Copyswede svarar Komplett, Inet och PCB

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av biorrith:

Jag tycker att vi ska komponera ett Sweclockers-album med olika datorrelaterade texter. När vi har gjort albumet lägger alla sweclockare albumet på en minnepinne.
Sedan pumpar vi Copyswede på "vår rättmässiga ersättning". HAHAHA Hämden är ljuv!! >:)

Idén är väl dock varken konstig eller särskilt ond? Dock måste man nog ansluta sig till någon av de större utgivarna och se till att man spelas ordentligt i radio och liknande innan man börjar tjäna några större pengar.

Skrivet av _MmattiasS_:

Jag skulle vilja se honom svara på varför JAG ska betala för att andra personer håller på med fildelning?! Att det är olagligt med kollektivbestraffning är väl ändå ganska tydligt i lagen?

Kollektiv bestraffning är det väl knappast (snarare en skatt) och även om så inte vore fallet kan man väl inte använda lagen mot sig själv? Om man hittar inkonsekventa skrivelser (vilket förmodligen inte är så svårt) gäller förmodligen nyare framför äldre och specialfall framför mera generella.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Shen:

Hahaha antar att det är han som svart så sjukt omoget på deras facebooksida då haha.
Med tanke på deras sett att föra Diskussioner där kan man ifrågasätta om de verkligen är en seriös organisation.

Sen skulle jag även vilja veta vad som hände med de 330 miljonerna som står som ej blev utdelade i årsredovisningen för 2009 som inte finns med i årsredovisningen för 2010

Vänta va? kan du visa tydligt på att dessa 330 miljoner försvinner? Då kan vi ju för fan bli av med dem

Visa signatur

Be wiser than other people if you can; but do not tell them so.

►Jag förbehåller mig rätten att ha helt upp åt väggarna fel◄

Permalänk
Medlem

Mer vill ha mer.

Någon som vet om Copyswede är en bolagsstyrd organisation eller om de kallar sig "opartiska"?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Scheimpflug:

Konstigt att skyldigheterna bara ska gå åt ett håll. Självklart borde det vara förbjudet med kopieringsskydd också, som det är nu så går det ju t.ex. inte att kopiera buray-skivor på ett smidigt sätt.
Det vore intressant att höra hans kommentar på det lilla problemet med att rättighetsinnehavare försöker hindra min lagliga rätt att privatkopiera. Kan inte sweclockers ta tag i det?

Det första där låter ju helt klart sant. Ska det vara lagligt på vår bekostnad att kopiera så kan man ju inte köra kopieringsskydd på allt? Men kopieringsskydd förespråkar säkert copyswede i samma veva.

Permalänk
Medlem

Det egentliga problemet är ju att man fortfarande skiljer på privat och pirat . (Sjukt opraktiskt att det bara är ordningen av två bokstäver som skiljer dem åt, men ganska passande eftersom de egentligen är samma sak.)

Innan Internet var privatkopiering den enda kopieringen, vilken skedde på liten skala och därför ansågs tillåten, genom att den kompenserades med en avgift. Nu för tiden har kopiering underlättats och man har även fler kompisar eftersom kommunikation är lättare. t.ex. via Facebook. Så vem bedömer vem som är min kompis eller inte? Skall det vara OK att dela med sig av digitala media om man kommer hem till varandra med externa hårddiskar, men inte ok om man sätter upp t.ex. en FTP-server? Skillnaden mellan dessa är ju bara hårklyverier.

Vi har alltså en lag som i grund och botten är helt subjektiv då den är baserad på någon abstrakt bedömning av vem som är "nära vän" eller inte. Hur det kan vara tillåtet är bortom mig. Antingen är det otillåtet att dela med sig av upphovsrättsskyddade verk, oavsett till hur många eller till vem, eller så är det tillåtet helt fritt, oavsett om man kallar det privat eller pirat.

Man kan inte skilja mellan dessa termer i dagens IT-samhälle. För att göra det måste man begränsa lagen till typer av medium som inte är kopplade till Internet, t.ex. CD/DVD, därför är naturligt begränsade till liten skala av kopiering. Det vill man uppenbarligen inte göra längre, men samtidigt vill man inte erkänna att ett steg in i Internet också gör hela termen privatkopiering, och därför avgiften, meningslös. Och då har vi inte ens talat om att medierna (stor eller liten skala) inte nödvändigtvis behöver användas till kopiering av upphovsrättsskyddade verk över huvud taget...

