Slutsats

Nzxt Adamas är ett exklusivt och elegant chassi som gör ett avbräck från det traditionella gamer-temat som tillverkaren gjort sig känd för. Tyvärr är den vackra eloxerade aluminiumytan även ömtålig, både repor och smuts såsom fingeravtryck syns mycket tydligt. Dessutom ramlar det gärna in damm mellan flänsarna på taket av lådan.

På grund av att chassiet är ganska kompakt är det lite krångligare än normalt att montera hårdvara. Ett par lustigheter såsom att tillverkaren inte skickar med skenor till alla 5,25”-enheter och att det är mycket trögt att trycka in hårddiskar förvärrar situationen en del.

När det gäller ljudnivå är Adamas en medelmåtting. En av de medföljande fläktarna var uppenbarligen sönder och förde onormalt mycket oväsen omkring sig, men när denna var utbytt blev ljudnivån mer normal.

Nzxt är på rätt väg när det gäller kylningen. Våra tester visade att chassiet presterar bättre än medel, och Adamas klådde dessutom P180-chassiet som vi använde i grafikkortskylartestet, om än bara med en grad. Det finns dock inte plats för stora grafikkort såsom Geforce 8800 GTX, så frågan är om man kan dra någon större nytta av de extra fläktarna. Dessutom finns det inte plats till höga processorkylare eftersom en av fläktarna i sidan är i vägen, vilket gör att kylsystemet för en del nackdelar med sig.

Sist men inte minst kommer priset in i bilden. Chassiet kostar i dagsläget cirka 1700 kr inklusive moms, vilket är ett ganska normalt pris för en lyxlåda i denna kaliber. Problemet är nackdelarna som vi nämnt i denna recension, som gör att Adamas inte riktigt når upp till de mer etablerade konkurrenterna i premiumsegmentet.

Fördelar:

  • Mycket hög byggkvalitet

  • Tjocka plåtar

  • Exklusivt utseende

Nackdelar:

  • Stora grafikkort såsom Geforce 8800 GTX får inte plats

  • Höga grafikkortskylare får inte plats

  • Något krångligare montering än normalt

Pris till slutkund är i dagsläget cirka 1700 kr inklusive moms.