Antipiratlagen färdig

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mkallstrom
Antagligen så kommer väldigt få fall att gå vidare till domstol. Folk inser ju, om inte tidigare så när de väl får kravbrevet, att de faktiskt har gjort något som är olagligt. Lägger skivbolagen bara kraven på en rimlig nivå (~10.000:- kanske) så kommer nog många att se det som en större risk att driva saken vidare. För att använda en liknelse; min vilja att bestrida en parkeringsbot är större om jag anser mig felaktigt bötfälld än om jag anser att parkeringsavgifter som princip är fel. Jag uppskattar antagligen mina möjligheter att få rätt som större i det första fallet också.

Ja och som i fallet med paret i england så kanske man inte får rätt ens då utan blir skyldig pengar trots att man inte laddat ner nån tysk gay porr rulle...

Visa signatur

Belysningstekniker låter väl lagom flummigt?
signature your as this use backwards this read to enough dumb were you if

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
Ja och som i fallet med paret i england så kanske man inte får rätt ens då utan blir skyldig pengar trots att man inte laddat ner nån tysk gay porr rulle...

Finns så klart alltid en risk att oskyldiga drabbas, men den stora massan som krävs på pengar kommer att vara personer som faktiskt har laddat ner något. Därmed inte sagt att IPRED är bra, men problemen beror IMHO i första hand på att folk är för dumma att förstå att de begår något olagligt och de hamnar då i en väldigt svår sits när de väl åker fast.

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av feffes
Men snälla människa vad är det med attityden, han uttrycker sin åsikt och säger faktiskt väldigt mycket vettigt, det är PRECIS sådär det är, jag kan inte påstå att jag står FÖR piratkopiering, men det faktum att många företags metoder inte funkar står fortfarande fast, han drog inte exemplet till att någon skulle TA en bil. Meningen var simpelt och klart att tlx OM ett företag får för sig "Ja men vet du vad, vi gör dansbands musik". Det visar sig att ingen vill lyssna på dansbands musik, vad är den mest uppenbara vägen man tar då? Jo att man gör ANNAN musik, gör undersökningar, vad vill folk lyssna på? Och därmed får man kanske inte en ( som just det här företaget anser ) BÄTTRE produkt, men man får en produkt som fler människor är villiga att betala för..

Han fick det dock till att företagen försöker finansiera olönsam verksamhet genom att försöka pressa oskyldiga människor på pengar, eller något i den stilen. Det är skillnad, bilhandlarna skulle inte stämma folk som köper konkurrenternas produkter (miljöbilarna), de skulle stämma dem som utan att betala brukar deras egna varor (stadsjeeparna).

Permalänk
Medlem

ser inte fildelningen som ett problem, därimot att detta kommer leda till en stor del bedrägerier, bluff firmor och andra skandaler.

tänk om ett företag som prisjakt skulle få för sig att på något vänster ta reda på vad deras kunder i form av IP nummer heter på riktigt, och om t.ex 123.123.123.123 söker efter diskar så tar dom reda på att det är peter svensson bakom det ip numret, och säljer detta till seagate som sedan bombar denna peter med direkt reklam.

nu säger jag inte att den metoden är laglig, men liknande kommer ju att ske

Visa signatur

RetroPC samlare av högsta nivå.
medlem 504 på sweclockers
https://timmynator.se

Permalänk
Medlem

Egentligen tycker jag nog att den här lagen är ganska bra. Den kommer förhoppningsvis leda till att jag spelar mycket mindre spel och får mer tid till annat. Jag kommer inte köpa mer spel än jag gör nu. Snarare kommer jag spela såna som är gratis (eller väldigt billiga, köpte Trials 2 för 100 spänn via Steam, rekommenderas!) istället. Eller lära mig göra egna Det tråkiga är att hela världen kommer kunna ta reda på exakt vad jag gör, hela tiden - vilka hemsidor jag surfar på, vad jag skriver på diverse forum och vad jag har på min hårddisk.

Visa signatur

Fractal Design R2 | BeQuiet Dark Power Pro 550 | Asus Rampage Formula | 2x Corsair XMS2 DDR2-8500 2048MB | Intel E8600 @ 3,72GHz | Noctua NH-U12P | Palit GTX 1080 Super Jetstream | Samsung EVO 840 Series SSD 250 GB | Intel X25-M 80GB | Hitachi Deskstar P7K500 500GB SATA | WD Red 3TB SATA III | WD10EACS 1TB | NEC ND35-40A | Scythe Ultra Kaze | Noctua NF-P12

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av flamur
"Vi vet sedan tidigare att The Dark Knight gjort en succé då filmen bl.a. sålde biljetter för 400 miljoner i USA under de första 18 dagarna. Globalt sett har filmen nu nått över miljard-strecket. När filmen släpptes på scenen blev den nedladdad över 1 miljon gånger redan under första veckan." - undertexter.se

Vet inte, men går det verkligen så dåligt för dom? Är väl så att kvallitet säljer, det är väl inget nytt? Är verkligen inte synd om alla upphovsrättsmän... Hur "lite" tjänar skådespelare/musiker nu för tiden? Och vad man än säger, så dom som väl kommer med kvallitet som folket vill ha, säljer ju och får pengar i överflöd... så vafan liksom, nedladdningen tror jag inte skadar så mycket som alla mot nedladdning säger... Ge mig gärna siffror som säger annat *kan ju ha missat något rejält*

Nu missar du (som allt för många andra) att dessa 400 miljoner är ju biljetpriset.
Har ens tänkt på VAD som ingår i biljetpriset?

