Inlägg

Inlägg som patrikringdahl har skrivit i forumet
Av patrikringdahl

Ta bort "kudden" på ASUS I/O plåt

Någon som vet vad det kan få för följder att ta bort "kudden" från en ASUS I/O plåt.

Tidigare hade alla tillverkare "vanliga" I/O plåtar med stift som låg an mot kontakternas höljen, antar att det är tänkt att agera någon slags jord.

"Kudden" som ASUS använder består av nån slags skumgummi med metallfilm utanpå. Dessvärre trycker den ut I/O plåten från moderkortet och skapar ett utrymme. I ITX chassit jag bygger i nu (SG08) är plåten mellan I/O skölden och PCI platserna ungefär 5mm bred vilket innebär att den inte orkar "hålla emot" utan istället buktar plåten utåt vilket varken är snyggt eller praktiskt då portarna blir svåråtkomliga.

Frågan är alltså om det kan få några konsekvenser att man tar bort denna, t.ex att alla portarna inte får tillräckligt med jord. Läste något om att skärm och kringutrustning kunde få annan jordpotential än moderkortet vilket kunde skada det, kan man förvänta sig att det ska börja slå gnistor om grejerna efter ett tag xD vill inte att moderkortsutgångarna och I/O plåten ska bilda en plattkondensator precis ^^.

Av patrikringdahl
Skrivet av ChristofferC:

Jag kan nu meddela att NH-C14 FÅR plats med den undre fläkten monterad för den som undrar.

Menar du NH-C12P eller NH-L12?

edit: Ursäkta mig, läste snabbt, NH-C14 var det visst ^^, ok tack för bra input!

Av patrikringdahl

Riktigt fräscht, bra hantverk.

Enda feedback jag kan ge är att det i mitt tycke är snyggare att använda dubbelsidiga fittings i genomföringar genom plåten.
Tänker på hålet i innergolvet där slangen från tanken går igenom. Där hade du istället kunnat ha en dubbelsidig fitting.
Smaksak kanske men jag tycker det ser proffsigare ut. Nonetheless MVG+ på bygget i övrigt.

Av patrikringdahl

eller så tar man bort pagefile och hibernate filen på 16GB vardera så vips har man typ använt 30GB med Win 7 + drivare och lite basprogram

Av patrikringdahl

Trevligt att de bygger ut utbudet, ännu trevligare om de faktiskt försökte sig på att lagerföra nånting i det befintliga utbudet. Tycker var och varannan artikel är beställningsvara nu för tiden.

Av patrikringdahl

En teori kan vara att Core 0 borde vara den svalaste eftersom den endast gränsar till grafikdelen och Core 1, om grafikdelen är avstängd så kan delar av den alstrade värmen spridas ut i grafikdelen.

Core 1 och 2 borde vara de varmaste förutsatt att kärnorna alstrar mer värme än minneskontrollern, vilket jag tror att de gör. Core 3 borde då vara lite svalare än 1 och 2 eftersom den inte är lika inträngd som Core 1 och 2.

Här är en bild på layouten. http://images.anandtech.com/reviews/cpu/intel/sandybridge/rev...

Annorlunda var det ju på Q6600 tiden när det faktiskt fanns 2 separata die's.

Av patrikringdahl
Skrivet av Tunezz:

Visst är det ett budgetagg, men dessa har fungerat riktigt bra faktiskt, och inte speciellt högljudda helller
Egentligen gillar jag inte något av corsairs nätaggregat.

Jag har kört mkt på deras nätagg och för några år sedan var alla modeller riktigt tysta. Sen började de bli giriga och leva på sitt rykte bygga med sämre komponenter och medvetet hög ljudnivå på alla utom de lyxigaste modellerna, även fast det inte behövs. Jag har bytt fläkten i alla Corsair agg jag byggt med (säkert ett 10-tal), man tappar visserligen garantin men de brukar hålla ihop rätt bra ändå. Står bara inte ut med vinande fläktar som inte gör annan nytta än att vispa runt en massa damm ^^.

Tar man luften till nätagget från utifrån lådan så behöver man inte ha mer än max 1000rpm i full belastning, det gäller nog de flesta nätagg. Kör mitt HX750 med en Antec True Quiet fläkt som snurrar i 5-600rpm för det mesta, det blir knappt ljummet i full belastning. Tyvärr är ofta fläkten i nätaggen styrd av belastningen snarare än temperaturen. Om de ska klara att vara enda "utblås" i en låda så förstår jag att man måste flåsa på lite. Men tempstyrning hade ju trots allt varit 100 gånger bättre, kanske inte tillräckligt pålitligt, eller för dyrt, vad vet jag.

Av patrikringdahl

Bra jobbat >P, kul att det är fler som tar sig tiden att sleeva. Måste dock fråga, vad gillar ni Corsairs CX serie? Känns som en budgetvariant för mig, för de inte en massa oväsen också 0o? Kanske beror på hur kräsen man är..

