Inlägg

Inlägg som thedarkknight har skrivit i forumet
Av thedarkknight

Med 13.4 whql till mitt 6870 så landar wep på 7.8 i värde. Med 13.8 beta2 droppat till 6.0 på densamma. Det känns å andra sidan som att jag fått en liten boost i gameplay (Alan Wake i detta fallet). What gives??

Av thedarkknight
Skrivet av vadå cpu?:

Har köpt en Samsung 840 SSD.
Vad är vettigast att göra, blåsa hela datorn och installera windows från början på SSD, eller använda "data migration" till SSD?
Jag misstänker att det ligger lite skit begraven på befintlig hårddisk, så kanske bäst att blåsa allt? Kan man installera windows direkt till SSD vid ominstallation?

Blås helt, det gjorde jag i slutändan. Tänkte överföra men icke. Squeeze that last drop of performance :D:D

Av thedarkknight
Skrivet av voro12:

Tycker som dom andra att du ska börja om helt på SSD:n. Dra ut dom andra hårddiskarna också så kan det inte gå fel

Njanjanja...räcker gott att disejbla andra diskar i bios bootmeny och annat

Av thedarkknight

Halvkasst men jag kände inte alls lika starkt ang kvinnan efter klippet som innan. Just när det gäller hennes oförmåga att montera disken iaf. Det är ju väldigt vanligt att personer som inte har kompetens att arbeta inuti en datorlåda/laptop med allt vad det innebär helt enkelt inte ger sig på eller ens förstår vad eller hur de ska göra.
Man eller kvinna, gammal eller ung. Jag har t ex en närstående i pensionärsålder som använt dator i hemmet sedan 1998 och FORTFARANDE inte vet vad som ska vänster eller högerklickas. Eller ens rent "rytmiskt" få till ett dubbelklick för att starta applikationer eller öppna filer. Eller kolla sin mail på egen hand, eller navigera sig fram till en sökmotor online, eller "scrolla" en website eller ett dokument eller....

Detta är INGENTING! Ärligt talat, det kunde lika gärna varit en man i hennes scen, eller hon med en man och båda lika osäkra och inkompetenta, sånt händer.

Av thedarkknight

Kika så distanser mellan chassiväggen och moderkort sitter rätt och inte för lite eller för mycket åtdragna, se så allt generellt sitter ordentligt, koppla din kabel mellan skärm och grafikkort och inte skärm och moderkortsintegrerat grafikchip (jag har gjort det misstaget flera gånger). Prova flera utgångar på grafikkortet/skärmen.

Av thedarkknight

Jag har en Kingston HyperX 3K 120 SSD som precis är klar för retur. Köpte den någon gång Maj/början av Juni och den dog iförrigår. Slutade kännas av i bios.
Mycket nöjd med disken när den fungerade, snabb. Hoppas jag bara råkat ut för ett "måndags-ex" helt enkelt. Bulkutgåvan då ex frakt låg på ca 899:-

Av thedarkknight

Jag skulle säga en mix av GTA3, ViceCity och San Andreas.

GTA3 - Tidseran 'modern' med releasens tid
Vice City - Radiokanalerna (VRock med Slayer/Quiet Riot), 80-talet, Skjortorna, TVÅHJULINGARNA!! ÄNTLIGEN!!!
San Andreas - Det ENORMA. Så otroligt massivt. Och fallskärmshoppandet.

Slå samman dessa punkter och jag är åtminstone nära mitt personliga super-GTA.

Ettan och tvåan vet jag inte vad jag ska säga om på samma sätt. Mitt första minne av GTA från 1998 var vid starten av en nivå och jag som tioåring inte fattar ett skit alls. Ser bara en massa människor omkring mig och jag antar direkt att det är beväpnade fiender och får panik över att jag inte har vapen själv.
Tvåan hade mysiga färger och ljus och konstant nattetid (i en stad åtminstone).

Dissade GTA IV pga EN sak: Social. Club.

Av thedarkknight
Skrivet av ThompaH:

Ja jag lyssnade mycket på black metal förut när Dimmu Borgir , Old man´s Child, Dark Funeral kom och det var många som hade dålig kvalite på sina skivor.
Men som du säger så är det mycket bättre kvalite idag.
Du kör med en halv öppen lur idag? Jag måste tyvärr ha en stängd lur, så man kan sitta och lyssna i lugn och ro utan att bli störd och inte störa dom andra i familjen.

Jag har lurarna fullt på så att säga, finns ingen att störa med dem Skulle jag försöka skulle nog jag själv få hörselskador med trasiga lurar och omgivning skulle nog ändå inte påverkas så värst Om jag nu förstod vad du skrev korrekt?

