Inlägg

Inlägg som SSB har skrivit i forumet
Av SSB
Skrivet av Bengt-Arne:

Så Kreml betalade!

Blir förstås spekulation men jag tror inte ens Kreml betalade. Snarare att Kreml låter Akira hållas eftersom dom tillför värde.

Tjänster och gentjänster.

Av SSB
Skrivet av Bengt-Arne:

Förvånande om inte Akira såg till att få ut något ifrån attacken på Tietoevry , då det är hela syftet.
Antagligen så har Tietoevry och/eller någon av deras kunder inte helt kommunicerat vad som verkligen skedde.

"Till skillnad från liknande cyberattacker kommunicerade inte gruppen med Tietoevry eller någon av de drabbade organisationerna. Inga pengar utpressades heller från leverantören eller deras kunder"

Är det samma som att råna en bank, men aldrig ta något, typ... Inte officiellt, då ägaren till det man tar inte kan/vill erkänna att den haft det i sina ägor.

---

Som vanligt så är inget säkrare än den svagaste länken, människan.
Hur man nu skall lyckas med att säkra upp den biologiska buggen...

Jag säger så här.
Akira är en Rysk hackergrupp.

Tietoevry är ett finskt bolag med omfattande verksamhet i Sverige och Norge samt en drös andra länder, men främst dessa tre.

Finland och Sverige hade nyligen anslutit till NATO eller var på väg in.

Många av Tietoevrys kunder är statliga myndigheter.

Man vet att det finns ett samarbete mellan Akira och Kreml.

Jag tror du börjar se varför någon lösensumma aldrig efterfrågades. Du har här ett exempel på cyberkrigföring. Maximal skada var målet. Inte pengar.

Av SSB

Alternativ titel: Folks disponibla inkomst dalar.

Tror inte det är något fel på intresset men folk har inte råd nu för tiden.

Av SSB
Skrivet av TotalF:

Som gammal D&D-nörd (Femte konfluxen någon?) är det här något jag sett fram mot enormt mkt. Har medvetet hållt mig från EA och att läsa för mkt men nu tycker jag mig se så mkt positivt att man får väl kasta sig in i det.

Release imorn, eller hur?

Var bör man köpa det?

Svavelvinter!

Om topic. Jag lär vänta tills det kommit ett par patchar och vänta in någon bra rea.

Av SSB

Minns jag rätt när det bråkades om det här för ett par år sedan kom man fram till att det inte var leverantörens fel att det blev dyrt, utan staden som ändrade kraven fram och tillbaka allt för ofta. Och då blir det ju dyrt vad man än håller på med.

Av SSB

Skäms är nog inte rätt ord men när jag började köra CS på 1900-talet kändes det fyndigt med ”Swedish Suicide Bomber”.

Vakta bomben som T hela vägen. Alla här förstår poängen.

Efter 9/11 ledde mitt nick ofta till en ban. Det som tidigare var avlägset och skämtsamt blev plötsligt väldigt nära och aktuellt. Även för mig.

Snabbt omstöpt till SSB. Intetsägande men med en historia

Av SSB
Skrivet av Kethsi:

det hoppas jag verkligen.. börjar bli dags för en ny dator snart. mitt 1070 får kämpa lite till då
priserna är helt sjuka när jag köpte mitt 1070 kostade det lite drygt 4500kr, idag är 70-serien tredubbla priset och de bara på ett par år.

hoppas både nvidia och amd går back som fan på dessa kort, överpriserna måste straffa sig för tillverkarna så vi kan få "rimliga" priser i framtiden.

Japp. Nvidia kan bidra till att hejda inflationen också genom att sänka priserna från 15k tillbaka till 4,5k. Win win 😀

Av SSB

Köpte ett 3080 vid release september 2020 och fick leverans juni 2021.

7825 kr för ett TUF som byttes till ett FTW3 Ultra pga tillgångsproblem. Lång väntan men Inet gjorde vad de kunde.

Ett 4080 för 17-18 000 känns helt uteslutet och kommer aldrig att hända. Jag tyckte t.o.m. att nära 8000 kr för ett 3080 var i överkant.

Av SSB

Föga troligt men jag hoppas på någonting som indikerar en insikt att dom prisat ut sig från marknaden och att korrigeringar är att vänta.

https://www.macrotrends.net/stocks/charts/NVDA/nvidia/profit-...

Alla kurvor pekar nedåt från historiska rekordnivåer. Kursjustering tack.

Av SSB
Skrivet av JoOngle:

Nej, det rår inte någon komponentbrist längre, snarare tvärt om, lagren är överfyllda med chips just nu, folk köper mindre än för.

Även Gamers Nexus rapporterade om att butikerna inte längre säljer ut som före.

Jag kommer att vänta ca 8-9 mån. i 2023 när dom flesta inser att det inte går i dagsläget att sälja till 2021-22 "kalaspriser".

Instämmer.

Ser köpet av mitt Strix 970 för 3790 kr som senaste rimliga prissättningen. Knep ett 3080 för lanseringspris men till och med det kändes orimligt dyrt. Något jag unnade mig. Att betala nära 13 papp för ett 4070 är inte aktuellt.

Saken är den att jag har råd om jag vill men kan inte motivera att lägga sådana summor på ett kort.

Får hoppas överskottet av kretsar, slut på mining-hysterin, allmän recession och högre konkurrens från AMD och Intel (i sinom tid) gör att marknaden får en reality check.

