Test: Flera skärmar (5 760 × 1 080 pixlar)

Tester med flera skärmar är något många uppskattar, och en given del av SweClockers testsvit. Redaktionen kör några utvalda titlar på ett mindre antal grafikkort för att ge en uppfattning om hur de olika modellerna beter sig.

Allmänt om tester med flera skärmar

Jämfört med tidigare tester från samma period förra året har mycket blivit bättre, speciellt när det kommer till konfigurering. Arbetsflödet för att få visning över flera skärmar fungerar bra för både AMD och Nvidia, där även tidigare bråkstakar som Radeon HD 7990 och Geforce GTX 690 accepterar inställningarna utan att knota.

IMG_6720.jpg

Prestanda- och testmässigt har det också blivit bättre, om än inte perfekt. Redaktionen stöter inte på några frysningar eller tappade inställningar, dock blir resultaten med dubbel-GPU fortfarande överraskande låga i vissa titlar. Det finns helt enkelt ytterligare saker att slipa på.

Testresultat, 5 760 × 1 080 pixlar

För att inte ge orimligt låga testvärden skruvas inställningar ned en smula för samtliga speltitlar. Målet är någon form av medelhögt läge, där i alla fall de snabbare enkelkorten ger resultat bättre än bildspel.

I syntetiska Valley landar Geforce GTX Titan Z strax bakom parkopplade GTX 780 Ti, vilket väl motsvarar prestandan i lägre upplösningar. Radeon R9 295 X2 presterar dock strax över 20 procent bättre och landar därmed högre upp i tabellen.

Speltesterna är en mer blandad påse. Geforce GTX Titan Z landar visserligen fortsatt bakom dubbla GTX 780 Ti, men prestandan räcker till för att utmana Radeon R9 295X2 i vissa titlar.

Nämnvärt är att Bioshock Infinite lider av ett fåtal märkliga ryckningar, vilket även återspeglas av lägstavärdet. Samma beteende återkommer även vid 4K UHD-upplösning.

Sammanfattningsvis är den subjektiva upplevelsen äventyr med flera skärmar har blivit betydligt trevligare med tiden. Spelens flyt är dessvärre fortfarande inte riktigt på samma nivå som i mer standardiserade upplösningar, något som speciellt gäller konfigurationer med flera grafikprocessorer. I de flesta fall är det dock inga katastrofala resultat som presenteras.