Visa signatur

Main rig: Z790-P / i5-13600K / 64GB RAM / RX 7900 XT / 42" LG C2

Permalänk

Dn hade en intressant artikel:
– Vi har ett teknikskifte där skivorna i sig inte är lika intressanta längre. Både fildelare och andra har börjat använda andra tekniker. Man kan lagra på datorns hårddiskar eller på sina telefoner i stället, säger Mattias Åkerlind, vd för Copyswede.
http://www.dn.se/ekonomi/fildelarna-har-slutat-branna-cd
Nu kan personen som skrev DN artikeln ljuga, men då borde väl copysweden stämma tidningen för förtal?
För om artikeln är sann så medger Mattias Åkerlind att det inte alls handlar om privatkopiering utan de vill ha ersättning för något helt annat.

Artikeln gör oss även påminna om att de är ute efter att lägga avgifter på mobiltelefoner.

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Du som är upphovsman eller utövande konstnär och har medverkat i tv-produktion som sänts i SVT 1, SVT 2, TV3, TV4 eller Kanal 5 kan vara berättigad till individuell privatkopieringsersättning.

Varför denna diskriminering? Jag har egentligen aldrig förstått denna hållning till s k skapande, där ersättningen styrs av frekvens, och där kvalité och publikens omdöme ignoreras. Kan någon förklara på vilket sätt detta förbättrar vår kultur? Utifrån programinnehåll kan jag inte dra någon annan slutsats än vi med lagstiftning uppmuntrar till skräpkultur. Att många hellre slukar skräp är ett fritt val, men det behöver i alla fall inte ha lagstiftat stöd.

Ifall den här typen av logik ska användas, och inte vara diskriminerande, borde många av samhällets yrkesgrupper inkluderas. Hemmasnickaren lär av att studera yrkesmäns arbeten och genom att t ex på biblioteket kolla igenom referensverk som Hus AMA. Hemmasnickaren privatkopierar därför andras yrkeskunnande och stjäl därför arbetstillfällen, ja inte enligt mig, men enligt logiken bakom att intresseorganisationer som Copyswede kan existera. En infallsvinkel borde därför vara att anmäla detta regelverk för diskriminering. Jag är säker på att snickare, rörmokare, plåtslagare, elektriker och andra inte sagt nej till lite privatkopieringsersättning av deras yrkeskunnande.

Det finns ett skevt tänk i detta med ersättning till allt ifrån artistiska genier till pinsamma guppande ankor i schlagerchampagnen. Tyvärr finns ingen given måttstock som säger att film, musik och böcker betyder mervärde för samhället. Om så vore fallet var det bara till att sänka protesthanden och kapitulera för samhällsnyttan.

Permalänk
Medlem
Skrivet av acewell:

Men om precis ALLA så som Inet, Komplett, MM, Expert osv står enade och hotar med att dom tar bort ALLA externa diskar från deras hyllor? Det är ju inte direkt ett regelbrott.

Kom igen nu! Om det här kommer fortsätta så kommer det inte bara vara en avgift på externadiskar, utan all lagring- eller andra sjuka saker som behöver kompensation (vem fan vet) Finns det plats för ett gäng dårar så finns det plats för flera!

Det hjälper ju ingen. Tillverkarna och återförsäljarna blir av med inkomster, likaså staten och copyswede. Dött lopp

Permalänk
Skrivet av NiCkArN:

"Det faktum att produkter också kan användas till andra saker innebär emellertid inte att de ska undantas privatkopieringsersättning. Istället har elektronikbranschen rätt till nedsättning av ersättningsnivån på grund av just annan användning – de behöver med andra ord inte betala för det."
Men herregud, tror han själv att butikerna kommmer att sänka kostnaden för att Copyswede får igenom en avgift som kommer få att folk inte köper lagringsmedia?...

Jag tror han kommenterar det faktum att en hårddisk borde medföra 4000kr avgift och inte 80kr (enligt tidigare artikeln med svaren från branschen). Dvs kopieringsersättningen kan vara nedsatt pga av att hårddiskar används till annat också. (även om jag håller med om att logiken kring att avgiftsbelägga hårddiskar är helt störd).

Skrivet av Gaffel:

Existerar privatkopiering fortfarande, dog inte det när VHS slutade säljas och alla fick bredband??

