Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

68

Frågelådan: Coil whine, mebibyte och ljudkort

I ett nytt avsnitt av frågelådan diskuteras allt ifrån irriterade elektronikbrus till integrerad grafik och hörlursförstärkare, givetvis kryddat med egna tankar och erfarenheter.

21

AMD tillkännager minnesarkitekturen i Kaveri

Medan användningen av en grafikprocessor kan inbringa fördelar vid beräkningar, måste hanteringen av data effektiviseras. AMD ser lösningen på detta med HUMA, som kommer introduceras tillsammans med Kaveri.

27

Acer introducerar Aspire V5-122 med AMD "Temash" A6-1450

Acer smyger ut den första datorn innehållande AMD:s kommande plattform och systemkrets "Temash", och detta kombineras med en pekskärm samt pressad prislapp.

72

Intel Haswell ger bekymmer för nätaggregat

Nya strömsparfunktioner i Intel Haswell kan ge rekordlåg strömförbrukning, men även ställa till det för många av dagens nätaggregat.

52

Google Glass innehåller processor från 2011

Processorn i Googles verklighetsförhöjande glasögon Glass är en en gammal stjärna från smarta mobiltelefoner – årsmodell 2011.

122

McAfee patenterar piratblockering på webben

Säkerhetsföretaget McAfee arbetar på en teknik för att stoppa användare från att komma åt piratkopierat material, mycket likt hur antivirusprogram behandlar skadliga webbplatser.

30

Radeon HD 7730 i antågande

Några nya grafikprocessorer är inte i sikte, men det hindrar inte AMD från att komplettera det befintliga utbudet med fler modeller. Nu talas det om Radeon HD 7730.

85

LG börjar sälja 55-tums OLED med böjd skärmpanel

På CES 2013 visades de första OLED-baserade tv-apparaterna med böjda skärmpaneler. LG Display hinner först och börjar sälja en 55-tummare i hemlandet Korea.

105

Xbox "Durango" blir Xbox Infinity – eller endast Xbox

Om knappt en månad lanseras uppföljaren till Xbox 360, men det råder fortfarande oklarheter kring namnet på den nya spelkonsolen.

48

Intel bekräftar Haswell den 4 juni

Att Intel introducerar en ny generationen processorer i början av juni är knappast någon välbevarad hemlighet, men nu bekräftas att Haswell dyker upp på Computex i Taiwan.

62

Intel: Bärbara datorer med pekskärm för 200 dollar kommer köra Android

Intel säger att bärbara datorer med pekskärm för runt 2 000 kronor ska finnas tillgängligt till julhandeln. Nu framgår det att det inte blir med Windows 8 som operativsystem.

40

Spelveckan: Star Trek, Dead Island Riptide, Monaco

Det vankas Frostbite med Oculus Rift, zombieslakt i Dead Island Riptide och storslagna rån i Monaco: What's Yours Is Mine. Dessutom blir det ett nytt äventyr med kapten Kirk och Star Trek.

60

Fredagspanelen 56: Radeon HD 7990, Geforce GTX 700-serien i antågande och ny Xbox i maj

Långa dagar i testlabbet och mycket nytt vid horisonten ger ett fullspäckat avsnitt av Fredagspanelen, som denna vecka handlar om senaste nytt från AMD, Intel och Nvidia.

102

Asus PB278Q – 27-tummare med PLS-panel

Ytterligare en 27-tummare hittar till testlabbet och denna gång gäller det Asus PB278Q med PLS-panel, som ska vara en funktionell skärm för den med krav på färgkvalitet och bildåtergivning.

77

Paneltillverkare satsar på Ultra HD för bärbara datorer

Högre upplösning är en av årets stora trender. Nu laddar paneltillverkare inför klivet till 3 840 x 2 160 pixlar – även i skärmar för bärbara datorer.