1. Lön för dom som driver BIO:n.
2. Hyra för lokanel BIO:n är i.
3. Service för projektorn.
4. Städning för BIO:n,
5. El för lokalerna.
6. Köp/hyra av själva filmen.

Där har du enbart där en STOR procent av biljetpriset.

Sedan kan vi fortsätta...

7. Kostnad för att leverera filmen till BIO:n.
8. Kostnad för att framställa filmen.
9. Reklam för filmen.
10. mm mm mm mm mm

Av ett biljetpris på 80 kr är det inte direkt jättamycket pengar som kommer till skådespelaren eller manusförfattaren. Men säljer filmen bra så blir det ju i slutändan mycket pengar.

Men berättigar det dig att se en film gratis? Självklart för du se filmen gratis med dina vänner, men då har ändå någon lagligt betalat för filmen och oftast då delar man ju priset när man tex hyr en film.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lilleputten
Hmm, jag säger statens. Har lite svårt att få jobb, speciellt när tidningsbuden nu måste vara över 18 år.

Så med andra ord ska du då ha rätt att ta en bil som du inte har råd för?
För du hade ju ändå inte köpt bilen i vilket fall som helst...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lilleputten
Saken är ju den att det inte är artisterna, det är ju skivbolagen.

Det är ju till 100% upp till artisten att ge ut sin alster helt gratis.
Varför tror så många att alla artister är några slavar under skivbolagen?

Vill jag göra musik och ge ut den gratis kan jag göra det idag. Jag hyr valfri studio och spelar in musiken. Sedan så lägger jag upp den gratis på nätet.
Så det är ENBART upp till artisten att ge ut sina alster gratis.
Däremot så får dom inte ge ut sina alster gratis om dom skrivit kontrakt med ett skivbolag på vissa av sin musik.

Det många missar är att skivbolagen oftast är en hjälp för många artsiter. Dessa skivbolag fixar allt det andra för artistem så som reklam, produktion, skapandet av själva skivan, fixa intervjuver åt dom, fixa allt som har med konsärer mm mm mm mm.
Tänk dig själv att du som nystartat artist ska sköta allt detta själv, vart skulle du få dessa pengar ifrån? Tack vare skivbolagens stora kassa kan dom "låna" ut pengar till artister för att få fram dom i rampljusen.

Men det som jag är emot angående skivbolagen är att dom enbart kollar på snabba pengar. Förr i tiden så letade skivbolagen upp musiker som var bra PÅ RIKTIGT. Dessa artister spelade i en redan existerande grupp, dom har lärt sig spela sin musik tillsammans och skapat en del egen musik.

NU däremot letar dom upp människor som är snygga och vackra. Dessa behöver inte ens vara bra sångare eller musiker, detta tränar man upp genom ren träning i en snabb snabb takt. Sedan skapar någon inom skivbolaget eller annan musiker en låt som är trallvänlig.
Resultatet blir en låt utan känsla, kärlek, själ, omtanke mm mm.
Visst, den säljer bra för den är trallvänlig. Men man tröttnar på låten efter 4-8 månader. Sedan har man toalt glömt låten efter ett år.

Förr när musikerna faktisgt var dom SJÄLVA som skapade musiken och redan var ett med bandet så var musiken otroligt hög kvalitet på, låtar höll i många många år och är bra fortfarande.

Detta handlar inte om att jag är 33 år och "gubbe" enligt många av er ynglingar här utan att när jag var ung på sent 80-tal så lyssnade man in musiken. Man köpte en LP-skiva för 149 kr (alltså DYRARE än vad man köper en skiva idag om man tar med infaltionen mm) så kanske man inte tycket om alla låter på skivan direkt. Men man hade ändå köpt den och lyssnade då på skivan om och om. Det som hände var att man plötsligt bröjade älska dom låtarna man inte gillade först.
Så går det inte göra på många av dagens produktions musik för kvaliteten är allt för jälva dålig i musiken.
Om man som nu många vill göra att man enbart ska betala för det du tycker om så kommer du som person aldrig rikgit kunna utveckla din musiksmak. Det som du tycker är dåligt köper du inte och kommer aldrig lyssna på musiken mer.
Hade du däremot köpt skivan så hade du kanske ändå lyssnat på den lite mer och kanske upptäckt att du faktiskt gillade musiken (OBSERVERA att det självklart inte handlar om musik som du verkligen tycker illa om, det handlar om musik som har den changern som du tycker om).

Blev en del text det där. Phuu. Ja ja.

EDIT:
SJÄLVKLART tillverkas det otroligt bra och kvalitetsmusik även idag.
Och oftast är det JUST via nätet och olaglig tankning som jag upptäcker dessa artister.

Det som borde ske är ju att 2 av 8 låtar på ett album ska vara helt lagliga att tanka ner och lyssna hur mycket man vill på. På detta sätt så får artisten otroligt bra reklam och en större kundkrets.
Det finns allt för många idioter inom skivbranchen som inte fattar detta. Fildelning är förmodligen något bra i slutändan för artisten om det görs på rätt sätt.
Men det är inte direkt lite människor som aldrig köper sin musik utan enbart tankar ner det.

Men det jär mest är irriterad på är att folk vill säga att dom inte gör något fel, att det moraliskt sätt ej är fel att skita i att betala för den musik dom tankar ner.
Även jag tankar ner, men inte fan är det rätt. Men ändå så genererar det MER pengar till artisterna för jag upptäcker dom och köper sedan musiken.