Av SSB
Skrivet av Eazy:

Ha ha. Precis. Well spotted.

Blev inget nätaggregat från Gigabyte heller eftersom det där hände medan jag letade komponenter till ny dator. Asus ROG Strix 1000W hamnade i mitt bygge till sist.

Understryker därför vikten av att läsa på eftersom Gigabytes grafikkort å andra sidan är bra.

Alltså. Vi ska i mitt tycke inte hänga upp oss på märken då även en renommerad tillverkare kan skapa en dålig produkt (med avsikt eller ej). Det kan till och med variera mellan dess egna segment. Ergo: Läs på!

Av SSB

Är inte märkesfanboy men kvalitén är viktig. Skulle tex inte köpa ett nätaggregat från Ace of Sweden men tänker att Corsair och Gigabyte säkert är ungefär lika bra.

Då handlar det mer om att genom recensioner hitta bästa pris/prestanda bland de som når upp till de allmänna kvalitetskraven. Men att bara gå på märke som enda parameter - nej (förutom AoS då).

Av SSB

Körde väldigt mycket 2002(beta) till 2012 ungefär. Hoppade nu in igen och har börjat beta av Epic arcs för att bekanta mig med mekaniken igen. Känns lite meditativt att köra dessa agents i relativ lugn och ro.

Någon som kan uppdatera mig lite om vad som är ”hot topics” nu för tiden?

Av SSB

Är jag konstig som har en av varje och därför inte kan svara på undersökningen? 😄

Av SSB
Skrivet av Kucera:

Jag fick köpt mig en med! Ska få hem min imorgon. Är du nöjd med din? Har sneglat pensé hela veckan men nu fick det bli en.

Har inte hittat några vettiga reviews på den än så det känns som att köpa grisen i säcken på nått sätt.

Skillnaden mellan S och GS är att den förra har en G-sync modul medan den senare har en USB-C kontakt som kan trycka ut 85w. Så det är bara kolla in en GS review så har du i stort sett fått veta allt du behöver.

Får min på tisdag

Av SSB
Skrivet av CFSsss:

Slog till på en Ultrawide (X34S), riktigt najjs måste jag säga. Fick ett helt ok exemplar också, inga döda pixlar. Det är lite backlight bleed i kanterna men det får man nog leva med då det är IPS, inte värre än min förra IPS skärm. Ska lira lite Forza Horizon 5 på den nu här i helgen, känns "next level".

Köpte samma. NetOnNet för 9990 kr.

Inte billigt men trots allt nedsatt med ett par tusenlappar.

Förra skärmen är förvisso också en IPS men med ca 12 år på nacken med sina 60Hz och numer sega responstid hoppas jag på ett riktigt lyft!

Med ny dator i somras - en 5900x i samband med att mitt 3080 landade efter 9 månaders väntan känns generationsskiftet i datorhörnan nu komplett!

Av SSB

Oh yes. En kompis ZX Spectrum var första datorn jag kom i kontakt med. Vilket årtionde 80-talet var. Hoppet från en ZX till C64, PS/2, Nintendo och Amiga 500 osv.

Vilka minnen

Av SSB
Skrivet av Svantesson666:

Jag kunde fan ha tagit gift på att Gigabyte skulle ha pudlat senast fredag i förra veckan, men nej då.

Framtida kurs i krishantering "Gör som Gigabyte, fast tvärtom"

Det var säkert planen men pudeln är kidnappad och kommer inte loss 😄. (Ransomware).

Skämt åsido. Det spekuleras även i att deras RMAs hantering omfattas av attacken och att dom just nu inte har koll på vem som lämnat in vad. Supporten kommer helt enkelt inte åt servern med denna data. Enligt GN får kunder inte svar på sina ärenden.

Vilket i sin tur kan påverka Gigabytes senfärdiga hantering i denna fråga. Dom kanske helt enkelt inte *kan* initiera en återkallelse just nu. Med om så är fallet skulle dom ändå kunnat hantera detta mycket bättre.

Jobbigt att vara Gigabyte just nu.

Av SSB
Skrivet av Maximo:

Som att det skulle vara mer fysiskt att kasta discgolf än att raca.... i min mening är det så långt ifrån väl definerat man kan komma eftersom i princip alla har olika uppfattningar om det.

För mig är idrott när man själv tävlar i att bli snabbast, starkast, smidigast på något sätt. Sport är något man kan kan vinna även fast man inte är bäst på något, man kan vara ganska dålig på ishockey t.ex. men endå vara en stabil del av ett vinnande lag.

Spelar som sagt var inte så jättestor roll vad folk *tycker* när det finns en definition.

I discogolfen används den egna kroppen för utövandet och du får tex promenera runt banan för egen maskin. I tex bilsport eller ridsport används en bil eller häst. Det innebär inte att utövaren bara kan ”hänga med” och det krävs både styrka och uthållighet för att prestera väl men det är inte personen själv som flaxar med armar och ben. Det heter inte bilidrott eller rididrott av en anledning utan vi pratar istället om bilsport och ridsport.

Det förtar inte ryttare eller racerförare någonting alls från deras prestation men det är, per definition, sporter och inte idrotter.

Av SSB

Mycket tyckande hit och dit men skillnaden mellan sport och idrott är tämligen väl definierad med en förståelse för att vissa aktiviteter rör sig i en gråzon.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9e/Sportidrott....