Folding@home är ett projekt vid Stanford-universitet i USA som syftar till att använda överflödig beräkningskraft hos vanliga persondatorer för att utföra vetenskapliga beräkningar och därigenom komma underfund med hur olika proteinsammansättningar egentligen fungerar. Genom projektets resultat hoppas forskarna kunna lösa allvarliga sjukdomar såsom Cancer, Alzheimers och Parkinsons sjukdom.

Det hela fungerar genom att användare världen över laddar hem ett litet program som utför beräkningar i bakgrunden när datorn inte används. På så sätt får forskarna tillgång till massiva mängder beräkningskraft som kan användas till projektet. Som ett sätt att locka fler användare finns det även ett litet tävlingsmoment inbakat i systemet, nämligen att olika lag kan tävla mot varandra i att utföra flest beräkningar. SweClockers lagnummer är 37451, och alla är välkomna att hjälpa till i kampen mot sjukdomarna. Det går att använda allt ifrån vanliga processorer till Radeon-grafikkort och supersnabba Playstation 3, och som tack för hjälpen får man en egen Folding-titel i forumet.

Mer information finns i vårat forum och på Stanfords officiella hemsida. SweClockers lagmedlem Philip ”symetric” Stray sammanfattar:

Jag själv låter min dator vika proteiner åt Stanford's projekt Folding@Home. Du använder ju inte datorn till något vettigt på nätterna, så varför inte hjälpa till lite? Tänk om just du skulle vara den som hittar ett protein som kan bota cancer!