Inlägg

Inlägg som SSB har skrivit i forumet
Av SSB
Av SSB

Kommer en .net 1.1 webbtjänst fungera på en .net 2.0 webbserver?

Hej,

Sitter med en site som kör på .net 2.0 där ju man ju har katalogen App_Code för webbtjänstens asmx.cs-fil.

Nu har jag en webbtjänst som är skapad i .net 1.1 jag skulle vilja lägga in på siten och då är frågan om det fungerar att bara lägga in den som den är, utan någon App_Code katalog osv. (Dvs. utan att jag behöver göra någon form av uppgradering av projektet i Visual Studio etc).

Webbtjänsten har ingen tillhörande aspx-sida utan är en "ren" webbtjänst som anropas utifrån och returernar ett värde.

Finns det några problem med det här? Min första tanke var att det bara är att tuta och köra men sen blev jag osäker.

Av SSB
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Suddigum
2008-08-06 var jag inne på eb ...
tänkte fan är det dags för det redan, har ju inte hört nåt nytt om det på ett tag och självklart rycker med den till kassan
nu börjar jag undra hur tidigt man egentligen kan förhandsboka och om färgen på mitt kvitto kommer finnas kvar vid release.

Ja, jag ifrågasatte faktiskt det hela i en av deras butiker vid ungefär samma tid.

Mitt argument var att det väl var lite väl tidigt att ta in förhandsbokningar när spelet ju inte kommer att släppas på över ett år. Nej då, det var varken för tidigt och det släpps till jul ungefär var svaret jag fick.

Jo tjena

Vore intressant att veta om det finns några riktlinjer för hur tidigt butiker får ta in beställningar på en produkt som inte är färdigställd. Det är ju särskillt roligt det här när det gäller en digital produkt som inte ens kan säljas slut.

Av SSB

Tack för svaret.

Menar du en ArrayList eller ett list-element som jag skapar i xsd-filen först, eller någon annan typ av lista?

Av SSB

XmlSerialize två instanser av en klass?

Jag har skapat en klass utifrån ett xml-schema mha xsd.exe och har följdaktligen en klass som vi kan kalla för Produkt med två element, namn och pris.

Två instanser av klassen skapas:
Product p1 = new Product();
Product p2 = new Product();

p1.name = "Brödrost";
p1.price = "5";
p2.name = "Hårtork";
p2.price = "10";

Nu vill jag skapa en xml-fil som innehåller dessa två klasser men här brakar det åt skogen. Skriva ut en av instanserna går finfint genom att:

XmlSerializer serializer = new XmlSerializer(typeof(product));
FileStream fs = new FileStream("test.xml", FileMode.Create, FileAccess.Write);
serializer.Serialize(fs, p1);

Men om jag försöker t.ex.
serializer.Serialize(fs, p1);
serializer.Serialize(fs, p2);

så är problemet förstås att det bara får finnas ett root-element.

Hur är det tänkt att jag skall gå till väga här egentligen? Jag har meckat lite med att försöka skapa en ProductList-array men utan framgång.

Edit:
Har nu fixat till en liten ful-lösning som innebär att jag skickar klassen till en funktion som kör XmlSerialize, vilket returnerar en sträng. Strängen "städar" jag sedan från root-relaterad data.

Ungefär så här:
p.append("<?xml version="1.0".... osv";
p.Append("<root>");
foreach(...här körs funktionen jag beskriver ovan för varje instans av klassen Product och avslutar med p.Append(fixedString))
p.Append("</root>);
...skriver strängen p till filen test.xml

Nu har jag en fin och fungerande xml-fil, men är det känns ful-kodat. Finns det någon snyggare väg till Rom?

Av SSB
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sykes90
gratis är gott. hur bra en produkt än blir kommer ingen att betala för den om en snubbe står framför butiken och delar ut produkten gratis.

Som en kul parantes till ditt påstående bara...folk betalar tydligen gladeligen omkring 10 spänn litern för buteljerat vatten de i stort sett får gratis ur kranen där hemma. Så visst går det att konkurera mot gratis om man tillför sin produkt något mervärde så som mördande reklam, schysst förpackning, status, "image" eller liknande.

