Inlägg

Inlägg som NickePicke har skrivit i forumet
Av NickePicke

Hm dels beror det på vad din bil får dra (kolla regbevis) sen hur mycket släpkärran med last väger. Är totalvikten på släpet max 750kg får du dra med B. Är den över detta får släpets totalvikt inte överstiga dragbilens tjänstevikt för att det ska räknas som lätt släp.
Så det är ju båda bilarnas tjänstevikt som är intressant, hur mycket du får dra med din bil, släpets maxlast/totalvikt som är intressant

Av NickePicke
Skrivet av Snuffsis:

Personligen så är en hel del billagar helt jävla idiotiska.
Men saker som att man måste ha bilbälte t.ex. är helt jävla idiotiskt, Det är mitt liv, jag riskerar ingen annans liv om jag inte har bälte på mig, så kör upp era åsikter om det någonstans där solen inte lyser.

Det kanske inte framgick i mina tidigare posts, men jag tycker helt klart att man ska straffa folk extra om det händer något på vägen och de t.ex. satt med mobilen i hand eller liknande. Att straffa någon för att de "kan" orsaka en olycka är, enligt mig, idiotiskt. Det är samma som att hålla någon instängd hemma för att de "kan" slå någon eller att de "kan" döda någon.

Haha du har då fan inte mycket innanför pannbenet. Åker du med andra i en bil utan bälte, så kan det kvitta om dem har bälte på sig. Sitter du bakom någon och ni frontar flyger du rätt in i den personen och dennes stol med en krockvikt på 3 ton någonting.

Åker du själv får du ha bälte eller inte, men då ska fan inte vi skattebetalare pröjsa dina sjukvårds- och andra kostnader. Vilket inte kommer hända.

Har du något förslag på hur det skulle vara bättre att åka utan bälte eller med?

Av NickePicke

Sluta spekulera... sålänge ni båda har giltig legitimation, och du har giltigt körkortstillstånd för aktuell behörighet + skylt går det fint att köra utan papper. Polisen kan kolla det med Transportstyrelsen i så fall.

Av NickePicke

Fjantigaste traditionen någonsin, som någon sa är semlan alldeles för god för att väntas med! Åt första semlan dagen innan nyår.

Av NickePicke
Skrivet av Henrik21:

Lastbilarna, bara diagonalplogen ingen vinge?

Tyvärr känns det som att politikerna klarar sig undan allt ansvar när det kommer till snön. Säger som en gammal arbetskamrat sa; Ge mig pengarna så håller jag gator/torg/cykelvägar snöfria.

En sanning, men tyvärr får man inte ens resurser för att klara normalvintern. Viktigare att sänka skatten nu efter valet trots mycket eftersatt infrastruktur i kommunen.

Mja, landsvägar som körs av Svevia/inhyrda underentreprenörer kör ju med både vinge och ofta salt eller sandaggregat. Men inne i stan kör kommunen endast med diagonalblad. Tyvärr är det endast en liten del av stan (bostadsområden i ytterkanter) där kommunen har inhyrda företag, som jag vet är vettiga och som sköter det snyggt. Men de envisas med att ta hand om det själva inne i stan.
Ett par-tre L70F med vikplog och duktig förare så hade saken varit biff, ungefär 25000invånare. Då får man ner bladet i backen också istället för att skrapa lite på ytan som de där små FM7:orna gör.

Av NickePicke

Här neråt i Nässjö (4mil från Jkpg) kör kommunen dels med traktorer med vikplog för att röja mindre gator, gatukorsningar och cykelvägar. Ett par små lastare typ Lundberg/Wille också. Sedan L50C + snöslunga för att lasta snövallar. Större gator plogas med två lastbilar med diagonalblad. Funkar väl vettigt när dem väl kommer ut...
Kul att dem planerat för 12st snösvängar på hela vinter, och varit ute 7ggr nu...

Av NickePicke

Blivit en del i år, mer än de två förra åren iaf.

