullHD tv och ett riktigt
komponent hemmabiosystem.
Jag kikar mycket på .mkv film och min fundering är då följande;

Om jag införskaffar en Macbook Pro 13" kan jag få HDMI med full upplösning + HD ljud ur den till min reciever?

Tack på förhand,

Mvh

Av Flax.se
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Devrer
Saken med iphone och ipad ar den magiska touchen ju? Allt bara flyter och reagerar direkt. Är ju bara apple som fattar att det är detta man ska lägga resurserna på. Spelar ingen roll om någon kommer men en konkurerande produkt som är bättre på allt, om de inte lyckas med skärmen...

Alla konkurrenter har ju slappa touchscreens som reagerar segt, äveg om det bara handlar om millisekunder så är det störande. Sen om man öppnar ett program så glider det upp mjukt och snyggt med det samma, istället för att skiten hänger sig i någon sekund för at sedan hacka till och så är programmet uppe.

Faktiskt det här som får mig att köpa appleprodukter.

Det spelar ingen roll att folk påstår att Android är bättre än Iphonens osx,
Kände nyligen på en HTC Hero som tydligen ska vara en populär mobil.
Touchen och allt reagerar så segt att en som köpare blir avskräckt direkt om man är van vid iphone. Jag skiter väl i om hårdvaran är bättre när menyer och saker som gör mig produktiv med telefonen fungerar så mycket bättre?
Likadant med sony ericssons satio, Kameran Kanon! - resten är ju kasst, det laggar, känns oresponsivt, dålig touch ja you name it allt fungerar lurkigt må jag tycka.

Apple trycker säkert medvetet på Multitasken till sommaren för när nu konkurrenterna börjar komma ikapp med hyfsade lösningar så släpper de den spärren och så är de högst upp på berget igen.

Av Flax.se
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tobbe Nukem
Du är medveten om att om det skulle varit nVIDIA istället för ATi så hade denna tråd varit flera sidor lång med whine redan?

Du vet att det finns en anledning till att det skulle varit så, right?

Av Flax.se

Irriterande svårfelsökt Boot problem

Hej alla.
Tänkte ta detta som sista utväg men då jag totalt gått på knä får jag lov att vända mig hit.

Jag satte tidigare ihop en dator åt en bekant med följande komponenter:
Amd 5000+ 65w
Ett Abit 780g moderkort Mini ATX
2gb ram 1 sticka
250gb Samsung Hdd
Sata Brännare
I ett Mini ATX chassi med ett medföljande 270w nätagg.

Problemet är det att jag kan installera starta om och härja best fan jag vill med Xp. sen efter ett tag när datorn stått så står det nästa gång jag startar att det fattas System 32 filer.
Och att jag kan repaira genom att sätta in original cdn.
I början går det att bara trycka escape och ignorera det här meddelandet så att den går direkt in i XP men efter ett tag fungerar det ej heller.
Vad göra?
Jag har nyss haft hddn inne på lagning på Komplett och de hittade inga fel.

Jag har aldrig varit med om något liknande och jag har pulat med datorer i åtskilliga år.

MVH Eric

Av Flax.se

"Efter HP:s avslöjande har Nvidia officiellt bekräftat att hela 38 olika modeller av stationära datorer från HP är behäftade med defekta kretsar."

Har HP 38st olika modeller med 6150?
Tycker det låter som att många fler modeller är drabbade.

Av Flax.se

Jag har använt mitt G15 V.1 sen det var nylanserat och det är fortfarande i toppskick totalt fungerande, makalös kvalitet.

Av Flax.se
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Toivo83
Lite komiskt:

Nackdelar:

* Något hög som försämrar precisionen
* Högt satt skrollhjul

Saiph 3200 kostar cirka 500 kronor. Lägsta pris just nu: 449:-.

Nackdelar:

* Stor bakdel
* Relativt dyr

Microsoft Sidewinder X5 kostar cirka 500 kronor. Lägsta pris 420:-.

Borde inte Saiph vara "relativt dyr" isåfall när den kostar mer än ms musen? =P

Motiveringen är nog att Sidewinder X5 spelar i Saiph 1800's klass och därför anses som dyr, motsvarigheten till 3200 är vanliga Sidewinder som kostar ännu mer ?

Av Flax.se

Skyddet med att man måste ha skivan i för att få spela räcker väl alldeles tillräckligt???

Det här medför bara att det drabbar den ärliga konsumenten, för piraterna kommer garanterat ta sig förbi det här skyddet.

Av Flax.se

Jag har den uppfattningen att WoW kräver mest av processorn.
När jag bytade från en P4 @3.6ghz till min nuvarande 5000+@3.3ghz så fick jag en ungefärligt increase på cirkus 15fps. jag gick från 30-40fps till 45-60.
Detta med ett HD4850 kort och 2gig i ram.

WoW är i min mening BRA mycket mer krävande än alla påstår.

Av Flax.se

Jag saknade HD4870x2 + HD4850/HD4870 Tester i CF.

I övrigt ett mycket bra och väldetaljerat test!

Av Flax.se
Citat:

Ursprungligen inskrivet av headphone.ninja
Hur kan det bli ännu lättare än att bara höja en enda inställning i BIOS?
Med BE så måste du ändra multipliern OCH FSB, blir ju mycket jobbigare.

Va?

Med en BE så behöver du bara ändra multipliern för att få en högre klockfrekvens.

Av Flax.se

Tänk på att CPUn har en enorm betydelse i väldigt stora spel tex WoW Age of Conan osv, Visst är det grafikkortet som spelar roll, men vid väldigt stora scener så kommer du lagga som fan oavsett om du sitter på 4st HD4870x2 då cpun inte orkar med.

Av Flax.se
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Weno
Asus har tex. redan gått ut med ett kort, dock finns det inte i svensk handel än.
http://www.asus.com/news_show.aspx?id=12238

Om du kan vänta på ett 790FX/SB750 är det helt klart värt det.

Frågan är ju då hur mycket ett sådant kort kommer att kosta när det är helt nytt? Jag tycker AMDs entusiast linje är bra mycket mer förmånlig då de flesta kort kostar kring 1500kr som kan jämföras med x48 från intel där man sällan får ett kort under 2000kr, Jag vill gärna ha ett prisvärt kort.

Av Flax.se

Huruvida det är värt att vänta på SB750 eller ej

Ja som rubriken lyder så är jag väldigt fundersam huruvida det är värt det eller ej.

Jag har satt mig i den situationen att jag har en tillsvidarecpu(5000+BE) som ligger här hemma och väntar på ett moderkort, ett moderkort som ska fylla den funktionen att jag kan vid senare tillfälle byta till en deneb cpu för klockning mer prestanda osv.

Jag har nästan beställt ett Gigabyte 790fx DQ6 från komplett men blev efter den senaste 790gx nyheten osäker på om det är moderkortet jag vill ha.

Hur stor skillnad kommer det att göra mig i slutändan utan SB750?
Jag vill kunna klocka min phenom så mycket det går när jag väl går över till den, och det har ju som sagt ryktats om 790fx/SB750 kort också men då det tycks gå väldigt segt på den fronten vet jag inte riktigt hur jag ska gå till väga.

Bör jag köpa nu eller tycker ni jag ska vänta med mitt köp tills det dykt upp fler kort ute i handeln?
Jag får mitt DQ6 väldigt förmånligt för en 1200spänn.