Tror allt bottnar i att skivbranchen har varit allt för korkade och hängde inte med när Internet och MP3 blev stort. Hade dom redan från början erbjudit köp av musik på nätet (självklart billigare än att köpa CD-skivan) så hade nog aldrig detta varit ett problem i dag.
Nu blir det svårt när vi har en hel generation som anser sig ha RÄTT att ladda ner vad fan dom vill och sedan blir arga på att det finns vuxna som vill stoppa detta.

Visa signatur

Dator 1: Core i7 10700K | Asus Prime Z490-P | 16 Gbyte DDR4 3600 MHz | Asus GeForce RTX2060 6 GB OC EVO |
Dator 2: Core i7 4770K | MSI Z87-S02 | 16 Gbyte DDR3 1600 MHz | GeForce GTX 650 TI |
Dator 3: Lenovo IdeaPad 5 Pro | Ryzen 7 5800H | 16 Gbyte DDR4 3200 MHz |
Kamera: Canon EOS 6d | EF 17-40mm f/4L USM | EF 35mm f/2 IS USM | EF 100-200mm f/4.5 | Speedlite 430EX II |

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knashatt
Så med andra ord ska du då ha rätt att ta en bil som du inte har råd för?
För du hade ju ändå inte köpt bilen i vilket fall som helst...

Bilen finns ju kvar om man kopierar den istället för att ta den. Nu går ju inte det, men...

Visa signatur

Fractal Design R2 | BeQuiet Dark Power Pro 550 | Asus Rampage Formula | 2x Corsair XMS2 DDR2-8500 2048MB | Intel E8600 @ 3,72GHz | Noctua NH-U12P | Palit GTX 1080 Super Jetstream | Samsung EVO 840 Series SSD 250 GB | Intel X25-M 80GB | Hitachi Deskstar P7K500 500GB SATA | WD Red 3TB SATA III | WD10EACS 1TB | NEC ND35-40A | Scythe Ultra Kaze | Noctua NF-P12

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dafydd
Bilen finns ju kvar om man kopierar den istället för att ta den. Nu går ju inte det, men...

Så, men andra ord kan alla då kopiera bilen helt gratis, det är ju inget fel i det (?)!!!
Hur har du då tänkt dig att den som tillverkade bilen först ska kunna tillverka nästa bilmodell? Dom kommer ju inte sälja en enda bil!

MEN om du ändå vill kopiera bilen, hur får du göra då? Jo, du för helt enkelt tillverka en likadan bil med egna pengar, egenköpt material, eget slit och svett. Tror då inte att tex Volvo inte brytt sig ett skit utan nästan tyckt det varit roligt om du då tillverkat på egen hand en V70! Tänk på att det kommer ta många år innan du är färdig i ditt garage.

Samma sak gäller ju då musiken/filmen. Du måste själv köpa kameror, skaffa fram artister, spela in en kopia av filmen med eget slit och svett, ge pengar till artisterna som lön, hyra studio och klippa filmen själv mm.
Tror även då att ingen brytt sig om du "kopierade" filmen på detta sätt.

Resultatet av både bilen och filmen/musiken är inte en ren kopia.
Men när du laddar ner en MP3-låt eller en film så har du kopierat orginalet rakt av och därför får du gratis samma kvalitet på filmen/musiken (pratar inte enbart om bildkvaliteten utan skådespelarnas kvalitet, filmmusikens kvalitet, manusförfattarens kvalitet mm mm mm mm mm).

Visa signatur

Dator 1: Core i7 10700K | Asus Prime Z490-P | 16 Gbyte DDR4 3600 MHz | Asus GeForce RTX2060 6 GB OC EVO |
Dator 2: Core i7 4770K | MSI Z87-S02 | 16 Gbyte DDR3 1600 MHz | GeForce GTX 650 TI |
Dator 3: Lenovo IdeaPad 5 Pro | Ryzen 7 5800H | 16 Gbyte DDR4 3200 MHz |
Kamera: Canon EOS 6d | EF 17-40mm f/4L USM | EF 35mm f/2 IS USM | EF 100-200mm f/4.5 | Speedlite 430EX II |

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lilleputten
Vad hände med att kunden alltid har rätt? Säger inte att olaglig nedladdning är rätt, jag säger bara att det faktum att nedladdning är så utbrett borde sända vissa signaler till företagen. De kanske faktiskt ska ta försöka göra -kunderna- till lags istället för att hjärntvätta människor till att tro att det är kunderna som ska rätta sig (kolla på dig själv). Det kan ju liknas väldigt mycket till politikens värld, om regeringen inte lyssnar på folket så störtar den till slut.

Ja se på mig, av någon anledning så begår jag inte några brott genom att ladda ner saker som inte är tillåtna att ladda ner. Istället så använder jag mig av lagliga alternativ, musik lyssnar jag på via grooveshark, spotify & vanlig radio. Emellanåt så köper jag en skiva som jag trivs med. Tankar ner Open Source program/spel vilket får skaparna av dessa program att vidareutveckla sina program. Köper några spel då och då när jag har lite tid över till sånt.

Vad är det för fel att använda sig av lagliga metoder istället för att bryta mot lagen? Om man måste ändra lagarna beroende på om folk begår brott så antar jag att vi även borde slopa skatterna? Ganska många skattesmitare i landet...

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dafydd
Bilen finns ju kvar om man kopierar den istället för att ta den. Nu går ju inte det, men...

Ja men när man köper ett spel så köper man ju inte en kopia....;)?
Kopia hit och kopia dit, All film musik och spel är kopior av en ursprunglig produktion (fil).