Jobbarkängor
Gran Turismo 5
En vit handkontroll till PS3
Universalfjärr
En hund!

Sista har jag väl tjatat om senaste 10 åren Är 17.

Av NickePicke
Skrivet av gabriel15:

LoL på att snutar o väktare som är 2-4ggr flera i antalet kan gnälla om att den de misshandlat o brottat ner använt övervåld mot dem.

Lycka till och hoppas det går bra

Haha, det klassiska argumentet. Tror du det är någon utmaning poliser ställer upp när dem ska frihetsberöva någon? Den de ska plocka ska liksom inte ha en chans, eftersom risken för skador är betydligt större både på denne och myndighetsutövaren.

troll.

Av NickePicke
Skrivet av Dblood:

Usch en del dumt har man gjort...bla

* Kört bil på fyllan och lämnade över ratten till min också påverkade polare i 200km/h på E4an
* På en nyårsfest för länge länge sen skulle vi trasha en bekants villa, spydde i brevlådan, pianot, micron. Drog av rakater i vardagsrummet m.m.
* Jagat en joggare med lie på natten i ett motionsspår.
* Pissat ner min dator på fyllan

Idiot.

Av NickePicke
Skrivet av Hamzta:

"frän" audi bil? Snarare legendarisk audi bil, och tror ingen här vet vad dom åstadkom med bilarna.

Hört talats om Walter Röhrl då?

Och ja hellre det än att åka i en av dom 51st skyline's som finns i spelet eller några av dom copy pastade 400 bilarna från GT4 (med högre texturer)

Haha lugn och fin. Walter Rörhl körde en sån bil ett bra tag, numera testförare hos Porsche. Svensken Stig Blomqvist körde också en sån ett tag.

YouTube - Blomqvist in Audi Quattro S1 - Col De Turini

YouTube - TOO FAST TO RACE - audi quattro s1 pikes peak

Av NickePicke

Spelar gärna mot någon annan nybörjare i NHL10, är skitsvårt på nätet när det slutar med att den söker "inom 20 nivåer". Mitt PSN-nick är nickepicke93.

Av NickePicke

Damp på teman till Win7

Försöker installera nytt tema till Windows nu. Får ju huvudbry när man ska ersätta explorer.exe osv. Finns det ingen smidig guide som gör att man får tillstånd till allt osv?

Av NickePicke
Skrivet av xkurdi:

Jaha okej.
Jag kan ansöka om körkortstillstånd nu då säger vi, och få hem handledar papper osv, min syster kan ta sin kurs nu, men jag behöver bli 16 och gå på kursen eller kan man det innan man är 16 också? Sen sätter jag på skylten och bara köra?

Så vitt jag vet finns ingen gräns för att ansöka, men man måste ha gått kursen. Kollade nu, och man måste vara 15år och 9 månader för att gå kursen, sen kan man ansöka om handledarbevis, körkortstillstånd osv. Den trafikskolan jag var hos gjorde det åt en.

Eller så väljer du en fordonslinje på gymnasiet, och cashar in B+C(ev. CE) gratis, och ett antal yrkesbevis/förarbevis/utbildningar.

Av NickePicke

Okej, jag kan köpa ett billigt då, det ska ju bara agera mellanhand mellan routern och uttaget med enorma 2MB/s.

Av NickePicke

Köpt Netgear WNR2000 router, modem till den?

Köpte en WNR2000 glad i hågen att den skulle fungera bättre än våran 5-6år gamla Zyxel-router som man fick av Telia.
Kommer hem, packar upp...eh, koppla till modem? Det existerade ju inte innan för mig eftersom det finns inbyggt i Zyxelen..
Så vad ska man ha för något? Så billigt som möjligt, design spelar ingen roll, bara pris. Dem kommer stå precis ijämte varann så.

EDIT: Kom på en sak, går det inte att använda den gamla routern som modem? En Zyxel Prestige 660HW.

