Inlägg

Inlägg som charlies har skrivit i forumet
Av charlies

Tack för svaret

Bra att få förklaringar att dra lärdom av. Jag har pc disk med originalen på det jag "rädd om" och kopior på Nasen som kör shr. Så ett enkelt diskskydd där. Skall väl ha max otur om allt kraschar samtidigt.
Så antagligen är wd disken ok så kan jag ha ytterligare 1 backup för viktiga foton.
Tack igen för svaret

Av charlies

test med Crystal

Har kollat den med crystaldiskinfo och den säger inga problem. Den har starta 10 000 ggr och snurrat i 9200 timmar och är ifrån 2016. Så det är ingen garanti kvar. Har ju andra diskar som snurrat i 17 000 och 32 000 timmar så var nyfiken på kvaliten på WD NAS diskar. Har stoppat i en Seagate istället för den så min NAS med SHR är ok. Var bara nyfiken på om det bara var att slänga eller ha den som en extra backupdisk ifall jag behöver ngn gång. Man vill ju inte ha data på en disk som inte är tillförlitlig.

Tack för inputen med info.

Av charlies

HD WD 3tb trasig eller inte

Har en Synology NAS med 4 HD. NASen sa till att en av dem inte längre fungerade och var död. Det var en WD 30 EFRX. Har bytt ut den men blev lite nyfiken om det gick att reparera den i min PC. Så installerade och testade den. Fick den att starta upp och gjorde och rensade den. Windows säger att den är felfri och har 3 tb ledigt. Inte för att jag tänker använda den men är lite undrande över om Synology har bättre koll på en disk än Windows.

Av charlies

Bra lösning att ändra till gen 3

Tack för tipset att ändra till gen 3 nu fungerar min nya dafor också som den ska

Av charlies

Ny Synology

Alltid kul att köpa nytt.min gamla ds212 funkar inte längre tar inte emot IP-adressen så dags för en ny leksak. Använder den gamla bara för att ha foton och lite film (ingen riktig back up men duger för mig). Fast numera är det ju intressant att köra eget moln nu när telefonerna tar så mycket bilder som skall finnas någonstans. Min enkla fråga är,om det räcker med en ds212j eller om det måste till ds212+ skall inte hålla på att tanka film och liknande från nätet. Har 2 gamla diskar på 2tb i den gamla så tänkte börja med dem. Har de dyrare 216 modellerna bra fördelar som jag kommer att uppskatta framöver förutom att de är snabbare. Kommer säkert att uppgradera diskarna framöver när de gamla blir fulla. Det är ju alltid kul med en massa finesser men då skall det ju vara nödvändiga sådana för gamla amatörer.

Uppskattar om det finns några patentråd för ett bra köp.

Av charlies

tillfällig lösning med gmail smtp server för skicka mail BBB

Har fått hjälp av BBB att använda Gail SMTP servern och då går det att skicka mail igen med rätt avsändare. Jag använder nu både mitt gmail konto och bbb konton (har fler mailadresser men alla använder mig som relä) Lägg upp dina bb mailadresser i gmail. Använd SSL och Autentisering åtminstone för SMTP. OBS jag använder IMAP inte POP.

Kom ihåg att sen ligger alla skickad mail i skickat hos gmail förutom i den klienten som används om du har flera som jag som har 6 st.

Av charlies

fick besked igår att det skall fungera

@KkkkkkTzs:
Men ick sa nicke. Jag får inte port 25 att fungera. När de sa att det fungerade så sa det att problemen ligger i alla mina klienter .dvs Iphone, Ipad, PC, Samsung padda och samsungtelefon.

Av charlies

Samma problem och svar de senaste två veckorna

Vill helst inte byta Mailadress eftersom det är så många som använder den jag har men det är jobbigt att inte använda SMTP servern och logga in på mailkontot istället hela tiden

Sen kan man ju undra hur svår frågan är att lösa. När ett sådant här fel dyker upp så sker det ju inte utan att det gjorts någon uppdatering eller byte av server.

Av charlies

Har samma fråga uppe med dem och mitt har inte fungerat de sista 2veckorna. Deras svar var olika och jag skulle hela tiden beskriva mina enheter och inställningar. Jag blevlitw sur och då fick jag samma svar som du att de har problem att hitta felet på sin SMTP server. För mig lite märkligt att en leverantör av denna typ av tjänst inte under ett par veckor vet vad de har för problem med en server och kan lösa det.

Av charlies

Minnen allt från 512 till ddr3 4gb säljes helst alla på en gång

Kan tänka att dela upp i delar men allt beror på priset per minne. Porto betalas av köpare. En del minnen är oanvända hälften använda men fungerade när de togs ut. Ge ett bud på minnen så skall vi nog komma överens. Vill du ha bara några st så vill jag gärna ha minst 25kr st plus porto. Kan skicka bilder om någon vill ha ifall jag inte kan ladda upp dem.

Twinmos 512drt400w 4 st
Samsung 512 PC2 3200u 2 st
Dell 2gb pc3 12800u 1 st
Samsung 2gb pc3 12800u 2 st
Dell 2gb pc3 12800u 8 st

För bärbar dator
Dell 2gb pc3 12800u 3 st
Hynix 2gb pc3 10600s 2 st
Samsung 1 gb pc2 5300s
Samsung 4 gb pc312800s 2st
Hynix 4gb 12800s 2 st

Läs hela annonsen här

Av charlies

Placering avgörs hur varmt det är i datorn

Har du bara 1 fläkt så är det normala att ha den bak som utsug av varm luft. Allt beror på hur varmt du har i burken men med bara en fläkt gäller det att evakuera så mycket varm luft som möjligt annars kommer din cpu fäkt gå för fullt. Så beroende på hur många varma komponenter du har får du kolla temperaturen på prylarna. Du har säkert något program via MB som styr och talar om cpu och grafik krets håller rimliga temperaturer.