Skrivet av nccish:

Jag tvivlar starkt på att du ens känner någon som sysslar med privatkopiering! Det är väldigt sällsynt idag när allting finns att tillgå på nätet genom att streama/ladda ner!
Att privatkopiering illegaliseras (ord?) förlorar i stort sett ingen på!

Ni missförstår vad privatkopiering är. Det är nog större nu än någonsin tidigare. Begreppet handlar om att att du ska kunna kopiera det du köpt överhuvudtaget, t.ex. kopiera en CD till datorn och till MP3-spelaren, eller för att du ska kunna ta backups på nedladdad musik/film osv, dvs så fort du kopierar en musikfil eller en CD/DVD så räknas det i princip som privatkopiering, så om du t.ex. har iTunes och en iPod så privatkopierar du varje gång du synkar enheten om man ska hårddra det... det är alltså inte bara att du har rätt att spela in från radio/tv eller spela av en lånad skiva.

Permalänk
Medlem
Skrivet av bud_bundy:

Dn hade en intressant artikel:
– Vi har ett teknikskifte där skivorna i sig inte är lika intressanta längre. Både fildelare och andra har börjat använda andra tekniker. Man kan lagra på datorns hårddiskar eller på sina telefoner i stället, säger Mattias Åkerlind, vd för Copyswede.
http://www.dn.se/ekonomi/fildelarna-har-slutat-branna-cd
Nu kan personen som skrev DN artikeln ljuga, men då borde väl copysweden stämma tidningen för förtal?
För om artikeln är sann så medger Mattias Åkerlind att det inte alls handlar om privatkopiering utan de vill ha ersättning för något helt annat.

Inte riktigt, privatkopieringslagen tillåter att du delar med dig av musik och film osv till vänner och familj, eller liknande. Delar man med sig av filer till vänner så är man givetvis en fildelare.

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen
Skrivet av _MmattiasS_:

Okej, varför ska jag betala för att någon annan PRIVATkopierar? Min poäng än densamma även om du sätter pirat eller privat innan kopiering.

Nu är det ju ffs inte det han syftar på ellerhur?

Han rättar er (INTE personligt) som tror att privatkopiering är samma sak som piratkopiering.

Permalänk
Medlem

Jag stör mig skit mycket på Sverige just nu, Det finns fan avgift på allt, snart kommer nån företag som vill ha avgift på luften vi andas också.

Visa signatur

De du

Permalänk
Skrivet av Chenz:

Inte riktigt, privatkopieringslagen tillåter att du delar med dig av musik och film osv till vänner och familj, eller liknande. Delar man med sig av filer till vänner så är man givetvis en fildelare.

Visst man kan tolka ordet fildelare olika, fildelare är alla som på något sätt delar information med varandra, där denna information är lagrad på så att man kan tolka den som en fil. (varenda hemsida delar ut filer och på så sätt är fildelningssidor)
Men den allmän definitionen i dagligt tal är en person som fildelar upphovsrättsskyddade filer utan upphovsrättsinnehavarens godtycke.

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk
Sötast
Skrivet av grizzly666:

Jao har hört att en del artister får faktiskt några ören utbetalt om året så 100% går definitivt INTE ner i copyswede´s egen ficka (ja jag vet att namn ska ha stor bokstav i början men det förtjänar dom fan inte).
Dom går ju däremot med vinst så då kan man därmed fastslå att 100% INTE går till artisterna heller.
Sen hur många % som går hit&dit är ju något man kan diskutera särskilt eftersom deras finanser ej är publika.

Men om vi tar en liten titt på en liknande organisation som kallas STIM så har i alla fall jag en bild av att % till artister från copyswede troligen ligger långt under 10% strecket.

Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå, förkortat STIM, är en förening grundadd 1923, som förvaltar rätten till svenskägd musik (vars kompositör, textförfattare och/eller arrangör är ansluten) och genom avtal med liknande organisationer i andra länder också musik skapad av utländska upphovsmän. I praktiken sker detta med hjälp av "stim-pengar" - en ersättning som alla som spelar offentlig musik skall ge till Stim och som sedan delas ut - i vissa fall proportionerligt mot speltid, i andra fall proportionerligt mot exempelvis en konserts intäkter eller mer schablonartat - till ägarna av upphovsrätten. Stim driver också Svensk Musik Swedmic AB för att dokumentera och informera om upphovsrättsligt skyddad svensk musik. Svensk Musik Swedmic AB går internationellt under namnet Swedish Music Information Centre, och ingår i ett internationellt nätverk av motsvarande center över hela världen.