Av NickePicke
Skrivet av Pelmazo:

Det där stämmer faktiskt inte.

Från körkortsportalen:

Nya regler vid privat övningskörning

Kravet slopas på att elev och handledare måste genomgå introduktionsutbildning vid privat övningskörning tillsammans. Detta gäller för behörighet B. Elev och handledare kan alltså gå utbildningen var för sig. Både handledare och elev måste liksom tidigare ha gått introduktionsutbildningen för att få övningsköra privat.

Ändringarna började gälla den 1 september 2010.

Där ser man, tack för rättelsen.

Skrivet av xkurdi:

Ok.
Lugn och självsäker är det som gäller.
Dom senaste inläggen var lite krångliga, den ena säger att jag kan gå utbildningen när jag är 15 och ett halft den andra säger tvärt emot.
Någon som kan göra det klart för mig?
Min syster är 28 och har haft körkort i snart 6-7 år så ja, hon kan jag iaf köra med!

Lite rörigt ja, reglerna som gäller är följande då:

Du kan gå kursen när du är 15, men du behöver inte gå samtidigt som din syster, ni kan gå skilt/olika kurser.
Du kan ansöka om körkortstillstånd innan du är 16, så när du har det och bevis om handledar-papper så är det bara att åka.

Av NickePicke
Skrivet av Gunvald Larsson:

Du måste vara 16 år för att söka lemp.

Fel. Det är jag levande bevis på.. du kan gå handledarutbildning innan du är 16. 15 ½ räcker.
Du måste gå med alla du tänkt övningsköra med, i detta fallet din syster. Vill du sen också köra med dina föräldrar måste du gå ny kurs osv.

Du kan skicka in papprena innan du fyllt, så får du dom förhoppningsvis innan du fyller, det gjorde jag. Sen är det bara på med skylten och åka.
Tänk på att du måste betala avgifterna till Transportstyrelsen innan du skickar några papper till dom.

Av NickePicke
Skrivet av SpammerN^:

Edit: Felaktigt påstående, tar bort det.
Men jag tror fortfarande inte på att den moppen går 80 med bara strypningen borttagen.

När en kompis till mig hade sin moppe, en ny CPI, så drog han pluggen på den och den gjorde lätt 80km/h på mätaren. Säg att den gjorde 75 då, skitsamma.
Jag vet att inget annat var gjort med den.

Av NickePicke
Skrivet av hasenfrasen:

Behåll processorn och köp nytt moderkort Asus P5Q Deluxe P45, Socket 775 - Inet.se och en bättre kylare Arctic Cooling Freezer 7 Pro rev.2 - Inet.se så bör du kunna ta processorn till 3.4 GHz med 425x8 (undvik FSB mellan 370-399) på 1.45 volt vcore och load-line-regulation enabled och en vNB/vMCH och vFSB på 1.3 volt med 1:1 på minnena. Din E6750 med 4 MB cache är ingen slöhög om den får sträcka ut lite mha moderat överklockning. Något i3/i5/i7 alternativ för 2k finns inte.

Asus P965 och P35-modeller hade/har problem med minneskompatibilitet men de har skärpt till sig med P45 .

Ok. Har en sådan kylare, tror jag. Någon AC som fått riktigt bra betyg iaf.

Vill mest få datorj*velen att gå som den ska, så det är ett alternativ.

Av NickePicke

Moderkort + processor 2000?

Tjena.

Har en dator nu som jag uppgraderade för 3 år sen eller något. Utvecklingen går ju sjukt fort framåt, och jag funderar på att byta ut mitt moderkort och processor. Dels för att uppgradera, sen verkar mitt moderkort jävlas så jag kan inte starta ibland.
Behöver inga värstinggrejer, bara en vettigt fungerade dator.

Datorn:
E6750 2.66GHZ
Asus P5KC S775
4GB Corsair stickor
Ati 4850
Corsair 520W
320GB Samsung

Vad finns det för alternativ? Är rätt inbiten Intel-användare.