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knashatt
Så med andra ord ska du då ha rätt att ta en bil som du inte har råd för?
För du hade ju ändå inte köpt bilen i vilket fall som helst...

"Nu missar du (som många andra) att jag faktiskt var lite ironisk." Jag tyckte att hans kommentar var ganska nedlåtande. Om han bara visste hur mycket jag har letat jobb det senaste året men jag är ju tydligen för ung för att kunna gå upp på morgonen och trycka en vagn lastad med tidningar fram på gatan, "Det är för tidigt på morgonen för de stackars tonåringarna". Alla andra jobb, som vi stackars inkapabla tonåringar kan göra, är upptagna.

Sedan så nämner du i slutet av din kommentar att du upptäcker låtar och artister genom piratkopiering. Detta avsäger dig HELT OCH HÅLLET rätten att se ner på mig och andra och kritisera vårt beteende. Jag avskyr hycklare ända ner till tårna. Jag skiter fullständigt i om du faktiskt köper musiken senare, enligt dig är det faktiskt "stöld enligt lag" ändå. Och om du inte köper all musik som du har laddat ner så förlorade du precis ALL din trovärdighet. Du sade själv angående film förut att "har du sett den spelar det ingen roll om du tyckte att den var skit, du ska ändå betala för den".

@Elgot

Ja, att vi tonåringar köper mycket redan nu kanske pekar på att priserna faktiskt är bra som de redan är. Jag menade dock mer att om priserna skulle sjunka så kan vi köpa ännu mer och ha en större bredd i vårt köpande. Det jag gör nu för tiden, eftersom jag helt enkelt inte har pengar till annat, är att jag köper det jag tycker är bäst av det jag laddar ner och har kvar det som är näst bäst till nästa månad då jag kan köpa det också men då har det ju kommit något nytt... Jag försvarar inte mitt beteende i det avseendet att det inte borde vara olagligt, jag försvarar det på det sättet att ni ska förstå VARFÖR jag gör det.

Citat:

Ursprunligen inskrivet av Peo_Bond.
Ja se på mig, av någon anledning så begår jag inte några brott genom att ladda ner saker som inte är tillåtna att ladda ner. Istället så använder jag mig av lagliga alternativ, musik lyssnar jag på via grooveshark, spotify & vanlig radio. Emellanåt så köper jag en skiva som jag trivs med. Tankar ner Open Source program/spel vilket får skaparna av dessa program att vidareutveckla sina program. Köper några spel då och då när jag har lite tid över till sånt.

Vad är det för fel att använda sig av lagliga metoder istället för att bryta mot lagen? Om man måste ändra lagarna beroende på om folk begår brott så antar jag att vi även borde slopa skatterna? Ganska många skattesmitare i landet...

Du missade min poäng en aning. Det jag menade var att jag tycker att all denna nedladdning kanske pekar på att vi, -kunderna-, eftertraktar en sådan tjänst. En tjänst där vi kan ladda ner allt till datorn, ha det på mp3n och allt annat. Jag förstår inte varför folk accepterar att dessa stora företag nu kommer kunna snoka runt hos alla människor här i landet bara för att kunna tjäna pengar på att ta fast brottslingar! Detta istället för att komma på något NYTT sätt att sälja istället för att vara fast i traditioner från andra sidan millenieskiftet.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knashatt

Varför tror så många att alla artister är några slavar under skivbolagen?

Det stämmer faktiskt till viss del då många band lurats in i ett kontrakt på fyllan och många vid många förstakontrakt vet man inte vad som gäller och läser inte det finstilta men för mer världsvana artister så är det oftast inte ett problem. Visst man kan kalla det slarv och att de får skylla sig själva men det är fortfarande fulspel som inte hade accepterats i någon annan bransch.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knashatt

Vill jag göra musik och ge ut den gratis kan jag göra det idag. Jag hyr valfri studio och spelar in musiken. Sedan så lägger jag upp den gratis på nätet.
Så det är ENBART upp till artisten att ge ut sina alster gratis.
Däremot så får dom inte ge ut sina alster gratis om dom skrivit kontrakt med ett skivbolag på vissa av sin musik.

Återigen en sanning med modifikation då de främsta studior och deras ägare har ett kontrakt med ett visst skivbolag som i praktiken gör priset för en privatperson som inte är signad blir så högt pga att största delen av veckans timmar redan är uppbokade och därför otillgängliga varför du måste välja en billigare studio och tumma på kvaliteten.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knashatt

Det många missar är att skivbolagen oftast är en hjälp för många artsiter. Dessa skivbolag fixar allt det andra för artistem så som reklam, produktion, skapandet av själva skivan, fixa intervjuver åt dom, fixa allt som har med konsärer mm mm mm mm.
Tänk dig själv att du som nystartat artist ska sköta allt detta själv, vart skulle du få dessa pengar ifrån? Tack vare skivbolagens stora kassa kan dom "låna" ut pengar till artister för att få fram dom i rampljusen.

Ett skivbolag har ingen skyldighet ens för merparten av ovan, de gör det för Per Gessle då de vet att det gynnar dem på sikt men inte för mindre artister.

Det enda ett skivbolag är skyldig artisten att göra är att ge ut och trycka skivan OM de anser kvaliteten är tillräcklig, de behöver alltså inte ge ut något de inte tror på trots investerat kapital från en artist som flera bistert fått erfara.

De är också i någon mån skyldiga att betala en viss del av studiotiden men det är helt upp till dem själva att avgöra hur mycket.

