Inlägg

Inlägg som thedarkknight har skrivit i forumet
Av thedarkknight
Skrivet av Demonoidz:

Sitter kortet fast ordentligt i porten? Är PCI-E förinställt i BIOS?

När jag först monterade kortet satt det inte riktigt men jag upptäckte det direkt och hann aldrig ens koppla in maskinen. Sitter som berget och är fastskruvat i bakplåten (har inte Dells svängdörr som ersätter skruvar på t ex denna modell). I windows och spel är allt kanon och tyst. Kan det vara lönt att rengöra och byta pasta på gpu?

Av thedarkknight

Märklig POST - Gfxfläkt varvar upp/ned 6 ggr innan fortsatt boot!

Hej!

Har precis satt in ett XFX 5670 1GB GDDR5 som ersätter mitt gamla GeForce i Dator #2 (skönt med Radeon i båda burkarna!!!!)

När jag trycker igång datorn så är bildskärmen i standby medans grafikkortsfläkten varvar upp och ner väldigt väldigt tyst, typ som en gasande tuff mcåkare som ska impa på någon totalt sex gånger, sen kommer POSTscreen för resten av systemet och Windows laddar vidare.
Temps är bra, 45c idle @ 28% fan speed CCC.
Jag har aldrig varit med om detta tidigare - finns det nån därute som känner igen detta?

Av thedarkknight
Skrivet av jocke92:

Eftersom det är en stationär dator behövs inte kabinettet för att klona. Bara montera båda internt och klona. Jag kanske är snål, men tycker det är onödigt med monteringsbracket. Finns många bra lösningar som bygger på tejp, buntband, kardborreband eller låta den ligga löst.

Intel och samsung vet jag med säkerhet att erbjuder (nästan) one click kloning av befintlig hårddisk till deras SSD:er. Köper du en disk med kloningsskit från Kingston så gör det också det.

Här är en intressant lösning också http://img.techpowerup.org/111217/DSC00139.jpg

Av thedarkknight
Skrivet av jocke92:

Eftersom det är en stationär dator behövs inte kabinettet för att klona. Bara montera båda internt och klona. Jag kanske är snål, men tycker det är onödigt med monteringsbracket. Finns många bra lösningar som bygger på tejp, buntband, kardborreband eller låta den ligga löst.

Intel och samsung vet jag med säkerhet att erbjuder (nästan) one click kloning av befintlig hårddisk till deras SSD:er. Köper du en disk med kloningsskit från Kingston så gör det också det.

Är det möjligt att placera ssd med bracket i befintlig disksläde i chassit? Ser ut såhär http://www.hardwaresecrets.com/imageview.php?image=22861

Känns inte helt stabilt att låta den ligga själv. Visst, jag har datorn stående på mitt skrivbord orörlig mestadels men jag kommer bergis glömma bort det och kaboom!

Av thedarkknight
Skrivet av Oliver91:

dubbelhäftande tejp funkar fint med, min ssd sitter bakom moderkortsplåten

Alltid nice med uppfinningsrikedom! Personligen vill jag få det så riktigt och propert som möjligt

Av thedarkknight
Skrivet av deadich:

Varför köpa ett helt kit istället för bara en ssd-enhet?

Kollade runt lite snabbt och endast Black Edition har 1.8/2.5-bracket med sig, desto viktigare då att det följer med SSDn

Av thedarkknight
Skrivet av deadich:

Varför köpa ett helt kit istället för bara en ssd-enhet?

Jag är medveten om att det kan skilja runt 200-250 i pris. Det är för den medföljande monteringsbracketens skull samt kabinettet om jag ska klona min befintliga Win7partition eller ej, har inte bestämt mig. Sitter på en install som är knappt 3 månader gammal och konstant optimerad manuellt.

Jag vet inte hur viktigt den där lilla verktygspennan är som ingår, lite trist om det är något specialspecial som mina verktyg inte passar för. Jag saknar även SATA-kabel till övers.

Av thedarkknight

SSD i CMS Sniper ?

Hej

Jag ska precis lägga order på en Kingston HyperX 3K 120GB SSD KIT och det följer med en monteringsbracket. Jag känner mig ändå fundersam om jag klarar mig den eller om jag måste ha något från CoolerMaster själva? Jag är inte helt 100 på att jag har deras monteringsadaptrar nämligen.

Av thedarkknight
Skrivet av morxy49:

Haha. Folk snackar om riskorn och ärtor, sen kommer du med en hel tub kylpasta

För tio år sedan då jag skulle använda zalman blå dubbelmacka på grafikkortet så gick det åt 2x silver5. Tyckte att Zalmans anvisningar om mängd pasta var så extremt lite så tja....Zalmans kaviar blev det. Inga problem i drift, bara ett helvete långt efteråt när allt skulle isär. Bläh!

Av thedarkknight
Skrivet av thereal_twisted:

Om man har lappad cpu/kylare tex, så är ett halvt riskorn mer än nog(varierar lite beroende på pasta också)

Lappad = de fall då kylare sitter fast mot cpu ? Varför passar det bättre just då?

Av thedarkknight
Skrivet av KKay:

Jag brukar ha det i en kopp
För du har tagit på tok för mycket, du behöver endast applicera pasta stort som ett riskorn.

Alltså, hur är det med alla riskorn och knappnålshuvuden egentligen? Allt är väl relativt? en intel 478 med dessa mått blir ju natt och dag med t ex intel 1366 (stoor). Jag brukar försöka med en centrerad (så exakt jag förmår) liten rund/cirkelformad dutt och det verkar fungera bra. Sen kör vissa med linjer kors och tvärs över kärnan. Jag har aldrig upplevt någon diff i temps iallafall. Inte mellan pastor heller

Av thedarkknight
Skrivet av gavlarn:

Nästan hela tuben. En tub, ett försök liksom

Oerhört tacksam för hjälpen allesammans! Har köpt kemiskt ren bensin och tänkte tvätte med en mjuk pensel. Ska jag hälla ut bensinen i en liten skål och doppa eller ta direkt ur flaskan?