Av thedarkknight
Skrivet av ThompaH:

Har du några åsikter hur dom fungerar på Death metal? Är ju lite olika ljud om man jämför Death och black metal?

Äldre Black låter lite som att det haft så dåliga tekniska och miljöbundna förutsättningar som möjligt vid inspelning (Darkthrone, Mayhem, Emperor, Satyricon, Immortal etc). Typ under 90-talet. Dagens Black låter oftast renare och klarare.Generellt kan det skilja från skiva till skiva, det slog mig nu. Oavsett artist/genre. Death låter bra för övrigt för mig. Nile, Vital Remains Hate Eternal osv

Jag har ett Asus Xonar DX eller nåt för 500-lappen liggande i förpackning i min garderob för tillfället. Märkte en viss positiv skillnad med det mot on board-ljudet på P6T. Just nu kör jag dock Steelseries 3H USB med drivisar för 7H USB, tycker att det blev lite bättre.

Av thedarkknight
Skrivet av buddaz:

Sennhesier Momentum. Nyss köpt mina egna. Sjukt bra ljud och komforten är väldigt bra. Lyssnar på lite metal under tiden som jag skriver den här posten. Man hör rösten som bara kommer rakt på en eftersom fokus är mellanrester och diskant och bas finns det säkert bara inte hunnit köra någon låt med mycket bas i. Ligger precis inom din budget. Som sagt mina första riktigt bra hörlurar. Jag kan bara resumera med ett ord. Jag vill inte gå tillbaka till billiga skräp lurar som man får med när man köper mp3 spelare.

Hur är det med Cymbaler/accenter o dylikt? När jag ska plocka ut låtar på gehör så har jag alltid haft strul med att hihat/ride t ex inte hörs tillräckligt. T ex om det är fjärdedels slag eller åttondelar osv. Ett bra exempel för mig ang vad jag menar är t ex Dimmu Borgir Spiritual Black Dimensions - Reptile eller alla låtar på SBD plattan, bara ett exempel...

Av thedarkknight
Skrivet av dovienya:

2: Baldur's Gate 2 (världens ondaste Jon Irenicus, Oscar till röstskådisen, typ)
1

Vet vad du menar! Han gjorde även röster till Ras Al Ghul i Batman The Animated Series/Batman Beyond/DCAU samt Herbert Langdon i Spider-Man The Animated Series.

Samtliga karaktärer låter nästan identiskt. Men det gör ingenting för han är så bra!!

Av thedarkknight

Skriver utan att tänka mig för....

1. UT99
2. Dragon Age Origins
3. Q3A
4. Rogue Spear
5. DN3D+Blood

Resten får inte plats

Av thedarkknight

Duke Nukem Forever Steam VC++ 2008

Jag har precis installerat Steam och Duke Nukem Forever med alla Steam och DNF uppdateringar installerade.
När jag startar upp spelet kommer ett meddelandefönster i steam som säger att Microsoft VC++ 2008 Redistributable installeras och sedan stängs rutan och inget annat händer.

Jag har varit i kontakt med Steam Support och än så länge ingen bättring. Jag har även:

Rensat allt som har med spelcache o dyl i steam
Installerat om steam
Installerat om DNF
Startat om Steam
Startat om Windows mellan varje utförd åtgärd.

Jag har fått tips om att installera VC++ Redist 2008 SP1 x64 för mitt win7 x64 men jag kan inte hitta den svenska språkversionen, kanske någon har en nedladdningslänk?

Tack på förhand! Spelar Duke3D med Polymer HRP så länge...

Av thedarkknight
Skrivet av swesen:

PWM brukar ha kylkuddar istället för kylpasta och skulle inte heller rekommendera att byta till kylpasta, men syd- och nordbryggan skulle kunna kylas med kylpasta då de är mer lika CPU/GPU kärnorna, då de är exponerad kisel.

EDIT: Var bara försiktig då Arctic Silver innehåller just silver som är en av de bästa strömledarna, så väldigt små mängder då syd/nordbrygga är väldigt små i jämförelse med CPU/GPU.

Okej, tack så mycket!

Av thedarkknight

Ny AS5 till kylda delar av moderkortet?

Jag har funderat ett tag på om det är tempmässigt värdefullt att pilla med kylflänsar/heatpipes etc på moderkort såsom att rengöra och applicera ny kylpasta?
Hittills har jag mest blåst på dessa områden och fått bort lite tussar och så, sol ligger på hela dagarna som värst där datorerna står. Mobo temp ca 24-40 +C just nu...
CPU 20-22C och kärnor 30-35C. Alla värden är idle.

