Inlägg

Inlägg som Porraz har skrivit i forumet
Av Porraz
Skrivet av Tazok:

@Porraz

Tar du ett bud på 800kr och mötas i Stockholm?

Tyvärr, 1000 är det absolut lägsta jag kan tänka mig, om ens det.

Av Porraz

Ghost S1 Mk2

Tjena,

Säljer min Ghost pga nytt chassiköp. Ingår en stor och en medium tophat som gör att man kan utöka för fler hårddiskar och vattenkylning. Behöver knappast förklara för er, men det är ett väldigt kompakt och smidigt chassi. Man kan bygga på en massa olika sätt tack vare den smarta konstruktionen som dessutom är REJÄL!

Det är en gänginsats som är lite gängpaj där jag ersatt originalskruven med annan chassiskruv. Det är en sådan liten detalj och så pass lättfixat (om man vill) att det nästan inte är värt att nämna, men ifall att. Denna sitter dessutom innuti chassit. Förutom det så är den i nyskick! Alla originaltillbehör får du även med!

Chassit är av en snygg militärgrön (Pangea) och tophatsen är svarta (Ash). Mycket fin kombination!

OBS! Frakten står du för själv. Alternativt möts vi upp i Stockholm.

Med vänlig hälsning

Läs hela annonsen här

Av Porraz

Jag fick tag på ett Strix 3080 Ti i juli. Orkade inte jaga mer efter ett 3080, helt absurt att vänta så länge. Dyrare ja, men jävlar vad jag njuter

Av Porraz

Bra tråd! Jag har under ett par år funderat på denna men aldrig kommit till skott. Efter en massa läsning, tester, recensioner osv. har jag känt att det är ett tillräckligt bra teleskop för att kunna njuta av natthimlen lite då och då. Dock var det så länge sedan som jag var insatt så jag minns inte varför jag kom fram till just detta

Vad säger ni som kan, är det ett bra exemplar att börja med? Fördelar/nackdelar?

https://astro.astrosweden.se/sv/articles/1.1373.544/sky-watcher-skyliner-300p-flextube-12-tum?country=SE&gclid=Cj0KCQjw-uH6BRDQARIsAI3I-UceatPjBAUOthWwOk1VIzXzI5EJGl6SNBb-mKUR3iZAo7hgbggRcAcaArE7EALw_wcB

Av Porraz

PCIe 4.0 vs PCIe 3.0

NOG MED ALLT PLADDER

Den viktigaste frågan är om man behöver uppgradera till PCIe 4.0 för att få ut maximal prestanda?

Enligt olika källor jag hittat sägs det oftast att nej, det behövs inte för att inte ens RTX 2080 Ti är i närheten av att utnyttja hela kapaciteten hos PCIe 3. Andra källor säger att det bara är 1 -2% ökning mellan versionerna. Men dessa svar är egentligen helt meningslösa om man inte specificerar vilken upplösning det handlar om. Kör du i 4K så lär du knappast slå i taket för PCIe 3, men har du en 1080p skärm med 360Hz så kanske du gör det dvs. du kanske "bara" får ut 290 FPS som max.

Någon som kan svara eller länka? Gärna med någon graf, stapeldiagram eller liknande som visar hur mycket toppkorten i varje serie faktiskt utnyttjar de olika PCIe versionerna. Plus i kanten vore med olika upplösningar, typ 1080p, 1440p, 2160p.

Tack!

Av Porraz

God Jul

Av Porraz
Skrivet av Trunk:

Antagligen för att han bröt mot någon regel. Jag antar att personen är du själv eller någon du känner (varför skulle man annars bry sig?) så du kan ju titta på reglerna och om du inte blir klokare av det så kan du kontakta någon moderator. Vi vanligt dödliga forummedlemmar kan förstås inte veta.

Att han bröt mot en regel? Det hade jag inte tänkt på...
Att DU inte bryr dig betyder inte att INGEN bryr sig. Jag har inte den blekaste vem den personen är men jag tycker ändå det är intressant att veta orsaken. Kanske kan ha att göra med att den personen är den som står med den absolut första kommentaren i tråden, där oftast redaktörerna brukar skriva. Dock är jag inte så pass intresserad att jag tänker göra ett detektivarbete eller fråga moderatorerna, därför ställde jag en enkel fråga.
Sedan vill jag uppmärksamma dig på att vanliga dödliga visst kan veta i vissa fall vad orsaken är om man hänger regelbundet på forumet. Det är nog rätt tidskrävande för moderatorerna att radera varenda spår från en användare, om det tex. handlar om något man skrivit i en/flera trådar. Jag har sett det förr, här på Swec, så jag vet vad jag pratar om.
Gällande reglerna så har jag nog väldigt bra koll på dom vi det här laget, typ 100% är sunt förnuft. En av reglerna är just detta inlägg jag skriver nu, som egentligen inte tillhör diskussionen, så jag är helt OK med att det raderas.

MVH

Skickades från m.sweclockers.com

Av Porraz
Skrivet av AdoringFan:

https://www.youtube.com/watch?v=XraipkEAp9g

Ser bra ut.

Finns det ingen tråd eller är sökfunktionen ur funktion?

Någon som vet varför denna medlem blev kickad?

Av Porraz
Skrivet av FredrikMH:

Jag håller helt med honom. Vem behöver 60 fps? Filmer spelas upp i ~25 fps och fungerar ju hur bra som helst. Där fungerar även 480p/25 helt okej så jag tycker han kan passa på att argumentera för det med. Vem behöver 4K eller HD?

