Inlägg

Inlägg som Elvis_z89 har skrivit i forumet
Av Elvis_z89
Skrivet av tvelander:

Då måste man veta detta som 99% inte vet.
Jag vet. vet resten?

Veta vad? Windows 8.1 laddar inte hem något ifall du sitter på ett begränsat nätverk, jag satt själv på Telias 4G i 3-4 veckor innan jag fick mitt "vanliga" internet påkopplat, under denna perioden laddades inte Windows 10 hem. När jag därefter fick mitt "vanliga" internet inkopplat så påbörjades nerladdningen relativt omgående. Processen är således automatiserad i sig, vad är det 99% utav användarna behöver veta?

Otroligt smidig funktion för övrigt, sparade mig själv samt många bekanta mödan med att manuellt behöva ladda hem uppdateringen och därefter uppdatera. Uppdateringen i sig är väl inte påtvingad i den bemärkelsen att du MÅSTE uppdatera? Känns som att folk klagar enbart för klagandets skull, ingen saklig kritik - mest onödigt gnällande.

Av Elvis_z89

Hej Xinux!

Jag flippade över stolen och försökte hitta muttern ifråga - utan någon större framgång dock.
Bifogar en bild på undersidan utav stolen, kan du markera med rött där muttern ifråga ligger så vore det jättesnällt!

http://i.imgur.com/ElZXYMN.jpg

Av Elvis_z89

Hej Xinux! Skulle du kunna ta en bild på muttern ifråga? Jag har exakt samma problem som du hade!

Av Elvis_z89

Hej!

Säljer du minneskortet separat?

Mvh Elvis

Av Elvis_z89

Ur ett rent logiskt perspektiv behöver du verkligen inte ett GTX 970 - speciellt inte om du skall driva enbart CS:GO + ytterligare en skärm därutöver. Ett AMD R9 380 kommer duga finfint - om du ändå är inne på att ta ett grafikkort som är mer åt "premium"-hållet, bör inte rimligtvis AMD R9 390 var att rekommendera då?

https://www.inet.se/produkt/5411441/sapphire-radeon-r9-390-ni...

Finns att få tag på för 3699, ett överklockat R9 390 presterar likvärdigt med ett GTX 980 (att inte förglömma 8 GB dessutom), varför skall han trots detta ta det dyrare/sämre kortet? Nvidia är väl relativt överlägsna i högprestandasegmentet, men är det prestanda-per-öre du är ute efter så är nog AMD svårslaget i den prisklassen.

Av Elvis_z89

Att köpa en så småningom är nästan oundvikligt som jag ser det, men jag tänkte vänta till min provanställning övergår till en fast anställning i Februari-månad. Som det ser ut i dagsläget kan jag pendla ca. 1.30 h (en riktning), men det är ingen optimal lösning dock.

Jag behöver absolut inte bo innanför tullarna, jag är öppen för att bo överallt. Vill helst ha en egen lägenhet, behöver inte vara särskilt stort för den delen heller, men 10.500 kr/mån kändes orimligt.

Är det värt att ge 295 kr och hemsidan som nämndes ovan?

Av Elvis_z89

Fått jobb i Stockholm - hur hitta lägenhet?

Hej!

Jag har nyligen fått jobb som IT-Konsult i Stockholm och skall således ta med mig mitt flyttlass dit.
Hittills har jag använt mig utav Blocket men inte fått någon respons ännu, fick förvisso ett samtal idag - men 60 kvm för 10.500 kr/mån kändes inte rimligt - så jag avböjde.

Jag börjar inte jobba förrän den 1:a augusti, vilket innebär att jag har lite andrum. Hur bör jag gå tillväga för att hitta en bostad med en rimlig månadshyra? Jag kan tänka mig andrahandskontrakt, geografisk position är inte alltför viktigt (kontoret är nära T-Centralen).

Har ni några rekommendationer, råd och tips utöver Blocket? Jag kikar på Wåhlin Fastigheter varje dag mellan 13-13.30 också, men de senaste två dagarna har inget dykt upp. Jag har även bett vänner och bekanta dela ut en status på FB, samt gått med i diverse grupper - men de annonserna som läggs ut får massiv respons. Förmodligen drunknar mina PM i ett hav med andras.

Jag kan förvisso pendla ca. 1.30 h till Stockholm varje dag, men det är inte en optimal lösning direkt.

All hjälp mottages!

