Inlägg

Inlägg som thedarkknight har skrivit i forumet
Av thedarkknight
Skrivet av Lund88:

Hej,

Jag har en PC-stationär av märket Dell XPS710 som jag köpte år 2008.

För något år sedan har den lagt av i form av att inte visa någon bild alls.

Datorn har sedan dess endast stått och dammat.

När jag startar datorn verkar allt fungerar som det skall (enligt min amatör-bedömning) dvs alla fläktar är igång och även grafikkortets fläkt är igång och snurrar. Men ändå ingen bild.

Jag har försökt att testa med olika skärmar utan framgång. Jag vet att min hårddisk är helt tom men det kan väl inte beror på det att jag inte får upp någon bild.

Mina kunskaper inom datorer räcker verkligen inte till för att kunna utföra någon sort utav felsökning. Jag undrar därför om det finns någon vänlig själ där ute i Skåne som skulle kunna ställa upp och hjälpa mig med åtminstone att identifierar och lokalisera problemet så att jag kan köpa det som behövs och kunna åter använda min dator?

P.S Har tillgång till bil och kan därmed köra förbi om någon har viljan att ställa upp och hjälpa mig

Köp ett billigt grafikkort för 200-300 kronor som du alltid kan ha för felsökning. Det är värt det!

Av thedarkknight
Skrivet av Hagis2k:

Det finns ju även en till möjlig orsak många äldre dell datorer lider av dåliga elektrolyter så får du ingen bild då o då så skulle jag börja fundera på hur de mår är elektrolyterna plana på "toppen" och inte heller buktar ut i "botten" sen kan de även torka ut utan att det syns nåt på dem har varit med om instabila system pga av det nämnda.

Hur gammal är maskinen?

Är elektrolyter de plastaktiga runda sakerna som finns många och spridda över moderkortet och som förr hade som ett X på ovansidan som ibland kan rinna om? Vad jag sett så är de okej ännu. Maskinen tillverkades nån gång 2006-2007. Sista bios update släppt 2007.

Jag har testat fram och tillbaka med batteriet och för stunden verkar alla felmeddelanden vara borta och allt har stabiliserat sig.
Det enda som kan vara kvar nu är möjligen om signalfelet skulle återkomma.

Av thedarkknight
Skrivet av mrqaffe:

Då ska det kanske inte vara de inställningarna, du bör kontrollera att allt är rätt i förhållande till hårdvaran, om du skriver ut delarna kanske nån vet hur det ska vara inställt.

Varför behövde batteriet bytas, är det gamla delar eller var det nått som strulade innan så att du misstänkte fel?

För ganska så exakt ett år sedan började jag tappa skärmens signal oavsett grafikkort (förutom onboard-grafikkretsen som är av typ 6150le).
Nu denna sommar så började jag även få röda färger på skärmen vid ett par tillfällen men det har ändå inte varit fel på grafikkorten.
På Dell Community forumet har jag fått förslag att byta nätagg men då jag inte i första hand vill investera i ett just nu tänkte jag att det kanske kunde vara värt att helt enkelt prova en clear cmos då det ibland kunnat fungera förr.

Om jag driftar datorn utan batteri lyser inte 2 och 4 utan 123 som hänvisar till "another failure".

Länk service manual: ftp://ftp.dell.com/Manuals/all-products/esuprt_desktop/esuprt...

Av thedarkknight
Skrivet av mrqaffe:

Har du gjort en cmos reset och sedan ställt in allt rätt efter bytet ?

Gick in i bios och valde load defaults. Det var då den började stanna vid post-screen.

Av thedarkknight

Byte CMOS batteri - problem!

Hej!

Jag har satt in ett nytt cmos batteri i min Dell (sign) och detta gick inte så lätt som det brukar.
Trots samma typ av batteri som innan så får jag följande besvär:

- Stannar vid post-screen (leds 2 & 4 för diagnostik lyser konstant, gpu-fel men ingen skillnad på olika kort)
- cmos checksum error/failure
- low battery / battery low
- battery failure
- last shutdown due to thermal

Har moderkortet dött eller har jag bara missat nåt?

Tacksam för hjälp

Av thedarkknight
Skrivet av giplet:

VID_04E8 PID_6860 verkar vara en Samsung telefon.

Ah! Min smartphone är av märket Samsung så det stämmer nog. Tack så mycket!

Av thedarkknight

Drivrutin för USB\VID kan inte laddas

Hej!

Jag undrar om det finns någon som är bekant med ett felmeddelande jag får i eventloggen för windows.
Såhär står det:

" Drivrutinen \DRIVER\WUDFRd kunde inte laddas för enheten USB\VID_04E8&PID_6860\a41d3154 "

Tack på förhand!

Av thedarkknight

Windows 7 Alt+tab av sig självt

Hej

När jag spelar spel (med undantag för spel som inte kan alt+tabbas) så kommer jag tillbaka till windowsskrivbordet med jämna mellanrum. Jag tror att jag några gånger se en applikationsruta som väldigt snabbt flashar förbi i vissa sådana ögonblick men vet inget mer. Kör avast free, spybot och malwarebytes antimalware. Jag har inte hittat några konstiga processer/tjänster.

Finns någon som är bekant med detta?

