Inlägg

Inlägg som danedi har skrivit i forumet
Av danedi

Jag är rätt glad att jag inte längre konsumerar TV, film eller sport alls. Nu när man är gammal gubbe så får jag mycket mer ut av en bok.

Men jag kräver såklart inte att andra ska tycka som jag.

Av danedi
Skrivet av Gelantious:

Tråkigt, var ju liknande med windows 7 och första ryzen samt intels xxx (kommer inte ihåg vilken). Där MS slutade släppa uppdateringar om man hade någon nyare cpu. Då kunde man komma runt det så gissar detta är MS nya försök, muta cpu tillverkarna att stoppa stödet redan hos dom för att tvinga folk över till deras nya (sämre) os.

det finns drivare till 570x moderkort för win7 och även för 6950xt gpu för windows 7.

Av danedi
Skrivet av Roger W:

Har inte kollat Snoddas, men visst finns väl Nina Simone att lyssna på youtube???? (sökte just och fick lyssningsbara träffar)

Förstår inte riktigt: vad är "tangerbart" med Steam?

Tangerbart betyder att jag får filerna på min dator. Inte hängande i "cloud" eller temp-sparat i %appdata% eller /home/%username%/*

Jag kan ladda hem alla spel som mitt steam account har köpt från gog eller steam och cracka eller modda best attan jag vill och det bryter INTE mot varken GoG eller steam service EULA så länga jag inte hackar/crackar klienten i sig självt.

Jag sparar mina spel om jag vill på en usb sticka och därmed kan de vara både portabla och tangerbara.
Vi har inget direkt for för att översätta det till svenska (fråga gpt på svenska vad skillnaden mellan freedom och liberty är på svenska till exempel så ser du vad jag menar)

Tangerbar - Tangible
perceptible by touch. -websters.. värdelös dictionary men den som används av outbildade, då den är lättare i sina definitioner
benefits/improvements/results, etc. -oxford standard dictionary som används i hela världen utanför lägre skolsystemet i USA k-12

Av danedi
Skrivet av Roger W:

Har inte kollat Snoddas, men visst finns väl Nina Simone att lyssna på youtube???? (sökte just och fick lyssningsbara träffar)

Förstår inte riktigt: vad är "tangerbart" med Steam?

Sök på flottarkärlek av snoddas. Den fastnar i hjärnan och är riktigt charmig.
Båda finns på youtube och massor med långfilmer finns med på youtube och du kan hitta dem via qwant lätt som en plätt.

Sa inte att dessa låtar inte fanns, jag menade att om de tar bort dem så har jag ingen anledning att besöka youtube längre.

Av danedi

Skulle jag bygga en dator idag så skulle jag välja de med pin grid array, för de pajar inte lika lätt och håller i evigheter. LGA är inte bara sämre utan också känsligare, en böjd pinne är doom för hela mammakexet som idag kostar mycket mer än prollen.

Valet vore mellan 5950X och 5800X3D och x3d är ofantligt mycket snabbare i spel (jag spelar ändå mest kobodeluxe och eu4 ändå) men betydligt billigare än ett 5950x

Ram så skiter jag i speed idagsläget så länge dimmsen har ecc och låg latency

HDD: det är här jag vägrar kompromissa och 16tb är lägsta jag kan leva med på en stationär och hellst i 2tb moduler så att man kan köra allt i MBR om man så skulle behöva.

Moderkort: Hellst en pci så man kan ha ett fysiskt vootood 5 5500 för de spel fär nglide ku*ar ut. Och det ska vara inbyggt wireless eller en pcie port ovanför graffakortet för en extern pcie 1x modul. Ingen wifimodul ska ha krav på iwlwifi så inget intel wifi kort. (rackarns skräp alltihop) Hellst ska det vara RaLink rakt igenom så det funkar i Haiku, BSD, OS/2, DOS, Linux och Windows.

