Razer Arctosa

Namn

Razer Arctosa

Antal knappar

107

Specialknappar

7 st

Profiler

Ja, 10 st

Makron

Ja

Storlek

47 x 22,2 x 20 centimeter (längd, bredd, höjd)

Sladdlängd

1,8 meter

Mjukvara

Windows XP, Windows Vista, Windows 7

Arctosa kommer ordentligt inpackad i en stor förpackning.

Vid första anblick blir vi positivt överraskade, då Razer valt att använda standarduppsättning av tangenterna. Insert, Home, Page up och så vidare sitter i standardpositioner vilket förmodligen är så som de flesta datorentusiaster vill ha dem. Tangentbordet har ett handledsskydd i plast som är avtagbart om man så önskar. När vi packar upp det märker vi att vikten är väldigt låg, uppskattat till runt 300 gram. Huruvida detta är en nackdel eller fördel kanske vi får se senare i artikeln.

Razer Arctosa från ovansidan. Tangentbordet bjuder inte på några större överraskningar. Generellt är vi dock nöjda med layouten på knappar och att tangentbordet har standarduppsättning av tangenterna. Många tillverkare har exprimenterat mycket med uppsättningar och på så sätt gjort tangentborden jobbiga att använda för de som ofta använder Home, Del och End till exempel.

Specialknapparna som finns på Arctosa är ett gäng som sitter under Caps Lock-lysdioderna. Det handlar om enkla kontroller för att styra media som att starta och stoppa musik, spola och att höja och sänka volymen. Knapparna sitter bakom ett plasthölje vilket gör att man inte råkar komma åt dem när man inte vill. De fungerar dessutom till populära program som Spotify utan att man behöver installera någon programvara.

Det numeriska tangentbordet.

Razer Arctosa är bara cirka 2 centimeter högt vilket får ses som relativt lite. Det är aningen högre än till exempel Ultra X Flat från Logitech, men betydligt lägre än många andra tangentbord. Tangenterna är rätt platta vilket bidrar till en känsla att tangentbordet är platt.

Gillar man ett något böjt tangentbord finns som väntat två stycken uppfällbara ”ben”. De höjer tangentbordet cirka 1,2 centimeter, men själva lutningen blir inte så värst stor mot användaren som med andra tangentbord.

Gillar man inte handledsskydd så kan man enkelt montera bort detta via fyra skruvar som sitter på undersidan. Arctosa har dock en rätt skarp kant så företrädelsevis använder man detta tangentbord med handledsskyddet på.

Då tangentbordet inte väger speciellt mycket har Razer begåvat det med sex stycken verkligt bra fötter som håller tangentbordet på plats på nästan alla material. Här ser man även två av de skruvar som håller fast tangentbordets handledsskydd.