Vilka har en VÄLDIGT rutten historia dom senaste åren.
Stjärnsmällen
copyriot blog
Ganska lång läsning men väl värt tiden.

Galen läsning men på samma gång inte det minsta förvånande, påminner om alla andra skandaler med rädda barnen osv.

Permalänk
Medlem
Skrivet av nccish:

Jag tvivlar starkt på att du ens känner någon som sysslar med privatkopiering! Det är väldigt sällsynt idag när allting finns att tillgå på nätet genom att streama/ladda ner!

Att privatkopiering illegaliseras (ord?) förlorar i stort sett ingen på!

Jag använde det häromdan?
Fast dock via USB,
Som sagt ta inte bort min frihet att privatkopiera för att jag kommer någon gång att använda det.

Visa signatur

Stationära:[Fractal Design R2], [Asrock Fatal1ty Professional] , [Vengeance low profile 1600mhz]
[Intel Core i5 2500k 3.3 ghz (Kyld av Noctua nh-d14)], [ Referens XFX HD 6970],
[Corsair TX 650 watt], [ca 750 GB utrymme], [2x Gentletyphoon Utblås och 2x Fractal design inblås]

Permalänk
Medlem

Går det här igenom finns det ingenting som stoppar de från att ta avgifter för framtida telefoner heller...man kan lagra musik/filmer, går att skicka till sina vänner= avgift

Permalänk
Medlem

Åkerlind har fått det om bakfoten. Ingen ifrågasätter att upphovsmän har rätt att få kompensation för privatkopiering. Det man ifrågasätter är om det är rätt att ta ut för dessa nya medier.

Åkerlinds resonemang faller dessutom i och med att man inte begär avgift på interna hårddiskar. Och om jag inte fått det om bakfoten drog sig UMA ur för att det inte gick att komma fram till en resonabel nivå.

Permalänk
Medlem

Vi betalar redan avgift på dvd och cd skivor... På ett sett förstår jag båda parter. Är det en avgift som kommer gälla internationellt så är det inte mycket man kan göra åt saken och kommer inte drabba svenska butiker heller. Det som talar emot förslaget i min värld är iaf när det kommer till hur pengarna kommer fördelas i slutändan.
Musik branschen är ett exempel på en riktig smutsig bransch. Pengarna kommer antagligen gå till de riktigt stora bolagen. Dvs de som redan har för mycket pengar att tillgå.
För att dra ett som kan tyckas långtgående exempel på hur musik branschen kan se ut: Coldplay stal en Joe Satriani låt "If I could fly" rakt av när de släppte "Viva La Vida", som gick upp på hit listorna och de tjänade hur mycket pengar som helst. Joe Satriani kände sig såklart skändad till tusen, och stämde Coldplay och deras bolag. Han fick inte ett ruttet korvöre trots att det är helt uppenbart att det är en rip-off. I min värld är det ett rätt mycket värre brott att stjäla någons låt och sedan dessutom tjäna miljoner på kuppen, än att exempelvis rippa någon låt och sedan lägga upp på en torrent site. Sånt straffas hårt om man som privatperson sätts dit för det.
Att Coldplay ska få pengar genom privatkopierings avgift, för att jag väljer att rippa Viva la vida från deas album som jag själv köpt, för att lägga på min egen externa hårddisk, skulle kunna jämställas med att våldta någon, spela in våldtäkten och sälja den på dvd och få ytterliggare pengar i form av intäkter från kopieringsavgift.
Exemplet med Coldplay är kanske inget som kan representera hela branschen utan var mer än ytterlighet, men det är ändå en tendens som gör att jag har svårt att stöda de fula fiskarna.

Frågan jag istället tycker man ska ställa sig är om vi ska ha någon privatkopierings avgift överhuvudtaget, dvs för alla lagringsmedia? Hur rättvis är fördelningen? Tror det är omöjligt att göra en korrekt uppskattning vilka som ska ta del av, och hur stor del del av kopieringsavgiften.
Legalisera privatkopiering så har man löst problemet, och framför allt... Anlita musikaliska domare vid misstanke om plagiarism så slipper man liknande tråkiga historier i framtiden.
http://www.youtube.com/watch?v=-tWjja5HIWU

Visa signatur

Gilla min Guide till sweclockers tävlingen! :D : #12510535

Min Sweclockers-låt som aldrig deltog i Jultävlingen. Enjoy! https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g7gof...