Edit - Jag gick från Catalyst 13.12 till 14.4 och stängde av onödiga tjänster under msconfig. Det verkar hittills som att problemet försvann då.

Av thedarkknight

Jag funderar också på att köpa Diablo 3 men jag har mobilt bredband 4G 40GB/månad, hur kommer det att gå? Är det någon idé?

Av thedarkknight
Skrivet av raaptor:

Köper man Fractal Design R4 så följer det med ett litet smidigt verktyg till just detta ^^. Annars använd en tång bara

Så smart! Det hade jag faktiskt ingen aning om, tack för tipset!

Av thedarkknight

Verktyg för moderkortsdistanser

Hej!

Jag letar efter ett speciellt verktyg som är till för att t ex dra åt moderkortsdistanser mer än vad bara vanliga fingrar klarar av för att förhindra att distans och skruv fastnar i varandra t ex om moderkortet skall monteras bort. Finns någon här på forumet som vet vilken typ av mejsel jag talar om? Tyvärr vet jag ej vad de kallas men är i behov av en sådan.

Tacksam för svar!

Av thedarkknight

Okidoki! Tack för snabba svar!

Av thedarkknight

i7 á la 2008 - uppgradera eller köpa nytt från grunden?

Hej!

Funderar på att uppgradera med nytt fractal design define r4, 12 gb ram och ett grafikkort (770/280x-ish, förslag välkomna).

Då detta gäller dator #1 i min signatur undrar jag om denna uppgradering ännu är något att lägga tid och pengar på eller om det är att satsa på ny plattform direkt som gäller (p6t flaskar min ssd t ex)? Vad tycker ni?

Av thedarkknight
Skrivet av giplet:

Du bör nog byta grafikkortet. GeForce 2 MX är inget spelgrafikkort.

Totalt onödigt! Hans dator är från 1998/1999 och GeForce2 MX 200/400 från 2000/2001. De spel han vill spela är äldre än kortet och jag har själv spelat spel från 2002, t ex Jedi Outcast maxat med MX 400, Även Mafia körde jag en gång.

Skulle han ha sig ett 3d-kort i generationsklass med hans övriga hårdvara skulle jag säga TNT2 / GeForce1 med 16/32 MB RAM och det skulle ändå flyta som nilen i hans spel Det är ju en RETRO-burk för sjutton!

Av thedarkknight
Skrivet av MetallicAcid:

MetallicAcid's TJ07 (working title)

Welcome to my second project!! My next project will be using the Silverstone Temjin TJ07S which I already own, and is begging to be modded. I am still in the early stages of planning as of typing this text, so nothing is set is stone as of now.

What I would like to achieve with this mod:
Paint the case
Custom water cooled loop
Custom reservoir
Radiator covers for lower department
Hard acrylic tubing for water
Custom water channels for behind motherboard tray
Make new motherboard tray
Unique aluminium panels
Unique theme
Simple and elegant

My budget for this case is very minimal. Nothing to be exact. I might be able to transplant some items from my TJ08-E if I have to if I decide to keep it. But otherwise, I might just do the ground modding of the case, and hopefully pick up a customer who would like to buy the case and my modding services.

Here is where the build stands as of the latest update:
http://i1358.photobucket.com/albums/q771/Justin_Ohlsen/TJ0716...

So, without further delay, let's get started!
MetallicAcid

Came here for the MetallicA.....cid

Av thedarkknight
Skrivet av Pimpim666:

Det är inte meningen att du ska flytta runt disken 5 gånger om dagen. Du tejpar fast den en gång och låter den ligga där tills du ska byta ut den.

Smaken är som baken antar jag. Men inget snusk i min burk, den är för snygg för det Funkar fint med bracketen i hddburen dock. Som handen i handsken.

Av thedarkknight
Skrivet av HikiSpray:

Är du säker på att det fungerar? Jag har inget minne av att jag sett någon sån möjlighet i bios/uefi, men jag kan ha fel.

Just ja, mitt moderkort är runt fem år gammalt nu, har inte UEFI och sådana moderniteter, tyvärr Det lyxigaste detta bord har är "Ai Tweaker" Woooh...

Av thedarkknight
Skrivet av HikiSpray:

Är du säker på att det fungerar? Jag har inget minne av att jag sett någon sån möjlighet i bios/uefi, men jag kan ha fel.

På mina två burkar kan Jag göra det i t ex bootlistan med enheter. De enheter som inte är markerade eller rentav borttagna känns itne av, vilket för mig känns självklart. Det skulle dock inte förvåna mig om det kan bugga sig så på det viset är det ju absolut fail safe med att rycka kablaget. Dock har jag inte varit med om att det svikit mig ännu. När jag häromdagen fick en ny kingston hyperx 3k på garantin (första dog efter ca 3 månader) så sket jag i kablarna och bara pillade i bios och det gick utmärkt.

Av thedarkknight
Skrivet av Pimpim666:

silvertejp fast i plåten.

Problem solved!

Njaa, klibbigt och kladdigt? Ingen höjdare heller..

Av thedarkknight
Skrivet av JSvanberg:

koppla in kablarna, låt den ligga löst, ingen den tar skada av iaf

Veckorna rullar sedan på och datorn kanske lyfts och läggs på sidan för att öppnas och arbetas i och....klonk! Whoops! Den låg lös där...bäst att skruva fast.