Inlägg

Inlägg som Flax.se har skrivit i forumet
Av Flax.se
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Akheron
Jag har ett amd 790fx mobo med 4gig minne, en dubbelkärnad 4200@2,8 Ghz processor och ett 3870x2 grafikkort (som jag köpte idag)
Jag har mellan 10 och 15 FPS och maxar 20 med allt på lägsta inställningarna.. Är skit ledsen att det inte är bättre efter att ha köpt ett grafikkort för 3600 kr...

Kan det vara något som är feliställt eller något? Har senaste drivrutinerna.

I 3dmark 06 fick jag (Standard 1280x1024)
Totalt: 10000
SM2.0: 4069
SM3.0: 5599
CPU: 2031

Tacksam för hjälp....

Uppenbarligen något som är riktigt fel.

Jag kan spela AoC på tweakade inställningar långt ifrån low med följande:

P4@3.6(Alla vet att de suger)
7800gtx(första generationen, den långsamma med 256mb)
3gbram
...

För mig är det inga problem, inställningarna matchar medel +- och jag kör i 1680x1050. 35+fps konstant, även i städer.

Helt ofattbart att du inte skille kunna spela spelet.
Gör en felsökning.

Av Flax.se
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Svullo90
oj då, krisigt läge för Nvidia
ser ut som om ati kommer att ta lite marknadsandelar i sommar/höst

Funderar på om AlbinoDojjan kommer att ifrågasätta källan eller om Nvidia torts denna prisökning/ prestandasänkning ändå är det absolut bästa valet på alla vis

Det är ingen fara. Nvidia kommer aldrig falla pg.a sin "The way it's meant to be played" det är ju bara för dem att mjukvaru "sänka" ati och låta sig själv skina.

För det har ingen betydelse hur korten presterar i Vantage/06, Det är ju spelprestanda som betyder något eller hur?

Av Flax.se
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PhippeH
Kan nog bli lite krigande mellan GTX 280 och R700 eller vad tror ni?

Tycker striden verkar avgjord redan. ATI går på pris/prestanda medans Nvidia satsar allt på prestanda.

Får hoppas att nvidias kort presterar dubbelt så bra för att motivera det dubbla priset.

Av Flax.se

Det är jätteviktigt att du fixar till det här med clockfrekvenserna.
En idé vore kanske att låta en grafiker/webbdesigner kika på hemsidan, lite mer färg och grafik skulle göra den lite mer tilltalande. Personligen tycker jag om när det står information om produkterna, Fast 1066MHz minnen säger inget för den vanliga konsumenten. Men ha med specifikationerna ska du, och en liten beskrivande text som du håller lite luddig och som inte utlovar någonting som du inte kan stå till svars för och hålla.
Jag blir rörd när jag ser sådan här verksamhet, att bedriva företag i Sverige är verkligen inte en enkel sak, så du har min fulla respekt! Lycka till med ditt fina projekt/Företag.

MVH

Av Flax.se
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GrymmeMannen

det där med att wsad tangenterna är förstärkta med alleminium verkar fjantigt, har haft mitt tangentbord i mer än ett år och kan förtfarande inte se att wsadtangenterna skulle vara mer slitna
kollade riktigt noga

Köp dig ett saitek eclipse (v1) så ska du få se på slitna knappar efter cirkus en månad. Sämre kvalitet får man leta efter, nä nu har jag mitt G15 och snacka om salvation, helt underbart tgb som har varit vid min sida i snart 2 år och aldrig svikit. <3

Av Flax.se

Jag har en DIR 655 och jag måste säga att jag är mycket nöjd! Från att ha uppgraderat från en 624+ så är det ett enormt lyft. Får cirka 10 högre i ping med trådlöst men inga fryslagg som du talar om. Enda nackdelen med routern är väl egentligen det att den inte stödjer Nätverks usb skrivare, för det är något man kan sakna ibland. Men tummen upp för spel!

Av Flax.se

(Subjektivt) 4gig är det enda tänkbara i ett nytt system, i alla fall för mig.

Av Flax.se

Äntligen! Precis vad jag gick och väntade på! Ni är Bäst Sweclockers!

Av Flax.se

Löjligt dålig ljudkvalitet i Ipods förövrigt.

Av Flax.se
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Damodred
påminn honom om att oavsett vad han köper så är 50" otroligt stort och kommer dominera ett mindre vardagsrum. Det är, dessvärre, ingen vacker syn alls

Faktum är snarare att om han köper en 42" kommer han att ångra sig efter ett par veckor då stort förnöjer. Man kan i princip inte ha en för stor skärm, och upplevelsen skalar med storleken på skärmen.

Av Flax.se
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Swe_clockering
Jag själ tråden lite och ställer ett par frågor:

Om man är student och ska skaffa en bärbar dator för högskolestudier är apple med OSX ett bra val då?

*Är word e.t.c. på svenska. Ser det likadant ut som till windows samt är det kompatibelt med windows-versionen om jag vill skicka filer.

*Är knapparna sköna? Vilken av modellerna har bäst knappar. Detta tycker jag personligen är väldigt viktigt då det är stor skillnad på olika bärbaras tangetbord :P.

*Som student är batterietid viktigt. Vilken av deras modeller är bäst på detta?

*Klarar någon maskin HD-clip? Då jag ofta kopplar upp datorn till tv:n så vore det väldigt trevligt.

*Klarar deras maskiner AutoCAD 2008?

Passar Utmärkt som en studentdator! Fruktansvärt trevlig vid hantering av media och ordbehandling samt sådant som en student kan tänkas behagas göra vid en dator.