Intervjuver är helt på initiativ av medier och inte skivbolaget och det kostar artisten inga pengar, i de flesta fallen får de betalt för intervjuver då detta hjälper till att sälja lösnummer.

Konserter bokas av bookingbolag och inte skivbolagen och detta har i nästan alla fall sköts utan problem av dem som saknar skivbolag. Skivbolaget tar ut en summa för att vara mellanhand men gör i prakten ingenting.

Som jag redan har skrivit åtskilda gånger så är förtjänster jätteliten för merparten av artisterna när det gäller skivförsäljning. Det är live som drar in de stora pengarna som artisterna verkligen får ta del av och även om jag tycker man ska köpa den musik man gillar så kan jag inte se nån skada i någon som avstår från att köpa skivan till favör för att gå på en konsert som kostar mycket mer pengar än skivan och bringar in mer till artisten.

Självklart vill skivbolag värna om försäljningen för det är ju deras stora inkomstkälla men lura inte i småartister att det är deras, uppmana dem istället att ta en andra titt på sitt kontrakt.

Visa signatur

Core i5 2500K@4Ghz, 8 Gb Kingston Hyper X 1600 DDR3, MSI Z68-GD55, OCZ Vertex 4, Asus GTX670 DC2, Corsair VX 450.
Kyld av Hyper 212 Plus Evo: Corsair SP120 Quiet PWM, 3 Nexus Real Silent 120 mm @ 7V.

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lilleputten
Detta avsäger dig HELT OCH HÅLLET rätten att se ner på mig och andra och kritisera vårt beteende. Jag avskyr hycklare ända ner till tårna. Jag skiter fullständigt i om du faktiskt köper musiken senare, enligt dig är det faktiskt "stöld enligt lag" ändå. Och om du inte köper all musik som du har laddat ner så förlorade du precis ALL din trovärdighet.

Det där vet jag inte om jag håller med om, man kan och får ha en åsikt (en vision om ett bättre samhälle kanske?) även om man inte för tillfället lever efter den. Dock bör man vara beredd att ta de konsekvenser den leder till.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lilleputten
Jag menade dock mer att om priserna skulle sjunka så kan vi köpa ännu mer och ha en större bredd i vårt köpande.

Jag tror dock inte att skivbolagsdirektörerna sitter på sina flotta kontor och för sig själva skrockar över hur få som har råd att köpa deras varor. Snarare försöker de tjäna ännu mer pengar, och hade de haft anledning att tro att prissänkningar var ett sätt att nå detta mål skulle det nog inte dröja så länge innan vi såg sådana. Förmodligen (jag förutsätter att någon har räknat på detta) skulle en halvering av priserna inte ge dubbel försäljning (+lite extra för ökade produktionskostnader, logistik och liknande), priserna ligger nog på en hyfsat optimal nivå.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lilleputten

Du missade min poäng en aning. Det jag menade var att jag tycker att all denna nedladdning kanske pekar på att vi, -kunderna-, eftertraktar en sådan tjänst. En tjänst där vi kan ladda ner allt till datorn, ha det på mp3n och allt annat. Jag förstår inte varför folk accepterar att dessa stora företag nu kommer kunna snoka runt hos alla människor här i landet bara för att kunna tjäna pengar på att ta fast brottslingar! Detta istället för att komma på något NYTT sätt att sälja istället för att vara fast i traditioner från andra sidan millenieskiftet.

Jo, det händer att vi missar varandras poänger. Trevligt med någon som håller en normal samtalston för omväxlings skull dock

Det kan peka på att vi -kunderna- eftertraktar en möjlighet att få betala för mp3filer över nätet. Men det kan också peka på att folk bara är allmänt snåla. Att man ej kan rättfärdiga nedladdandet verkar vi vara överens om så jag släpper den delen. Ska de ändra sitt beteende för att folk bryter mot lagen eller för att försäljningen inte är så stor som de hade hoppats? Att man på något sätt måste kunna göra sig av med brottslighet borde ses som en självklarhet, sen om det här är rätt väg att gå kan man fråga sig. Personligen tycker jag om frankrikes förslag om tre varningar=klippt lina, men det förslaget verkar jag vara ensam om att tycka om.

De kommer inte kunna tjäna några enorma summor på kravbrev och liknande som alla ser ut att tro. Den delen ser det ut som att regeringen har tänkt på. Om det skulle hända så är det företaget som skickar kravbrevet som kan komma att hamna inför domstol och få betala för sitt agerande. Detta kan man läsa om man går in på regeringen.se(vilket ingen vill av någon anledning ).

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Det där vet jag inte om jag håller med om, man kan och får ha en åsikt (en vision om ett bättre samhälle kanske?) även om man inte för tillfället lever efter den. Dock bör man vara beredd att ta de konsekvenser den leder till.

Jag tror dock inte att skivbolagsdirektörerna sitter på sina flotta kontor och för sig själva skrockar över hur få som har råd att köpa deras varor. Snarare försöker de tjäna ännu mer pengar, och hade de haft anledning att tro att prissänkningar var ett sätt att nå detta mål skulle det nog inte dröja så länge innan vi såg sådana. Förmodligen (jag förutsätter att någon har räknat på detta) skulle en halvering av priserna inte ge dubbel försäljning (+lite extra för ökade produktionskostnader, logistik och liknande), priserna ligger nog på en hyfsat optimal nivå.

Om det ligger på optimal nivå så borde inte skivförsäljningen gått ned så enormt som de påstår. Sen har ju den "optimala nivå" höjts väsentligt under 90-talet och det kan man också fundera på vad det berodde på.

