Inlägg

Inlägg som Sunemannen har skrivit i forumet
Av Sunemannen

De kan ju börja med att ha spelsläpp samma dag som USA. Alltså tisdag. I sverige har de släpp på fredagar då man har annat att göra. Sen om posten missar en dag så är det ju kört. Man får vänta tills måndag. Det ger också crackers några dagars försprång innan spelet är släppt i Europa.

Och vad gör en adrenaldinstinning gamer med abstinens på tisdag när han vet att andra redan har spelet i sin ägo över atlanten? Han tankar såklart. Han tankar nog också om han inte fick spelet med posten på fredag.

Är det någon som vet varför vi har släpp på fredagar?

Av Sunemannen

Att inte SAAB och Volvo köpte en 4kärning processor istället för sina miljonkluster. Den kan ju utan svett simulera vår värld i realtid.

Av Sunemannen

Han sa faktiskt ägd. Vi ska väll inte uppmuntra detta uttryck?

Hedersamt av dig att be om ursäkt Noxxan.

Av Sunemannen

Halft off topic kanske.

Jag undrar varför det är så kul att skjuta folk i spel. Motorsåg är aldrig fel. Helst ska de skrika o åla sig också så man får mer inlevelse. Varför är det så gött o kalla in en artilleristrike i Company of heroes och se armar och ben flyga i luften? Varför var det kul att leka krig när man var liten? Är det genetiskt eller fostran? Någon måste ju ha forskatt om detta.

Av Sunemannen

Varför är 2900xt 1GB så mycket bättre än de andra korten när det gäller min. fps i Company of heroes?

Av Sunemannen

1950pro drar bara ca 66W så 350W ska räcka.

Av Sunemannen

Dragon Age från Bioware ska komma i år var det sagt. Men det har varit oroväckande tyst om detta spel.

Av Sunemannen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja
Nu ska du bli smart-

Inte ett skit faktiskt. Mycket beror på hur streamprocessorerna utnyttjas och effektiviseras. Men väldigt mycket har med att göra hur spelutvecklarna väljer att utnyttja alla features på grafikkorten som finns på marknaden.

Titta på 3Dmark. Kidsen tror ju seriöst att bara för att jag får 2000 högre poäng än dig i 3dmark så måste min dator per automatik prestera bättre än din i de flesta spelen, vilket inte alls stämmer med verkligheten.

Titta bara på minnena idag på de olika grafikkorten. HD2900XT har en bandbredd om 105.6 GB/sek med ett interface om 512bitar och GDDR4 minnen, medans 8800GTX har en banbredd om 86.4 GB/sek och ett interface om 384bitar och GDDR3. HD2900XT har alltså 20GB/s högre bandbredd än 8800GTX och ändå så presterar 8800GTX om HD2900XT ganska rejält i endel spel och i de flesta spel bättre.

Vad G92 har att komma med med sitt interface om 512bitar om ryktena stämmer tillsammans med GDDR4 vet vi ej ännu men det som står på papper säger nada in real life.

HD2900XT på papper skulle köra över 8800GTX. G92 på papper kommer köra över både 8800Ultra, GTX och HD2900XT dubbelt upp. Time will tell.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av denstore
Egentligen inte så mycket, vilket är precis vad som har visats med 2900 kontra 8800-serierna. På pappret ser 2900-serien bättre ut, men i verkligheten är 8800-serien mer effektiv.
Men, man kan kanske inte använda flops heller. Enda sättet är nog att göra på det traditionella sättet, och testa direkt i spel.

Då ska man inte fäkta med dessa begrepp alltså.

Men det skulle vara gött med en generell storhet som t ex flops som faktist funkade. Det gör den ju till viss del också men alltför lite tydligen.

Av Sunemannen

Sätt igång och förklara då så jag blir insatt och smart.

Vad säger streamprocessorer, kärnor och scalarenheter om real world prestanda?

Av Sunemannen

Världseliten är här och postar ser jag. Era streamprocessorer, kärnor och scalarenheter säger ju ingenting. Kan ni inte använda flops eller något istället? http://sv.wikipedia.org/wiki/Flops.

Av Sunemannen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mytos
hmm ja det verkar ju inget vidare detta. Verkar som dom låser alla trådar och inte bryr sig om ett vettigt uttalande. Nya securom verkar vara nån slags starforce. Lär dom sig aldrig nåt? Hur länge ska pc användare bli behandlade så här.

Redan securom 7 var det starforcevarning på. Vilken ver. använder bioshock?

Av Sunemannen

http://sg.vr-zone.com/articles/55nm_R680,_RV660670,_RV635_&_R...

R680 ser intressant ut. Hoppas de skrivit fel så det ska vara 55nm istället för 55m. Kan bli lite jobbigt annars.

Av Sunemannen

Om nån tycker en streckgubbe är finare än en gubbe ritat av ett proffs så är ju streckgubben finare för just honom. Jag tror alla ser och upplever olika.

Man kanske kan säga att fint eller fult är i grunden inte något som behövs någon kompetens för att avgöra. Men här på sweclockers kanske man bedömmer efter vad man lyckas skapa med rådande beräkningskraft, då behövs det nog lite erfarenhet.

Av Sunemannen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Stormraider
Vad som är bra och dålig grafik. Det är inte så svårt att se vad A.N'doja syftar på i inlägget.

Aha. Visste inte att det var en fråga om kompetens. Tankesättet om fin och ful musik borde ju funka på fin och ful grafik också. Det var nog därför det blev lite rörigt så jag inte förstod.

Av Sunemannen

Så man kan inte installera utan internet alltså? Jag tänker på max 2 installationer.

Av Sunemannen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja
Nja, tycker du att Bioshock är fult så tror jag inte du är kompetent nog att avgöra sådana saker. Sedan att det inte är din smak är en annan sak men du måste se objektivt på det hela.

Jag kan tycka att hårdrock suger men om jag förstår musik och kan musik så förstår jag också att dom som spelar hårdrock är väldigt duktiga och musikaliska artister, även om jag inte gillar musikstilen och föredrar RnB/Soul/Pop/Rap.

Vad är han inte kompetent nog att avgöra?

Av Sunemannen

Har provat demot nu. Det kändes välgjort och optimerat. Men jag tyckte inte att det var så roligt. Jag hittade inge AA?

Av Sunemannen

Är det någon som har någon ide om varför jag inte får upp några pingtider i spelbrowsern? Har aldrig fått det. Brandväggen är rätt inställd.

Av Sunemannen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dundermuppen
Det är ju meningsfullt att kommentera saker man inte läst

Jo jag vet, det brister ibland:)

Av Sunemannen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dundermuppen
"och har bland annat stöd för 7.1-ljud och en 24-bitars signalprocessor"

Testa att läsa artikeln kanske fungerar för dig också?

Jag skrev antar för jag orkade inte läsa. Det kvittar fortfarande för Audio serien har inte hårdvaruacc. för spel.