För sakens skull vill jag säga att jag inte tillhör de som har X antal gig med tankat material hemma men jag är ändå emot IPRED, FRA, Datalagringslagen och fingeravtryck i passet på grund av det intrång i vår personliga integritet dessa lager medför.

Priset vi får betala i form av ett övervakningssamhälle som fått Orwell att häpna är i mina ögon allt för högt, bara för att tillgodose vissa särintressen.

Byt ut "internet" och "mail" i lagarna ovan mot "post & tele" och "brev" så undrar jag om de gamla stötarna i riksdagen skulle förstått bättre vad det egentligen är de håller på att genomföra.

Hoppas att det här leder oss tillbaka på rätt spår igen.

Av SSB
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gamingfreak
så jag kan ha 2 GB ram på vista 64 utan problem?

Som ett direkt svar på din fråga: Ja.

Av SSB

Tack för svaren på min fråga om tangentbordet.

Jag lyckades till slut hitta en att pilla på och tangentbordet på 1000'en kändes som ett helt normalt tangentbord. Där knattrade jag iväg alfabetet utan ett enda felslag, och när felslaget väl kom på andra rundan satt backspace precis där det skulle (i ryggmärgen ).

På 900'an han jag knappt skriva abc innan det blev fel, och backspace låg inte "rätt" heller.

Summa summarum, en 1000 ligger nu under granen och väntar!

Av SSB

Kan någon svara på om tangenterna/tangentbordet är större på Eee PC 1000 jämfört med 900'an? Då tangenterna är alldeles för små för mig på en 900 vill jag inte köpa en 1000 utan att ha koll på om det är ett större tangentbord.

Jag besökte en drös butiker idag för att se själv men ingen hade någon 1000 inne.

Det tangentbord som finns på Acer Aspire One A150 (eller var det en MSI Wind?) kändes mer "normalt" och hanterbart.

Av SSB

Tack för svaren, mycket uppskattat.

Är det någon skillnad om koden ligger i webbservicens .cs-fil istället? Då körs den väl server-side? (Enligt Phod tolkar jag det som så).

Det rör sig inte om några ofantliga mängder data. Får användaren mer än 100 träffar ritas inte droplistan upp utan användaren blir uppmanad att begränsa sökningen.

Kör man enbart proceduren får man fram svaret på cirka 2 sekunder, men när man kör frågan i sin helhet från klienten kan det ta upp till 10-15 sekunder som värst. Ibland går det på bara 2-3 sekunder även från klienten.

Det var därför jag började fundera kring klient/server-frågan.

Baserat på svaren låter det som att det först och främst är anslutningen mellan klienten och servern som är dålig och i andra hand att det är dålig hårdvara på klientsidan.

Skall försöka leta upp en dålig respektive bra dator för att se hur pass mycket det skiljer sig åt

Av SSB

Exekveras javascript i en ascx-sida lokalt eller server-side?

Tanken slog mig när jag noterade prestandaproblem i en viss funktion.

Användaren trycker på en knapp, "Sök", varpå en javascript-funktion på sidan anropas. Denna search() bygger upp ett dataset via ett webbservice-anrop till en databasprocedur (som alltså returnerar ett antal rader beroende på användarens input).

Sedan byggs en droplista upp baserat på innehållet i ovanstående dataset.

Är det många rader tar det längre tid att generera droplistan än om det är få rader, det är inte så konstigt.

Frågan är om funktionen "search()" jag nämner ovan drar kraft från användarens maskin eller om den körs på webbservern? Dvs. är hastigheten droplistan genereras på avhängig den lokala datorn eller webbserverns prestanda?

Tacksam för svar!
/SSB

Av SSB

War Lords III. Ruggigt gammalt vid det här laget så grafiken är nog ingen hit, men väldigt kul hot-seat spel.

Kom att tänka på det i samband med Might and Magic som nämndes ovan

Av SSB

Galactic Civilizations kanske kan vara något?

Europa Universalis III kan också vara värt en titt. Det är inte turn based men du kan pausa när du vill och planera dina drag. Det har absolut inte samma hets som ett rts av typen C&C.

