Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

38

Powercolor börjar sälja Radeon HD 7850 SCS3 med passiv kylning

Kylning utan fläktar står på menyn när Powercolor inleder leveranserna av Radeon HD 7850 SCS3, som även sägs vara den första med passiv kylning.

12

Asus ersätter netbook med hybrider

Små och billiga netbook-datorer är på väg att försvinna. Asus vill ersätta segmentet med hybrider i 10-tumsklassen, däribland en ny Transformer Book.

42

Google Nexus 7 uppgraderas med trådlös laddning och högre upplösning

Inför konferensen Google I/O tävlar branschanalytiker om att föregå Android-makaren med specifikationerna för nästa generation av den storsäljande surfplattan Nexus 7.

110

Activision ser osäker framtid i nästa generations spelkonsoler

En ny generation spelkonsoler betyder inte ett automatiskt uppsving för spelbranschen. Activision ser flera riskfaktorer, däribland tilltagande konkurrens från smarta telefoner och surfplattor.

23

Corsair listar Haswell-kompatibla nätdelar

Intels kommande processorfamilj Haswell innehåller nya strömsparlägen, som kan ställa till det för nätaggregat. Nu publicerar Corsair en lista över vilka modeller som fungerar.

23

Nvidia överträffar analytikernas förväntningar – förutspår ljus framtid för GPU-produkter

Trots låg efterfrågan på persondatorer går det bra för Nvidia, som rapporterar in goda försäljningssiffror. För nästkommande kvartal sätts förhoppningarna till högpresterande grafikkort för gamers.

76

Samsung 9-serien med 1080p-skärm

En av fjolårets mest uppmärksammade ultraportabla bärbara datorer får nytt liv tack vare en högupplöst skärmpanel. SweClockers testar Samsung 9-serien på 13,3 tum och 1920 x 1080 pixlar – denna gång med Ultrabook-klassning.

31

HTC förbereder högupplösta surfplattor med Windows RT

I samband med lanseringen av Windows 8.1 "Blue" väntas en ny generation surfplattor gör entré på marknaden. HTC är med på noterna och planerar att släppa högupplösta modeller.

94

Asrock gör spillsäkra moderkort

Kommande moderkort från Asrock ska tåla både läckande vattenkylningssystem och en och annan utspilld läskeblask.

84

Geforce GTX 780 och GTX 770 på bild

Inom kort släpper Nvidia de första grafikkorten i den nya Geforce GTX 700-serien. Nu publiceras bilder som sägs föreställa flaggskeppen Geforce GTX 780 och GTX 770.

81

Be Quiet Kraft och Corsair CX500M

Tyska Be Quiet vill locka budgetbyggare med Sverige-exklusiva Kraft medan Corsair lägger till modulära modeller i CX-serien. SweClockers kontrollerar om billigare nätaggregat levererar.

80

NZXT introducerar H630 – ljuddämpat chassi med 200 mm-fläktar

Chassi- och nätaggregatstillverkaren NZXT lanserar den nya datorlådan H630, som med minimalistisk design och ljuddämpning ska tilltala användare på jakt efter ett tyst datorsystem.

31

Seagate lanserar SSD-lagring i serierna 600 och 1200

Hårddiskjätten Seagate tar steget från magnetiska skivor till minneskretsar och lanserar en rad renodlade SSD-enheter för olika format och användningsområden.

83

Intel Core i7 4770K och Core i5 4570 på bild

Med bara några veckor kvar till lanseringen av Intel Haswell läcker bilder på färdiga processorer ut på nätet, däribland på flaggskeppet Core i7 4770K.

21

Intel lanserar ARM-utmanaren Atom "Silvermont"

Arkitekturen Silvermont är resultatet av Intels satsning på strömsnåla x86-baserade processorer, som bland annat ska tävla mot ARM i surfplattor och mobiltelefoner.