Installation

För att det hela ska fungera måste man givetvis installera en liten drivrutin samt programmet AVerTV som styr alla funktioner. Innan man kan börja titta på tv måste man i vanlig ordning också göra en kanalsökning. Den sköts helt automatiskt och de program som AVerTV hittar kan sedan sparas i en programlista. Om man sedan reser runt med datorn i olika länder kan man spara andra programlistor som gäller för just den regionen som man befinner sig i. Det är för övrigt också viktigt att man berättar för programmet vilket land man befinner sig i, så att det kan söka efter rätt signaler.

Under våra tester hade vi svårigheter att hitta alla kanaler trots att vi testade med att använda dels den medföljande antennen men också en vanlig takmonterad antenn. Visserligen var det inte de allra viktigaste kanalerna som saknades, men det är ändå ett allvarligt problem.

Något annat som också kan vara bra att ställa in innan man börjar titta på tv på allvar, är kontrast och ljusstyrka. Genom att gå in i verktygsmenyn kommer man åt dessa inställningar samt en hel rad andra funktioner. En intressant detalj för den som inte gillar utseendet på programmet, är det går att byta så kallade skins så att AVerTV får ett helt annat utseende. Det går även att byta färg på de informationstexter som dyker upp vid kanalbyten.