Test: 3DMark och spelprestanda

Mätningar av 3D-prestanda består av två delar. I den första står det syntetiska testet 3DMark i fokus för att ge en mer generell överblick av grafikprestandan. Del två består av tre förhållandevis moderna speltitlar: Bioshock: Infinite, Civilization V och The Elder Scrolls V: Skyrim som testas i olika inställningar.

3DMarkICFWorkload 2013-02-01 14-50-27-91.png
3dmark_0006_Background.jpg
3dmark-sky-diver-screenshot-3.jpg
3dmark.jpg

Syntetiskt: 3DMark

Passiv kylning med bibehållet god CPU-prestanda är som redan konstaterat möjligt, men när grafikdelen kommer in i bilden klarar processorn inte av att hålla samma konsekvent höga nivå. Även med detta i åtanke ligger Transformer Book T300 Chi förhållandevis bra till i det första deltestet för 3DMark.

I grafiktunga Fire Strike tappar enheten en smula, men ligger fortfarande på en hög nivå. Tittar vi enbart på passivkylda enheter handlar det om en toppnotering med ett betryggande avstånd till Dells senaste Venue 11 Pro.

tcvista_ONLINE.jpg
Civilization_V.jpg
Skyrim.jpg

Speltester: 1 366 x 768 och 1 920 x 1 080 pixlar

I Bioshock Infinite håller Asus surfplatta tillika hybrid en hög nivå FPS-mässigt, i alla fall jämfört mot tidigare testade enheter. Akademiska noteringar å sido, det är inte tillräckligt för ett bra flyt ens nere vid 1 366 x 768 pixlar.

Samma sak som ovan noteras även i Civilization V. Det handlar visserligen om ett bra resultat med tanke på vad det är för typ av enhet, men det är trots detta inte nog för att nå upp till smärtgränsen 30 fps.

I processortunga Skyrim är resultatet fortsatt bra relativt sett och prestandan är hela 50 procent över den i Dells Venue 11 Pro med Intel Core M. Även här handlar det dock inte heller om några spelbara värden.

Sammanfattningsvis klarar Asus Transformer Book T300 Chi som väntat inte av att nå spelbara resultat i redaktionens testsvit, men det är inte långt ifrån vid den lägre upplösningen. Det här talar om inte annat för att äldre och mindre krävande "indie"-spel inte borde vara några problem.