Nej, 25 FPS i filmer fungerar inte alls hur bra som helst, tyckte det redan när jag var liten, innan ens 60 FPS skärmar fanns.
Undrade alltid varför filmer hackar så jäkla mycket, med åren fick jag ju svaret. Det syns såklart mest vid panorering.
Ska jag vara ärlig så tror jag inte att det finns en människa på planeten som inte ser skillnad på 30 vs 60. Att man är
van vid något och tycker att det funkar är en HELT annan sak.

Av Porraz
Skrivet av Flexiblus:

Open Beta is now closed

Just fan...

Av Porraz
Skrivet av Chibariku:

Många inklusive mig som har problem med att musen laggar, har tyvärr inte hittat någon bra lösning på det.

Ställ in prioritet till "normal" i aktivitetshanteraren, under fliken information. Funkade för mig.

Av Porraz

God Jul!

Av Porraz
Skrivet av trickeh2k:

Min kollega hade samma problem igår, kunde spela i förrigår men inte igår. Bad honom ta bort bf1-mappen under mina dokument, efter det så fungerade det direkt utan problem.

Skrivet av Fisken1986:

Ska testa detta, tack.

Edit: Tyvärr fungerade det inte att radera BF1 mappen under mina dokument. Sökandet går vidare efter lösning på problemet.

Happ, då vet jag. Tack ändå för tipset!

Av Porraz

Efter patchen samt uppdaterade drivrutiner så kan jag knappt starta BF1 innan det kraschar med felmeddelande "BF1 har slutat fungera". Händer endast när det är inställt på DX12. Någon som har samma problem?
För er som har samma problem och inte vet hur ni ska göra: För att överhuvudtaget kunna komma in i menyn och hinna ändra till DX11 så måste man köra spelet i fönsterläge, för då kraschar det inte, vilket ni gör genom att snabbt trycka Alt+Retur direkt när det kommer igång.

Satans irriterande att skiten inte ens startar i DX12, efter en fet patch som bla. ska FÖRBÄTTRA PRESTANDAN I DX12 Kan ju vara drivrutinerna också, har inte hunnit forska så djupt än. Om någon vet exakt vad problemet så är denne välkommen att berätta för mig.

Av Porraz
Skrivet av MugiMugi:

Tja mins lunarstorm, enda sociala siten jag använt blev att man använde det ett par år tills jag jag blev bannad på grund av rasistiskt användarnamn ( Vilket är mitt förnamn ) men men det var tider det.

HAHA, samma skit med mig! Fast att det var sexuellt ofredande eller nåt. Det var samma namn som jag har här, vilket är mitt efternamn, fast med ett S istället. Det är ju lite porrigt så där, men vafan kom igen! Dom jävlarna på Lunarstorm är säkert precis av samma sort som dom som lyckas associera ett vitt grafikkort till rasism, eller glassarna nogger och 88:an. Stört!
Jag skickade ett långt argt mail till dom och förklarade, hände inte ett skit.

Av Porraz
Skrivet av iMatter:

På 90-talet, eller tidigare tycke man nr man såg en Samsung-produkt, TV, CD-ROM eller Stereo att det var billigt plastskräp. Nu dreglar alla över deras produkter och slåss på nätet om att dom är bäst. Skulle aldrig köpa en samsung-lur, dels för det och att jag tycker deras framsida på mobilerna är så hiskeligt fula.

Jora, för det är en så enorm jäkla skillnad på alla lurar numera.

Av Porraz
Skrivet av THB:

Snyggt och snabbt skött av Nvidia.
Visst det var inte bra att det skedde, men det är lätt hänt att göra misstag.

Tror inte du riktigt hajat vad som hänt här. Läs nyheten igen så kommer du säkert att ändra din åsikt

Av Porraz

Jag har stora problem med jitter eller lagg eller vad det nu kallas. Kontrollerna "fastnar"/hackar ungefär var 10:e sekund när jag går. Så om jag tex. går och tittar rakt fram och ska strejfa vänster och titta vänster så går det inte, karaktären skiter i vad jag ger den för kommando och fortsätter att titta rakt fram och gå rakt fram, sen lossnar det, och fryser till igen. Annars flyter det på i över 100FPS. Får pilla i configfilen när jag kommer hem idag.

Av Porraz

Heh, en konsol som släpps i SLUTET av 2017 med GTX 1070 prestanda? Det var som fan

En stor del av problemet ligger nog i att konsoltillverkarna fortfarande vill hålla sig till runt 4000 spänn för deras produkter, när dom egentligen kanske borde ligga på det dubbla eller mer för att vara med i matchen. Det är bara att inse.

Och det där med att dom har 30FPS som mål låter ju som rent skitsnack, eller, det ÄR skitsnack. Som någon här sa, att dom har som argument att "30FPS ger en mer filmisk upplevelse", minns själv att jag läste det i någon nyhet för längesen. HAHAHA kom igen nu, det där är den ruttnaste ursäkten jag hört genom alla tider

Av Porraz
Skrivet av frippe86:

@Porraz:

Grattis till dig

Kommer du ihåg vad det stod för förväntat leveransdatum på din order på komplett?

Tack!
Har ju skjutits fram hela tiden, så sist stog det väl 11 augusti om jag minns rätt.

Skickades från m.sweclockers.com