Visa signatur

Core i5 2500K@4Ghz, 8 Gb Kingston Hyper X 1600 DDR3, MSI Z68-GD55, OCZ Vertex 4, Asus GTX670 DC2, Corsair VX 450.
Kyld av Hyper 212 Plus Evo: Corsair SP120 Quiet PWM, 3 Nexus Real Silent 120 mm @ 7V.

Permalänk
Inaktiv
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knashatt

Åter så fattar inte folk att det ÄR stöld att kopiera en låt på nätet, har låten copieringsrätt bakom sig så får du inte kopiera den UTAN skaparens tillåtelse.

Har verkligen så många människor svårt att greppa sådana här enkla saker.

Att kopiera något som är upphovsrättsskyddat är ett upphovsrättsbrott. Det regleras i Upphovsrättslagen http://susning.nu/Upphovsr%e4ttslagen

Däremot: "Stöld, i Sverige ett brott enligt 8 kap. 1 § brottsbalken. Den som olovligen tager vad annan tillhör med uppsåt att tillägna sig det, dömes, om tillgreppet innebär skada, för stöld till fängelse i högst två år.

Om brottet är ringa, skall i stället dömas för snatteri. Om det är grovt, döms för grov stöld."

- Det är förbluffande vad många muppar som jobbar för film- och skivbolag som inte begriper grundläggande juridik och semantik. Eller mer troligt; de vet skillnaden men svartmålar medvetet, snart heter det att fildelning är terrorism.

Det är även förbluffande att regeringspartierna avser att införa en lag som ger privata aktörer större befogenheter än Polisen. Oavsett hur viktigt man tycker det är att människor ska kunna leva på sin hobby är det här en farlig väg att gå...

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Typhonos
Om det ligger på optimal nivå så borde inte skivförsäljningen gått ned så enormt som de påstår. Sen har ju den "optimala nivå" höjts väsentligt under 90-talet och det kan man också fundera på vad det berodde på.

Vad tror du själv att det beror på då? Vad får bolagen att medvetet begränsa sina vinster?

Permalänk
Inaktiv

Härmed vägrar jag ta del av den kultur som skapas av de som stöjder IPRED. Det är det enda vi kan göra. Sen ser vi förstås till att rösta på de politiker som lovar att de river upp FRA/IPRED.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gilgamesh
åt helvete med den lagen....

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Det där vet jag inte om jag håller med om, man kan och får ha en åsikt (en vision om ett bättre samhälle kanske?) även om man inte för tillfället lever efter den. Dock bör man vara beredd att ta de konsekvenser den leder till.

Ja, visst, åsikter är bra. De är jättebra att ha. Att han säger åt oss, vi som står för att vi laddar ner, att vi gör fel och sedan laddar ner själv kallas hyckleri. Det gör så att han förlorar all trovärdighet i mina ögon och jag kommer inte att kunna ta honom på allvar. Hycklare är det värsta som finns här i världen, enligt mig, och det är på tok för många utav dem.

Han får ha sina åsikter om hur det borde vara MEN han får inte sitta där och säga saker som får det att framstå som att han själv är så duktig och skaffar allt den lagliga vägen och kritisera oss och säga att VI är brottslingar. Enligt dig så är det alltså ok att ladda ner så länge man tycker att det borde vara på ett annat sätt (jag vet att det inte var det du menade).

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Jag tror dock inte att skivbolagsdirektörerna sitter på sina flotta kontor och för sig själva skrockar över hur få som har råd att köpa deras varor. Snarare försöker de tjäna ännu mer pengar, och hade de haft anledning att tro att prissänkningar var ett sätt att nå detta mål skulle det nog inte dröja så länge innan vi såg sådana. Förmodligen (jag förutsätter att någon har räknat på detta) skulle en halvering av priserna inte ge dubbel försäljning (+lite extra för ökade produktionskostnader, logistik och liknande), priserna ligger nog på en hyfsat optimal nivå.

Saken är den att om de införde en legal nedladdningstjänst så skulle priserna kunna sjunka rejält. Kostnader för transport försvinner, likaså skivproduktionen, nissarna som står och säljer skiten, och en massa annan skit. Man skulle nog kunna halvera kostnaderna utan att förlora något i vinst.

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lilleputten
Ja, visst, åsikter är bra. De är jättebra att ha. Att han säger åt oss, vi som står för att vi laddar ner, att vi gör fel och sedan laddar ner själv kallas hyckleri. Det gör så att han förlorar all trovärdighet i mina ögon och jag kommer inte att kunna ta honom på allvar. Hycklare är det värsta som finns här i världen, enligt mig, och det är på tok för många utav dem.

Han får ha sina åsikter om hur det borde vara MEN han får inte sitta där och säga saker som får det att framstå som att han själv är så duktig och skaffar allt den lagliga vägen och kritisera oss och säga att VI är brottslingar. Enligt dig så är det alltså ok att ladda ner så länge man tycker att det borde vara på ett annat sätt.

Nu är det ju än så länge ingen av dem som "står för att de laddar ned" som har lyckats framföra några argument (förutom att de själva är snåla, inte har lust att betala för något som "borde" vara gratis och liknande) för att piratkopiering inte skulle vara förkastligt. Så länge det är i princip omöjligt att bestraffas är det dock inte så konstigt att folk ägnar sig åt det, men det gäller väldigt många moralfrågor. Det är väldigt lätt att försöka sko sig på andras bekostnad om risken för upptäckt (och påföljd) är liten. Jämför med skattefusk, fortkörning och liknande.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Vad tror du själv att det beror på då? Vad får bolagen att medvetet begränsa sina vinster?

