Inlägg

Inlägg som pixn har skrivit i forumet
Av pixn

CPU: E8600@4.4GHz
GPU: GTX 295 @ 710/1150
OS: Vista Ult 64
Test: Performance
Poäng: P14374

Tycker det är extremt lågt? Måste vara cpun som flaskhalsar alltså? Menar i7orna ticker ju upp mot 20000+?

Av pixn

woooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooot? har jag missat den totalt?

ja jädrarns, jag är ju blind, nu är det fixat.

Yttligare en fråga. -> Eftersom det blir EUE limit exceeded ganska så där halv ofta, och jag är på jobbet på dagarna så är det ju himla träligt att komma hem och se att det inte foldar längre, men, drog igång så jag kan köra fjärranslutning igår kväll så ifall det skulle sluta tänket jag, men till min förvåning så verkar ju datorn hemma tro att jag vill börja folda på bärbara @ jobbet, för det står att jag måste ha drivers för att kunna göra igång.

Kan jag ändra detta på något sätt? Så jag kan starta och stoppa foldingen från jobbet?

EDIT: letat runt lite och hittat att man kan använda VNC för att kunna göra detta.

Av pixn

Nu jädrar har jag båda kärnorna igång och foldar ~ 16000PPD atm.

En fråga, vilket prog ska jag använda för att klocka, evga precision eller rivatuner, och vad ska jag göra för inställning i rivatuner för att klocka båda båda gpuerna? Har dragit upp shadern lite men enligt senaste gpu-z så är det bara på ena kärnan det ändras.

Har satt på gpu cloning eller vad inställningen hette i rivatuner men det verkade inte som de gjorde nån skillnad, hjälp? vill kunna maxa!

Av pixn

GTX 295 Tips och trix för att få ut mest PPD? :)

Tjolahoppsan, tycker det borde finnas ett par här på swec som sitter med detta fina kort och antagligen foldar också.

Därför tänkte jag att det vore en idé att dra upp en tråd där man kan ge basic tips på hur man kan få ut som mkt ppd som möjligt (ja jag tänker på mig själv nu då jag är en ny nvidia dual gpu användare, har tidigare använt 8800/ati 4870x2)

Har kollat runt lite och folk kan få upp mot 9000 PPD @ en kärna, jag sitter och tickar på ~4-5000 med gpu clock på 730.

Vad ska man göra för inställningar i klienten, vad ska man göra för inställningar på nvidia control panel? dual gpu av/på osv osv, låt tipsen och förklaringarna flöda.

Vad jag vet så kan jag inte folda på båda kärnorna ÄN, då jag använder vista 64 och har inte tillgång till någon HDMI dummy plug, men ändå, tycker jag borde kunna pressa ut mer än ~5000PPD.

Av pixn

Happ, då fungerar inte det här spelet längre för mig, införskaffade mig ett nytt grafikkort (gtx 295) och det vägrar starta, har provat att installera om det tre gånger (från retail) skivan, provat utan och med patch, provat utan och med crack, drog till och med ned spelet från nätet och provade bara för att dubbel kolla och NEJ.

Har sökt mig blodig på google för svar men icke.

det som händer är att splash screenen kommer upp, sen stannar det där, tar 100% av cpun men det händer absolut ingenting mer. :/

Tips?

Av pixn

GTX 295 [Dubbla skärmar] BSOD

Tjenare, tänkte höra här ifall någon mer än mig erfarar problem med 295an när man kör med två skärmar?

Har Vista 64, har suttit hela morgonen nu och försökt köra uteslutningsmetoden, håller just nu på att testa att ha multi GPU support avstängt för att se om problemet försvinner.

Jag kör 182 drivisarna, problemet verkar dyka upp när jag kollar på serier på andra skärmen och spelar något spel på primära.

Skulle vilja ha lite förslag, alt om någon haft ett liknande problem och lyckats fixa det?