Av thedarkknight
Skrivet av Viochee:

mmm ser verkligen fram emot att se en dota match i 576i, lär ju verkligen se vad som händer om jag sitter en millimeter ifrån skärmen... måste ju vara i HD annars kan man lika gärna kolla på datorn

men visst kul att dom visar e-sport på tvn, synd bara att kanalerna inte är gjorda för det ännu

om jag nu inte missat något?

Som jag minns det var det helt okej när de spelade SC2 på SVT i vintras eller när det var

Av thedarkknight

Detta hade varit utmärkt om de sänt på TV-kanalen men det är bara på PLAY...

SVT körde sändning via kanalen, hoppades på samma här men icke. Vill inte uppleva esport på en datorskärm utan min stora tv :D:D

Av thedarkknight

När det smäller, poffar och ryker så kommer alltid nätdelen först. Det sprakade blå gnistor för mig en gång för många år sedan. Kolla nätdelen.

Av thedarkknight

Knepigt problem med Razer Salmosa + Win7 Home Premium 64

God kväll

I det stora hela så har jag haft problem med min Razer Salmosa i kanske 2-3 år, har snart tappat kollen. Ursprungligen så är problemet helt enkelt att oavsett om det gäller en clean install av Windows eller en använd ingången install så finns problemet när man minst anar det. Musen har sin egen mjukvara korrekt installerad direkt från Razer själva via nätet. När Windows precis kommer till skrivbordet efter uppstart förlorar musen kontakt med mjukvaran (windows, drivrutinen?) och det enda sättet att kunna röra på pekaren igen är att dra ur musen och sedan ansluta den i usb-porten igen. ALLA portar har testats, rear och front. En annan mus har också testats, en gammal Microsoft IntelliMouse från 2002 som aldrig krånglat i denna dator (aldrig alls, faktiskt. Ever.). Det går inte att veta när eller om felet skall uppstå vilket gör att jag inte vet om jag provat med annan mus länge nog.

I min andra dator som kör Windows XP 32-bitars har Razer-musen med mjukvara installerad på samma sätt som i datorn med Win7, vid regelbunden, daglig användning i över ett års tid, ALDRIG felat.
Just nu har jag en annan typ av usb-enhet i den port där Razer-musen brukade sitta (Win7-pcn) bara för att jag är desperat.

Jag har hittills funnit ett exakt liknande fall genom Google och tipset var att aktivera Legacy USB i bios. Personen med felet svarade dock aldrig om det hjälpte denne. För min del har jag alltid haft Legacy USB aktiverat i bios. senaste 1408 för P6T har jag med. Installationen av 7 jag har nu är ett dygn gammal.

Jag trodde att allt löst sig då det gått minst hela 2013 hittills vad jag kan minnas och nu i dagarna började det igen. Jag är så trött på den här musen så jag har börjat kolla på eBay där jag fann en Logitech G400 retail för ca 300 SEK. Jag gillar formen på MX518 så G400 är en stark kandidat med dubbla dpi:n mot min Razer-Blazer-Fazer-Gazer...

Så, lång post, några tankar eller idéer därute?

Av thedarkknight
Skrivet av Ernesto:

Det är helt normalt att fläktarna rusar vid post - Det ska vara så av säkerhetsskäl - d.v.s om fancontrol failar, går fläktarna på 100% så inte kortet brinner upp. När fancontrol laddats och verifierats fungera, går fläktarna över på kurvan istället för full fart.

Det kan också vara för att fancontrol startar upp för långsamt för att programmerarna varit lata, men oavsett är svaret att det är helt OK.

Skrivet av mini-z1994:

tror att det är grafikkortet i sig som testar så fläkten går som den ska...

Skrivet av Demonoidz:

Sitter kortet fast ordentligt i porten? Är PCI-E förinställt i BIOS?

Update! Startade just datorn för första gången sedan igår och detta har hänt:

1. HELT ljudlös boot. Jag trodde först att fläkten lagt av och öppnade sidopanelen och kollade - jodå, aktivt snurr men ändå ljudlöst!

2. Snabbare boot - mer eller mindre blinkar förbi POST och Windows boot screen

3. Sänkta temps överallt - HWMonitor - CPU Cores 1+2 = från 45c igår till 30-35 idag. HDD (mekanisk) från 36 igår till 25 (!!! svalare n någonsin). Grafikkort/GPU - från 50c igår till 42c idag (Fortfarande samma fan speed som tidigare nämnt - 28%)! Samtliga temps är Idle i Windows - lite surf, lite musik i vlc. Hela maskinen tystare överlag!

OT-fråga - Varför ser samma Catalyst-version (13.4) olika ut beroende på Windows-utgåva? Lite märkligt kan jag tycka. Samma program ju - CCC är CCC.