Av patrikringdahl

Det tar sig :), rensa upp bland dokument osv också. Själv lagrar jag inget på C: alls, kör endast program och spel där. Dokument, webbhistorik och cache, filmer, bilder etc lagrar jag på en annan disk. Du kan ju ändra sökvägen till din windowsprofil i registret. Sök lite på google så hittar du det lätt. Kan vara bra om du har för vana att alltid spara allt i mina dokument t.ex.

Ta även en titt på hibernate och pagefilen som ligger på C. Om du har mycket RAM så tar dessa upp en hel del plats. 16GB om du har 8GB RAM t.ex.

Av patrikringdahl

Känns smidigare att avinstallera de spel / program du inte längre behöver. Därefter kan du köra en diskdefragmentering för att strukturera upp återstående data och göra disken lite snabbare.

Av patrikringdahl

Det enda som är intressant på den där gamla häcken är väl chassit. Kan säkert få mer för chassit utan komponenter i det om det är i bra skick än vad du kan få för hela burken :P.

Antingen säljer du chassit ensamt eller så bygger du nåt kul i den själv. Var dock beredd på att det kan kräva en del modifikationer om du ska montera standardkomponenter.

Av patrikringdahl

Den här grabben har ju tryckt in allt som går att få in i det där chassit, och han lyckades inte ens hålla det inuti chassit :P.

Han har dock dubbla 295'or så kylblocken tar dubbelt så mkt plats. Kanske kan ge lite inspiration om inte annat..

http://farm7.static.flickr.com/6119/6249785498_fe5efbc6be_b.j...
http://farm7.static.flickr.com/6120/6249785992_6a12c85e7c_b.j...

Ska bli spännande att se om du lyckas. Jag är lite skeptisk men samtidigt förväntansfull.. Lycka till!

Av patrikringdahl

Typ alla nya Corsair agg utom AX serien låter på tok för mkt, jag brukar byta ut fläkten mot en annan. En 140mm fläkt ska inte behöva snurra i mer än 5-700 rpm för att kyla de där aggen ens under max belastning. Komponenterna klarar ganska mkt. En vän till mig har tagit bort fläkten helt och hållet, det blir dock lite väl varmt då så inget jag rekommenderar om inte systemet är väldigt klent.

Men köp typ en Antec True Quiet eller liknande 140mm fläkt och byt ut. Var försiktig bara och se till att all ström har lämnat nätagget innan du skruvar isär det. Försök gärna starta datorn några gånger efter att du ryckt ut strömkabeln.

Av patrikringdahl

Mig veterligen kan senaste WMP spela upp mkv. Funkar för mig iaf. Har dock ingen aning om hur du ska lösa resten ^^

Av patrikringdahl

Blås rent kylaren med tryckluft eller ta isär datorn, avlägsna kylaren, borsta / skrubba rent den, kontrollera att basen inte har oxiderat, isf dra en vända med ett finkornigt sandpapper (800+). Sätt tillbaka med ny kylpasta AC Silver eller motsvarande. Se till att fläkten och insugshålen är fria från damm också.

Av patrikringdahl

Du borde kunna köra cpu multi på 44, dvs 4,4ghz med Vcore på offset - (minus) 0,05. Jag kör - 0,045 offset i 4,5ghz, so far so good (35 min Linpack). - 0.05 var stabilt i spel och windows efter ca 2 dagars testande men inte i Linpack. Kanske att det är stabilt om man sätter Loadline calibration till extreme (100%) jag kör high atm (50%)

Av patrikringdahl

Du kan ju plocka ur SSD'n och använda i nästa burk också så det är helt klart värt.

Satsa på minst 120Gb om du vill installera några spel också.

Corsair Force 3 120Gb är prisvärd och mycket populär.

Av patrikringdahl

Såhär i juletider är Komplett en riktig stjärna. Postens uthämtningsställen är överfyllda och personalen bryr sig inte om att scanna in de nya paketen som kommit eftersom deras lager är överfyllda. Komplett kan man däremot lita på och paketen går att hämta ut kort efter beställning precis som vanligt.

Av patrikringdahl
Skrivet av Tullis:

Vad är fördelen med dessa mekaniska tangentbord? har aldrig fattat det.

Fördelen är att du aldrig kommer kunna spela i närheten av andra människor (läs familj, sambo etc) utan att gå dem på nerverna. Vilket kommer resultera i att du spelar mindre och således får mer tid över till vettiga saker såsom städa, laga mat, renovera, plugga, sova, läsa etc.

Av patrikringdahl

Jag har aldrig sett en CPU gå sönder, inte ens när jag ställde en silverskål med vatten som kylare på en gammal dator och sedan spillde ut allt vatten över hela moderkortet gick CPU'n sönder. Den var i princip det enda som inte gick sönder.

Lappa kylaren också så kommer du se ytterligare förbättring av tempsen. Beroende på vad du har för kylare förståss. Vissa kylare har ju konkav bas från fabriken.