Av danedi

Jag klarar mig fint utan streamad film och video. Lite tråkigt att inte kunna höra snoddas på youtube eller nina simone.
Jag kommer aldrig betala för en internettjänst om de inte ger mig tangerbara varor så som steam eller GoG gör.
Nä för tusan, musik ska avnjutas på m-dvd eller m-blueray och mitt senaste köp var danska symfoniorkesterns inspelning av Sergio Leones kompositioner.
Och som ren konnosör så spelar jag allt i 3dmix i Haiku eller BeOS så jag kan ge mera till den delen av orkestern som jag önskar. Där kan man dela upp instrumenten och varje mikorfon om man så vill och flytta dem runt i ett virituellt rum med musen och dess skrollhjul.

Inget i linux eller windows kommer ens nära.

Av danedi

Gick väl hyfas.

Av danedi

Nej tack. Jag behåller mitt gamla mög.

Av danedi

På windows så är det Winamp 2.95 och acdsee 2.43

Av danedi
Skrivet av KeyCat:

Håller med x10! Task managern i W10/W11 är sega som sirap jämfört med den i W7.

Du kan installera windows 7 task manager om du vill i 10an. Bara ladda hem från winaero.

Av danedi
Skrivet av tarado:

Jag "tankade" därifrån senast idag.

då är det en copycatsida. eztv.it lades ner och ägarna förklarade varför på dras sida.

Av danedi

Hur ska Telenor kunna blockera EZTV? Sidan har ju inte funnits på två år. I lagens korridorer går det sannerligen inte fort.

Av danedi

Min amiga 1200t har internetåtkomst

Av danedi
Skrivet av Netgear:

Glöm det. Sade hejdå till Windows, drog in OpenSUSE och har inte kollat tillbaka.

Hur funkar OpenSuSE numera, kan man fortfarande köra YaST2 i terminalen, eller har de deprekerat det?
YaST var utan tvekan det bästa med suse när jag provade det för ett antal år sedan.

Av danedi
Skrivet av Selmalagerlöf:

Någon som har en bra guide över linux för en användare som bara har använt windows? :), microsoft kommer bara göra det svårare och svårare att köra lokalt då dom inte kan utvinna data ur användare lika lätt.. så jag får nog börja ta en seriös blick på linux.

Ta bara en distro som har kde förinstallerat så behöver du inte lära om så mycket. Det mesta funkar som du är van.
Som nybörjare och kommer från windows så bär man undvika gnome, då det är ett helt annat arbetssätt. Kommer man från mac är gnome helt klart bättre (fast deras fönsterhanterare har varit problematisk ända sedan gnome3 då den läckte minne som ett såll och prestanda var inte att höja till skyarna direkt. Jag har dock inte provat gnome på tre år, så det kanske blivit bättre, men gnome är rätt användarfientligt och man måste göra allt som utvecklarna vill och det går knappt att ändra nått, utan att paja hela desktopen)

Med KDE så lär du klara dig fint, det finns grafiska pakethanterare numera så att installera steam och lutris för spel går superenkelt och alla program du kan tänkas behöva.

Av danedi

Är intresserad av nån av 98maskinerna, vet du vad det är för moderkort i dem? eventuellt vilka processorer det handlar om?

Av danedi
Skrivet av Dinkefing:

Och hur gör man det?

"HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\dnscache"

ställ in värdet på start till 4 och starta om datorn

Av danedi

prova disabla dnns cache servicen så att det inte cachas utan uppdateras från source vid varje request

Av danedi

jag har inget i eller till datorn med belysning. när jag shoppar för datorgrejor ska det lysa så lite som möjligt. brukar även koppla ur power led på datorlådorna. På min thinkpad så jar jag ritat med svart tush på strömknappens led, för de nötterna lå lenovo valde att använda en skarp vit led på min modell istället för den utmärkta matta röda som det brukade vara

Av danedi

Trodde win9x hade cooperative multitasking och inte preemptive