Fallout vill jag minnas var turn based i sina strids scener, men kanske ganska långt från vad du efterfrågar.

Av SSB

Finns ett riktigt gammalt spel (1993) som heter "Air Bucks", där man styr ett flygbolag, men där kunde man inte gå hem och sova vad jag minns.

Av SSB

En bra serie och dom har sin charm, men är lite för mycket "Civilization" och för lite rå ekonomi

I ekonomispelen har man ju främst ett par motståndare att tävla mot, simcity-spelen känns också mest som att man spelar alldeles ensam utan mål (i alla fall de äldre jag spelat, de nya kanske har andra sceniarios).

Av SSB

Tips om "ekonomispel" sökes (Typ Railroad Tycoon osv.)

Hallå!

Jag har inte kunnat komma på ett enda nyare spel av den här kategorin men är sugen på ett ekonomispel som avbrott från allt mmorpg/fps/rts som man annars spelar.

Railroad Tycoon (ettan) var superkul, Capitalism II gav också massvis med timmar...men det här är ju titlar från 1990 och 2002 så jag söker lite moderna varianter

Någon som har några schyssta tips på den här typen av spel?

Av SSB

Har bara 4gb usb-minne

Men det är ingen stor sak att skaffa ett 8gb förstås. Däremot kör jag nog på dvd-lösningen eftersom hastigheten var den samma. Jag har ju en dvd-skiva lös, så slipper jag handla någonting alls.

Av SSB

Ah! Skitbra. Då har jag lärt mig någonting nytt idag också.

Enligt dom uppgifterna är det ingen större skillnad på en 20x dvd-skrivare och en usb-kontakt.

Tack för den infon. Trevlig valborg!

Av SSB

Tack för svaren.

Jag kan inte ta ut hårddisken eftersom den måste vara igång hela tiden (sitter på en filserver som jag inte får peta på). Jag får inte heller ansluta någonting över nätverket till maskinen, det är därför jag sitter med valet mellan någonting usb-anslutet eller att använda dess brännare

Anledningen till att det är viktigt med snabbheten ligger i att det blir ett driftsstopp under tiden jag flyttar omkring filerna. Så skillnaden mellan att ligga nere 1 timma eller 2 är ganska stor.

Skrivhastigheten på en DVD ligger väl kring 150kb/s x 20 = 3mb/s som snabbast. Då tar det minst 25 minuter (realistiskt räknat 50 minuter då) att bränna 4,5 gb.

Lyckas man flytta 20-25mb/s över USB-uttaget så hamnar vi på 4 minuter för 4,5 gb. Även om det väl är mer realistiskt med 15 minuter då?

Eftersom grejerna skall flyttas till mediet först och sedan till en ny maskin så kan man väl dubbla siffrorna ovan.

Tid med DVD: Cirka 2 timmar.
Tid med USB: 30 minuter.

Stämmer det så är det en tidsvinst på 1,5 timma, inte att förakta

Kontrollfrågan blir då, ställer ni upp på siffrorna i exemplet?

Av SSB

Måste skyffla 4,5gb filer snabbt...extern HDD/USB/DVD?

Hallå,

Jag behöver flytta 4,5gb data från en maskin till en annan så snabbt som möjligt. Det rör sig inte om en enda fil, utan flera tusen småfiler så läs/skriv-hastigheten blir ganska viktig.

Jag misstänker att USB > extern HDD > DVD. Men jag kommer ihåg att jag läst någonstans att USB-minnen skriver långsamt. Därför är kanske en extern HDD att föredra?

Eller är det så att det ändå går snabbast att bränna allting till en DVD och läsa in?

Om det är så att en extern HDD är att föredra får någon vänlig själ väldigt gärna tipsa om det finns någon som är bättre/snabbare än dom andra. Jag har kollat på prisjakt.se men det är alltid bäst med personliga rekommendationer tycker jag.

Jag kan väl lägga omkring 2000 kr på hårdvaran, vilket borde räcka till schyssta grejer.

Tack för hjälpen!
/SSB