En annan fråga; varför måste jg tvätta bort pastan ovanpå kylaren och applicera ny? Pastan är ju redan där liksom

Var det silver5 eller Noctuas pasta? *försöker få hum om tubens storlek*

Av thedarkknight
Skrivet av gavlarn:

Hej!
Jag skulle installera ny kylning på min amdprocessor idag men råkade ha på för mycket kylpasta så det rann ut över kanten när jag lade dit kylfläkten. Så jag lyfte loss kylningen igen för att undersöka.Är det farligt om kylpasta ligger omkring kanten på processorns "metalplatta"? Vad värre är märkte jag att det kommit in lite bland den yttersta raden pins på processorn :s

http://i43.tinypic.com/30mv210.jpg

Är detta farligt? Hur får jag bort det?

Det är cooler masters kylpasta btw.

Tacksam för svar!

Hur mycket pasta applicerade du, egentligen...? :(:(

Av thedarkknight
Skrivet av CeciliaB:

Hej!

Enligt licensvillkoren får en OEM-licens endast installeras på en dator som inte haft någon Windows installerad tidigare. Microsoft anser att du ska ha en uppgraderingslicens eller retail-licens när du byter från XP till Windows 7.

Ok, tack för rådet! Tråd kan låsas!

Av thedarkknight

Dell-dator och installation av nya Windows-utgåvor ?

Hej

Jag har tankar på att köpa mig en win7-oem licens och göra en ren installation på Dell-datorn i min signatur. Tidigare när jag försökt installera Windows XP Home Edition oem på samma dator (levererad med XP Professional) samt XP professional med en utbränd untouched skiva så kommer jag inte förbi steget då aktiveringsnyckeln ska fyllas i (äkta nyckel till Home och medföljande nyckel till Professional).
Om jag använder Dells egen skiva som kom med systemet för XP Professional så fungerar det.

Därför hör jag mig för innan jag lägger order så att jag inte blir sittande på samma sätt med en genuin Windows 7 produkt för ~8-900sek som jag blev sittande med en icke-Dell genuin Windows XP-produkt.

Av thedarkknight
Skrivet av LemonIllusion:

Du ska alltid köra native upplösning. Allt annat ser skit ut.

Well, jag kör native resolution! 1680x1050 på en Asus VW225. Det verkar som att bekymret är bundet till Catalyst på något sätt?

Av thedarkknight
Skrivet av LemonIllusion:

Byt till en lämplig upplösning i spelet.

Finns ingen bättre lösning än att sänka? Lite tråkigt med kvalitén.

Av thedarkknight

Svarta kanter i Catalyst men inte i Forceware

Hej!

Iochmed catalyst 13.1 och fram så får jag svarta rader ovan och nedan i alla spel, antingen i menyer eller både menyer och in game. Att gå via control center hjälper inte då inställningar för skalning etc är grått/låst. Även i vlc media player 2.06 blir det rentav enorma kanter om det var några alls tidigare så var de knappt märkbara. Med GeForce och Forceware är det inget problem. Någon som har några bra tips? Kan det vara så att dagens spel tillverkas för 16:9 och 1080p alltmer och jag inte har en sådan skärm?

Av thedarkknight
Skrivet av jonatan80:

om du inte fotograferar undersidan så går det inte att svara på vad det var..
var det inte gammal kylpasta ? funkar det så kör på. ska man dit å pilla igen så lär nån pinne gå av, har kanske suttit där i 7år så då kan det det nog sitta 7år till...

Jämfört med pastan i övrigt så var färgen väldigt mörk, så gott som svart. Datorn har haft flera ägare under sin livstid så det är möjligt att jag inte är den första som varit där och pillat. Samtidigt så gav pastan ett väldigt gammalt intryck, så att säga. Håller med dig där, den får nog klara sig linan ut

Av thedarkknight

Märklig svart mini-klegg på pin, rengöring cpu+kylare...

Helluu!

Jo, det är så att jag efter en tids övervägande bestämde mig för att rengöra min cpu i dator #2 (E521) samt dess kylare från gammal pasta och sådär vilket gick fantastiskt bra. Trots skräckscenarion om fastlimmade cpu:er mot kylare (gamla Dell, HP mfl, har jag hört). Pastan såg typ ut som silver5 liknande fast något fast/härdad och flagade sig bort från cpu (typ 7 år gammalt utan åtgärd).
Allt rent och fint, glömde kaffefilter och körde hushållspapper av gammal vana. Använde två olika flaskor med arcticlean-nånting, skinande rent!
Men!
När jag tittade lite snabbt på undersidan på alla dessa avskyvärda PINS så ser jag en endaste ensam en som har något svart som slingrat sig över halva stackarn. Jag försökte blåsa bort med compressed-air burk som såklart var på gränsen till slut så det lyckades inte. Körde en 50/50 och lät det vara. Tack och lov tuffar maskinen på några veckor senare, pånyttfödd med en ny klick Silver5. Än så länge ser jag ingen drop i temps men jag har hört att man får vänta ett bra tag. Har kört Intel Burn Test x100 rakt av på standard plus någon natt med prime95. Har inte x64 ännu så programmet blir låst.

Hur som - nu hade jag ju tur men hur gör ni alla om ni upptäcker smuts o dyl på AMD-prollens undersida?