Av pixn

Jo jag har hittat att man måste ha HDMI inkopplat, men där är det ju ett ännu större problem, har ju HDMI på tvn i tv rummet så klart, men det är ju ett par meter dit så att säga :/.'

Äckligt dåligt gjort av nvidia att inte tänka på det där, hoppas det kommer en fix inom en snarframtid, eller om någon kanske redan vet om det går att lösa, utan att behöva göra en HDMI dummy...

Av pixn

Är lite ledsen, fått hem ett GTX 295 nu, ist för mitt 4870X2 som jag hade förut, och till min förvåning verkar det inte gå att köra två klienter på detta kort, har läst lite på nätet och man måste visst ha något ikopplad @ HDMI kontakten, vilket gör mig mycket upprörd ;/. Kör som sagt två skärmar redan, i båda dvi kontakterna, men inte fan fungerar det, klient 1 rullar på bra, men 2an står det bara unstable machine på :/

Av pixn

Jadu jag vet inte, vet inget mer förutom att jag körde extended desktop utan problem med mitt X2 innan jag sålde det, dock körde jag inte med ultramon så kanske är där problemet ligger alltså?

Nej, jag har bojkottat ATI nu faktist, jag hade alldeless för mycket små krångel som jag vill slippa, MYCKET sämre prestanda i windowed mode i spel, små krångel med dubbla skärmar, extremt drygt oljud från fläkten(har man inte råd att utveckla nå bättre?) väldigt varma etc.

Enda bra med ATI är väl att det är jävligt fin prestanda/pris men det verkar ju ha sina nackdelar.

Av pixn

Läste att någon tyckte "the pirate bay" borde dömmas i praktiken? Då frågar jag detta då;

Om jag står på torget på stan och pekar mot banken/butiken/affären/ståndet och säger "Det där stället kan du råna och stjäla saker i, men det är upp till dig att göra det!" Ska jag då bli dömd till medhjälp av brott?

Tycker verkligen det är en snarlik liknelse. Har följt rättegången ganska mycket och måste säga att den är ganska patetisk, fast mycket underhållande!

Av pixn

Japp, såg att komplett nyss fick in några gainward, redan beställt ett sådant, och nej, det är inte den första mars på evga, det är första april

Av pixn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av unisol
Vart finns GTX295 att köpa? Finns ingenstans :/ Alla har "inte i lager" eller inkommande, som är om flera veckor...

Instämmer, jag undrar också fakist om någon vet nån butik som KOMMER få in några inom den närmsta tiden, jag gjorde ju världens klackspark i ansiktet på mig själv då jag sålde mitt gamla kort, sedan när jag skulle beställa ett 295 så är det slut överallt och det ska tydligen ta över en månad innan dom får hem några nya, sikken miss av mig.

=/

Av pixn

Förstärka den trådlösa signalen på något sätt?

Tjenare, har ett litet projekt liggandes som jag ska tag i direkt jag införskaffar ett par billiga grafikkort.

Nämligen så att jag bor i lägenhet här och min far har ett förråd ~ 10 meter bort som har el osv.

Jag har tänkt ställa upp en eller flera folding burkar där som kan stå och tugga lite poäng men problemet blir ju då att det behöver kunna skicka uppgifterna till nätet på något vis.

Jag har provat gå dit med min bärbara, den hittar mitt 5Ghz band, har både de och 2.4Ghz (kör en d-link dir-855) dock så står det att datorns nätverkskort inte stödjer typen?! Även fast jag surfar på 5Ghz bandet i lägenheten när jag ligger i soffan osv <- så det är jag lite fundersam över.

Har kollat lite på ifall det går att dra en tp kabel vilket jag har kommit fram till inte fungerar, skall över en parkering/väg som är asfalterad.

Så, nu till frågan, kan jag på någotvis förstärka signalen genom att sätta upp en antenn så nära som möjligt som "förstärker"

Alltså nå liknande som detta:

router(trådlös -----------> Antenn som förstärker --------------> Förråd med ett par bukar som foldar.

Vet inte riktigt hur man ska lösa detta på ett bra sätt, ni får gärna komma med lite förslag och tips.

