Test: Deus Ex: Human Revolution

dxhr.jpg

Egenskap

Värde

Titel

Deus Ex: Human Revolution

Utvecklare

Eidos Montreal

Genre

Action RPG

DirectX-version

11.0

Lanseringsdatum

2011-08-26

Systemkrav

  • Intel Core 2 Duo 2 Ghz eller motsvarande

  • Grafikkort ur Radeon 2000/Geforce 8000-serien

  • 1 GB RAM

För den tredje upplagan av Deus Ex var det Eidos Montreal som fick ta över facklan från den numera nerlagda utvecklaren Ion Storm. Human Revolution utspelar sig innan de föregående titlarna i serien och kretsar kring den cybernetiskt modifierade agenten Adam Jensen. PC-versionen av spelet har begåvats med DirectX 11-stöd vilket ger den ett grafiskt övertag i jämförelse med sina konsolditon.

För SweClockers test används en rälssekvens tidigt i spelet där huvudkaraktären vandrar genom ett laboratorium, och bildfrekvensen snappas upp med Fraps. Trots förhållandevis händesefattig miljö svettas grafikkretsarna rejält, och testet bjuder på full belastning även för de flesta SLI- och CF-konfigurationer. Nämnvärt är att både FXAA och MLAA har testats, och båda tillverkarna uppvisar identiska eller bättre siffror med FXAA.

Kritikerrosade Deus Ex: Human Revolution faller definitivt Radeon HD 7950 i smaken med mängder av DX11-funktioner aktiverade. Nykomlingen skrapar ihop en prestandafördel på dryga 17 procent över Nvidias Geforce GTX 580. De fabriksöverklockade korten från XFX och Asus ger en ytterligare knuff på dryga 10 procent i rätt riktning.

Något som inte är fullt lika imponerande är Crossfire-skalningen i denna upplösing. Prestandavinsten landar en liten bit under 50 procent när ytterligare ett Radeon HD 7950-kort kopplas på.

Med en högre upplösning kan Radeon HD 7950 dra ifrån ett till snäpp och plockar nu ut en prestandafördel på cirka 25 procent i jämförelse med Geforce GTX 580. Även Crossfire-skalningen förbättras drastiskt i den högre upplösningen där vi nu kan plocka ut strax under 70 procent bättre prestanda med ännu ett Radeon HD 7950-kort installerat.