Inlägg

Inlägg som ggustavsson har skrivit i forumet
Av ggustavsson
Skrivet av xmotorolax:

Hej! Jag har precis slagit till på denna dator - ROG Zephyrus G14 - Ryzen 7 | 16GB | 512GB | RTX 4050.

Räcker denna till för max prestanda på CS samt Wow?

Töbkte ta den med ryzen 9 och 32cb ram samt 4070 men den fanns ej i lager för tillfället...

All input uppskattas!

Tänk bara på att CS funkar lite si och så på AMD x3D CPUer, vanliga utan X3D ger mer prestanda i CS
men X3D ger oftast mer i nyare andra titlar...
Sen är det bra om du specar vilken CPU inte bara ryzen 7 eller 9, säger ganska lite egentligen...

Av ggustavsson
Skrivet av cybo:

Tydligen var det Adblock som slöade ner youtube. Måste ha varit nån ny krigs offensiv från youtube sidan.

https://www.reddit.com/r/youtube/comments/193p51z/is_youtube_...

Nu måste jag komma på varför 7800x3d med ddr5 minnen bootar 1minut långsammare än min 5900x med ddr4.

Många AM5 system bootar långsamt, då det ofta minnestränar vid varje boot om man inte aktiverat en inställning i bios att den ska komma ihåg senaste inställningar, kan vara bra att kolla vad de faktiska hastigheten och latensen blir i slutändan..

Sen har du 64Gb på 2 eller 4 stickor? AM5 trivs inte med 4 stickor och AMDs spec är 3600Mhz med 4 stickor och 5200Mhz med 2 stickor.
Kan fungera med snabbare men är utanför spec, och AM5 i denna generation är kinkiga...

Väldigt många måste efter att ha aktiverat EXPO på minnet ställa ner minnets hastighet en del för att få det stabilt och slippa minnesträning hela tiden, minnesträning innebär ju också att moderkortet ställer in kanske i onödan dålig hastighet och högre latenser

Av ggustavsson

Inte mitt bästa ämne...

Av ggustavsson

Jag har en ide, gå tillbaka till 6/8 pins kontakten med 3 eller 4 st så kan det försörja 4090 utan risk för smältande kontakter, 8 pins har väldigt stor strömmarginal ca 280 watt st innan risk det smälter ihop, 12 pins kontakten borde aldrig haft limit 600watt, snarare max 400watt, detta med kontakten på moderkortet löser inget, blir smälta kontakter på moderkort istället,

Sen blir det 2 kontakter istället för 1, en till moderkortet och en till grafikkortet.

Använda 2 st 12pins kontakter är en annan lösning, men det är inte nätaggen designade för istället.

Av ggustavsson

Gå till https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10 för Windows 10 eller https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows11 för Windows 11, välj att ladda ner verktyget för att skapa en USB sticka, sedan bör du gå till datorns bios och ladda default inställningarna, sen borde allt bli rätt.

Den där guiden du följde verkar ju anpassad för ej moderna datorer så inte konstigt det blir tokigt...

EDIT: antagligen så har följt punkt 4 precis "Select the partition scheme for UEFI computers with MBR" vilket orsakar dina följande problem.

Efter du startat installationen med rätt skapad sticka glöm inte att ta bort samtliga partitioner klickat på uppdatera och sen nästa...
så skapa inte några partitioner själv och formatera inte...

Av ggustavsson

Skulle gärna ha en 32-34" Oled 4K skärm med hög hz, men inte om det står Alienware på den, nåja dessa är säkert bättre än deras stationära datorer vilka är ett skämt, snordyra med väldigt tveksam kvalitet, verkar vara konstruerade av clowner....

Av ggustavsson

Verkar som jag också missupfattade frågan, med digitala knappar menar jag är tex de tre längst ner tillbakapil, tre streck för inställningar m.m

Av ggustavsson

Helt onödigt med sån knapp

Av ggustavsson
Skrivet av Grihm:

För er som vet. Är det inte något med om man tar en 13 gen att moderkorten till dessa är i slutet av sin tid så att säga, och gen 14 och framåt kommer ha en ny socket?

Detta är absolut inte min avdelning men sitter själv och jämför gen 13 och 14, och det största jag kan komma på som anledning att gå till 14 är att man kommer troligtvis kunna ha samma moderkort ett par generationer till sen, gentemot om man nu köper bode moderkort och cpu gen 13.

Eller tänker jag fel?

gen 12, 13 och 14 har samma socket (1700) gen 15 som dyker upp ca Q3 2024 kommer ha en helt ny socket (1851)

Av ggustavsson

Vad jag vet så är det bara kortversionerna på HBO av LOTR så har inte ens testat att titta på dessa..
Men annars DVD undviker jag, alldeles för lågupplöst, gjorde mig av med samtliga sådana för 10 år sen eller så, minst 1080p är ett krav idag, undantag kan vara nån gammal TV serie som inte finns i bra upplösning...

Av ggustavsson

Blir nybygge, så allt. Funderar närmast på ATX eller mITX just nu, blir nog Fraktal torrent nano, eller compact. AMD eller Intel spelar inte så stor roll då jag inte spelar så mycket och inte så tunga titlar, minst 32Gb ram ddr5 750watt v3 nätagg av god kvalite räcker och blir över för mig...luftkylning.. Resten obestämt

Av ggustavsson
Av ggustavsson
Skrivet av Klockan:

Jag letar efter en USB-hubb med minst 6 portar (plus den som ansluts till datorn).
Den kan vara USB 2 eller 3 (ska användas till möss, tangentbord, webbcam etc så inget som kräver USB 3) och måste klara upp till 500 mA per port.

Grejen är den att jag skulle vilja ha utan en extra sladd för strömförsörjning samtannan lulllull som on/off-knappar etc.

Någon som vet något som man kan köpa? De flesta är med 4 portar vilket är för lite.

Problemet blir kravet om 500mA per port, den ensamma porten till datorn klarar inte av det, tex USB 3.2 gen 2 är specad till 1500 mA, lägre standard ännu mindre..

mao det du letar efter finns inte..

Av ggustavsson

Vi kommer nog få läsa om liknade incidenter med jämna mellanrum tills Nvidia kommer på att denna kontaktstandard är för klent designad för de törstigaste korten och gör om den i grunden. eller om strömbehovet minskar..

Av ggustavsson
Av ggustavsson

Mcaffe är väl det mest oseriösa AV som finns, skulle nog klassa det som ren scam vare sig den är äkta eller inte, avinstallera det bara..

Av ggustavsson

De får göra som de vill, är inte drabbad, ända stället jag tillåter reklam är på Swec
LinjärTV tittar jag inte alls på, youtube och streminngtjänster är antingen reklamfria eller så tittar jag inte på dessa..

Sponsrad reklam på youtubeklipp är väl det ända som man ser glimtar av, men lätt att spola förbi, annars finns det plugins som gör det åt en.

Av ggustavsson
Skrivet av thebandit:

Beställde 2x4 GB 800Mhz RAM från Amazon, fungerar inte!

Märket är "Micro Memory", vissa skriver att det endast passar till HP, kan det verkligen stämma??

Edit: Jo, det verkar stämma. Skumt, jag trodde alla minnen funkade, oavsett märke/tillverkare...

Någon som har nåt DDR2 RAM över? 😅

Chipset P35 stödjer inte 4Gb moduler, i bästa fall blir det att bara 2Gb kommer uppfattas av moderkortet, eller fungerar inte alls.
max RAM är 4x2Gb

Stöd för 4Gb moduler kom först med p45

Av ggustavsson
Av ggustavsson

Kör det ljusa på telefonen, och det mörka på datorn...