Permalänk
Medlem

Den överlägset mest inressanta aspekten av det här är ju de kopieringsskydd som media utrustas med.

Om privatkopiering ska vara tillåtet och avgiftsbelaggt (genom skatt på HDD:s etc) så måste det rimligtvis vara olagligt att utrusta media med kopieringsskydd. Annars hindrar man konsumenten från att utöva sin lagliga rätt att privatkopiera det han köpt.

Det borde vara möjligt att kräva ett att ett skivbolag skickar ett exemplar av den skiva du köpt utan kopieringsskydd.

Visa signatur

i7 8700k @ 4.7GHz | NH-L12 | ASUS Z270i ROG Strix Gaming | EVGA 1080 FTW | 32GB Corsair Vengeance 3000MHz | Samsung 970 Evo M.2 500GB, 840 250GB, Crucial MX500 2TB | Loque Ghost S1 | XB271HU | QX2710 | U2412M | U2719D | Filco Majestouch 2 MX Brown TKL

Permalänk
Medlem

Finns verkligen inget bra svar förutom att om en sådan sak går igenom är jag rädd för vart vårt land är på väg. Som tur är så hamnar det inte på INTERNA hårddiskar. Håller tummarna vid domstolsbeslut på att Copyswede blir nekade.

Skrivet av era909:

Om privatkopiering ska vara tillåtet och avgiftsbelaggt (genom skatt på HDD:s etc) så måste det rimligtvis vara olagligt att utrusta media med kopieringsskydd. Annars hindrar man konsumenten från att utöva sin lagliga rätt att privatkopiera det han köpt.

Vilken media som är kopieringsskyddad idag kan du inte på något sätt kopiera över till en extern hårddisk?

Visa signatur

- Åldern har tagit ut sig i form av bekvämlighet -
------- Playstation 4/5 - Nintendo Switch -------

Permalänk
Skrivet av tcntad:

Nu är det ju ffs inte det han syftar på ellerhur?

Han rättar er (INTE personligt) som tror att privatkopiering är samma sak som piratkopiering.

Jag vet precis vad både piratkopiering och privatkopiering är. Jag skrev faktiskt inte något av det, utan jag skrev "fildelning", vilket innefattar... ja, att dela ut filer. Både pirat och privarkopiering och allt annat också för den delen.

Permalänk
Hedersmedlem

*tråd rensad*

Förutom resten av reglerna som vi påmint er om, så vill jag även påpeka att brottsuppmaning inte heller är tillåten!

Visa signatur

Don't drink and drive, you might spill your drink.

Permalänk

100kr per disk är egentligen skitsamma, 100kr är inte en så pass stor summa ändå.
Men bara för att jävlas ska jag köpa mina framtida diskar utomlands ifall detta går igenom, inte fan ska mina pengar till de i alla fall.

Visa signatur

Antec 300 | i5 2500k @ 5Ghz | Corsair H50 | ASUS P8P67 | GTX295 | 8gb DDR3 1333mhz 7-7-7-24 | Samsung Spinpoint 320gb + WD 320gb | Intel X-25M SSD 80GB | Windows 7 Pro 64bit

Permalänk
Skrivet av grizzly666:

Och ännu en gång.
PRIVATkopiering är 100% tillåtet enligt lagen samt det som diskuteras i den här tråden.

O.B.S se skillnad på PRIVAT och PIRAT

PIRATkopiering heller FILDELNING är olagligt och har ej någon som helst anknytning till den här tråden.

jaa, som sagt. Jag sa varken privat eller piratkopiering, utan fildelning. Om du tar för givet att jag menar piratkopiering när jag skriver fildelning, så är det upp till dig, och inget du ska rätta mig om.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mögel:

Jag önskar att privatkopiering förbjöds helt och hållet så att copyswede inte kunde sko sig på det.

Skickades från m.sweclockers.com

Amen to that. Avgift på någonting som är lagligt är ju bara..fel.
------

Dessutom, hur många är det egentligen nu för tiden åkerlind, inte under 90-talet, som köper en CD skiva (vem köper det nu för tiden egentligen (i en större omfattning, 1/ halvår räknas inte)) och sedan lägger in den i datorn för att kunna spela på datorn!?
Ser 2 fel:
1. Jag har ingen cdläsare i datorn....
2. Jag har inte köpt en skiva sedan jag köpte någon linkin park skiva '04.