Med vänlig hälsning,
Elvis

Av Elvis_z89

Jag har köpt ett PS Vita två gånger om, första gången sålde jag av det efter ca. 7-8 månader. I höstas blev jag ånyo sugen på ett igen och inhandlade således ett nytt PS Vita för andra gången - i hopp om att det fanns bättre och fler tilltalande spel, otrolig besvikelse.

Hårdvaran är fantastiskt, det går inte att bortse från, men det verkar råda en massiv brist på intressanta spel. I dagsläget har jag den på FW 3.18 i hopp om att "Webkit-exploiten" kommer leverera någon form av "native-hack" så att jag kan emulera andra konsoller. Rent konkret används den kanske 1 gång/månad, om ens det.

I vintras blev jag sugen på ett 3DS, då jag inte haft en bärbar Nintendo-konsol sen Gameboy Pocket och inhandlade således "vanliga" 3DS. Jag är OTROLIGT nöjd med det köpet, hårdvaran må inte vara den bästa, men spelbiblioteket som erbjuds är helt magnifikt, det finns spel så det räcker och blir över.

För att summera, om hårdvara är viktigare så köp ett PS Vita. Om spelglädje och spelutbud är viktigare bör du köpa ett Nintendo 3DS.

Lycka till!

Av Elvis_z89
Skrivet av Slowpoke66:

Detta kort tycker jag är ett bra alternativ just nu (2 490 kr);

http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/grafikkort/amd-p...

Inte så hemskt långt efter 290X/970, prestandamässigt.

Säger som ovanstående, för 2490 kr kommer du inte hitta ett bättre kort. Finns inte en chans i världen att jag skulle välja ett GTX 970 (med dess bevisade brister) och som i detta fall dessutom kostar ca. 600-1000 kr mer (beroende på tillverkare).

Personligen hade jag ett Nvidia GTX 670 som jag för någon månad sedan bytte ut mot ett Sapphire R9 290 Tri-X, svalt, tyst och överklockar något gudomligt (kör för närvarande 1150/1600). Jag kan inte säga annat än att jag är otroligt nöjd, dessutom blev det en bra "boost" i många spel i och med Omega-drivrutinerna.

Jag bryr mig ALDRIG om märket, jag köper det som erbjuder bäst pris/prestanda för tillfället, vilket i dagsläget är AMD R9 290/X. Kollar du på SweClockers Prestandaindex i såväl 1080p som 1440p ser du att AMD-korten är snäppet bättre.

Att folk har svårt att se varför man inte bör sponsra Nvidia efter deras "marknadsföringsmiss" förvånar mig något otroligt, speciellt på ett forum som detta. Men "fanboyismen" har tagit detta forum i sina klor, dagligen läser jag om folk som höjer FÖRETAGEN till skyarna, det är inte ens produkterna som höjs till skyarna längre - det är företagen, patetiskt.

Av Elvis_z89

Ställer mig tveksam till om folk ens läst det TS ursprungligen skrev. Han skall alltså enbart spela League of Legends, som han så snällt påpekat ungefär 10 gånger. Detta till trots rekommenderar folk i5-or och GTX 970 m.fl. Utöver ovanstående faktum ville TS även komma så billigt undan som möjligt.

På vilket sätt kommer en i5-a gynna honom mer än en AMD FX-processor som är 600 kr billigare? Tar vi moderkortet i beaktning så blir ett AMD-ditto ännu prisvärdare.

Folk på detta forum måste börja inse att alla inte behöver beräkningskraften som en i5/i7-processor kan leverera, en AMD som är 600 kr billigare är i många fall (exempelvis detta) fullständigt tillräcklig.

Till TS:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/7448652/2014-12-09

Nu har jag förvisso inte lagt till mus, hörlurar, Windows etc. Men det där bör ge dig en bra fingervisning kring vilken prestanda du bör ligga på för att få önskvärd FPS i LoL. Utifrån det jag kan se är det nästan bara mickep som förstått TS önskemål, alla andra svar skulle jag bortse från.

Edit: Förmodligen skulle du kunna använda en AMD-A10 om du önskar komma ännu lindrigare undan. Men FX är en fullständigt funktionell processor i detta fall (den är förmodligen i överkant sett till ändamålet dessutom). En i5-a som så många rekommenderat skulle jag avråda dig från, du har inget behov utav prestandan helt enkelt.

