Mikrofon

Om enbart ljudkvalitet spelar roll är det oftast bättre att köpa renodlade hörlurar utan mikrofon. Men den som köper ett headset har givetvis tänkt använda det till kommunikation främst i spel, och kanske även i andra sammanhang.

ALNG6317.jpg

Mikrofonen är som sagt böjlig och mycket enkel att positionera med hög precision. Inga problem alls på den punkten. Att ta loss mikrofonen är däremot något knepigt, eftersom det är svårt att få grepp om den när den är monterad.

Ljudkvaliteten hos själva lurarna kan jag bara försöka förmedla via subjektiva bedömningar som jag försöker omsätta i ord; på den punkten är mikrofonen mer tacksam. Nedan följer en video där ljudupptagningen demonstreras, så att var och en kan bilda sig en egen uppfattning.

Den mest uppenbara skillnaden är att PC 360 har betydligt kraftigare bakgrundsbrus. Creative har all rätt att vara stolta över sin brusreducering.

Redesigned and improved, the detachable noise-reduction mic picks up your voice and cancels noise better, even in loud gaming environments.

Inspelningen med H7 Tournament Edition innehåller däremot ett tydligt brummande. Båda headseten skulle förstås vara olidliga att lyssna på en längre stund över till exempel Skype, som saknar röstaktivering. Lämpligare programvara i stil med Teamspeak eller Discord rekommenderas.

Överlag är jag positivt överraskad av mikrofonen på H7 Tournament Edition. Bra jobbat, Creative!

En rolig bonus är de röstförvrängningseffekter som finns under fliken Voice FX i Acoustic Engine, och som erbjuder möjligheten att låta som allt från en liten unge till en utomjording som kommit för att ta över hela planeten. Erfarenhetsmässigt vet jag att detta vid rätt tillfälle kan vara otroligt kul.