Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

85

LG börjar sälja 55-tums OLED med böjd skärmpanel

På CES 2013 visades de första OLED-baserade tv-apparaterna med böjda skärmpaneler. LG Display hinner först och börjar sälja en 55-tummare i hemlandet Korea.

105

Xbox "Durango" blir Xbox Infinity – eller endast Xbox

Om knappt en månad lanseras uppföljaren till Xbox 360, men det råder fortfarande oklarheter kring namnet på den nya spelkonsolen.

48

Intel bekräftar Haswell den 4 juni

Att Intel introducerar en ny generationen processorer i början av juni är knappast någon välbevarad hemlighet, men nu bekräftas att Haswell dyker upp på Computex i Taiwan.

62

Intel: Bärbara datorer med pekskärm för 200 dollar kommer köra Android

Intel säger att bärbara datorer med pekskärm för runt 2 000 kronor ska finnas tillgängligt till julhandeln. Nu framgår det att det inte blir med Windows 8 som operativsystem.

40

Spelveckan: Star Trek, Dead Island Riptide, Monaco

Det vankas Frostbite med Oculus Rift, zombieslakt i Dead Island Riptide och storslagna rån i Monaco: What's Yours Is Mine. Dessutom blir det ett nytt äventyr med kapten Kirk och Star Trek.

60

Fredagspanelen 56: Radeon HD 7990, Geforce GTX 700-serien i antågande och ny Xbox i maj

Långa dagar i testlabbet och mycket nytt vid horisonten ger ett fullspäckat avsnitt av Fredagspanelen, som denna vecka handlar om senaste nytt från AMD, Intel och Nvidia.

102

Asus PB278Q – 27-tummare med PLS-panel

Ytterligare en 27-tummare hittar till testlabbet och denna gång gäller det Asus PB278Q med PLS-panel, som ska vara en funktionell skärm för den med krav på färgkvalitet och bildåtergivning.

77

Paneltillverkare satsar på Ultra HD för bärbara datorer

Högre upplösning är en av årets stora trender. Nu laddar paneltillverkare inför klivet till 3 840 x 2 160 pixlar – även i skärmar för bärbara datorer.

20

EK arbetar på vattenblock för Radeon HD 7990

EK Water Blocks är i full gång att ta fram ett vattenkylningsblock för AMD:s senaste flaggskepp Radeon HD 7990. Samtidigt meddelas att företaget har en redan färdig lösning.

41

Intel "Ivy Bridge-E" Core i7-4960X prestandatestad

För prestandajägare och entusiaster som inte nöjer sig med mindre än det bästa hittar prestandasiffror ut för toppmodellen i Intels kommande processorfamilj Ivy Bridge-E.

57

Intel Haswell med GT3e får 128 MB L4-cacheminne

Med sommarens lansering i antågande dyker allt fler detaljer kring Intels grafikdel GT3e upp till ytan. Senast är mer konkreta detaljer kring det dedikerade L4-cacheminnet.

107

Officiellt: Nästa Xbox avslöjas den 21 maj

Efter månader av rykten och spekulationer tar Microsoft bladet från munnen rörandes kommande Xbox "Durango". Den 21 maj planerar företaget ett evenemang i Washington, och på agendan står nästa generations spelkonsol.

81

Western Digital levererar världens tunnaste hårddiskar

Hårddiskjätten Western Digital inleder leveranserna av hårddiskar med ett profilmått på ynka fem millimeter, särskilt avsedda för slimmade bärbara datorer.

52

AMD:s framtidsplaner för Never Settle läcker

I AMD:s framtidsplaner för kampanjen Never Settle syns åtta nya speltitlar, däribland Battlefield 4, som kommer att följa med grafikkort i Radeon-serien.

78

Microsoft Surface Pro till Sverige

Den x86-baserade surfplattan Surface Pro är på väg till Sverige. I slutet av maj månad ska Microsofts mest påkostade modell finnas att köpa hos de vanliga återförsäljarna.