Av charlies

Det finns denna Intel 330 till lågt pris köpte en igår för 599 kr och den är redan postad till mig. kolla länken http://www.dustin.se/product/5010627961/intel-330-series-2-5-...

det är en reseller så det skall följa med adapter och kabel

Ser nu att de tagit bort ssd som var en 120 gb efter mitt köp till det priset. Så jag får väl vara tacksam för en billg ssd

Av charlies

Börja i den enda som är viktigt. Dvs att du får ner temperaturen i lådan. Normalt så påverkas temperaturen i lådan av komponenterna i kombinationa medkringluften runt lådan. Dvs ju kallare luft som kan komma in i lådan ger lägre fläktfart och bättre kylning. Så var den varma luften tar vägen har stor betydelse så att den inte åker in i lådan igen. När det gäller optimal kylning är det bästa att det sker en omsättning av luften i lådan och det innebär att oavsett över eller undertryck så följer det med en massa damm med fläktarna om det inte finns filter. Fläktarna flyttar in betydligt mera luft peer timme än vad som sipprar in vid sidan om. Om du har ett balanserat in/ut förhållande så kommer den mesta luften via fläktar och då passaerar filter om det finns. Ett litet övetryck/undertryck ger normalt bra flöde i burken. Mao du måste se till att fläktarna som blåser ut är de som är bäst eftersom du vill ha ut den varma luften.

Av charlies

Vilken firmware har du i Dovadon? Om du inte har daterat upp den så kan det vara en lösning. Sedan så får inte modemet sitta direkt i Dovadon utan du skall använda minst 50 cm förlängningskabel. Kolla sedan i dovadon att du har signalstyrka (dålig signalstyrka gör att du inte kan få konatkt) så det räcker i modemet. I princip är det bara att gå in i dovadons program och se att du får modemet att fungera med dovadon dvs alla uppgifter fylls i med modemtyp osv. Sen kan du även manuellt använda dig av connect knappen. Kolla även att du har rätt inställningar för modemet. Antar att du har 4g täckning där du är.

Av charlies

När det gäller placering av modem så tänk på att de är känsliga för störning har du t.ex en trådlös router så skall du ha modemet minst 50 cm ifrån denna eftersom wifi stör modemet. testa med att flytta modemet om det nu är det som krånglar

Av charlies

använder dovado 4 gr med huawei e398. Inget problem med det men du måste uppdatera 4gr med senaste firmware. I princip bara att ansluta modemet till routern

Av charlies

Har själv bytt från mitt adls till Bredbandsbolagets 4g

och det fungerar utmärkt. Bodde ca 4km från sattionen och fick ut 5 mb/0,8 vilket är standard. Har ca 500 m till 4g masten med nästan fri sikt och utan antenner får jag ca 20/10 men med riktantenner hamnar jag på 55/25 vilket i stort sett är max. Fungerar utmärkt med låga ping. Skulle rekommendera dig att kolla vilka master som finns i din närhet helst med fri sikt och möjlighet att använda extern antenn. Extern antenn är inte nödvändig men säkerställer stbilitet och hastighet. Tror att Bredbandsbolaget t.ex har 2 veckors provtid så det går ju alltid att testa. Tänk på att modemet du köper/får med bör ha möjlighet för extern antenn. Har inte provat 4g routrarna somd e erbjuder utan kör med Huawei e398 + Dovado 4gr.

Av charlies

För att få ett optimalt flöde så är det inte säkert att ett stort antal fläktar med hög fart är den rätta vägen. fläktar kan mycket väl störa varandra och sitter det saker i vägen typ en massa sladdar osv så kan de böhöva flyttas. skulle nog fundera på att testa utan sidofläktar och börja med att utblås bak och i toppen samt inblås framifrån och sedan komplettera med botten om det inte räcker till osv för att inte skapa "krockar" av luftströmmarna. Kom ihåg att om du har mera inluft än vad utfläktarna klarar av så blir det svårare att få till en bra luftström

Av charlies

Själva upplägget med inluft framifrån och botten och luft ut bak och i toppen är optimalt för att få till något som liknar ett rör och "definition" då optimalt. Men sen kan du ju leka lite med att sänka ljudnivå dvs inte ha mera kylning än nödvändigt. I princip så avger inte en SSD ngn värme så det är bättra att infläktarna fram blåser öveer HDD. Ställer du sedan burken luftigt så att det kommer in sval kylluft så kan du säkert dra ner ytterligare på fläktarna. En annan faktor är balansen mellan in och utluft så att inte flödet störs.Tror nog att de flesta när der säger optimalt luftflöde menar bra kylning till minsta möjliga ljud dvs lågt fläktvarv. Annars är det ju bara att blåsa på.

Av charlies

det enklaste om du vill vara säker på att hitta rätt mast med bäst signal är att ringa BBB s support om du har flera master att välja på. Sen beror det på vilken 4g masten som är bäst har det finns 2 olika standard 800 MHZ max 32mb och 2600 mhz upp till 80 mb. Sen är det oftast så att ju högre upp du kan ha modemet desto bättre signalstyrka får du. Det kan var lämligt att ha den i rätt fönster också. Själv använder jag en Panorama rundstrålande MiMo/diversity för 4G/3G/2G som sitter på en mast men allt hänger på avstånd till masten. Jag antar att du har ett huawei e398 modem eftersom du har BBB då behöver du en mimoantenn typ ovanstående eller 2 riktantenner. Så allt beror på vad du får ut av ditt modem utan antenn.