Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

52

Samsung Ativ Book 6 läcker ut på nätet

Inom kort släpps Samsung Ativ Book 6, en bärbar dator för Windows 8 med pekskärm. Bland finesserna märks grafik från Radeon HD 8000M-serien och 1080p-upplösning.

67

Spelveckan: Age of Empires II HD, Shootmania Storm, Cubemen 2

Klassikern Age of Empires II moderniseras och släpps i HD-version. Spelveckan handlar dessutom om nylanserade Shootmania Storm och Cubemen 2 samt att speljätten Electronic Arts för andra året anses vara det värsta företaget i USA.

63

Corsair Obsidian 350D avslöjas hos återförsäljare

En ny datorlåda från Corsair är på väg till marknaden. Nya Obsidian 350D kliver ned till Micro ATX, dock fortfarande med gott om plats för komponenter.

48

Panasonic dementerar uppgifter om stoppad utveckling av plasma-tv

Historien om Panasonics framtid inom plasma-tv tar en ny vändning när den japanska elektronikjätten dementerar uppgifterna om att utvecklingen läggs på is.

67

Fredagspanelen 55: Chromebook till Sverige och Radeon HD 7990 på ingång

Medan datortillverkarna tampas med fallande försäljningssiffror är det full rulle på SweClockers. I veckans avsnitt av fredagspanelen avhandlas alltifrån poängen med Chromebook till kommande produkter från AMD, Intel och Nvidia.

22

Nvidia Tegra 4i lanseras tidigare än väntat – på bekostnad av Tegra 4

Efterfrågan på mobilt bredband via 4G/LTE växer så det knakar. Av denna anledning tidigarelägger Nvidia lanseringen av Tegra 4i medan Tegra 4 får vänta.

33

Nvidia kontrar – Metro: Last Light till Geforce GTX 660 och bättre

Det blir spel på köpet när Nvidia drar igång en ny kampanj för att locka gamers till att uppgradera. Metro: Last Light medföljer utvalda grafikkort i Geforce-serien.

112

Rykte: AMD FX-serien "Centurion" på 5 GHz i antågande

Enligt nya uppgifter förbereder AMD en processor i FX-serien vid namn Centurion, som kan kliva upp till hela 5,0 GHz.

30

Asus Qube släpps den 23 april – bara i USA

Googles satsning på vardagsrummen rullar vidare med den tredje generationens enheter för Google TV. En av dessa är Asus Qube med röstigenkänning och ett skräddarsytt gränssnitt.

40

Lenovo snart störst på persondatorer

Försäljningen av persondatorer störtdyker vilket drabbar alla stora datortillverkare. Kinesiska Lenovo går dock helskinnade ur krisen och kan nu ta över tronen från HP.

64

AMD Never Settle utökas med Far Cry 3: Blood Dragon – även för befintliga kunder

Kampanjen Never Settle utökas med kommande Far Cry 3: Blood Dragon, som inte bara medföljer nyinköpta grafikkort i Radeon-serien utan även erbjuds för befintliga kunder.

54

Panasonic lägger plasma-tv på is

Uppgifterna om att Panasonic stoppar utvecklingen av plasma-tv bekräftas. Årets modeller är även de sista, men produktionen fortsätter ytterligare en tid.

60

Samsung massproducerar flashminne med TLC-teknik i 128 gigabit

Vad som sägs vara världens minsta minneskrets med en kapacitet på 128 gigabit är på väg ut från Samsungs fabriker, detta tack vare TLC-teknik i 10 nanometersklassen.

30

Intel Haswell kan överklockas likt LGA 2011

På IDF 2013 meddelar Intel att överklockare inte är bortglömda. Processorserien Haswell ska kunna överklockas på mer eller mindre samma sätt som den påkostade plattformen med LGA 2011.

141

Försäljningen av persondatorer i fritt fall

Ett svalt mottagande av Windows 8 och ett utraderat netbook-segment får försäljningen av PC-datorer att störtdyka. Allra värst drabbade är Acer, Asus och HP.