Skrivet av KaptenKosk:

Kan inte Herr Åkerlind göra en snabbvisit i Swec's forum, så kan försvara sig direkt mot konsumenterna?

Vill gärna snacka med han irl för att försöka förstå hur...han tänker

Skrivet av zrra:

Jag stör mig skit mycket på Sverige just nu, Det finns fan avgift på allt, snart kommer nån företag som vill ha avgift på luften vi andas också.

Ge AirSwede ½år

----
Sen vad menar han egentligen när han säger att det inte kommer öka privatimporten...? Det som om den är utformad till att göra precis detta!?

Nae, jag blir bara sur på denna skiten...
För att förklara vissa saker, jag är inte emot att betala för det jag lyssnar/tittar på, men jag är sur på idioterna som tar ut pengar på sånt som folk kanske håller på med. Blä på idio*erna.

Visa signatur

Krusidullen är stulen

Permalänk
Medlem
Skrivet av Thomas:

Nej, det gör den inte.

jo, det gör den, i princip.

Privatkopieringslagen handlar om rättigheten att sprida skyddat material till familj och vänner. någonstans måste materialet komma ifrån

man kan rippa det själv, vilket innebär att man går runt kopieringsskyddet = olagligt

eller så kan man tanka hem från nätet = olagligt

någonstans i ledet har man gjort något olagligt för att nytta Privatkopieringsrätten. undandtagen är t.ex om man direkt skickar vidare digitalt köpt material (som ändå oftast kommer med skydd som måste stängas av) men då blir Privatkopieringen vääääldigt begränsad. Ska man betala 100kr extra för att skicka vidare en låt man betalat 9kr för?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Electrix:

Finns verkligen inget bra svar förutom att om en sådan sak går igenom är jag rädd för vart vårt land är på väg. Som tur är så hamnar det inte på INTERNA hårddiskar. Håller tummarna vid domstolsbeslut på att Copyswede blir nekade.

Vilken media som är kopieringsskyddad idag kan du inte på något sätt kopiera över till en extern hårddisk?

Det handlar inte om ifall det går att göra eller inte. Det handlar om att de vidtar åtgärder för att begränsa möjligheten.

Visa signatur

i7 8700k @ 4.7GHz | NH-L12 | ASUS Z270i ROG Strix Gaming | EVGA 1080 FTW | 32GB Corsair Vengeance 3000MHz | Samsung 970 Evo M.2 500GB, 840 250GB, Crucial MX500 2TB | Loque Ghost S1 | XB271HU | QX2710 | U2412M | U2719D | Filco Majestouch 2 MX Brown TKL

Permalänk
Medlem

allt handlar om att mjölka folk på pengar. nu när kyrkan inte kan gå runt och kräva pengar (som gud behöver öhhh...inte) så hittar dom på andra sätt.

§1
Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem
Skrivet av nccish:

Ovanligt nog för att det de som gör det inte skulle störas av lagstiftning emot det!

Okej då tycker jag ni som inte kan betala en 100lapp extra på en hårddisk kan ta straffet för mig som då kommer göra illigala grejer :). Vi kommer knappast märka detta kanske blir massa bittra pojkar som gnäller första månaden som med FRA men sen tänker ingen på skiten. Visst det är kanske inte jättebra dethär men kommer knappast påverka oss i längden

Visa signatur

Ryzen 5 7600
Rx 6650xt
32Gb

Permalänk
Medlem
Skrivet av jooelhoglund:

Tyvärr blir det dyrare att köpa lös hdd och kabinett, externa hårddiskar är nästan billigare än interna... blir nog billigare att köpa en extern efter 1 september än att köpa lös hdd + kabinett

Man kan alltid köpa ett externt kabinett som låter en hotswappa mellan flera interna diskar. Blir billigare i längden, om man köper flera interna.

Sen så är lösa externa inte i närheten billigare än interna diskar. plus så kommer dom nu alla bli 100:- dyrare.

Visa signatur

CPU: Ryzen 7 3700X MB: X570 Aorus Ultra Mem: Corsair Vengeance RGB Pro 2x16GB DDR4 @ 3200 MHz CL16 GPU: Radeon RX Vega 56 SSD: Corsair Force MP510 960GB Case: FD Meshify C PSU: Corsair RM 750W Display: Acer 35" Predator XZ350CU OS: Win10 Pro