Av Elvis_z89

Underlig tråd detta må jag säga. CDON verkar inte ha gjort något fel överhuvudtaget såvitt jag kan se?

1. Mapparna som är skapade under 2012 är inget underligt, de ligger i Windows-foldern och är nödvändiga.

2. En snabb Googling på "Windows 8 License Expired Fix" gav ca. 8,5 miljoner sökresultat, vilket torde innebära att du inte är den enda som har detta problemet?

3. http://wind8apps.com/12007-your-windows-license-will-expire-s... och
http://www.reddit.com/r/techsupport/comments/25uin5/windows_8...

4. Nästa gång bör du vara 100% säker på din sak innan du hänger ut ett företag. CDON har inte gjort något fel alls. Det har tillkommit alltför många sådana här trådar på sistone, där TS anklagar diverse företag för dittan och dattan - enbart för att sen visa sig att inget utav det stämde.

Varningsklockan ringde i samma sekund som du skrev att CDON sålt en begagnad, rosa bärbar dator till dig. Tror nog att det tillhör ovanligheterna med rosa datorer inom företag.

Av Elvis_z89

Det kan inte möjligtvis vara denna människa?
http://au.linkedin.com/in/andyfrantz

Jobbar på Huawei, dock så slutar hans efternamn med "Frantz", men han kanske råkade stava fel? Låter för övrigt som ett PR-jippo, gratis reklam.

Av Elvis_z89

Hej Leedow!

Det vet jag inte, koden kan vara felskriven, det är just det sista kodstycket jag behöver hjälp med. Om jag ändrar till dr[0] (vilket det självklart skulle stått från början) och skriver 1 i min konsol får jag 1, 2 och 3 som printas ut (OrderID), den skriver inte ut något från de andra fälten.

Tanken är att jag ska skriva 1 i konsolen och då skall information om just den specifika leveransen komma fram. Informationen som skall renderas då är "ShippedDate" som är en annan kolumn i tabellen.

Mvh Elvis

Av Elvis_z89

C# söka igenom databaser!

Hej!

Jag sitter och försöker programmera ihop en liten konsolapplikation i C#.
Hittills har jag åstadkommit följande:

using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; using System.Data.SqlServerCe; using System.Data; namespace Module5 { class Program { static void Main(string[] args) { string connectionStr = @Data Source=C:\Users\Elvis\Desktop\C#\Projects\Module5\Module5\Shipping.sdf; SqlCeConnection connection = new SqlCeConnection(connectionStr); SqlCeCommand cmd = new SqlCeCommand("SELECT * FROM ShippingTable", connection); SqlCeDataAdapter adapt = new SqlCeDataAdapter(cmd); DataSet ds = new DataSet(); adapt.Fill(ds, "ShippingTable"); foreach (DataTable dt in ds.Tables) { foreach (DataRow row in dt.Rows) { foreach (DataColumn column in dt.Columns) { Console.WriteLine(row[column]); } } } SqlCeConnection con1 = new SqlCeConnection(connectionStr); con1.Open(); SqlCeCommand cmd1 = new SqlCeCommand("SELECT * FROM ShippingTable", con1); SqlCeDataReader dr = cmd1.ExecuteReader(); Console.WriteLine("Please enter shipping data"); int input = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); while (dr.Read()) { int database = Convert.ToInt32(dr[1]); Console.WriteLine(dr[1]); if (input == database) { Console.WriteLine(""); } } } } }

Koden fungerar okej och kompilerar som den ska. Jag skall få den att:
Söka efter en kunds fraktdata med hjälp utav CustomerID (kolumn i min tabell) och visa datumet då varan skickades.
Jag försökte göra något liknande detta med hjälp utav följande kodstycke:

while (dr.Read()) { int database = Convert.ToInt32(dr[1]); Console.WriteLine(dr[1]); if (input == database) { Console.WriteLine("");

Detta verkar dock inte fungera. Applikationen låter mig inte söka, vad har jag gjort för fel?

Av Elvis_z89

Menar du specifikt den 5-e raden?

5. ((¬p ∧ r) → is false, which gives us an contradiction.

Jag vet själv lite osäker på huruvida detta skall vara med eller ej, har utgått ifrån ett formelblad i logik och lite föreläsningsanteckningar primärt. Därför kan vissa saker som inte skall vara där ha smugit sig in, och saker som bör vara där inte finns där riktigt ännu.

