Test: Ljudnivå och värmeutveckling

Yttemperaturerna mäts och antecknas efter 30 minuters belastning vid uppspelning av videoklipp och repetition av 3DMark Fire Strike "Combined". I samma veva antecknas även värden för ljudnivån med mätinstrumentet 15 centimeter från den testade enheten. Testerna utförs med en rumstemperatur på 23 grader och bakgrundsbrus på 32,7 decibel.

Ljudlösa HP Spectre X2 13 visar bra värden sett till värmeutveckling och placerar sig i mitten av tabellen vid videouppspelning. Det handlar genomgående om godkända yttemperaturer och surfplattan känns på sin höjd ljummen precis på den plats där processorn är placerad.

Det blir riktigt intressant vid tung belastning, där Spectre X2 13 ligger i toppen av tabellen. Större delen av värmen ligger på dess övre vänstra del och medan den onekligen blir varm finns värre skräckexempel. Även om modellen är passivt kyld är det även värt att ha i åtanke att det är en 13,3-tummare, vilket innebär en stor yta att avleda värme på.

Utan fläkt gör enheten inte heller något ljud ifrån sig. På det testade exemplaret finns inte heller tillstymmelsen till spoltjut (eng. Coil Whine). Kort och gott och inte heller oväntat har vi ingenting att anmärka på här.