Steelseries Siberia Elite

kartong1.jpg
kartong2.jpg
kartong3.jpg

Specifikationer

Egenskap

Värde

Hörlurar

16–28 000 Hz
32 Ohm
113 dB (SPL@1kHz, 1V RMS)
~58 mm membran

Mikrofon

75–16 000 Hz
2 200 Ohm
-38,0 dB/mW
Njurformad upptagning (unidirectional)

Kablage

Originalkablage, 1,2 m
Förlängningskablage, 2,0 m
USB-ljudkort
3,5mm TRS-adapter, fyra poler
3,5mm TRS-adapter, 2x tre poler

Volymkontroll

Ja

Knapp för avstängning av mikrofon

Ja

Anslutning

USB, 3,5 mm

Vikt

ca. 400 g (original)

Övrigt

Dolby Surround Sound
Equalizer, 10-band + presets
Auto Mic Compression
Mic Noise Reduction
Mic Volume
Mic Sidetone
Justerbar belysning (16,8 M färger)

Produktsida

Steelseries

Lägsta pris

Likt originalet Siberia är nya Elite ett par vita hörlurar med självjusterande spännen. I det senaste utförandet tillkommer en båge av metall samt LED-belysning i vardera öronkåpa, där användaren själv kan välja ur en palett på 16,8 miljoner färger med det medföljande kontrollprogrammet. Hörlurarna ger ett stadigt och bastant intryck.

hel1.jpg
helbild2.jpg
helbild1.jpg
ny1.jpg

Mikrofonen är smidigt placerad inuti den vänstra kåpan och fungerar i både in- och utfällt läge. På samma kåpa finns ett enkelt kontrollreglage som kan användas för att stänga av och slå på mikrofonen. På motsatt sida finns dessutom en lättillgänglig volymratt.

ny2.jpg
ny3.jpg

Bygeln och kåporna har generöst med dämpning och är klädda av läder. Passformen justeras automatiskt och ser ut att kunna passa de flesta huvudformer, även mindre sådana. Det kan dock noteras att hörlurarna med en vikt på cirka 400 gram är relativt tunga.

membrand.jpg

Till Steelseries Siberia Elite medföljer ett USB-anslutet ljudkort och en uppsjö kablar och adaptrar. Hörlurarna är tänkta att fungera både med det medföljande externa ljudkortet såväl som anslutet till ett vanligt inbyggt ljudkort. Det medföljer dessutom förlängningskabel och en fyrpolig 3,5 mm-kontakt, det sistnämnda för att använda lurarna som headset till en telefon eller platta.

ny4.jpg

I skrivande stund kostar Siberia Elite cirka 1 800 kronor inklusive moms, vilket placerar denna modell i gamingsegmentets övre prisklass. Det betyder att nykomlingen bland annat går upp mot välkända Sennheiser PC-360 G4ME.