Varför skulle Percy Barnevik avstå från sin 900 miljoners pensionsavtal? Han är ju berättigad till det enligt styrelsen. Så länge det finns pengar att tjäna vill de självklart att folk ska betala så mycket som möjligt sen är det bara en fråga om hur rimligt det är. Faktum är att prissänkning på helt nya skivor aldrig har skett så de kan omöjligt veta om det skulle förändra deras vinst positivt eller negativt.

Om prisnivån skulle legat på en optimal nivå så skulle den reducerats med minskad efterfrågan precis som för t.ex. DDR2 minnen. Konstigt nog har skivbolag rättigheter utöver alla andra i samhället och kan bortse från fysikens lagar. Fildelning har säkert orsakat förluster i viss mån men hur har de klarat tidigare kriser, hur många kunde köpa en skiva under depressionen när en mjölk kostade ofantliga summor.

Skivbolag är inte musiker, det är en industri med affärsmän som vilken annan som helst och fine må så vara, det kanske krävs men ska de betraktas som vilka andra företag som helst med dem rättigheter som det innebär så måste de också ha samma skyldigheter och det har de inte. De kan inte vara någon slags hybrid som bara har rättigheter.

Jag tror att det är få som tycker allt borde vara gratis, 1 miljon svenskar laddar ned upphovsskyddat material och jag tvivlar på att alla dessa inte förstår hur ett samhälle fungerar. Dem som tror att allt kan vara gratis och att pengar växer på träd är små barn eller psykiskt sjuka och den större delen av denna grupp växer ifrån sina problem förr eller senare.

För mycket av diskussionen läggs på det negativa när istället fokus borde vara hur man kan förändra sina produkter och samhället så att de även i framtiden ska ge vinst.

Visa signatur

Core i5 2500K@4Ghz, 8 Gb Kingston Hyper X 1600 DDR3, MSI Z68-GD55, OCZ Vertex 4, Asus GTX670 DC2, Corsair VX 450.
Kyld av Hyper 212 Plus Evo: Corsair SP120 Quiet PWM, 3 Nexus Real Silent 120 mm @ 7V.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Nu är det ju än så länge ingen av dem som "står för att de laddar ned" som har lyckats framföra några argument (förutom att de själva är snåla, inte har lust att betala för något som "borde" vara gratis och liknande) för att piratkopiering inte skulle vara förkastligt. Så länge det är i princip omöjligt att bestraffas är det dock inte så konstigt att folk ägnar sig åt det, men det gäller väldigt många moralfrågor. Det är väldigt lätt att försöka sko sig på andras bekostnad om risken för upptäckt (och påföljd) är liten. Jämför med skattefusk, fortkörning och liknande.

Vad har det att göra med att man säger en sak och gör en annan? Du byter ju bara samtalsämne! Han laddar ner själv men kastar skit på oss andra som står för det. Om du tycker att det är ok så länge man tycker att det är fel att ladda ner så förstår jag inte riktigt hur du menar. Det skulle ju betyda att jag kan kasta skit på alla andra mördare om jag själv var en mördare, bara jag tycker att det är fel att mörda. Visst, du menar inte riktigt så men det är så jag tolkar det.

Jag säger inte heller att produkterna ska vara gratis. Det jag säger är att skivbolagen, filmbolagen, spelbolagen lever alla i det förgångna. Jag kan slå vad att om de tar fram en nedladdningstjänst där man kan ladda ner allt i bra kvalité och samtidigt vara billigare än när man får med sig en fysisk skiva, som all logik säger att det borde vara, så KOMMER folk att använda den. Skivor är en antikvitet som fortfarande används, folk använder ju inte kol för att driva bilen framåt, varför kan dessa bolag tillåtas stanna kvar i förra decenniet?

Permalänk
Medlem

blir det som på åttiotalet nu då man hade en kompis som hade en storebror som i sin tur hade en kompis med en massa nya häftiga prylar som giana sisters och samanta fox strip poker som man kunde få kopiera om den lynnige storebrodern var på humör? Alltså lite mer direktkontakt pirater i mellan. Det kanske är nyttigt och bidrar till lite mer mänsklig kontakt

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Typhonos
Varför skulle Percy Barnevik avstå från sin 900 miljoners pensionsavtal? Han är ju berättigad till det enligt styrelsen.

Ja, det var han faktiskt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Typhonos
Så länge det finns pengar att tjäna vill de självklart att folk ska betala så mycket som möjligt sen är det bara en fråga om hur rimligt det är.

Det är just så det är, de vill att folk skall betala så mycket som möjligt. De skulle kunna sätta priset till 0, det skulle helt klart öka försäljningsvolymerna men de skulle inte tjäna mer pengar. De skulle också kunna höja priset till, tja varför inte en miljon kronor per skiva. Några skulle säkert fortfarande köpa, men de skulle vara så få att man totalt sett tjänade mindre pengar än med dagens priser. Givetvis försöker de lägga priset någonstans mellan dessa ytterligheter; marknadsföring och försäljning är det de är bra på.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Typhonos
Om prisnivån skulle legat på en optimal nivå så skulle den reducerats med minskad efterfrågan precis som för t.ex. DDR2 minnen.

Har vi verkligen en minskad efterfrågan?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lilleputten
Vad har det att göra med att man säger en sak och gör en annan? Du byter ju bara samtalsämne! Han laddar ner själv men kastar skit på oss andra som står för det.