Skulle jag få igång det med trådlöst dit så kommer jag kunna ha många datorer som står och tuggar, har ett par äldre burkar liggandes som har PCIE så direkt det hoppar igång har jag tänkt köpa in ett par 8800 som kan stå vilket borde generera fina poäng.

(Kan väl tilläggas att jag foldar för sweclockers såklart )

Av pixn

Rampage formula - annat ljudkort på PCI-e x1 (black)?

Tjenare, har en liten fundering, sitter på ett Rampage formula kort och är jätte nöjd, kör just nu med ett litet äldre creative x-fi gamer kort i den vanliga pci porten som finns, men har tänkt köpa ett nytt, Asus xonar eller liknanade, som är pci-e

Det jag funderar på är, jag har inte hittat någon fakta som varken riktigt säger emot det eller stödjer. -> Kan man ha andra ljudkort än just Supreme FX i den svarta pci-e x1 porten som sitter högst upp?

Då jag använder alla andra portar till andra saker så föredrar jag helst inte att byta bort något p.g.a nytt ljudkort.

Ville därför höra efter först om någon vet med säkerthet att man INTE kan köra med något annat ljudkort där, eller om man KAN?

Mvh Pelle

Av pixn

yes yes, det skall bli bäste vän! Ska bara fixa pannan när jag kommer hem sen blire av att skruva, funderar även på att låna "minisåg" av grannen sen kanske å dra ut nått fint hål under mobot, och prova även det.

Jag gillar att ha nätagget där nere, det blir fint, men vill prova där uppe just för att man kan dra kablarna på ett bätre sätt.

det kommer en update på galleriet när jag provat.

Av pixn

Ah, jag misstänkte nästan att du kunde ha dyslexi, ber om ursäkt isåfall ifall det lät elakt, vilket inte var meningen

Sitter på praktiken nu men när man kommer hem blir det nog av att prova sätta upp agget!

Av pixn

Riktigt jobbigt att läsa det du skrev Linkzar, ingen punkt or whatsoever :).

Men jag håller med dig, jag är extremt nöjd. Tycker jag fått till kabeldragningen ganska bra, ska prova sätta nätagget där uppe istället, då jag sett bilder att man kan få undan kablarna ännu mer då, alt. att jag drar upp ett hål längst ner i mobo plåten.

Av pixn

Jo jag gjorde en nergradering på grafikkortet om man ser på prestandan eller pris/prestanda, men jag fick mitt GTX285 för inte en jätte dum summa, tycker att nvidias kort överglänser ATIs på alla sätt och vis om man bortser från just prestandan.

Jag bestämde mig efter jag kollade swecs recension, då jag inte spelar i en högre upplösning än 1680* så behöver man knappt ha ett X2, då i vissa fall 285 vann över atis.

Chassiet vet jag inte vad du talar om tyvärr gujukal, Lianli fullständigt krossar ett Cosmos på alla punkter, .slut. (om man nu inte är star trek freak och älskar designen

Av pixn

Jag skulle ha haft kvar X2an om det kom en eftermarknadskylare, utan tvekan, men det gjorde det inte.

Sedan så har ATI krånglat lite för mig som kör två skärmar, vilket nvidia fungerar klockrent, så jag vägde helt enkelt för och motdelarna och kom fram te att nvidia passar mig bäst, även om man förlorar lite prestanda

Av pixn

Jag skulle kunna sälja det gamla chassiet för en billigare peng, 900-1000kr eller liknande? Då jag har moddat det för fläktar samt att jag tagit loss ett par av dom där skit sakerna som man ska "spänna" fast cd enheterna o det med, skickar självklart med det men har inte orkat försöka få tillbaka dom.
Eller rättare sagt, har tagit bort 2 sådana för att kunna få in en kortläsare, så det var mer en ändring.

Är folk intresserade av Cosmos så släng iväg ett PM till mig så kan vi prata mer om det.

Angående mer info så skall jag slänga upp det snart!