Fick följande svar på vad som skall kompletteras:

- Antagande saknas. (vad är det för typ av antagande jag gör? Att s inte stämmer är väl antagandet man utgår ifrån, eller resonerar jag fel?)
- Siffrorna under uttryck hänger inte ihop med dina nummer på texten under. (medveten om denna, skall ändras omgående)
- Ej klart varför punkt 5 och vad som är motsägelsen. (som du ser Elgot så är det fler som anmärkt på detta. Jag antar att denna rad skall tas bort helt? )
- Slutsats (vad motsägs egentligen?)

Känns som om jag är på god väg, om du bara kunde förklara och reda ut ovanstående ut mig skulle det vara snällt. Bortsett från detta har jag tänkt och gjort rätt, eller?

Tack på förhand!

Av Elvis_z89

Hej allihoppa!

Elgot hjälpte mig med detta för några dagar sedan, men jag får inte riktigt kläm på allting känns det som.
Jag skall genom deduktions och reduktionsmetoden bevisa att följande påstående stämmer:

(p → q) ∧ (¬p → r) ∧ ((¬p ∧ r) → s) ∧ ¬q ⇒ s

Jag har ställt upp allting på följande sätt:
1a)
1. ¬q (condition)
2. p → q (-II-)
3. ¬p (Modus Tollens)
4. ¬p → r (condition)
5. pvr (equivalence) <=> ¬p ∧ r
6. r (disjunctive syllogism)
7. ¬p ∧ r (conjunction)
8. (¬p ∧ r) → s (condition)
9. s (Modus ponens)

1b)
1. q can not be true because ¬q is true.
2. s is false, which means ¬p ∧ r is also false.
3. p is false because q is false.
4. r is true because ¬p is true.
5. ((¬p ∧ r) → is false, which gives us an contradiction.

(p → q) ∧ (¬p → r) ∧ ((¬p ∧ r) → s) ∧ ¬q ⇒ s
5. 2. 2. 6. 4. 2. 2.3.1.2
0. 1. 1. 1. 0. 1. 1.0.0.0

Jag misstänker att jag någonstans mitt i allt detta har tänkt fel. Har jag tänkt rätt på 1a)? Eller är såväl 1a) som 1b) helt fel?

Tack på förhand!

Av Elvis_z89

Hej igen Elgot,

Jag har suttit och försökt klura ut hur du kom fram till ovanstående svar. Men tankegången slår slint någonstans. Just deduktion och reduktionsmetoder är inte min starka sida då jag precis börjat läsa lite smått inom ämnet. Om du kunde utveckla ditt svar ytterligare så skulle jag uppskatta det enormt.

Hur och varför kom du fram till svaret? Hur bör jag gå tillväga samt "tänka" när jag håller på med deduktion och reduktion?

Jag är tacksam för ditt svar, men jag skulle vilja veta lite mer kring hur du kom fram till svaret. Så att jag också lär mig tillämpa de olika metoderna.

Tack på förhand!

Av Elvis_z89

Tack Elgot! Du råkar inte veta hur reduktionsmetoden fungerar också? Tror att det utöver dessa två, även finns ett tredje sätt med sanningsvärdestabeller som man kan nyttja.

Av Elvis_z89

Hej,

Jag skulle behöva hjälp med följande tal:

(p → q) ∧ (¬p → r) ∧ ((¬p ∧ r) → s) ∧ ¬q ⇒ s

Visa att slutledning är korrekt med deduktions och reduktionsmetoden.

Hur går jag tillväga och hur bör jag tänka? Just deduktions och reduktionsmetoden har jag inte alltför goda kunskaper inom så om någon kan vägleda mig och förklara tankegång skulle det uppskattas enormt! Tack på förhand.

Av Elvis_z89

Valideringsfel "stray start tag hr", hjälp!

Hej,

Jag får detta valideringsfel i följande kod:
<!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Min Sida</title>
<link rel="stylesheet" href="style/stylesheet.css">
</head>
<body>
<h1>htmlphp-me</h1>
<p>Me-sida</p>
<img src="img/me.jpg" alt="Bild">
</body>
</html>
<hr>
<div id="footer">
<a href="http://validator.w3.org/check/referer">HTML5</a>
<a href="http://jigsaw.w3.org/css-validator/check/referer">CSS</a>
</div>
</body>

Förstår inte riktigt varför det är just på <hr> som valideringsfelet inträffar? <hr> skall väl inte behöva stängas?