Vissa har åsikten att piratkopiering inte är fel, andra försöker argumentera för att det är det. Jag säger inte att man får ladda ned bara för att man tycker att det är fel, men man har kommit en god bit på väg mot en insikt som förmodligen skulle få problemen att minska om fler hade den.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lilleputten
Jag säger inte heller att produkterna ska vara gratis. Det jag säger är att skivbolagen, filmbolagen, spelbolagen lever alla i det förgångna. Jag kan slå vad att om de tar fram en nedladdningstjänst där man kan ladda ner allt i bra kvalité och samtidigt vara billigare än när man får med sig en fysisk skiva, som all logik säger att det borde vara, så KOMMER folk att använda den. Skivor är en antikvitet som fortfarande används, folk använder ju inte kol för att driva bilen framåt, varför kan dessa bolag tillåtas stanna kvar i förra decenniet?

Det är möjligt att de lever i det förgångna, men så länge de trivs med det har vi väl ingen rätt att förstöra för dem. Låt bli att köpa deras varor om du vill, men ta dem då inte på annat sätt. Visst kan det vara frustrerande att inte få precis som man vill alla gånger, men om de nu av någon anledning inte vill sälja saker över internet har de rätten på sin sida.

Permalänk
Medlem

Jag tycker det är lite löjligt när ni håller på att jämföra med "Jag vill inte betala för en bil, så jag snor en" Jag tycker att man borde ändra den till

"biltillverkarna gör inte lås på sina bilar, och inga nycklar behövs för att starta den heller, när ingen kommer och säger åt mig att jag inte får ta den, varför skulle jag inte ta den?"

Det är ungefär så det fungerar nu, skivbolagen skulle bli mycket mer lönsamma om de jobbade med tekniken, och börjar inse att de börjar bli gamla och inte hänger med... då tvingar de länder att skapa sådana här lagar för att de själv är för lata att ta tummen ur arslet och börja jobba på någon teknik som är bättre än den som nedladdarna använder sig av, eller åtminstone kan de försöka hålla sig i samma takt...

SAMHÄLLET UTVECKLAS

Visa signatur

| NZXT H1 | Ryzen 5600X | ASUS RTX 3070 TUF GAMING OC | Kingston 32GB @ 3600MHz CL18 | A2000 1TB NVME |

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrtazz
"biltillverkarna gör inte lås på sina bilar, och inga nycklar behövs för att starta den heller, när ingen kommer och säger åt mig att jag inte får ta den, varför skulle jag inte ta den?"

Det har ju gjorts några försök med drm, rootkit och liknande men det brukar inte vara så uppskattat. Det är för övrigt lite tragiskt att övergången till moderna lagringsmedier som låter oss få perfekt ljud används mot producenterna. Är det en återgång till svårtillverkade och otympliga fysiska objekt vi vill se? Kommer stenkakorna komma tillbaka?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Det har ju gjorts några försök med drm, rootkit och liknande men det brukar inte vara så uppskattat. Det är för övrigt lite tragiskt att övergången till moderna lagringsmedier som låter oss få perfekt ljud används mot producenterna. Är det en återgång till svårtillverkade och otympliga fysiska objekt vi vill se? Kommer stenkakorna komma tillbaka?

Det jag vill komma fram till är att de borde satsa mer på online shopping, de bli bättre och bättre med ITunes, och liknande men jag tycker fortfarande att det inte är tillräckligt stort utbud och tillräcklig stor konkurrens för att priserna ska bli rimliga och lika lätt tillgängliga Jag ser det inte som vi använder det mot dem, utan att vi helt enkelt ligger några steg för dem...

Visa signatur

| NZXT H1 | Ryzen 5600X | ASUS RTX 3070 TUF GAMING OC | Kingston 32GB @ 3600MHz CL18 | A2000 1TB NVME |

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot

Har vi verkligen en minskad efterfrågan?

Det har alla studier som visat att skivförsäljningen gått ned redan innan 2000-talet visat. Efterfrågan är knappast konstant bara för att det är en mediaprodukt, efterfrågan på mat går ned i perioder trots att vi överlever.

Sen skiter de totalt i om fildelare känner skuld eller inte, de kommer stämma skiten ur alla ändå.

Visa signatur

Core i5 2500K@4Ghz, 8 Gb Kingston Hyper X 1600 DDR3, MSI Z68-GD55, OCZ Vertex 4, Asus GTX670 DC2, Corsair VX 450.
Kyld av Hyper 212 Plus Evo: Corsair SP120 Quiet PWM, 3 Nexus Real Silent 120 mm @ 7V.

Permalänk
Medlem

En lustig sak oxå man bör ha i åtanke som ingen nämnt..
I Sverige så har vi folkvalt styre, lyssnar dem valda på folket?
Den som anser sig att vår regering lyssnar på folket är en ren o skär idiot i min utsago iallafall och bör skaffa lite vett i skallen..
Då är det inte bara just fildelningsfrågan som berör utan även mycket annat..

Visa signatur

Mobil > SE Z5 DualSim Surfplatta > Nexus 9 Laptop > ASUS G750JZ
Media-PC > Bitfenix Prodigy M mITX | Corsair CX 500M 80+ Bronze Modulärt | Asus H87I-Plus mITX | 8 GB ddr3 | i3 4340 @ 3.6Ghz | Corsair Hydro H60 | Kingston V300 SSD 120GB | 9TB Lagring | Kopplad till 60" FullHD LED Sharp Aquos