Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

31

Silverstone lanserar HTPC-chassit ML06

Taiwanesiska Silverstone krymper HTPC-chassit ML03 och tar fram Mini ITX-anpassade ML06, som med en volym på ynka sju liter rymmer upp till fem lagringsenheter.

42

MSI visar R9 290X Lightning på CES 2014

Komponentmakaren MSI visar inte bara upp nya moderkort i sin hotellsvit på årets CES-mässan. På plats finns även det påkostade grafikkortet Radeon R9 290X Lightning.

23

Asus tilkännager telefonerna Zenfone 4, 5, 6 och Padfone Mini

Taiwanesiska Asus lanserar en mindre Padfone med dockningsstation på sju tum. Samtidigt tillkännages Zenfone-serien, där den billigaste modellen går loss för under 1 000 kronor.

193

AMD kontrar Nvidia G-Sync med Freesync

Variabel uppdateringsfrekvens är inte enbart reserverat för Nvidia G-Sync utan är även ingrediens i VESA-standarden. Det menar AMD, som siktar på att ta fram ett fritt alternativ.

67

Valve visar Steam Machines på CES 2014

På årets upplaga av CES bjuder Valve in till presskonferens för att diskutera Steam Machines. Redaktionen tar en närmare titt på konceptet och handkontrollen Steam Controller.

17

Samsung lovar 14 timmar batteritid med Ativ Book 9 2014 Edition

Koreanska Samsung fräschar upp 9-seriens 15,6-tumsmodell med Intel Haswell och utlovar upp till 14 timmars batteritid. Därtill ska datorn gå att konfigurera med en terabyte SSD-lagring.

159

AMD: "Mantle upp till 45 procent snabbare än DirectX i Battlefield 4"

Under en presskonferens på CES 2014 visar AMD de första prestandasiffrorna för gränssnittet Mantle, där upp till 45 procent högre prestanda utlovas gentemot DirectX i Battlefield 4.

19

MSI visar moderkort med sockel FS1b för AMD Kabini

Tidigare uppgifter gällande en stationär variant av AMD:s Kabini-processor bekräftas i MSI:s hotellsvit på årets CES-mässa, där ett moderkort med den färska sockeln FS1b visas upp.

47

Intel presenterar Realsense – datorstyrning med röst och rörelser

Kretsjätten Intel vill involvera fler sinnen vid interaktionen med datorer. Under CES 2014 lanserar företaget Realsense, hårdvara för bland annat röst- och rörelsestyrning i tre dimensioner.

90

Asus presenterar 4K-skärm för 6 500 kronor

Fyra gånger fler pixlar än 1080p behöver inte kosta skjortan. Asus släpper en ny 4K-upplöst skärm med vad som av allt att döma är det lägsta priset hittills.

135

Asus tillkännager ROG Swift PG278Q – WQHD med Nvidia G-Sync

Det blir ytterligare en skärm med Nvidia G-Sync när Asus utökar den gaminginriktade serien Republic of Gamers med en 27-tummare på 2 560 x 1 440 pixlar.

90

AMD A-serien "Kaveri" läcker ut på nätet

Kort innan lanseringen av AMD A-serien "Kaveri" läcker presentationen ut på nätet, som bland annat bekräftar tidigare uppgifter om att Battlefield 4 ingår vid köp av toppmodellerna.

102

Webhallen satsar på Steam Machines – visar första prototypen på CES 2014

Återförsäljaren Webhallen är med i Valves satsning på spelmaskiner för vardagsrummet. På mässan CES 2014 ska den första prototypen visas upp för omvärlden.

45

Asus RT-AC87U med Quantenna sägs vara världens snabbaste router för konsumenter

Med en bandbredd på hela 1,7 Gbps sägs kommande Asus RT-AC87U inte bara klara av att strömma video i 4K-upplösning utan även vara världens snabbaste konsumentklassade router.

61

Nvidia G-Sync i fler skärmar under Q2 2014

Asus är idag ensamma med en skärm som stödjer Nvidias synkroniseringsteknik G-Sync, men under årets andra kvartal anländer fler modeller, varav minst en får 2 560 x 1 440 pixlar.