Word är på svenska och menyerna ser likadana ut, versionen passar fin fint rakt över till Windows.

jag tycker personligen att Macbook Airs tangentbord är det absolut skönaste, ogillar känslan i Macbook Pro och tycker att Macbookens tangentbord är jätteskönt. Det tar ett tag att vänja sig vid dem, men mödan spenderad är helt klart värd.

Du har väl nästan 5h batteritid på samtliga Apple bärbara.
http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=3246&p=13
Där står det tydligt hur det ligger till med batteritiderna.

Ska låta bli att uttala mig om detta då jag inte är säker. Men tror att det med allra största sannolikhet går att spela upp HD även på den lite klenare macbooken.

Allt är ju som sagt relativt, du kanske inte blir lika produktiv som en som sitter på en riktig Workstation med dedikerade Proffs grafikkort osv. Men nog borde datorn boota Autocad. Det tror åtminstone jag.

Lycka till!

Av Flax.se
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hardware guy

mer (Poulsbo single chip chipset)

"The graphics core does include a full HD video decode engine that can fully accelerate H.264, MPEG-2 and VC-1 video streams. Intel claims that the engine is capable of decoding full bitrate Blu-ray movies however it lacks the ability to decode a second stream, and thus can't be certified for use in a Blu-ray device. Intel claims that the platform will only consume 120mW during H.264 decode.

Then there's the issue of output resolution. The graphics engine only allows a 1366 x 768 output resolution, so while it can decode a full 1080p HD stream, it can only output it at a lower resolution."

Betyder detta att det går att kombinera Atom med en grafikkrets som är mycket strömsnål så man kan ordna en Full HD anläggning utav detta?

Av Flax.se

Du har egentligen inte missat något.

Ett 100kronors ClasOhlson tgb har betydligt bättre kvalitet än Saiteket.
Det är helt vansinnigt dålig kvalitet i det, tro mig, jag har provat.
Knapparna blir utsuddade, Det slutar svara, dioder dör, osv osv.
Kan visserligen vara så att jag fick ett måndags ex, men en bekant köpte det samtidigt som jag och hans var också kasserat på 4 månader.
Men snyggt var det...

Av Flax.se
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ErikR
och är det fortfarande så att om man har en P4 på 3.0ghz som är 3 år gammal så borde den väl vara lika snabb som en Quad som är 3.0ghz i singlecore program och spel som inte anv mer än en kärna ??

dock mer cashe på nyare cpuer men hur mycket gör det egentligen ??

Det stämmer absolut inte!!!

Det är en helt annorlunda arkitektur i Q6600 än i Prescotten(P4:an) Vilken gör att de där 3ghz är bra mycket mer effektiva.

Om du vill ha ett konkret exempel så kolla på hur mycket bättre en AMD Athlon 64 var vid cirkus 2.2ghz(tror det var den farten) med san diego kärnan, den smiskade 3.6ghz:arna från intel för ett par år sedan. Och teknologin har inte stått stilla, det vill jag lova!

EDIT: I de allra flesta applikationer, Intel hade några saker de var bättre i, men de var försumbara skillnader i just dem applikationerna.

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/intel/showdoc.aspx?i=242...

Om du kikar på den där länken ser du att i vissa test så presterar en 1.8ghz AMD CPU(singelCore) lika bra/bättre än en 3.8ghz Intel(SingelCore) CPU. Och då ska man även vara medveten om att det i retail pris skillde en sisådär 6-8k mellan processorerna.

Av Flax.se
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WIRN
Jag tycker det är konstigt att ni ger detta kort "rekomenderas", vilket ni inte gör till det passiva gigabyte 9600gt, som ni recencerade för några dagar sedan, som enligt mig är betydligt mycket mer en produkta att rekomendera.

Tror det hade att göra med att det inte klarade av värmen, då kortet underclockade i en del spel och applikationer. Kanske berodde på att det kördes i en öppen bänk, men det är ändå inte något man kan rekommendera då antar jag.

MVH

Av Flax.se

Närmast ohörbar. Och då är det så du lär dit med örat för att höra, fläkten är knäpptyst! (Subjektivt)

Av Flax.se

Taget från TPB hemsida:

Swedens copyright laws changes from today

Due to the new copyright legislation that are going to take effect from today we had to move all of the system outside of Europe.

We decided to move to the desert of Sinai in Egypt since we feel that we'll be safe there. Tiamo has already got himself a permanent place to live and will reside in Sinai from now. Those of you who need to get in contact with him can use the contact page.

In Sinai we've set up the systems with three redundant fibre links. Besides local connectivity in Egypt we also have connectivity to Saudi-Arabia and Israel. Jordan is quite close and we hope to install a link there as well as soon as our budget will reach that level. This way we're actually hosted in Asia as well as Africa.

More updates on this will come later today, hopefully. Everything will be the same as before, we will have slightly higher latency for European and American visitors.

A special note to Ifpi: Moses walked in the desert of Sinai for 40 years. Our servers will be active for at least another 40 as well.

Av Flax.se

I lol'd. Beställt två redan, snacka om BOOST!

Av Flax.se

Kolla skillnaderna på priset, för att jag ska våga köpa en produkt så vill jag ha en pålitlig leverantör, Så på XFX kortet hamnar man på 2095:- likförbannat om man vill ha från en enligt mig "säker" leverantör.

EVGA:t finns hos komplett för 2249:-
Tycker skillnaden på en cirkus 150:- är försumbar om det är 8års skillnad i garantin.

MVH

Av Flax.se

Låter onekligen trevligt!, För visst är Commando ett bra moderkort när det gäller klockning? Jag var först lite inne på ett SLI moderkort men har läst att de inte är något att ha om man vill klocka. Stämmer detta?