Razer Lycosa

Namn

Razer Lycosa

Antal knappar

107

Specialknappar

7 st

Profiler

Ja, 10 st

Makron

Ja

Storlek

46,9 x 22,1,2 x 15 centimeter (längd, bredd, höjd)

Sladdlängd

1,8 meter

Mjukvara

Windows XP, Windows Vista, Windows 7

Likt Arctosa kommer Lycosa välförpackad i en stor förpackning innehållande cd-skiva, klistermärken och en kort installationsmanual.

Tangentbordet är nära identiskt jämfört med Arctosa. Men knapparna har inga tydliga markeringar och materialet på knapparna är inte ren plast utan ett sorts gummiliknande hölje. Vi gillar helt klart standarduppsättningen av knapparna.

Sett uppifrån bjuder Lycosa inte på så värst mycket överraskningar. Mediaknapparna på tangentbordets högra översida är dock i touch-format på detta tangentbord vilket vi helt klart gillar. Det skall även nämnas att dessa två tangentbord inte alls ligger i samma prisgrupp.

Fötterna gör tangentbordet väldigt stabilt precis som på Arctosa. Den enda nackdelen är om man har en relativt glatt yta, som glas, och fäller upp benen. Då ligger tangentbordet inte riktigt lika bra som många andra. Men håller man benen nerfällda ligger det som en blyklump på bordet.

Benen höjer tangentbordet cirka 1,2 centimeter och gör att lutningen ändras något. Men lutningen som på vissa tangentbord kan vara rejält märkbar är inte så värst stor på Lycosa. Gillar man tangentbord som lutar åt en själv får man lösa detta på annat sätt med detta tangentbord.

Som på Arctosa kan man ta loss handledsskyddet som sitter med fyra stycken skruvar.

Lycosa har en inbyggt USB-hub och erbjuder även kontakter för hörlurar samt mic. Detta kan vara väldigt smidigt om man har ett headset som har kort kabel till exempel.

I tänt läge så lyser tangenterna ordentligt på Lycosa. Touch-panelen fungerar som en av/på-knapp samt att tangentbordet har en funktion som bara tänder WASD-knapparna.